Home ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ H BLACKROCK ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΛΑΡΙ...

H BLACKROCK ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΛΑΡΙ ΦΙΝΚ.

Ο υπαριθμόν 1 μάνατζερ της δυτικής οικονομίας άρχισε να εμφανίζεται καθότι το τέλος της παγκοσμιοποίησης είναι γεγονός και μάλιστα δηλώνει…

Ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να ξανασκεφτούν τις εξαρτήσεις τους από το εξωτερικό. Με λίγα λόγια ο κάθε ένας να σπέρνει το σιτάρι και να ράβει τα ρούχα του στη χώρα του. Επιστροφή δηλαδή στην εγχώρια βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, η εταιρεία του οποίου επιβλέπει επενδύσεις που ισοδυναμούν με το ήμισυ περίπου του ΑΕΠ των ΗΠΑ, έχει προβλέψει ότι οι προσπάθειες τιμωρίας της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία οδηγούν στην αποκάλυψη της παγκοσμιοποίησης καθώς οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων επανεξετάζουν τις ξένες ευπάθειές τους.

Στο τέλος του άρθρου δείτε το εξαιρετικό βίντεο που εξηγεί και αποδεικνύει ακριβώς την δύναμη της Blackrock ώς η υπερδύναμη του πλανήτη.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που βιώσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», είπε ο Φινκ σε επιστολή του προς τους επενδυτές των 100δων εταιριών που ανήκουν στην Blackrock . «Είχαμε ήδη δει σύνδεση μεταξύ εθνών, εταιρειών, ακόμη και ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από δύο χρόνια της πανδημίας. Έχει αφήσει πολλές κοινότητες και ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι και να κοιτάζουν προς τα μέσα της χώρας τους. Πιστεύω ότι αυτό έχει επιδεινώσει την πόλωση και την εξτρεμιστική συμπεριφορά που βλέπουμε σε ολόκληρη την κοινωνία σήμερα».

Η ΕΕ αποκαλύπτει φόβους για τη νέα παγκόσμια τάξη.

Τα δυτικά έθνη απάντησαν στην κρίση της Ουκρανίας εξαπολύοντας έναν «οικονομικό πόλεμο» κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοφανούς βήματος να απαγορεύσει στη ρωσική κεντρική τράπεζα να αναπτύξει τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Οι κεφαλαιαγορές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες επιχειρήσεις έχουν υπερβεί τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις τους, διακόπτοντας τους δεσμούς και τις δραστηριότητές τους με τη Ρωσία.

«Η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία και η επακόλουθη αποσύνδεσή της από την παγκόσμια οικονομία θα ωθήσει τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επαναξιολογήσουν τις εξαρτήσεις τους και να αναλύσουν εκ νέου τα ίχνη κατασκευής και συναρμολόγησης, κάτι που ο Covid είχε ήδη παρακινήσει πολλούς να αρχίσουν να το κάνουν». Ως αποτέλεσμα δηλαδή, οι εταιρείες θα μεταφέρουν περισσότερες δραστηριότητες στις χώρες καταγωγής τους ή σε γειτονικά έθνη, οδηγώντας σε υψηλότερα κόστη και τιμές. Η επιστροφή της εγχώριας βιομηχανίας θα είναι η καταστροφή του σχεδίου παγκοσμιοποίησης καθότι δεν θα εξαρτώνται πλέον οι πολλοί από τους λίγους.

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει «ανατρέψει την παγκόσμια τάξη» που ίσχυε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και θα απαιτήσει από τη BlackRock να προσαρμοστεί σε «μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές», όπως η αποπαγκοσμιοποίηση και ο υψηλότερος πληθωρισμός. Ο Fink είπε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει είτε να αποδεχτούν αυξημένο πληθωρισμό είτε να μειώσουν την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση.

«Οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον οι κυρίαρχοι του πλανήτη Γη»

Η BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο διαχειριστή χρημάτων στον κόσμο, επομένως οι απόψεις του Fink παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές. Στην πραγματικότητα, ο τρισεκατομμυριούχος έχει τόσο μεγάλη οικονομική επιρροή που οι σκέψεις του μπορούν να είναι αυτοεκπληρούμενες, σε κάποιο βαθμό. Μεταξύ άλλων συνεπειών, είπε ότι βλέπει την κρίση στην Ουκρανία να επιταχύνει την ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων και να επιταχύνει τη μετατόπιση από τα ορυκτά καύσιμα.

«Οι συνέπειες αυτού του πολέμου δεν περιορίζονται στην Ανατολική Ευρώπη», είπε ο Φινκ. «Βρίσκονται σε στρώματα πάνω από μια πανδημία που είχε ήδη βαθιές επιπτώσεις στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές τάσεις. Ο αντίκτυπος θα αντηχεί για τις επόμενες δεκαετίες με τρόπους που δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε και το σίγουρο είναι ότι επιστρέφουμε στο μοντέλο των 70s-80s όπου η κάθε χώρα θα αυτοσυντηρείται σε ένα μεγάλο βαθμό».

Ο Φινκ κατηγορεί τους Ρώσους για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι ευθύνονται στο ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλάζει. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής, προμηνύοντας το τέλος της «παγκόσμιας κυριαρχίας» της Δύσης τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε αυτά τα σχόλια αυτή την εβδομάδα, λέγοντας: «Ο μονοπολικός κόσμος έφτασε στο τέλος του».

Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Blackrock καθότι οι 100δες εταιρίες τροφίμων, οπλισμού, φαρμάκων, media και ενέργειας που ελέγχει θα αποσπαστούν από την επιρροή της.

Πατήστε εδώ και δείτε το βίντεο που επαληθεύει όλα όσα ζούμε σήμερα και δεν τα βλέπουμε.