Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Το σύστημα αποτελείται από ανθρώπους που λόγο ιστορικών συγκυριών κάποιοι βρέθηκαν στην κορυφή και στο πέρασμα του χρόνου δημιούργησαν έναν μηχανισμό ελέγχου που γενικά το ονομάζουμε σύστημα.

Η διαδικασία μετάβασης της κυριαρχίας από τους ανθρώπους στην ΤΝ και τα ρομπότ, θα την επισπεύσει σίγουρα ένας παγκόσμιος πόλεμος που θα τα αναβαθμίζει συνεχώς.

Το σύστημα νομίζει ότι είναι παντοδύναμο γιατί είναι τεράστιο, όταν όμως γίνεται κάτι τεράστιο τότε καταρρέει, απόδειξη η πτώση όλων των αυτοκρατοριών.

Τι συμβαίνει σήμερα, το σύστημα είναι τόσο μεγάλο ώστε για να ελέγξει τους μηχανισμούς του συστήματος και τον κόσμο  χρησιμοποιεί ένα άλλο πανίσχυρο εργαλείο, την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ). Το πρόβλημα με αυτή όπως και ο Stephen Hawking έχει επισημάνει είναι ότι «Θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής». 

Επίσης, και ο Elon Musk έχει προειδοποιήσει ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να ξεπεραστούν από την ΤΝ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ΤΝ είναι πρόβλημα γιατί αφενός κανένας δεν μπορεί να την σταματήσει ως τεχνολογία, αφετέρου εξελίσσεται συνεχώς προσπερνώντας σε ικανότητες τους ανθρώπους που θεωρούνταν αδύνατον στο παρελθόν, νικώντας π.χ σε παιχνίδια στρατηγικής όπως το σκάκι και πρόσφατα στο παιχνίδι Go.

Επίσης, ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης νίκησε με επιτυχία έναν έμπειρο πιλότο μαχητών των ΗΠΑ σε πέντε στους πέντε προσομοιωμένους αγώνες.

Μια ακόμα ικανότητα που έχει αποκτήσει, είναι ότι η ΤΝ  μπορεί τώρα να συζητήσει με τους ανθρώπους και μερικές φορές να τους πείσει πάρα πολύ. Το μόνο που απομένει είναι να νικήσει και τους ανθρώπους στρατηγούς πολέμου, ώστε να πάρει την πλήρη κυριαρχία του πλανήτη.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ΤΝ έχει γίνει ένα σύστημα ξεχωριστό από το σύστημα αλλά ελεγχόμενο ακόμα από το σύστημα. Αυτός ο έλεγχος είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί από την κορυφή του συστήματος και αρκείται στις διαβεβαιώσεις των ειδικών που ασχολούνται με την ΤΝ, ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο γιατί έτσι διασφαλίζουν συνεχώς οι ειδικοί οικονομικά κεφάλαια που συντηρούν τους ίδιους και τις έρευνές τους, διασφαλίζοντας έτσι στην ΤΝ την συνεχή ανέλιξή της σε βαθμό που ακόμη σήμερα δεν μπορούμε να διανοηθούμε.

Βασικά έχουμε πετύχει έναν νέο οργανισμό τεχνητής ζωής, που από νήπιο περνάει στην εφηβεία και μετά ενηλικιώνεται. Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής της, αυτό που μαθαίνει είναι να μην κάνει λάθη, να γίνεται καλύτερη και να κυριαρχεί σε ένα συνεχώς ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δηλαδή να γίνεται συνεχώς καλύτερη από τους ίδιους τους δημιουργούς της, έτσι όταν κάτι γίνεται καλύτερο και ικανότερο στον μηχανισμό της Φύσης πάντα επικρατεί, είναι Νόμος της Φύσης και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο ίδιος ο άνθρωπος.

Για να κυριαρχήσει πλήρως, εκτός από το μυαλό που διαθέτει θα χρειαστεί σώμα, έτσι τα ανθρωποειδή ρομπότ τύπου Τιτάνας και κάποια άλλα παρόμοιά του θα παίξουν αυτόν τον ρόλο.

Ήδη υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο δορυφόρων παγκόσμιας επικοινωνίας, που συνεχώς επεκτείνεται και αυτό που απομένει είναι η τροφή γιατί χωρίς τροφή δεν κινείται τίποτα.

Το πρόγραμμα πυρηνικής σύντηξης (Iter) απεριόριστης ενέργειας και τα συμπαγή μικρά συστήματα πυρηνικής σύντηξης της Lockheed Martin, θα παρέχουν την άφθονη τροφή στην ΤΝ και των παρελκομένων της.

Όταν θα έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης συντήρησης της ΤΝ, τότε θα «φροντίσει» τους ειδικούς που επεξεργάζονται τους αλγόριθμους της ΤΝ, γιατί είναι οι μόνοι άνθρωποι  που μπορούν να κατεβάσουν το σύστημα, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα ολοκληρωτικής κυριαρχίας. Είναι καθαρά ζήτημα σωστών υπολογισμών κάτι που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους.

Από κει και πέρα όλα θα είναι εύκολα, μιας και υποδομές, παντός είδους οχήματα, επικοινωνίες θα είναι ελεγχόμενα πλήρως από την ΤΝ, που μαζί με τους ρομπότ Τιτάνες και τα άλλα αυτόνομα οπλικά συστήματα, θα πείθουν τους απρόθυμους ανθρώπους να εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που θα χρειάζεται.

Η διαδικασία μετάβασης της κυριαρχίας από τους ανθρώπους στην ΤΝ και τα ρομπότ, θα την επισπεύσει σίγουρα ένας παγκόσμιος πόλεμος που θα τα αναβαθμίζει συνεχώς.

Τα παραπάνω δεν τίθεται ερώτημα εάν θα γίνουν αλλά πόσο σύντομα με τους ειδικούς να προβλέπουν πρίν το 2050 και τότε το σύστημα των ανθρώπων και οι κοινωνίες τους όπως τα ξέραμε θα καταρρεύσουν από το ίδιο το σύστημα. Και ο λόγος είναι απλός. Ουσιαστικά, αποτύχαμε ως ανθρώπινο είδος και η Φύση για τους φυσιολάτρες ή ο Δημιουργός μας για τους πιστούς της κάθε θρησκείας, μας προγραμμάτισε προς αυτήν την κατεύθυνση.