Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ WHAT IF ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται ότι θα μπορούσε να συμβεί ένας πυρηνικός Παγκόσμιος Πόλεμος, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Από την αρχή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τους παγκόσμιους ηγέτες ότι άν ανακατευτούν στην επέμβαση: «Αν ανακατευτείτε, στην επιχείρηση μας θα αντιμετωπίσετε συνέπειες μεγαλύτερες από ότι έχει αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε από εσάς στην ιστορία».

Το βίντεο του Kurzgesagt – “In a Nutshell” έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το απόλυτο viral μιας και παρουσιάζει, πρακτικά πως θα εξαφανιστεί η ζωή πάνω στη Γη στην περίπτωση ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Αυτό το πολύχρωμο συναρπαστικό βίντεο 8 λεπτών έχει ήδη προβληθεί μέχρι τη στιγμή που γράφουμε το συγκεκριμένο άρθρο πάνω από 26,5 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Περιληπτικά το βίντεο αναλύει τα εξής:

– Από το 2019, υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα στην Γη.

– Θα χρειάζονταν μόλις τρεις πυρηνικές κεφαλές για να καταστραφεί μία από τις 4.500 πόλεις της Γης, δηλαδή 13.500 βόμβες συνολικά, από τις οποίες θα έμεναν 1.500.

– Οι 15.000 πυρηνικές κεφαλές ισοδυναμούν με 3 δισεκατομμύρια τόνους TNT και 15 φορές την ενέργεια του ηφαιστείου Κρακατόα, της ισχυρότερης ηφαιστειακής έκρηξης που έγινε ποτέ.

– Όταν εκραγεί θα δημιουργούσε μια πύρινη σφαίρα 50 χιλιομέτρων και θα δημιουργούσε ένα ωστικό κύμα που θα εξαφάνιζε τα πάντα σε ακτίνα 3.000 χιλιομέτρων.

– Η έκρηξη θα ακουγόταν σε όλο τον κόσμο και το κύμα πίεσης θα κυκλοφορούσε σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες εβδομάδες.

– Το μανιτάρι θα έφτανε μέχρι τις άκρες της γήινης ατμόσφαιρας και θα βρισκόταν κοντά στο διάστημα.

– Αν εκρήγνυτο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική θα δημιουργούσε πυρκαγιά που θα έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο.

– Η ακτινοβολία θα σκότωνε τα πάντα εντός της ακτίνας της έκρηξης και το περιβάλλον για εκατοντάδες χιλιόμετρα είναι πλέον ακατοίκητο.

– Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου θα είχε καταστραφεί εντελώς και το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο θα γινόταν εξαιρετικά ραδιενεργό, αλλά και θα εξαφάνιζε εντελώς την ανθρωπότητα.

– Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο που προβλέπει το βίντεο. Αν οι άνθρωποι εξορύσσουν κάθε ίχνος ουρανίου στον πλανήτη και δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βόμβες θα ήταν καταστροφικό.

– Πιστεύεται ότι υπάρχουν 35 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου στη Γη που είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν το ισοδύναμο 10 δισεκατομμυρίων βομβών Χιροσίμα.

– Για άλλη μια φορά, αν πυροδοτούνταν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η μισή Νότια Αμερική θα μπορούσε να δει την έκρηξη.

– Αν δημιουργούσε έναν κρατήρα 100 χιλιομέτρων με συντρίμμια που θα εκσφενδονίζονταν τόσο μακριά που κάποια από αυτά θα κατέληγαν στο διάστημα.

– Θα σκότωνε τα περισσότερα μεγάλα ζώα και θα προκαλούσε πύρινες καταιγίδες σε όλο τον πλανήτη και σεισμούς, ισχυρότερους από οτιδήποτε έχει καταγραφεί ποτέ, που θα αποδεκάτιζαν τις πόλεις.

– Το σύννεφο τέφρας που θα δημιουργούσε θα τύλιγε τον πλανήτη και θα εμπόδιζε το ηλιακό φως να φτάσει στην επιφάνεια, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χειμώνα που θα έριχνε τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για δεκαετίες.

– Όλη η ζωή στη Γη θα εξαφανιζόταν. Ακόμη και ο ΔΔΣ θα καταστρεφόταν χάρη στα συντρίμμια. Θα μπορούσατε να επιβιώσετε αν ήσασταν υπόγεια ή υποβρύχια, αλλά μόνο για όσο διαρκούσαν οι προμήθειές σας.

– Θα χρειαστούν εκατομμύρια χρόνια για να επανεμφανιστεί οποιαδήποτε μορφή ζωής στον πλανήτη.

Ναι όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά, έτσι δεν είναι; Ας ελπίσουμε μόνο ότι όσοι έχουν τη δύναμη να μην εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος θα επανέλθουν στη λογική.