Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΤΙΑ - UFO ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΚΤΙΚΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΚΤΙΚΗ

Η Ανταρκτική είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ανεξερεύνητα μέρη της Γης, γι ‘αυτό δεν είναι περίεργο οι θεωρίες για το τι συμβαίνει πραγματικά στο κάτω μέρος του κόσμου να οργιάζουν. Από τις μυστικές πυραμίδες μέχρι τους κρυμμένους Ναζί και την εικασία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, η αφιλόξενη ήπειρος είναι ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης για πολλούς ανθρώπους.

Τι συμβαίνει στην Ανταρκτική;
Η ομάδα Flat Earthers, πιστεύουν τον ισχυρισμό του Πυθαγόρα και του Αριστοτέλη ότι ο πλανήτης μας είναι στρογγυλός και ότι οι επιστήμονες έχουν παραπλανήσει σκόπιμα το κοινό.

Λένε ότι η Ανταρκτική είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο, επίπεδο πεδίο που περιβάλλει τον υπόλοιπο κόσμο, με αποκορύφωμα ένα μεγάλο τείχος πάγου που φυλάσσεται από τους υπαλλήλους της NASA.

Σχετικά με το 24ωρο φως του ήλιου και το σκοτάδι της Ανταρκτικής, οι Flat Earthers λένε ότι απλά δεν είναι αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι ψεύτικα βίντεο χρησιμοποιούνται για να χειραγωγούν το κοινό.

Οι πυραμίδες
Το 2016, ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο οθόνης από το Google Earth έδειξε μια σειρά σχεδόν τέλειων πυραμίδων, μερικώς καλυμμένες από χιόνι. Αμέσως η κερδοσκοπία ήταν μεγάλη.
– Πώς δημιουργήθηκαν;
– Πόσο χρονών ήταν;
– Γιατί κρατήθηκαν μυστικά μέχρι τώρα;
– Σε κάποιο σημείο κάποιος ισχυρίστηκε ότι ήταν 100 εκατομμύρια χρόνια.
– Πως είχαν οι άνθρωποι με την τεχνολογία να κατασκευάσουν πυραμίδες πραγματικά στην Ανταρκτική πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια;

Και υποστηρίζουν ότι τις έκτισαν εξωγήινοι καθότι οι άνθρωποι υπάρχουν στη σημερινή μορφή για περίπου 200.000 χρόνια.

Οι Ναζί
Μετά από μια μυστική ναζιστική αποστολή στην Ανταρκτική το 1939, θεωρήθηκε ευρέως ότι οι Ναζί κατόρθωσαν να οικοδομήσουν μια βάση στην ήπειρο, με κάποιους ακόμη πιστεύοντας ότι ο Χίτλερ μπορεί να είχε δραπετεύσει εκεί πριν η Γερμανία παραδοθεί το 1945.

Οι ισχυρισμοί βασίζονται στο ότι ένα γερμανικό U-πλοίο έφτασε σε βάση Αργεντινής στην Ανταρκτική δύο μήνες μετά τον πόλεμο. Αυτό το σκάφος φέρεται ότι έφερε τον Χίτλερ, αλλά και υψηλόβαθμους ναζιστές, που εξασφάλιζαν την ασφάλειά τους και τους έδιναν σε μυστική βάση κοντά στον Νότιο Πόλο.

Τα έγγραφα του πολέμου απέδειξαν ότι οι Ναζί ποτέ δεν αποφάσισαν να χτίσουν μια βάση στην Ανταρκτική. Βέβαια πιθανόν τα έγγραφα να ήταν απόρρητα και να μην βρέθηκαν ποτέ.

Ο στρατός
Το ταξίδι στην Ανταρκτική ελέγχεται αυστηρά στο πλαίσιο της συνθήκης της Ανταρκτικής και αποσκοπεί στην προστασία της ηπείρου για ειρήνη και επιστημονική έρευνα. Οι 53 χώρες που υπάγονται στη Συνθήκη, ισχύουν για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στον πάγο. Η πλειονότητα των εργασιών πραγματοποιείται από τους στρατιωτικούς ή τους εργολάβους

Τα φαράγγια που οργίασαν τις θεωρίες
Βρετανοί γεωεπιστήμονες ανακάλυψαν κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής τρία τεράστια και βαθιά φαράγγια, καθένα από τα οποία έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων και ελίσσεται ανάμεσα σε ψηλά βουνά, χωρίς να είναι ορατά πάνω από την καλυμμένη με χιόνια και πάγους επιφάνεια
Οι ερευνητές του πολικού ερευνητικού προγράμματος PolarGAP, με επικεφαλής τη δρα Κέιτ Γουίντερ του Τμήματος Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου Νορθάμπρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Research Letters», πραγματοποίηαν την ανακάλυψη με τη βοήθεια ιπτάμενου ραντάρ, σύμφωνα με το BBC.

Όπως ανέφεραν, αν οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώσουν κι άλλο λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε τα υπόγεια φαράγγια θα επιταχύνουν την μετακίνηση των λιωμένων πάγων προς τη θάλασσα, με συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Τα φαράγγια αυτά λειτουργούν ως κανάλια του πάγου από το κέντρο της ηπείρου προς την ακτή. Συνεπώς, αν οι κλιματικές συνθήκες αλλάξουν στην Ανταρκτική, θα πρέπει να περιμένουμε τον πάγο να κυλήσει πολύ πιο γρήγορα προς τη θάλασσα. Αυτό τα κάνει πραγματικά σημαντικά και, παρόλα αυτά, δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή τους έως τώρα.

Το μεγαλύτερο από τα φαράγγια (Foundation Trough) έχει μήκος άνω των 350 χιλιομέτρων και πλάτος 35 χιλιομέτρων.
Το δεύτερο (Patuxent Trough) έχει μήκος πάνω από 300 χιλιόμετρα και πλάτος πάνω από 15 χιλιόμετρα, ενώ το τρίτο φαράγγι (Offset Rift Basin) έχει μήκος άνω των 150 χιλιομέτρων και πλάτος περίπου 30 χιλιομέτρων.

Τα φαράγγια είναι θαμμένα κάτω από πολλές εκατοντάδες μέτρα πάγου. Έτσι, για να φθάσει κανείς στον πάτο του μεγαλύτερου φαραγγιού, θα πρέπει να κάνει γεώτρηση βάθους άνω των δύο χιλιομέτρων.
Το πρόγραμμα PolarGAP χρηματοδοτείται κυρίως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), που θέλει να συλλέξει στοιχεία για μια περιοχή του πλανήτη, την οποία οι δορυφόροι δεν μπορούν να δουν. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να μην μείνει «τυφλή» αυτή η περιοχή, είναι να γίνει συλλογή στοιχείων από αεροπλάνα.
Αυτό έκανε η ομάδα της Γουίντερ, που χρησιμοποίησε αερομεταφερόμενο ραντάρ ικανό να δει κάτω από τον πάγο. Είναι πιθανό ότι αυτά τα γιγάντια φαράγγια κοντά στο Νότιο Πόλο δημιουργήθηκαν στη διάρκεια μιας προηγούμενης εποχής παγετώνων.

Το τεράστιο κενό της Ανταρκτικής έχει κατακτήσει τις φαντασίες των ανθρώπων για γενιές και με την πλειοψηφία της ηπείρου ακόμα ανέγγιχτη, είναι πιθανό ότι οι ευρείες θεωρίες θα συνεχίσουν να διαδίδονται για τις επόμενες γενιές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here