Home ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ...

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ;

Όπως όλες οι λειτουργίες του σώματος μας έχουν συγκεκριμένο όφελος έτσι και η λειτουργία του σεξ καθορίζει σημαντικούς παράγοντες για την υγεία μας.

Η επιστήμη λέει ότι οι άντρες, όσο δεν κάνουν σεξ, τόσο περισσότερο το σκέφτονται, με αποτέλεσμα να κάνουν έκρηξη και να “επανεκκινούν” σε κάποια εύλογη στιγμή. Οι γυναίκες από την άλλη όσο μεγαλώνει η αποχή τους, εκκρίνουν τοξικές ορμόνες για να μπορούν να συνεχίσουν να απέχουν η κάθε μία για δικούς της λόγους και κυρίως εγκεφαλικούς. Το απότέλεσμα μπορεί να είναι σημαντικές παθήσεις με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για την υγεία.

Υπέρταση

Η τακτική σεξουαλική λειτουργία μπορεί να την αποτρέψει. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ευεργετική “παρενέργεια” της σεξουαλικής πράξης, είναι η μείωση του στρες, που συμβάλλει στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η σχέση μεταξύ στρες και υπέρτασης είναι γνωστή. Οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο άγχος έχουν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής, τρώγωντας πολλά αλμυρά και γλυκά τρόφιμα.

Κρυολόγημα

Το τακτικό σεξ σας προστατεύει από τα κρυολογήματα και την γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό με την σειρά του σας προστατεύει από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Καρκίνος του προστάτη

Οι άνδρες που κάνουν σεξ τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική εκσπερμάτιση επιτρέπει σε δυνητικά ερεθιστικές, ή επιβλαβείς ουσίες, να εκκενώνονται από τον προστάτη.

Οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπής στη σεξουαλική αποχή καθότι η ψυχική τους διάθεση επηρεάζει πρώτα από όλα την όρεξη τους για σεξ με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να είναι περισσότεροι όπως:

Κατάθλιψη

Το σεξ είναι ψυχοσωματική διαδικασία. Η σωματική επαφή, ρυθμίζει τη διάθεση μέσω της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνη της αγάπης. Βοηθά επίσης στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο, εκατό φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη. Χωρίς τα οφέλη αυτών των φυσικών τονωτικών της διάθεσης, μπορεί να γίνετε πιο επιρρεπείς σε μελαγχολία, κακή διάθεση, και γενικά θα γίνετε αντιπαραγωγικές και αρνητικές.

Κολπική ξηρότητα

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που απέχουν για μεγάλο διάστημα από το σεξ, όταν αρχίζουν πάλι να κάνουν σεξ δυσκολεύονται λόγω της μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων. Οι ορμόνες αυτές λιπαίνουν τον κόλπο και διατηρούν τα τοιχώματά του υγιή και ελαστικά.

Δυσφορία στο σεξ

Το τακτικό σεξ είναι σημαντικό για την υγεία του σώματος της γυναίκας και ειδικά της ισορροπίας των ορμονών τους ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Η απουσία συστηματικής επαφής συμβάλλει στη λέπτυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, με αποτέλεσμα το σεξ να γίνεται πιο επώδυνο όταν το επιχειρείτε μετά από μεγάλο διάστημα αποχής.

Λιγότερο ή περισσότερο στρες

Οι γυναίκες με λιγότερο στρες τείνουν να κάνουν περισσότερο σεξ. Με δεδομένο ότι το σεξ ανακουφίζει από το άγχος, όταν δεν κάνετε, είναι πιθανότερο να είστε πιο νευρικές.

Πιο έντονοι πόνοι περιόδου

Το σεξ ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου περισσότερο από όποιοδήποτε παυσίπονο. Η συστολή της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού, επιταχύνει την αποβολή του αίματος, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τις κράμπες της περιόδου. Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών που ανακουφίζουν από τους πόνους.

Γνωστική εξασθένηση

Έρευνες έδειξαν ότι όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ αντιλιπτικής ικανότητας. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ενίσχυση του εγκεφάλου σχετίζεται με τις ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ.

Διατηρείται η φυσική ικανότητα για σεξ

Η μεγάλη αποχή κάνει το σώμα να ξεχνάει ότι έχει την ανάγκη για σεξ, με αποτέλεσμα όλα τα πιο πάνω και άλλα επακόλουθα που θα εμφανιστούν στη πορεία.