Home LIFESTYLE ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

Τι σε τραβάει σε έναν άνδρα ή μια γυναίκα, το πρόσωπό, το σώμα, ο χαρακτήρας. Ο καθένας μας έχει μια συγκεκριμένη άποψη για το τι θεωρεί «σέξι», ενώ η φύση όλων μας συμφωνεί στα βασικά.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ελκόμαστε από ανθρώπους οι οποίοι θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν το ιδανικό γενετικό ταίρι για εμάς. Αυτούς δηλαδή που είναι περισσότερο «γόνιμοι» ή «καρπεροί», έχουν δυνατά γονίδια και το ανοσοποιητικό τους σύστημα συμπληρώνει το δικό μας.

Στην πρώτη οπτική επαφή, άνδρες και γυναίκες, αναζητούν στο αντίθετο φύλο ένα καθαρό και λείο δέρμα. Επίσης, τα συμμετρικά πρόσωπα θεωρούνται πιο όμορφα από τα μη συμμετρικά και δείχνουν περισσότερο «νέα» και υγιή.

Το πόσο συμμετρικό ή όχι είναι το πρόσωπό μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί ένδειξη της ποιότητας της γενετικής μας κατασκευής, καθώς και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσαμε.

Οι γυναίκες του δυτικού κόσμου, προτιμούν άνδρες με μεγαλύτερο και εξέχον μέτωπο, «γεμάτα» χείλη, μικρό σαγόνι και στενό πηγούνι. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συνδέονται με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα, κάτι που επίσης αποτελεί παράγοντα σεξουαλικής έλξης. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η γωνία μεταξύ των ματιών και του στόματος, το κατά πόσο εξέχουν ή όχι τα ζυγωματικά, αλλά και το μέγεθος του προσώπου. Από την άλλη πλευρά, το ιδανικό γυναικείο πρόσωπο για έναν άνδρα περιλαμβάνει ψηλά ζυγωματικά, μεγάλα μάτια και λεπτό σαγόνι.

Ένα συμμετρικό πρόσωπο εκτός από το γεγονός ότι είναι δείγμα ομορφιάς, διεγείρει το υποσυνείδητό μας, καθώς μαρτυρά καλά γονίδια, για την δημιουργία όμορφων απογόνων.

Ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες;

Μελέτη του 2010 ένα ανδρικό ή γυναικείο πρόσωπο είναι ελκυστικό όταν η απόσταση ανάμεσα στα χείλια και τα μάτια είναι περίπου στο 36% του συνολικού του μήκους, με, ιδιαίτερα σημαντική και για τα δύο φύλα είναι η καθαρότητα των ματιών.

Η συμμετρία αφορά και τη μορφή ενός ελκυστικού σώματος. Οι άνδρες δείχνουν να προτιμούν αναλογία μέσης γοφών 7 προς 10, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο βάρος. Το άνοιγμα των γοφών, όπως επίσης και το μέγεθος του στήθους είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για τη γονιμότητα, τον τοκετό και το θήλασμα του παιδιού, επομένως και εδώ παρατηρούμε μια σαφή αναφορά στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Η ιδανική αναλογία μέσης και γοφών για τους άνδρες είναι 9 προς 10. Επίσης, η νεανική και fit εμφάνιση είναι ιδιαίτερα ελκυστική και για τα δύο φύλα, αφού η γονιμότητα μειώνεται όσο γερνάμε. Μιλώντας και πάλι με βάση τη θεωρία της εξέλιξης, κανείς δεν θα ήθελε να ζευγαρώσει με κάποιον ο οποίος δεν θα μπορούσε να… κουβαλήσει το παιδί του.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτήν εδώ την έρευνα, το ιδανικό ποσοστό λίπους για έναν άνδρα έτσι ώστε να είναι αρεστός στον μέσο γυναικείο πληθυσμό είναι το 12%. Στο γυναικείο φύλο ένας ιδανικός Δείκτης Μάζας Σώματος είναι της τάξης του 20%.

Τέλος οι άνδρες θεωρούνται κατά κύριο λόγο ελκυστικοί αν είναι πιο «ανοιχτοί» στους ώμους και «στενοί» στη μέση το κλασικό και αγαπημένο σχήμα “V” shape δηλαδή, αλλά και η μυρωδιά του.

Στις γυναίκες οι  άντρες φέρονται να έλκονται περισσότερο από γυναίκες που μυρίζουν βανίλια, λεβάντα ή κανέλλα, μιας και αυτά τα αρώματα προκαλούν το ανδρικό φύλο και διεγείρουν τη φαντασία του.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα γνωριμιών MissTravel διενήργησε μια έρευνα ανάμεσα στα 1450 μέλη του γυναίκες και άντρες προκειμένου να κατατάξουν τις χώρες όπου διαθέτουν τους πιο σέξι πολίτες αυτού κόσμου… 🙂

Και στη λίστα προτίμησης βρίσκονται:

Οι πιο σέξι γυναίκες:

10. Καναδέζες

9. Νοτιοαφρικανές

8. Βουλγάρες

7. Αυστραλές

6. Ισπανές

5. Φιλιππινέζες

4. Βρετανές

3. Κολομβιανές

2. Ρωσίδες

1. Βραζιλιάνες

Οι πιο σέξι άντρες:

10. Ολλανδοί

9. Καναδοί

8. Βραζιλιάνοι

7. Ιρλανδοί

6. Αμερικανοί

5. Ισπανοί

4. Σκοτσέζοι

3. Βρετανοί

2. Ιταλοί

1. Αυστραλοί