Home Blog

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ DEF LEPPARD ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στις 31 Δεκεμβρίου 1984, ο 21χρονος ντράμερ του συγκροτήματος, Ρικ Άλεν, κατευθυνόμενος προς το σπίτι της οικογένειας του στο Σέφιλντ για το πάρτι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενεπλάκει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Οδηγούσε το Chevrolet Corvette του όταν τον προσπέρασε προκλητικά ένα Alfa Romeo. Πάνω στα νεύρα του να προσπεράσει το Alfa Romeo δεν πρόσεξε ότι πλησίαζε σε στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πέρασε από ένα πέτρινο τοίχο και κατέληξε σε ένα χωράφι.

Το αυτοκίνητο κατέληξε αναποδογυρισμένο, ο ίδιος εκσφενδονίστηκε εκτός του οχήματος, ενώ η φιλενάδα του Miriam Barendsen παρέμεινε ασφαλής στη θέση της. Από το ατύχημα ο Άλεν έχασε ακαριαία το αριστερό του χέρι. Η Miriam δεν τραυματίστηκε και βρήκε τον Άλεν στο χωράφι. Τους βοήθησαν δύο περαστικοί και ο Άλεν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί επανατοποθέτησαν το χέρι του Άλεν αλλά αναγκαστικά το αφαίρεσαν λόγω μόλυνσης. Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τρεισήμισι εβδομάδες.

Ο Άλεν βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει με το συγκρότημα. Το ίδιο πίστευαν και οι υπόλοιποι αλλά τον στήριζαν ψυχολογικά και δεν ήθελαν να τον διώξουν από τη μπάντα στη χειρότερη στιγμή της ζωής του.

Μαζί με τον Joe Elliott συνάντησαν ειδικούς και άρχιζαν να σχεδιάζουν ένα μοντέλο ντραμς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Ο πρώην ντράμερ των Status Quo, Jeff Rich, που τον βοήθησαν πολύ κατά την ανάρρωσή του, σχεδίασαν μαζί ένα ηλεκτρονικό μοντέλο ντράμς, που θα μπορούσε να παίζει καποιος με το ένα χέρι.

Η κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών ντράμς Simmons, δημιούργησε ένα μοντέλο με τις προδιαγραφές τους. Ο Άλεν έκανε την πρώτη του μετά το ατύχημα εμφάνιση το 1986 στο φεστιβάλ Monsters of Rock στο Κάστρο του Ντόνιγκτον, ενώ το 1987 οι Def Leppard κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Hysteria, που είναι και το πιο επιτυχημένο του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, πουλώντας 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η επιμονή του Άλλεν βοήθησε πολλούς ανθρώπους να μην χάνουν το νόημα τους για τη ζωή έπειτα από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Ο ίδιος μέχρι σήμερα παρεβρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις βοηθώντας ανθρώπους να επανακτίσουν το νόημα τους για τη ζωή όπως επίσης να μην παύουν να κυνηγούνα το όνειρο τους.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Σίγουρα ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνά ζουν λένε περισσότερο. Κάποιοι άλλοι πουλάνε το χαμόγελο τους όταν είναι πολύ όμορφο. Tο χαμόγελο από την άλλη λειτουργεί και ως ένα είδος μίμησης που δείχνει υπακοή προς τον ανώτερο.

«Ο Βασιλιάς Ποτέ Δεν Χαμογελάει». Αυτός είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που περιγράφει τη ζωή του Ταιλανδού βασιλιά Bhumibol Adulyadej. Έρευνες έχους πολλές φορές δείξει ότι, τα άτομα που διαθέτουν κάποια ισχύ ή έχουν υψηλότερο κοινωνικό στάτους χαμογελούν λιγότερο συχνά απ’ ότι τα άτομα που δεν διαθέτουν.

Η μίμηση της συμπεριφοράς άλλων ατόμων είναι ένας σημαντικός μηχανισμός ανάπτυξης δεσμών μέσα σε ομάδες ανθρώπων. ‘Εχει αποδειχτεί ότι η μίμηση βοηθά στο χτίσιμο σχέσεων και όπως φαίνεται η ισχύ και η θέση επηρεάζει υποσυνείδητα το πώς χρησιμοποιεί κάποιος αυτή τη στρατηγική. Η ισχύς σχετίζεται με την αίσθηση που έχει κάποιος για το πώς μπορεί να ελέγξει τους άλλους και είναι μια εσωτερική διεργασία. Αντίθετα το status που έχει κάποιος είναι ένα γνώρισμα που καθορίζεται από εξωτερικά χαρακτηριστικά και έχει να κάνει περισσότερο με την κοινωνική ιεραρχία.

Κάποιοι εθελοντές κλήθηκαν να γράψουν ένα κείμενο στο οποίο θα έπρεπε να κατατάξουν το επίπεδο της ισχύος και του status που πίστευαν ότι διέθεταν. Στη συνέχεια κλήθηκαν να δουν βίντεο στα οποία εμφανίζονταν άτομα υψηλού status και άτομα χαμηλότερου status. Οι συμμετέχοντες στα βίντεο ήταν άλλοτε χαρούμενοι και άλλοτε εκνευρισμένοι.

Οι ερευνητές μελετούσαν τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου των εθελοντών καθώς παρακολουθούσαν τα βίντεο, και διαπίστωσαν ότι όσον αφορά το χαμόγελο, η μίμηση σχετιζόταν με το status. Εάν κάποιος δει τον πρόεδρο της εταιρείας να του χαμογελά αλλά ο ίδιος αισθάνεται ισχυρός, νιώθει λιγότερη ανάγκη να ανταποδώσει το χαμόγελο. Όταν όμως κάποιος δεν αισθάνεται ισχυρός ανταποδίδει χαμόγελα σε όλους, ασχέτως του status τους.

Υπάρχει και μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στον τρόπο που προσεγγίζουν το χαμόγελο.

Ο άντρας έλκεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από μια χαμογελαστή γυναίκα, κάτι που θεωρεί χαρά Θεού. Οι γυναίκες όμως δεν έλκονται από τους χαμογελαστούς άνδρες ίσως γιατί ενδόμυχα αντιλαμβάνονται ότι δεν διαθέτουν ισχύ και στάτους. Για αυτό και οι γυναίκες δεν ανταποδίδουν σε ένα χαμόγελο των αντρών.

Άρα ο άνδρας που θέλει να γοητεύσει μια γυναίκα καλύτερα να μη χαμογελάει πολύ. Είναι προτιμότερο να δείχνει σκεπτικός, ή ίσως και λίγο μελαγχολικός. Το πολύ χαμόγελο κάνει τον άνδρα να φαίνεται θηλυπρεπής, ή απελπισμένος για σεξ κατά την εντύπωση των γυναικών. Όχι όλων.

Επίσης οι άνθρωποι που αισθάνονται ισχύ και έχουν κοινωνικό stadus ή χρήμα δεν συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Οι πλούσιοι, άνδρες και γυναίκες, είναι πιο αγενείς και υπερόπτες όταν μιλάνε με τους άλλους και χαμογελάνε λιγότερο. Όταν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από μια γυναίκα κάνει πολύ κακή εντύπωση στον άνδρα αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν προέρχεται από τον άνδρα. Η γυναίκα που βλέπει στον άνδρα μια οριακά αγενή συμπεριφορά, την ερμηνεύει ως δύναμη ισχύος και οικονομικής ανεξαρτησίας και έλκεται σεξουαλικά.

Όσο για τα παιδιά, καταλαβαίνουν αμέσως πότε το χαμόγελο είναι αυθεντικό. Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών Ντόναλντ Ντακ είναι συνήθως γκρινιάρης, κατσούφης και φωνακλάς αλλά όταν χαίρεται το κάνει με την ψυχή του. Ενώ ο ξάδερφός του, ο τυχεράκιας  Γκαστόνε, που η τύχη συνεχώς του χαμογελάει και είναι και ο ίδιος μέσα στην καλή χαρά, είναι η πιο αντιπαθητική φιγούρα των ηρώων του Ντίσνευ. Για κάποιο λόγο, ο άνθρωπος που έχει ένα κολλημένο χαμόγελο στο πρόσωπό του μοιάζει ψεύτικος.

ΑΠΟ ΤΗ ΑΙΟΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μέσα στην Συμπαντική Ενέργεια είμαστε και εμείς οι ίδιοι. Τα πάντα γύρω μας έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο. Το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο δεν σταματάει ποτέ να παράγει ενέργεια, αντιθέτως συνεχώς αυξάνεται.

Η συμπαντική είναι η ενέργεια που παράγει ότιδήποτε κινείται από εμάς, τον αέρα, το νερό και 1000δες άλλες κινήσεις

Ίσως κάποια μέρα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μηχανή ικανή να τροφοδοτείται από την ενέργεια του Συμπαντικού Ενεργειακού Πεδίου και να έχουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε χωρίς την απειλή της καταστροφής μας και εντελώς δωρεάν.

Ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησε να δώσει ελεύθερα ανεξάντλητη ενέργεια στον κόσμο δίχως να τον ενδιαφέρει το κέρδος, ήταν ο Νικολάι Τέσλα. Το σύστημα των συμφερόντων όμως «σκότωσε» τη συγκεκριμένη ιδέα στο βωμό του κέρδους από τις πηγές καυσίμων για παραγωγή ενέργειας όταν έκανε το μεγάλο λάθος να επικαλεστεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα είχε μηδενικό κόστος. Χάρις σε αυτόν, όμως έχουμε στην διάθεσή μας το εναλλασσόμενο ρεύμα, το ραδιόφωνο, την ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τα ραντάρ και πλήθος άλλων τεχνολογιών.

Θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει αν άνθρωποι της βιομηχανίας που έχαναν από τις ανακαλύψεις του, δεν τον σταματούσαν με διάφορους τρόπους. Το όραμα του Τέσλα ήταν να προσφέρει με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος ανεξάντλητη ενέργεια στο κόσμο και γι΄αυτό τον λόγο, είχε ήδη συλλάβει έναν μηχανισμό με τον οποίο κάθε σπίτι θα μπορούσε να έχει άφθονη ηλεκτρική ενέργεια εντελώς δωρεάν με έναν εξοπλισμό στο μέγεθος μιας βαλίτσας. Το μόνο που απαιτούσε ήταν μια μεταλλική ράβδο καρφωμένη στο έδαφος, η οποία θα ήταν συνδεδεμένη με έναν δέκτη συντονισμένο στις ηλεκτρικές δονήσεις της Γης. Και όλα αυτά το 1922.

Σκεφτείτε που θα ήμασταν σήμερα εάν πριν από 100 χρόνια είχαμε τέτοια τεχνολογία σε λειτουργεία.

Δίχως ενέργεια δεν μπορούμε να υπάρξουμε αλλά σίγουρα σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούμε να είμαστε συνειδητοί στην ενέργεια που λαμβάνουμε από το Σύμπαν και να τη χρησιμοποιούμε. Το ίδιο μας το σώμα είναι μια τεράστια κεραία που λαμβάνει συμπαντική ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο.

Στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε κάθε μορφή επικοινωνίας, έχοντας μια μόνιμη σύνδεση με τη Συμπαντική Νοημοσύνη. Αν μπορούσαμε όλοι μας να συνδεθούμε με την Συμπαντική Νοημοσύνη, θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε όλη την συνειδητότητα του Σύμπαντος που απλώνεται όλες τις διαστάσεις και τα υλικά επίπεδα… και φυσικά να νιώθουμε ο ένας τον άλλον σαν να είμαστε ο εαυτός μας.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα αντί να επενδύσουμε ενέργεια και χρήματα για εξοπλισμούς και να στείλουμε ρομποτικά διαστημόπλοια στον Άρη, θα μπορούμε απλά να στρέψουμε την προσοχή μας στον πλανήτη και να «δούμε» όλη την ιστορία του μέσα σε μια στιγμή.

Πρέπει όμως πρώτα να εξελιχθούμε πνευματικά στα πιο απλά πράγματα που αφορούν τη συμπεριφορά μας.

Η μεγαλοφυία και η εκκεντρικότητα του Τέσλα απογείωσαν τη φήμη του ακόμα και μετά το θάνατό του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεκάδες εφευρέσεις, βραβεία, εκδηλώσεις, δύο εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένας κρατήρας στη Σελήνη, ακόμα και ένας μικρός πλανήτης έχουν πάρει το όνομά του.

Στο απόγειο της καριέρας του, ο Τέσλα παθιάστηκε με μία θεωρία που του έγινε έμμονη ιδέα, ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να μεταδίδεται ασύρματα μέσω του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις, είτε μέσω μιας σειράς στρατηγικά τοποθετημένων πύργων, είτε μέσω ενός συστήματος αιωρούμενων μπαλονιών.

Τώρα, ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικής καταγωγής Δρ. Mάνος Μ. Τεντζέρης, δημοσίευσαν μια μελέτη που υποδεικνύει ότι οι αρχιτέκτονες του δικτύου 5G, μπορεί να έχουν κατασκευάσει αυτό που δεν κατάφερε ο Τέσλα στις αρχές του 20ου αιώνα: Ένα «ασύρματο δίκτυο ισχύος» που θα μπορούσε να προσαρμοστεί, ώστε να φορτίζει ή να τροφοδοτεί μικρές συσκευές ενσωματωμένες σε αυτοκίνητα, σπίτια και χώρους εργασίας.

Αυτή η τεχνολογία της ασύρματης ισχύος 5G βρίσκεται προς το παρόν υπό διερεύνηση, διότι καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας σε σύγκριση με την ισχύ που μπορεί να παρέχει στις συσκευές. Ωστόσο, αν οι μηχανικοί κατορθώσουν να ανακαλύψουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του αέρα, ίσως η θεωρία του Νίκολα Τέσλα για ασύρματη ενέργεια γίνει πράξη, περισσότερο από έναν αιώνα μετά την αποτυχία των δικών του προσπαθειών.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;

Η σχέση άντρα και γυναίκας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Και δεν είναι σπάνιο να υπάρχει τοξική συμπεριφορά μεταξύ ενός ζευγαριού, ακόμα κι αν είναι πολύ αγαπημένοι. Υπάρχουν όπως κάποια σημάδια που δείχνουν στον άντρα άν η γυναίκα που επιλέγει είναι τοξική ή όχι.

Τοξική είναι εάν έχει μια ουτοπική ιδέα γύρω από την αγάπη και τον έρωτα!

Η γυναίκα που θέλει έναν παρεμυθένιο έρωτα που έχει δει σε ταινίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική. Μια τέτοια γυναίκα συνήθως εντυπωσιάζεται με “ρηχά πράγματα” όπως σοκολατάκια, λουλούδια και μόνιμες θυσίες γιατί αυτό έχει δει στη τηλεόραση. Εάν αντιληφθείς ότι μια γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την αγάπη και τις σχέσεις από ότι έχεις εσύ, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Άν χρησιμοποιεί τη φράση “Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι

Μια πολύ τοξική φράση που χρησιμοποιούν οι τοξικές γυναίκες είναι το “όλοι οι άντρες ίδιοι είναι”. Με αυτή τη φράση σου δείχνει πως είναι προκατελλημένη για το αντρικό φύλο, μάλλον λόγω δικών της κακών εμπειριών.

Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι επειδή εκείνη έπεσε σε κακές περιπτώσεις. Η φράση αυτή δείχνει πως υποτιμάει τους άντρες και δύσκολα δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε αυτούς. Και μια γυναίκα που είναι κολλημένη σε προκαταλήψεις, μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη πορεία.

Άν συνεχώς είναι μία θυμωμένη γυναίκα

Μια πολύ τοξική συμπεριφορά είναι το να θέλει μια γυναίκα συνεχή επιβεβαίωση. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξαντλητικό για εσένα και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής, ακόμα και αν της δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις. Ουσιαστικά με αυτή τη συμπεριφορά σε κάνει να νιώθεις όπως η ίδια νιώθει για τον εαυτό της, ανασφαλής για αυτό και θέλει την επιβεβαίωση.

Άν κατακρίνει τους φίλους σου και σε απομακρύνει από αυτούς!

Ένα σημάδι πως μια γυναίκα είναι τοξική είναι και το να κρίνει συνεχώς τους φίλους σου. Αυτό προφανώς συνδέεται με τη ζήλεια και είναι ένας χειριστικός μηχανισμός που έχει σκοπό να σε απομακρύνει από τη παρέα και να σε εγκλωβίσει στην ίδια. Είναι ανθρώπινο να εκφράσει τη γνώμη της για τη παρέα σου, είναι όμως πολύ άσχημο να κάνει συνεχώς αρνητικά σχόλια για τον καθένα και να προσπαθεί να σου υπενθυμίζει τα ελλατώματα τους. Στη τελική, εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα τα φιλαράκια σου από ότι εκείνη.

Δεν είναι ανεξάρτητη και βασίζεται σε άλλους!

Άσχημο σε μια σχέση είναι να υπάρχει εξάρτηση μεταξύ του ζευγαριού. Μια γυναίκα που βασίζεται σε εσένα ή σε κάποιον άλλον όπως για παράδειγμα ένα οικογενειακό μέλος λέει πολλά. Δείχνει πως δεν είναι ανεξάρτητη, πως δε ξέρει πως να φροντίσει τον εαυτό της και πως θέλει την επιβεβαίωση από τρίτους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως βασίζεται σε εσένα είναι το να μην σου αφήνει χρόνο για τον εαυτό σου!

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο στόχος μας εδώ του άρθρου δεν είναι να στοχοποιήσουμε τις γυναίκες. Τοξικές συμπεριφορές έχουν πολλοί άνθρωποι και γυναίκες και άντρες και για πολλούς λόγους που συχνά είναι πολύ σοβαροί. Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν τοξικές συμπεριφορές λόγω τραυματικών εμπειριών. Και εκεί πρέπει πάντα να υπάρχει κατανόηση και ευγενική αντιμετώπιση.

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τοξική γυναίκα δε χρειάζεται να την απορρίψεις με τη πρώτη. Δώσε της τον χώρο και το χρόνο να καταλάβει τη συμπεριφορά της, συζητήστε το και βοήθησε την μέχρι εκεί που μπορείς. Εννοείται, στον βαθμό που δεν φθείρεσαι εσύ ο ίδιος.

ΤΟ 90% ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα από ανώτερα επίπεδα ενέργειας ασκούν ενδυναμωτική επίδραση στο σύνολο. Αντίθετα εκείνοι που λειτουργούν σε κατώτερα επίπεδα, η επίδρασή τους είναι αποδυναμωτική.

Εκείνοι που λειτουργούν μέσα από χαμηλότερα επίπεδα δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα. Μπορεί κανείς να τους επηρεάσει εύκολα, να τους υπαγορεύσει πώς να σκέφτονται, ποιόν να μισούν, ποιόν να αγαπούν, τι να πράξουν.

Μπορούν εύκολα να παρασυρθούν σαν τα πρόβατα, σε μια μαζική νοοτροπία βασισμένη σε ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως ο συγκεκριμένος τόπος που γεννήθηκαν, τα όσα πίστευαν οι γονείς και οι πρόγονοί τους, το σχήμα των ματιών τους, το χρώμα τους και πάρα πολλούς άλλους παράγοντες. Λειτουργούν μέσα από το θυμό, το φόβο, τη λύπη, την απάθεια, την ενοχή, την ντροπή, το μίσος, την κριτική και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα και αποτελούν το 90% της ανθρωπότητας!

Εκείνοι που κινούνται σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα λειτουργούν με αγάπη, καλοσύνη, αρμονία, δε βιώνουν συναισθήματα αντίφασης και διαχωρισμού, σέβονται κάθε μορφή ζωής, δεν αντιστέκονται, είναι σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό τους και έτσι διατηρούν πάντα την εσωτερική τους ισορροπία και γαλήνη ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρω τους.

Εκπροσωπούνται από τις σπουδαίες προσωπικότητες που διαμόρφωσαν πνευματικά πρότυπα τα οποία ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τους αιώνες. Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αποτέλεσαν και αποτελούν, το αντίβαρο για την αρνητική επιρροή των ανθρώπων κατώτερης ενέργειας. Αυτό δε συμβαίνει σε αντιστοιχία ένα-προς-ένα, από τη στιγμή που το 90% της ανθρωπότητας κινείται στις κατώτερες αποδυναμωτικές συχνότητες.

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην κρίνει τους άλλους, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα , αποδυναμωτικά επίπεδα!

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας και της άπειρης ειρήνης, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει το σώμα, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει απόλυτη ενότητα, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.

Ένας και μόνο στον οποίο θα άρμοζε ο τίτλος του Δασκάλου όπως ο Βούδας και ο Χριστός, θα εξισορροπούσε τη συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της σημερινής ανθρωπότητας!

Η αρνητική ενέργεια ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού θα οδηγούσε σε αυτοκαταστροφή, αν δεν υπήρχε η εξισορροπητική επίδραση αυτών των ανώτερων ενεργειακών πεδίων!!

Ανυψώνοντας τη συχνότητα των δονήσεών μας έστω και λίγο, κάνοντας τακτικά πράξεις αγάπης και καλοσύνης, αρνούμενοι να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, εστιαζόμενοι στο καλό που μπορεί να προσφέρει το μεταμφιεσμένο κακό, μπορούμε ν’ αποτελέσουμε αντίβαρο για το 90% των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη και κινούνται στα κατώτερης ενέργειας επίπεδα της ντροπής, του θυμού και του φόβου.

ΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΣΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ vs ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Οι συνομωσιολόγοι, η παραπληροφόρηση, η πίεση από τις αρχές και οι παράλογοι φόβοι για το εμβόλιο δημιούργησαν τα δύο νέα κοινωνικά στρώματα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων.

Σχεδόν όλες οι χώρες στον κόσμο έχουν αποφύγει την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά πολλές εξ αυτών έχουν ουσιαστικά χωρίσει τους ανεμβολίαστους σε δεύτερης κατηγορίας πολίτες παρόλο που τα safepass δίνουν τρεις διαφορετικές επιλογές για ισότητα.

Όσοι εμβολιαστήκαν περιφρονούν τους ανεμβολίαστους και όσοι δεν εμβολιάζονται ασκούν αυστηρή κριτική στους εμβολιασμένους. Ο κοινωνικός ιστός κινδυνεύει.

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή του προβλήματος. Ναι, υπάρχει διάσταση απόψεων, ακόμη και μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας. Εμβολιάζεται η σύζυγος και φοβάται να το αποκαλύψει στον σύζυγο.

Εμβολιασμένοι και μη δεν αποτελούν δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Είναι συμπολίτες που οφείλουν να συζητήσουν, να υποχωρήσουν και να δείξουν αμοιβαία κατανόηση.

Το δεύτερο βήμα είναι να παραδεχθούμε την αναποτελεσματικότητα της υποχρεωτικότητας, για την οποία άλλωστε μπορούν να εγερθούν και συνταγματικές επιφυλάξεις. Δεν επιλύεται το πρόβλημα με επιβολή υπερβολικών μέτρων, δυσανάλογων με τον επιδιωκόμενο σκοπό

Οι μη εμβολιασμένοι ας μη θεωρούν τον εμβολιασμό ως το μοναδικό και πρώτιστο ζήτημα της ζωής τους και ας μη λησμονούν τους συνανθρώπους τους.

Οι εμβολιασμένοι από την άλλη μεριά, ας αφουγκρασθούν την ευαισθησία των μη εμβολιασμένων. Δεν χρειάζεται ούτε να υποβαθμίζονται ούτε να μεγαλοποιούνται οι παρενέργειες, διότι η αξία κάθε ανθρώπινης ζωής είναι μοναδική. 

Παρά τις διαμαρτυρίες πολλών, η ελευθερία μετακίνησης, κοινωνικοποίησης και πρόσβασης στη διασκέδαση βασίζεται όλο και περισσότερο στην πιστοποίηση εμβολιασμού ή ανοσίας.

Στις ΗΠΑ, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για όλους, αλλά αρκετές πολιτείες έχουν αρχίσει να περιορίζουν την ικανότητα ελεύθερης μετακίνησης των μη εμβολιασμένων πολιτών τους.

Οι εμβολιασμοί είναι ήδη υποχρεωτικοί για τους εργαζόμενους στις δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης. Από τον Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε εστιατόρια, γυμναστήρια και κέντρα διασκέδασης θα είναι υποχρεωτικός. Στην πολιτεία της Καλιφόρνια οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού τον Οκτώβριο, ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός των στρατιωτικών θα είναι υποχρεωτικός.

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Βρετανία είναι τρεις από τις χώρες που ήδη επιβάλλουν τον εμβολιασμό των  επαγγελματιών υγείας. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επίσης ζητούν απόδειξη εμβολιασμού, παροχή αρνητικού τεστ ή αποδεικτικά στοιχεία πρόσφατης ίασης από κορωνοϊό από τους ταξιδιώτες.

Στην Κίνα, αρκετές τοπικές αρχές έχουν ανακοινώσει πως δε θα επιτραπεί η επιστροφή στο σχολείο παιδιών που έχουν ανεμβολίαστα οικογενειακά μέλη.

Στην Αυστραλία, αρκετές τοπικές ρυθμιστικές αρχές αναφέρουν πως θα υπάρξει άρση των lockdown μόνο όταν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρους του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου CNBC, πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν σφοδρά στους περιορισμούς αυτούς. Θεωρούν το «πράσινο πάσο» ως οικονομική και υγειονομική δικτατορία. Υποστηρίζουν πως «οι αρχές περιορίζουν τις ελευθερίες. Η επιβολή του πάσου διασπά την κοινωνία. Το πάσο είναι αναγκαίο για την πρόσβαση σε οποιονδήποτε δημόσιο κλειστό χώρο και σύντομα θα επιβάλλεται για το εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες.

Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό. Άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες ανησυχούν για την υγεία τους και δε δέχονται τον εμβολιασμό, αλλά χαρακτηρίζονται ως συνομωσιολόγοι.

Ο φόβος για τα εμβόλια έχει εκτιναχθεί στα ύψη από την αρχή της πανδημίας, υποδαυλισμένος από τις θεωρίες συνομωσίας, την παραπληροφόρηση στα social media που αποτελεί πραγματική απειλή για τις ζωές όλων, αλλά κυρίως από την αποτυχημένη επικοινωνία των αρχών που αντί να πείσουν, πίεσαν τον κόσμο είτε από πανικό ή απειρία κάνοντας τον να συγκρατηθεί. Ενώ τα επιστημονικά δεδομένα από έγκριτες και peer-reviewed έρευνες έχουν αποδείξει πολλές φορές πως τα εμβόλια μειώνουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και προλαμβάνουν τη σοβαρή νόσηση.

Γιατροί και επιστήμονες έχουν πολλάκις υπογραμμίσει πως ακόμη και αυτοί που έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον κορωνοϊό θα βγουν κερδισμένοι από τον εμβολιασμό τους.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι άλλοι που θεωρούν πως το εμβόλιο δεν θα τους προσφέρει κάτι, αφού είναι νέοι και υγιής. Οι γάλλοι για παράδειγμα θεωρούΝ την τακτική των γαλλικών αρχών ως «εκβιασμό» ενώ υποστηρίζουν πως «η κοινωνία μας έχει αλλάξει και δεν υπάρχει πια ισότητα και δικαιοσύνη, με κίνδυνο να δημιουργηθούν παράλληλες κοινωνίες.

Γιατί τόσος φόβος;

Για τους εκατομμύρια πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν αποτελέσει πραγματική «ασπίδα» προστασίας κατά του κορωνοϊού και τους έχει επιτρέψει να επιστρέψουν σε ενός είδους κανονικότητα ακόμη κι εν μέσω της πανδημίας.

Πολλοί, όμως, είναι αυτοί που «κοιτούν το εμβόλιο με μισό μάτι». Επικρίνουν την ταχύτητα με την οποία δημιουργήθηκε και δεν εμπιστεύονται τα επιστημονικά δεδομένα για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια του εμβολίου. Αλλοι κυρίως νέοι αναρωτιούνται γιατί χρειάζεται να εμβολιαστούν αφού περνούν τον κορωνοϊό ασυμπτωματικά.

Οργανισμοί όπως ο ΠΟΥ, μεταξύ άλλων, έχουν υπογραμμίσει πολλές φορές τη σημασία του εμβολιασμού για τον περιορισμό των κρουσμάτων και την προστασία της ευρύτερης κοινωνίας και αυτών που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο λόγω προβλημάτων υγείας . Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί πως μειώνουν τους θανάτους, την εισαγωγή στα νοσοκομεία και τη σοβαρή νόσηση.

Αυτό που δεν είναι ακόμη σίγουρο είναι για πόσο το εμβόλιο παρέχει ανοσία και για το αν οι μελλοντικές μεταλλάξεις θα αλλάξουν τα ποσοστά προστασίας. Πολλές κυβερνήσεις προχωρούν στην παροχή  τρίτων δόσεων αλλά το κύριο μέλημα είναι ο εμβολιασμός των ανεμβολίαστων πολιτών ανά τον κόσμο.

Τα ποσοστά της εμπιστοσύνης των πολιτών στον εμβολιασμό διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η Γαλλία έχει χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, σε αντίθεση με τη Βρετανία. Οι Ρώσοι είναι αυτοί που φοβούνται τα εμβόλια περισσότερο, με τους Αμερικανούς να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 15 χωρών από την Morning Consult για τον Ιούλιο και Αύγουστο. Στις ΗΠΑ, εκ των 43.054 ερωτηθέντων, το 30% ανέφεραν πως δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Οι κύριοι λόγοι, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες αυτούς, είναι πιθανές παρενέργειες και έλλειψη δεδομένων.

Στην Ευρώπη, πολλοί τομείς διασκέδασης έχουν επηρεαστεί από τους νέους κανόνες. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, αρκετοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι παρέχουν συγκεκριμένες έδρες των γηπέδων σε ανεμβολίαστους. Στη Βρετανία, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να πηγαίνουν σε κλαμπ. Η Γαλλία έχει δημιουργήσει το δικό της πιστοποιητικό ανοσίας, κάτι που σχεδιάζει να κάνει και η Γερμανία, καταργώντας τα δωρεάν τεστ για κορωνοϊό.

Το σίγουρο είναι ότι όσο αυξάνεται η πίεση και όχι η ενημέρωση για να νιώσει ο διστακτικός άνετα ο στόχος των εμβολιασμών θα περάσει δύσκολα

500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ

Ο ρυθμός της εξέλιξης των μηχανών με τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών σε εργασίες που έως τώρα τις έκαναν άνθρωποι, εκτιμάται ότι θα εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να είναι άνεργοι σε 30 χρόνια από σήμερα.

Το αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία τον ανθρώπων δηλώνει ότι προτιμά να χάσει τη δουλειά του από ένα ρομπότ παρά από κάποιον άνθρωπο.

Η αντικατάσταση από τη σύγχρονη τεχνολογία σε αντιδιαστολή με την αντικατάσταση από ανθρώπους έχει διαφορετικές ψυχολογικές συνέπειες δηλώνει ο Άρμιν Γκρανούλο στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, στη Γερμανία.

Διαπιστώθηκε ότι για τον συνεργάτη το 62% δήλωνε προτίμηση για άλλον άνθρωπο ενώ όταν η ερώτηση αφορούσε τους ίδιους μόνο το 37% ήθελε να αντικατασταθεί από άλλον άνθρωπο και όχι από ρομπότ.

Στη συνέχεια η ερευνητική ομάδα ασχολήθηκε με τη μέτρηση της έντασης των αρνητικών συναισθημάτων (λύπη, θυμός, απογοήτευση) σε 251 άτομα. Βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες είχαν πιο αρνητικά συναισθήματα όταν επρόκειτο να αντικατασταθεί κάποιος συνεργάτης από ένα ρομπότ παρά όταν επρόκειτο να αντικατασταθούν οι ίδιοι από αυτό.

Η προσωπική τους ταυτότητα κλονίζεται λιγότερο όταν αντικαθίστανται από ρομπότ, σε σύγκριση με όταν αντικαθίστανται από ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωποι δεν νιώθουν ότι μπορούν ή ότι πρέπει να ανταγωνιστούν ένα ρομπότ ή ένα λογισμικό, με τον ίδιο τρόπο που ανταγωνίζονται με έναν άνθρωπο.

Πλησιάζουμε στο χρονικό σημείο κατά το οποίο οι μηχανές θα μπορούν να ξεπερνούν τους ανθρώπους σχεδόν σε κάθε εργασία. Το ερώτημα είναι εξελισσόμαστε είς βάρος μας ή παραμένουμε στάσιμοι. Η κοινωνία θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα σύντομά αλλιώς μέχρι το 2045 οι μηχανές θα μπορούν να διεκπεραιώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργασιών που τώρα κάνει ο άνθρωπος. Και το ερώτημα είναι: Οι άνθρωποι τι θα κάνουν;

Ένα μικρό παράδειγμα το αυτοκίνητο της Google;

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν από την οδήγηση, όπως οι οδηγοί λεωφορείων και οι οδηγοί ταξί. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;

Περίπου οι μισές δουλειές στις ΗΠΑ θα γίνονται από ρομπότ μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Τα ρομπότ θα «στείλουν» στην ανεργία 20 εκατ. εργαζόμενους στα επόμενα δέκα χρόνια και μέχρι το 2040, πολλές δουλειές θα αυτοματοποιηθούν με αποτέλεσμα μέχρι και 500 δις άνθρωποι θα είναι άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι προτιμούν τα αυτοματοποιημένα εργοστάσια με ρομπότ γιατί δεν χρειάζεται να κουβαλούν τόσο μεγάλα βάρη. Αυτό όμως που τους ανησυχεί είναι ότι αυτές οι μετατροπές οδηγούν σε μείωση των υποχρεώσεών τους και ως εκ τούτου φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Η πρώτη κατηγορία που θα νιώσει την κρίση αυτή θα είναι οι δουλειές χαμηλού εισοδήματος και αυτές που δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες.

Μπορεί να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλους τους δρόμους αυτόματα οχήματα, μπορεί να μην υπάρχουν σε όλες τις χώρες καταστήματα χωρίς υπαλλήλους αλλά σε 10 χρόνια θα το βιώνουμε παντού.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ

Θεωρείται δεδομένο ότι η φροντίδα του εαυτού είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, ακόμα και μίσος για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το αίσθημα της αναξιότητας που ενδεχομένως να κρύβει ένας άνθρωπος, θα τον σαμποτάρει στο να ανελιχτεί επαγγελματικά, κοινωνικά, ερωτικά, οικογενειακά και σωματικά προκείμενου να παραμείνει στο περιβάλλον, όπου νιώθει ασφάλεια.

Η επιπολαιότητα είναι ένα από τα παθητικά συμπτώματα της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς. Όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι κάτι μας βλάπτει, αλλά δεν λαμβάνουμε μέτρα προστασίας, τότε ουσιαστικά καταδικάζουμε το αποτέλεσμα.

Μια δύσκολη και συνήθως εθιστική συνήθεια όπως το αλκοόλ, η υπερκατανάλωση ή, η μειωμένη ή ακατάλληλη πρόσληψη τροφής, που συνήθως καταλήγει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Σε αυτή την μορφή εντάσσεται και η κατάχρηση στις δαπάνες, όπως ο τζόγος, σαμποτάροντας με αυτόν τον τρόπο την ψυχική ηρεμία του ανθρώπου.

Ορισμένοι άνθρωποι δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν κάποιον άλλον, προκειμένου να εξελιχθούν και να ανελιχθούν, όπως οι ίδιοι λανθασμένα νομίζουν. Δυστυχώς γι’ αυτούς το να βλάπτεις τον διπλανό σου, δεν σε εξελίσσει ως άνθρωπο τουναντίον, λειτουργεί αυτοκαταστροφικά, διότι οι συμπεριφορές επιστρέφονται.

Μια ακραία μορφή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς είναι ο αυτοτραυματισμός, που οφείλεται σε μίσος για τον εαυτό μας και πιθανώς σχετίζεται με περιβάλλον απορριπτικό.

Ο αυτοκαταστροφικός άνθρωπος θα αγνοήσει πλήρως τις εποικοδομητικές συμβουλές. Αντιθέτως, προτιμάει σχόλια που του χαϊδεύουν τα αυτιά και εν ολίγοις επιβεβαιώνουν την αναξιότητά του, αλλά και ενισχύουν τον εγωισμό του. Οποιοδήποτε συμβουλή αντικατοπτρίζει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων δεν τον άφορα και συνήθως ακολουθεί η απάντηση «άσε με και εγώ ξέρω καλύτερα για μένα».

Ορισμένοι άνθρωποι «ερωτεύονται» τη δυστυχία τους. Ενεργούν με αυτοθυσία απέναντι σε ανθρώπους που τους ποδοπατούν, συγκαλύπτοντας την αυτοκαταστροφική τους τάση όπως να επιλεγούν να παραχωρούν τα όνειρά τους σε άλλους ανθρώπους, γιατί φοβούνται να τα ζήσουν οι ίδιοι.

Η μη αποδοχή και αποφυγή των αρνητικών και μερικές φορές θετικών συναισθημάτων, καθώς και των ψυχολογικών προβλημάτων, συντελεί σταδιακά σε ψυχικές νόσους, καθώς είναι μία ακόμα μη συνειδητή εκδήλωση αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς. Παρομοίως και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής -π.χ. η κατάχρηση ζάχαρης σε κάποιον με πρόβλημα υγείας και η αναβλητικότητα στο να αλλάξει ενισχύουν τις κακές συνήθειες.

Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να πλανεύουν τους άλλους, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, όμως συμπεριφορές όπως η κτητικότητα, ο συναισθηματικός χειρισμός, η ζήλια, η λεκτική βία κτλ. ειναι άκρως αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Σε προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με τα παιχνίδια εξουσίας εξηγούσα πώς ο κυρίαρχος δυνάστης συμπεριφέρεται όπως ακριβώς νιώθει υποσυνείδητα ότι του αξίζει να του συμπεριφέρονται. Οι άνθρωποι που νιώθουν άδειοι και ανάξιοι να τους αγαπήσουν, προσπαθούν να προκαλέσουν μέσα από άσχημες συμπεριφορές αντίστοιχο συναίσθημα στις συντροφικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Εξάρτηση από την τοξικότητα

Οι εξαρτήσεις δεν σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα τα ναρκωτικά, αλλά αφορούν και τις σχέσεις. Συγκεκριμένα, η εξάρτηση από τοξικές σχέσεις που «δηλητηριάζουν» την ψυχική υγειά μας θεωρείται είδος αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

Ο αυτοκαταστροφικός άνθρωπος υπονομεύει τον εαυτό του και για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της αυτοκαταστροφής, θα πρέπει ο άνθρωπος να αποδεχτεί τον δυσλειτουργικό αμυντικό μηχανισμό αντιμετώπισης των αρνητικών συναισθημάτων του, προκειμένου να προσπαθήσει να καλλιεργήσει την αυτογνωσία στα συναισθήματά του και στους φόβους του και να αναπτυχθεί πνευματικά ώστε να εξελιχθεί ως οντότητα.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

Συναισθηματικός εκβιασμός είναι ένα είδος χειρισμού, όπου κάποιος χρησιμοποιεί τα συναισθήματά μας για να ελέγξει τη συμπεριφορά μας ή για να μας πείσει να δούμε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο.

Η Dr. Susan Forward, ψυχοθεραπεύτρια, ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε σε αυτό τον όρο το 1997. Μέσα από τη χρήση περιπτώσεων, αναλύει την έννοια του συναισθηματικού εκβιασμού για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα και να ξεπεράσουμε αυτό το είδος χειρισμού.

Όπως και ο τυπικός εκβιασμός, στον συναισθηματικό εκβιασμό κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση ή ένα συναίσθημα προς όφελός του. θα μπορούσαμε να πούμε ότι εξελίσσεται μέσα από κάποια στάδια:

Απαίτηση

Το άτομο που προσπαθεί να εκβιάσει δηλώνει για παράδειγμα συνήθως: «νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνεις παρέα με αυτόν πια». Αυτό μπορεί να ειπωθεί και έμμεσα: όταν συναντά αυτό το άτομο, γίνεται αγενής και σαρκαστικός και αμέσως μετά δηλώνει πόσο δεν τον συμπαθεί και πως είναι βέβαιος ότι δεν μας κάνει καλό.

Αντίσταση

Αν δεν θέλετε να κάνετε αυτό που σας λένε, το πιθανότερο είναι ότι θα «επιτεθούν» με άλλο τρόπο και φυσικά θα επιμείνουν.

Πίεση

Είναι απαραίτητο να εκφράζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας σε μια υγιή σχέση. Αν αυτές συγκρούονται με του άλλου, θα υπάρξει συζήτηση και ίσως κάποιος συμβιβασμός. Ένας εκβιαστής όμως θα σας πιέσει να εκπληρώσετε τις δικές του απαιτήσεις και θα το κάνει με διάφορες προσεγγίσεις (επανάληψη, θυματοποίηση, επίκριση/ υποτίμηση)

Απειλές

Ο συναισθηματικός εκβιασμός περιλαμβάνει την άμεση ή έμμεση απειλή. Η άμεση είναι: «Αν βγεις με τους φίλους σου απόψε, δεν θα είμαι εδώ όταν επιστρέψεις» και η έμμεση είναι «αν δεν μπορείς να μείνεις μαζί μου απόψε, τότε κάποιος άλλος θα μπορέσει».

Συμμόρφωση

Μπορεί να αποτελεί μέρος της τελικής διαδικασίας, αφού δηλαδή έχετε αποδυναμωθεί μέσω της χρόνιας πίεσης και των απειλών. Αφού το καταφέρουν, μπορεί για λίγο να φανούν ιδιαίτερα ευγενικοί και τρυφεροί – τουλάχιστον για ένα διάστημα.

Επανάληψη

Όταν δείξετε στο άλλο άτομο πώς τελικά παραδίνεστε, θα ξέρουν ακριβώς πώς να παίξουνε τις ίδιες καταστάσεις στο μέλλον. Εντοπίζουν όπως λέμε τα «κουμπιά» μας, όπως ότι μια συγκεκριμένη απειλή λειτουργεί για παράδειγμα.

Oi συναισθηματικοί εκβιαστές συχνά χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό τακτικών όπως το να γίνονται…

…Οι τιμωροί

Θα μας πουν τι θέλουν και ύστερα θα αναφέρουν τι θα συμβεί αν δεν συνετιστούμε.

Οι αυτοτιμωροί

Μας γνωστοποιούν πόσο θα τους πληγώσει η άρνησή μας – «Αν δεν μου δανείσεις χρήματα, θα χάσω το αμάξι μου αύριο»

Αυτοί που υποφέρουν

Θα μας αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους χωρίς λόγια. Θα δείξουν τη δυσαρέσκειά τους μέσω θλίψης, πόνου και δυσφορίας.

Οι κόλακες

Κάποια είδη συναισθηματικού εκβιασμού φαίνονται περισσότερο ως ευγενικές χειρονομίες. Μπορεί να μας κολακεύει συνεχώς και αμέσως μετά να μας ζητά κάτι με τέτοιο τρόπο που εμείς να νιώθουμε ότι του είμαστε υπόχρεοι για τα καλά του λόγια.

Αν υποπτεύεστε ότι δέχεστε συναισθηματικό εκβιασμό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τον αντιμετωπίσετε. Ορισμένοι άνθρωποι μαθαίνουν τακτικές εκβιασμού από γονείς, αδέρφια ή πρώην συντρόφους. Αυτές οι συμπεριφορές γίνονται συνήθεια για την ικανοποίηση των θέλω τους. Όμως, υπάρχουν κι αυτοί που συνειδητά χρησιμοποιούν συναισθηματικό εκβιασμό.

Αναγνωρίστε πότε δεν είναι συναισθηματικός εκβιασμός

Όταν το άλλο άτομο εκφράζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οπωσδήποτε λειτουργεί εκβιαστικά. Χρειάζεται να διαχωρίσετε αυτή την υγιή κατάσταση από την τοξική.

Όταν κάποιος μας χειρίζεται, απαιτεί άμεση απάντηση. Όταν είστε συγχυσμένοι και φοβισμένοι, μην απαντήσετε και ζητήστε με κάθε τρόπο χρόνο για να σκεφτείτε. «Δεν μπορώ να αποφασίσω τώρα. Θα το σκεφτώ και θα σου πω αργότερα».

Όσο κερδίζετε χρόνο, αναπτύσσετε στρατηγικές. Η προσέγγισή σας μπορεί να εξαρτάται από τις συνθήκες, όπως τη συμπεριφορά και την τακτική της άλλης πλευράς. Εκφράστε πώς σας κάνουν να νιώθετε οι πράξεις, τα λόγια, η συμπεριφορά τους. Δώστε τους μια ευκαιρία να αλλάξετε αυτές τις συμπεριφορές.

Αν εκείνος έχει αναγνωρίσει πώς να σας κάνει να υποκύπτετε, σημαίνει ότι γνωρίζει τα ευαίσθητα σημεία σας. Επομένως, αν τα εντοπίσετε κι εσείς, θα γνωρίζετε πώς ακριβώς λειτουργεί και θα δημιουργήσετε ένα πλέγμα προστασίας απέναντί του.

πηγή: Dr. Susan Forward, ψυχοθεραπεύτρια

ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ROLLING STONES.

Ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του. Τα αίτια του θανάτου δεν έγιναν γνωστά.

Γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν είχε υποφέρει από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης του καρκίνου του λαιμού το 2004, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ως αιτία θανάτου του όποια μορφή καρκίνου.

Ο Charlie Watts δεν ήταν ποτέ ο πιο λαμπερός ντράμερ. Δεν ήταν γνωστός για τα φρενήρη σόλο του Cream’s Ginger Baker ή για την τοποθέτηση εκρηκτικών στο τύμπανο του, όπως ο The Who’s Keith Moon. Αντίθετα, ήταν ο λεπτός, στωικός χτύπος της καρδιάς των The Rolling Stones για σχεδόν 60 χρόνια.

Λάτρης της τζαζ, ερωτεύτηκε τα ντράμς αφού άκουσε τον Chico Hamilton να παίζει στο Walking Shoes και εισήχθη στις σκοτεινές τέχνες του ροκ εν ρολ από τους Mick Jagger και Keith Richards στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μπήκε στους Stones το 1963 αφού το συγκρότημα είχε απορρίψει αρκετούς άλλους ντράμερ και αυτό ήταν. Ο Τσάρλι Γουότς έδινε την ελευθερία των υπολοίπων να πετάνε στη σκηνή.

Εντός και εκτός σκηνής, ήταν ήσυχος και συγκρατημένος κολλούσε στις σκιές και άφηνε την υπόλοιπη μπάντα να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και ήταν πάντοτε νηφάλιος από αλκοόλ και ναρκωτικά. Ήταν η ισορροπία της μπάντας, εκείνος που έσωσε την μπάντα πολλές φορές από τη διάλυση.

Στην πραγματικότητα δεν τον ενδιέφερε ποτέ όλη αυτή η λάμψη και τα πάρτυ. Δεν ήξερε τι είναι η showbiz και δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ το MTV. Υπάρχουν άνθρωποι που απλά παίζουν όργανα, και χαιρόταν που ήταν ένα από αυτά.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, έγραψε στο Instagram: ” ο ωραιότερος τζεντ που μπορούσες να συναντήσεις. Και ένας τέτοιος πυλώνας δύναμης για τους Rolling Stones στους οποίους έφερε ένα άγγιγμα τζαζ και ένα βουνό καθαρής κατηγορίας”.

– Ο Λένι Κράβιτς τον θυμήθηκε ως «τον ρυθμό των Stones»

– Μπράιαν Άνταμς «Ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με τη μουσική και αγάπησα τα ντράμς

– Ο ντράμερ Kenney Jones, ο οποίος έπαιξε με τους The Who and the Small Faces είπε ότι “ήταν ένας υπέροχος, έξυπνος, καταπληκτικός τύπος και για μένα, ήταν ο απόλυτος ντράμερ”.

Ο Paul Weller τον περιέγραψε ως “κορυφαίο ντράμερ, στήριγμα και τζέντλεμαν”.

– Ο κιθαρίστας των Guns N ‘Roses Slash είπε: “Η όψη του ροκ εν ρολ έχει αλλάξει για πάντα αυτή τη μέρα. Συντριπτική απώλεια, RIP Charlie Watts.”

– Ο Glen Matlock των The Sex Pistols είπε ότι “κράτησε τον ρυθμό στο soundtrack της ζωής μας”

–  Ο Nile Rodgers έγραψε: “Ευχαριστώ για όλη την υπέροχη μουσική”.

– Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Joan Armatrading έγραψε: “Γιατί κλαίω; Επειδή ο Charlie Watts έχει πεθάνει. Ποιος ήξερε ότι κάποιος από τους μουσικούς των Rolling Stones θα έφευγε ποτέ από αυτή τη γη.”

– Η Joan Jett τον περιέγραψε ως “τον πιο κομψό και αξιοπρεπή ντράμερ στο ροκ εν ρολ” που “έπαιξε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο”.

– Ο τραγουδιστής Curtis Stigers είπε: “Η μαμά μου πάντα ισχυριζόταν ότι με συνέλαβαν κατά τη διάρκεια του χορού Satisfaction από τους Rolling Stones. Ευχαριστώ, Charlie Watts. Σου χρωστάω τη ζωή μου.”

ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ LIFESTYLE;

Στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν την ιδανική εταιρεία μόδας, συνδύασαν τη θρυλική αίγλη του Χόλυγουντ με μια πινελιά φυσικής γαλλικής κομψότητας.

Από τότε, αναπτύχθηκαν από πρωτοπόροι του υφάσματος “denim” σε ένα παγκόσμιο lifestyle brand βασιζόμενο πάντα σε εντυπωσιακές και δυναμικές διαφημιστικές εκστρατείες που δημιούργησαν πρότυπα.

Σήμερα η φίρμα τους διαθέτει πάνω από 1.500 σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία ξεκινάει το 1981.

Οι αδελφοί Marciano ερωτεύτηκαν το Λος Άντζελες που είχαν επισκεφθεί για διακοπές και αποφάσισαν να επιλέξουν την πόλη ως νέο τους σπίτι, εγκαταλείποντας τη Νότια Γαλλία όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Το όνομα της φίρμας τους ήταν το γνωστό “GUESS” που προέκυψε τυχαία εξαιτίας ενός διαφημιστικού σλόγκαν που διάβαζαν καθημερινά στον δρόμο προς το γραφείο τους σε μια διαφημιστική πινακίδα που έγραφε:

“Guess what’s in our new Big Mac?”, δηλαδή “Μάντεψε τι περιέχει το νέο μας Big Mac”, από μία διαφήμιση της Mc Donalds. Η λέξη “GUESS” έμεινε χαραγμένη στο μυαλό τους και σύντομα έγινε το όνομα του κτηρίου που επέλεξαν ως κεντρική έδρα της εταιρείας στην Olympic Boulevard, λίγα μόλις βήματα από τη διαφημιστική πινακίδα που τους ενέπνευσε.

Έχοντας αγαπήσει την Αμερική, τα αδέλφια επέλεξαν ένα σύμβολο με άστρα και λωρίδες για το κορυφαίο τους προϊόν που ήταν ένα τζιν παντελόνι slim-fit στον αστράγαλο, stonewashed και με τρία φερμουάρ που ονόμασαν Marylin.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το στυλ stonewash δεν είχε καθιερωθεί στην αμερικανική αγορά και για την πιθανή δυσπιστία απέναντι σε τέσσερις Γάλλους κυρίους που δημιουργούν ένα προϊόν-σύμβολο για τη χώρα, έστειλαν ένα τζιν μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμα σε μερικά προσεκτικά επιλεγμένα πολυκαταστήματα.

Το Bloomingdales λάτρεψε το προϊόν τους και παρήγγειλε εικοσιτέσσερα παντελόνια. Το μοναδικό στυλ και η σέξι γραμμή των τζιν GUESS ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες.

Στον πρώτο μόλις χρόνο της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η GUESS κατάφερε να μπει σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά πολυκαταστήματα, όπως τα Bergdorf Goodman, Bonwit Teller, Neiman Marcus και Saks Fifth Avenue. Σε μια περίοδο στην οποία το τζιν ήταν ένα απαραίτητο ρούχο στην γκαρνταρόμπα εργασίας στις ΗΠΑ, η GUESS το μεταμόρφωσε σε fashion ένδυμα, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία από γραμμές και καινοτόμους τρόπους πλυσίματος, με μια κομψή και στιλάτη αύρα που πιθανόν μόνον οι Γάλλοι θα μπορούσαν να πετύχουν.

Ακολούθησε φυσικά και η διαφήμιση. Η ιδέα ήταν εξολοκλήρου του Paul, του μικρότερου των αδελφών Marciano, ο οποίος είχε ξεκάθαρη από την αρχή την εικόνα κομψότητας της GUESS, σε βαθμό που δεν χρειάστηκε καν να απευθυνθεί σε κάποια εξειδικευμένη διαφημιστική εταιρεία.

Οι διαφημιστικές εκστρατείες μπόρεσαν να προβάλλουν τη γοητεία του παλιού Χόλυγουντ, αλλά με το πρόσωπο νεαρών και απόλυτα σύγχρονων γυναικών  που εκφράζουν το προκλητικό πνεύμα της εταιρείας.

Το πρώτο “GUESS Girl” ήταν ένα άγνωστο μοντέλο από τη Γαλλία, η Estelle Lefebure και ακολούθησαν οι Claudia Schiffer, Carré Otis, Eva Herzigova, Laetitia Casta, Naomi Campbell, Anna Nicole Smith, Paris Hilton και η 16χρονη Carla Bruni τότε.

Όσον αφορά τους φωτογράφους, υπήρξαν καταξιωμένα ονόματα όπως η Ellen Von Unwerth, αλλά και ανερχόμενα αστέρια όπως η Daniela Federici, την οποία απέσπασε από τη σχολή κινηματογράφου ο Paul Marciano το 1992 για να φωτογραφήσει την Anna Nicole Smith. Σε αυτά τα τριάντα χρόνια μαγικών εικόνων του σήματος συνέβαλαν επίσης οι Anche Wayne Maser, Herb Ritts, Dewey Nicks, Raphael Mazzucco και Pablo Alfaro. Ασπρόμαυρο ή έγχρωμο, το διαφημιστικό στυλ της GUESS είναι άμεσα αναγνωρίσιμο με πανέμορφα μοντέλα σε εντυπωσιακά σκηνικά δημιουργώντας μια ιστορία που μπορούν να φανταστούν μόνοι τους οι θεατές. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι, πολλά από τα μοντέλα της GUESS, είχαν πάντα πολύ πιο απαλές καμπύλες σε σχέση με την πλειονότητα των διαφημιστικών εκστρατειών.

Όλα τα προιόντα τους συνδέονταν με την καθημερινότητα των διάσημων που τα πρόβαλαν, και έτσι πλήρωναν τους διάσημους για να λένε τι ρούχα φορούσαν στις εκδηλώσεις που πήγαιναν ή ακόμη να φωτογραφίζονται με αυτά σε προσωπικές τους στιγμές. Κάτι που σήμερα εξελίχθηκε με την δυνατότητα ενός επώνυμου να ανεβάζει ανά πάσα στιγμή μια φωτογραφία του στα κοινωνικά δίκτυα, εξελίσσοντας το μάλιστα και στο που τρώει, που ταξιδεύει, που κοιμάται, τί οδηγεί, ή ποιος του έχει κάνει το καλύτερο μπότοξ στα χείλη.