Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΤΙΑ - UFO ΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΤΟ ΒΟΡΟΝΕΤΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟ 1989…(video)

ΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΤΟ ΒΟΡΟΝΕΤΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟ 1989…(video)

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1989, ένας εξωγήινος προσγειώθηκε με το διαστημόπλοιό του στη σοβιετική πόλη Βορόνετς. Οι ντόπιοι που ισχυρίζονταν ότι έγιναν μάρτυρες της απρόσμενης επίσκεψης κατέφυγαν στον τύπο περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια την εμπειρία τους. Μέσα σε λίγες μέρες, η επαρχιακή πόλη της Σοβιετικής Ένωσης πρωταγωνιστούσε στα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Το Βόρονετς απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και το 1989 είχε 800.000 κατοίκους.

Στις αρχές Οκτωβρίου του 1989, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σοβιετικής Ένωσης, «ΤΑΣΣ», μετέδωσε μία αλλόκοτη είδηση. Οι κάτοικοι του Βορόνετς, μίας πόλης των 800.000, ισχυρίζονταν ότι ένα πελώριο πλάσμα με μικροσκοπικό κεφάλι είχε προσγειώσει το διαστημόπλοιό του σε μία παιδική χαρά και έκανε βόλτες στα σκοτεινά σοκάκια. Βέβαια, προτού ο ιπτάμενος δίσκος του απρόσκλητου επισκέπτη αγγίξει το έδαφος, είχε γίνει αντιληπτός από αρκετούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το Α.Τ.Ι.Α. πετούσε πάνω από το Βορόνετς για αρκετή ώρα, μέχρι που σταδιακά άρχισε να χάνει ύψος. Όσο πλησίαζε στη γη, αρκετοί κάτοικοι μπόρεσαν να παρατηρήσουν τα χαρακτηριστικά του. Έμοιαζε με μία τεράστια ιπτάμενη μπάλα με πολύ έντονο κόκκινο φωτισμό. Η διάμετρός της άγγιζε τα δέκα μέτρα και η επιφάνειά της ήταν λεία.

Όταν πλέον η σφαίρα απείχε λίγα μέτρα από το έδαφος, μία κυκλική πύλη άνοιξε από το κάτω μέρος και ο εξωγήινος πιλότος έκανε την εμφάνισή του. Στο πάρκο εκείνη την ώρα υπήρχαν μόνο τρία μικρά παιδιά. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προσγείωση είχαν προλάβει να μαζευτούν μερικοί «τυχεροί» ακόμα. Οι περιγραφές τους ήταν συγκλονιστικές.

Το ανθρωπόμορφο πλάσμα είχε ύψος τρία μέτρα, ένα δυσανάλογα μικρό κεφάλι, διέθετε τρία μάτια και φορούσε μία ασημένια ολόσωμη φόρμα. Από πίσω του, ακολουθούσε ένα ρομπότ. Για μία στιγμή ο εξωγήινος εξαφανίστηκε και όταν επέστρεψε, είχε μαζί του ένα συνοδό. Οι δυο τους συνεννοούνταν παράγοντας απόκοσμους ήχους.

Ένα 16χρονο αγόρι, που βρισκόταν μεταξύ των αποσβολωμένων αυτόπτων μαρτύρων, άρχισε να ουρλιάζει από τον τρόμο. Τότε, το γιγάντιο πλάσμα σημάδεψε το κεφάλι του μικρού με ένα όπλο μήκους 50 εκατοστών και «ως δια μαγείας» τον εξαφάνισε. Οι εξωγήινοι περιφέρθηκαν για λίγα λεπτά ακόμα ανάμεσα στους έντρομους ανθρώπους κι ύστερα, με γρήγορες κινήσεις μπήκαν και πάλι στο διαστημόπλοιό τους. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η πελώρια σφαίρα απογειώθηκε και χάθηκε στον αχανή ουρανό. Ταυτόχρονα, από το πουθενά, το εξαφανισμένο αγόρι εμφανίστηκε και πάλι.

Τις επόμενες μέρες, ο επικεφαλής του γεωφυσικού ινστιτούτου του Βορόνετς, Γκένριχ Σιλανώφ, δήλωσε ότι στο σημείο εντοπίστηκε μία λακκούβα πλάτους είκοσι μέτρων με τέσσερα βαθιά βαθουλώματα και δύο βράχους περιμετρικά. «Εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν με δύο μεγάλες κόκκινες πέτρες. Οι αναλύσεις, όμως, έδειξαν ότι τέτοιοι βράχοι δεν υπάρχουν στη γη», δήλωνε στο «ΤΑΣΣ» ο Σοβιετικός επιστήμονας.

Η αφήγηση του περιστατικού έμοιαζε σαν να είναι βγαλμένη από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας και, παρά το κύρος και την επισημότητα του ειδησεογραφικού μέσου, πολλοί άρχισαν να διακωμωδούν το γεγονός και να αμφισβητούν την εγκυρότητά του. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος επιστήμονας που έκανε λόγο για εξωγήινα πετρώματα και αλλόκοτες λακκούβες, ανακάλεσε: «Οι βράχοι ήταν στην πραγματικότητα ένα σιδηρομετάλλευμα που μπορεί κάλλιστα να προέρχεται από τον πλανήτη μας. Αντίστοιχα, τα τέσσερα συμμετρικά βαθουλώματα μπορεί να προήλθαν από διαρροή υπόγειου αγωγού», ήταν η νέα θεωρία του Σιλανώφ.

Ωστόσο, το «ΤΑΣΣ» επέμενε στην αρχική εκδοχή και οι μαρτυρίες των ντόπιων συνέχισαν να κατακλύζουν τις μεγάλες εφημερίδες της χώρας. Η New York Times μετέδωσε την είδηση επισημαίνοντας στον τίτλο τη βεβαιότητα του «ΤΑΣΣ» πως δεν επρόκειτο για αποκυήματα της φαντασίας, αλλά για πραγματικό γεγονός. Τα ελληνικά μέσα αρχικά ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα. Από την άλλη, η “Associated Press” χαρακτήρισε το γεγονός ως πρωταπριλιάτικο αστείο, «μόνο που σήμερα δεν είναι πρωταπριλιά». Σήμερα, το περιστατικό τείνει να θεωρείται ως μία καλοστημένη απάτη. Η Σοβιετική Ένωση την εποχή εκείνη περνούσε κρίση και φημολογείται ότι το κράτος ήθελε να στρέψει τα βλέμματα εκτός της πολιτικής σκηνής. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι αποτέλεσε ένα είδος πειράματος. Η παγκοσμιοποίηση της πληροφορίας βρισκόταν στις απαρχές της και οι Ρώσοι επιχειρούσαν να τεστάρουν τη «δύναμη» που είχαν στα χέρια τους. Κάποιοι πάλι, πιστεύουν ότι η εμφάνιση των εξωγήινων στο επαρχιακό Βορόνετς συνέβη στα αλήθεια….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here