Home ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχει ανασφάλεια για την εμφάνιση του στήθους της, περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλο σημείο του σώματός της.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, το ασύμμετρο ή το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα σε προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος είχαν μειωμένη αυτοεκτίμηση και προβλήματα στην κοινωνική λειτουργία, τις διατροφικές τους συμπεριφορές και την άποψή τους για την ποιότητα ζωής τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως από το μέγεθος του στήθους εξαρτάται ο βαθμός αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας και, γενικότερα, η ψυχική της υγεία. Η έρευνα κατέδειξε πως οι γυναίκες που είτε έχουν ανύπαρκτα στήθη, είτε στήθη που είναι άνισα μεταξύ τους, αλλά ακόμα κι αυτές με υπερμεγέθη στήθη, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Μπορεί το σχήμα των μαστών να «προδώσει» τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μίας γυνάικας; 

Γενικότερα οι γυναίκες με μικρά στήθη προβληματίζονται πολύ για την αφοσίωση και την πίστη του συντρόφου τους. Οι γυναίκες με μεγάλα στήθη είναι αισιόδοξες, χαρούμενες και αισθησιακές. Μπορούν να γίνουν πολύ εφευρετικές στο σεξ και το ίδιο περιμένουν απ’ τους συντρόφους τους.

Μικρό και στρογγυλό

Οι γυναίκες με μικρά στήθη διακρίνονται για την κοινωνικότητα τους. Είναι λογικές και άνετες. Όταν βρίσκονται σε σχέση γίνονται πολύ καλές και αξιόπιστες σύντροφοι, αν και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη σωματική επαφή.

Σχήμα “αλεπουδίσιο

Εάν το στήθος μοιάζει από το πλάι με τη μύτη της αλεπούς, τότε η γυνάικα θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, τουλάχιστον από αισθητική άποψη! Ως προς τον χαρακτήρα, εκτός από μεγάλη αυτοπεποίθηση, το σχήμα αυτό δείχνει εξυπνάδα και εργατικότητα. Προτιμά την εργασία στο πλαίσιο μιας ομάδας και η συνεργασία με τους συναδέλφους είναι πάντα άψογη. Γυναίκες με αυτό το σχήμα είναι και πολύ ερωτικές.

Στήθη λεμονάτα

Αν το στήθος σου έχει σχήμα λεμονόκουπας τότε μάλλον έχεις από καιρό αφήσει πίσω σου ταμπού και τις προκαταλήψεις. Είναι η γυνάικα που τολμά σε όλα και δε διστάζει σε τίποτα και είναι γεμάτη ζωντάνια.

Σε σχήμα και μέγεθος μήλου

Η ψυχρή και απρόσιτη γυναίκα που ταυτόχρονα διακρίνεται για την εξυπνάδα και την ευστροφία της. Σταθερή και δεν αλλάζει συχνά συντρόφους ενώ από τη φύση της είναι καλή νοικοκυρά! Δεν αρνείσαι να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και μπορεί να κάνεις το παν για να ικανοποιήσει τον σύντροφό της.

Στήθος σε σχήμα αχλαδιού

Γυνάικα ανεξάρτητη και καπάτσα. Ξέρει πότε πρέπει να υποκρίνεται την ανόητη και την αθώα ξεγελώντας τους άνδρες και φυσικά καταφέρνοντας να περάσει το δικό της. Ακόμη κι αν είναι ιδιαίτερα συντηρητική, δυσκολεύεται να πει όχι σε μια νέα ερωτική περιπέτεια. Δεν δεσμεύεται εύκολα, αλλά όταν το κάνει τα δίνει όλα στο 100%.

Πεπονάτο

Οι γυναίκες με στήθος σε σχήμα μεγάλο και στρογγυλό σαν του πεπονιού αποζητούν τον θαυμασμό. Εκτιμούν δεόντως τις γευστικές απολαύσεις και γι’ αυτό τους αρέσει να μαγειρεύουν, αλλά στο θέμα των σαρκικών απολαύσεων είναι αρκετά συντηρητικές και λάτρεςι της ρουτίνας.

Πληθωρικό και βαρύ

Λατρεύει και εκτιμά το καλό φαγητό, αλλά και την καλοπέραση γενικότερα. Της αρέσει κυρίως να φλερτάρει, χωρίς απαραίτητα να θέλει να το πάρει και πάρακάτω.

Σιλικονάτο

Τα πετυχημένα εμφυτεύματα σιλικόνης, ανεβάζουν κατά πολύ την αυτοπεποίθηση σε όλες τις περιπτώσεις γιατί στο κάτω κάτω αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η επέμβαση.