Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ “HOTEL CALIFORNIA”

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ “HOTEL CALIFORNIA”

Πρόκειται για τον ηδονιστικό τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει τη νότια Καλιφόρνια.

Ο Don Henley είπε «Είναι ένα τραγούδι για ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία.» Πρόκειται για τον νεκρό, βλαστικό, ηδονιστικό τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει την Καλιφόρνια. Και όντως όταν ακούτε το τραγούδι υπάρχουν στίχοι που μοιάζουν με την επιτομή αυτού του τύπου τρόπου ζωής, καθρέφτες στην οροφή, ροζ σαμπάνια στον πάγο, ακριβά αυτοκίνητα κλπ. Το Hotel California έχει εμπνεύσει ατελείωτες συζητήσεις για το τι πραγματικά σημαίνουν οι στίχοι, καθώς είναι πολύ αινιγματικοί και κρυπτικοί.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ερμηνείες για τους στίχους που είναι πιο διεισδυτικοί και καθησυχαστικοί και ακόμη πιο σκοτεινοί. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι ολόκληρο το τραγούδι είναι μια μεταφορά για ένα ταξίδι σε ναρκωτικά και το «The Hotel California» περιγράφει τα βασικά στοιχεία στο γρασίδι που είναι περιττό να πούμε ότι ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στη νότια Καλιφόρνια εκείνη την εποχή. Έτσι, αν ακούσετε στην αρχή του τραγουδιού «σε έναν σκοτεινό αυτοκινητόδρομο ερήμου δροσερός άνεμος στα μαλλιά μου ζεστή μυρωδιά του γρασιδιού (colitas) που ανεβαίνει στον αέρα» Ο κολίτης στην Αμερική είναι ένας κωδικός για το γρασίδι. Στη συνέχεια, μια γυναίκα εμφανίζεται από το πουθενά «Στάθηκε στο διάδρομο, άκουσα το κουδούνι και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι παράδεισος αυτό ή κόλαση». Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ολόκληρη μύηση στα ναρκωτικά.

Η τρίτη και πιο ζοφερή ερμηνεία είναι ότι οι αετοί στο ύψος της επιτυχίας τους έχουν δελεαστεί στην εκκλησία του Σατανά υπό την αιγίδα του μεγάλου σατανικού ιερέα Anton Lavey και ότι δεν τόλμησαν να μιλήσουν δημόσια για τον Σατανά, αλλά έγραψαν αυτό το τραγούδι και κάλυψε τους στίχους μέσα στο τραγούδι.

Όταν ανοίγετε το αρχικό άλμπουμ, θα δείτε το εσωτερικό του λόμπι του ξενοδοχείου και στο πίσω παράθυρο θα δείτε έναν άντρα ντυμένο με μαύρες ρόμπες και ξυρισμένο κεφάλι. Εάν το μεγεθύνετε αυτό το σχήμα είναι ο Anton Lavey. Η εκκλησία του Σατανά ιδρύθηκε το 1969 στην Καλιφόρνια και βασικά τα δόγματα της ήταν ο ηδονισμός, ζούσαν μέχρι το λαιμό, αγνοώντας την παραδοσιακή ηθική και επιδοθούν πλήρως στις αισθήσεις και ιδιαίτερα στις αισθησιακές αισθήσεις.

Στο τέλος του τραγουδιού λέει «Μπορείτε να κάνετε check-out όποτε θέλετε, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να φύγετε», όπως είναι γνωστό ότι αν πουλήσετε την ψυχή σας στον Σατανά, του ανήκει για πάντα, ακόμη και αν προσπαθήσετε να εξαργυρώσετε τον εαυτό σας μετά.

Αλλά οι στίχοι που είναι αδιαμφισβήτητοι για κάτι που σχετίζεται με τον σατανισμό είναι «Είπα στον καπετάνιο παρακαλώ να μου φέρει το κρασί μου, και είπε ότι αυτό μας τέλειωσε από το 1969», το πνεύμα του Ιησού έφυγε από αυτήν την εκκλησία από τότε που ιδρύθηκε η εκκλησία του Σατανά.

Ουσιαστικά το τραγούδι αναφέρεται στη δημιουργία της εκκλησίας του σατανά και στα επακόλουθα της.

Ο Don Felder είχε νοικιάσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην παραλία του Μαλιμπού. Καθόταν στον καναπέ και μόλις άρχισε να παίζει κιθάρα και βγήκε η πρώτη μελωδία. Στη συνέχεια, έτρεξε πίσω στην κρεβατοκάμαρα όπου είχε δημιουργήσει ένα μικρό στούντιο για να τοηχογραφήσει, ώστε να μην το ξεχάσει. Η 2χρονη κόρη του κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο.

Αργότερα ο Ντον έστειλε το τραγούδι στους Don Henley και Glenn Frey που πρόσθεσαν τους στίχους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here