Home Uncategorized ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ POKEMON

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ POKEMON

Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go! έχει γίνει μανία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους κυνηγώντας Pokemon! Αυτό όμως που σίγουρα δεν περίμενε η εταιρία παραγωγής είναι ότι οι γονείς θα επέλεγαν για τα παιδιά τους ονόματα από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού!

Κι όμως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής, εμπνέονται από αυτή στην προσπάθειά τους να βρουν ένα πρωτότυπο όνομα για το μωρό τους.

Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 150 τερατάκια σε πραγματικούς δρόμους.

Ευτυχώς οι γονείς δεν ονομάζουν τα βλαστάρια τους Pikachu ή Bulbasaur, αλλά αντλούν την έμπνευση τους από τους άλλους χαρακτήρες τόσο του παιχνιδιού, όσο και της αντίστοιχης σειράς κινούμενων σχεδίων.

Έτσι το όνομα Αsh, του πρωταγωνιστή εκπαιδευτή Pokemon, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των γονιών που έχουν αγοράκια, ενώ το όνομα Roselia (ένα Pokemon) έχει ήδη δοθεί σε εκατοντάδες κοριτσάκια!

Μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή η νέα τρέλα!

pokemon

Είναι γεγονός! Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.

Ωστόσο, με κάθε καινούρια τρέλα υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και φυσικά εις βάρος των χρηστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.

Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.

«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε το λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα “παγώσει” σε 24 ώρες, εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση», είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι.

Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here