Home Uncategorized ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ

ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ

Οι θεωρίες συνωμοσίας για όποιον θέλει να τις πιστεύει. Μία από τις παλαιότερες και είναι αυτή για τους Ναΐτες Ιππότες.

Ιστορικά το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών εμφανίστηκε το 1118 μ.Χ., όμως, πολύ νωρίτερα το 1065 μ.Χ. όταν, η Ιερουσαλήμ αλώθηκε από τους άπιστους, οι Χριστανοί προσκυνητές κινδύνευαν καθημερινά και τότε εννιά γάλλοι μοναχοί ίδρυσαν σταδιακά το τάγμα “Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα”.

Ο επικεφαλής τους ήταν ο Hugues de Payens, που εγκαταστάθηκε στον ναό της Ιερουσαλήμ φτιάχνοντας εκεί το στρατηγείο τους. Με τον καιρό αυξήθηκε ο αριθμός τους με αποτέλεσμα να αρχίσει αυτή η μυστήρια ιστορία. Μια ιστορία που έφερε πάνω – κάτω στο Βατικανό, όταν οι Ναΐτες Ιππότες επισκεύθηκαν τον Πάπα για να του γνωστοποιήσουν μια ανακάλυψή τους.

Μία ανακάλυψη που δεν έμαθε ποτέ κανείς τί ήταν.

Και πάμε στις θεωρίες

Οι θεωρίες συνωμοσίας κάνουν λόγο για το Ιερό Δισκοπότηρο, ή την Κιβωτό της Καινής Διαθήκης. Ποτέ κανείς δεν έμαθε τι παρουσίασαν στον Πάπα, αλλά οι συνομωσίες οργίασαν από την αντίδρασή του Πάπα, ο οποίος “επνιξε” στο πλούτο και την εξουσία στο τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών.

Γεγονός που έδειχνε ότι αυτό που ανακάλυψαν, «μετρούσε» πολύ. Ενδεχομένως περισσότερο και από την Ιερά Σινδόνη, με την οποία έχουν ταυτιστεί οι Ναΐτες Ιππότες, αφού αυτοί τη βρήκαν.

Έχοντας, πλέον, την αναγνώριση του Πάπα, οι Ναΐτες δέχονταν πολλές δωρεές από διάφορους. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε δύναμη, πλούτο και εξουσία. Και έγιναν ουσιαστικά οι δημιουργοί του πρώτου τραπεζικού σύστηματος. Ηταν αυτοί που δημιούργησαν τις επιταγές.

Άν κάποιος ήθελε να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ και φοβόταν να ταξιδέψει μεταφέροντας χρήματα ή χρυσάφι, κοσμήματα απευθυνόταν στους Ναΐτες της Ιταλία, έπαιρνε ένα ομόλογο και όταν έφτανε στην Ιερουσαλήμ έπαιρνε τα λεφτά του από τα εκεί «κεντρικά» πληρώνοντας ένα τόκο σε αυτούς.

Αποτέλεσμα ήταν το τάγμα των Ναΐτων Ιπποτών να γίνει παντοδύναμο και πολύ δημοφιλές, και επικίνδυνο ειδικά για τους βασιλείς, όπως για παράδειγμα του Φίλιππου του 4ου της Γαλλίας, ο οποίος κατέληξε να χρωστάει αμύθητα ποσά σε αυτούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους ξεχρεώσει, προτίμησε να τους διαλύσει.

Διαδίδοντας διάφορες ιστορίες για ανήθικες ομοφυλοφιλικές πράξεις και ειδωλολατρικές τάσεις, πετυχαίνει τον σκοπό του. Εδώ είναι όπως που δεν ξεκαθαρίστηκε ιστορικά εάν όντως έκαναν τα όσα τους κατηγόρησε ή ήταν συκοφαντίες.

Παρασκευή και 13 Οκτωβρίου 1307 συνέλαβε πολλούς Ναΐτες στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του Ζακ Ντε Μολέ. του μεγάλου Μάγιστρου, που βασανίστηκε και κάηκε στην πυρά, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Το Βατικανό, άλλαξε στάση όχι όμως λόγω των φημών, αλλά επειδή πολλοί ευγενείς στήριζαν το Ναικό τραπεζικό, παρά να δώσουν τα λεφτά τους στην εκκλησία. Και αυτό έπληξε το Βατικανό, που είχε πάντα καλή σχέση με το χρήμα και τη τοκογλυφία.

Το 1312 η Παπική Σύνοδος αποφάσισε την κατάργηση του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών, εκτελώντας τους όλους για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Εκατοντάδες Ναΐτες κάηκαν στην πυρά, αλλά αυτό δεν έβαλε τέλος και στο μυστήριο.

7 αιώνες μετά πολλοί πιστεύουν ότι οι οι διάδοχοί τους είναι οι Μασόνοι. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ποτέ δεν λύθηκαν όλα τα μυστήρια. Ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν όλα τα μυστικά…

Τι ήταν αυτό όμως που ανακάλυψαν και “πούλησαν” οι Ναΐτες στον Πάπα το 1118 μ.Χ;

– Το Ιερό Δισκοπότηρο, το μεγαλύτερο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης;

– Την Κιβωτό της Διαθήκης;

– Τμήμα από το Τίμιο Ξύλο; Τι ήταν αυτό που έκρυψαν στη Σκωτία και συγκεκριμένα κάτω από το Παρεκκλήσι του Rosslyn;

– Ήταν μυστικά κειμήλια της μουσουλμανικής θρησκείας; Κειμήλια που θα είχαν πολύ μεγάλη αξία για το Βατικανό, για ευνόητους λόγους;

– Ή μήπως ισχύει η θεωρία ότι ανακάλυψαν αντικείμενα εξωγήινης προέλευσης;

Ποτέ κανείς δεν έδωσε και δεν θα δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά. Μόνο άν ξυπνήσουν οι 12 Ναΐτες που ψευτοκοιμούνται κάτω από το Παρεκκλήσι του Rosslyn στη Σκωτία (υπάρχει και αυτή η θεωρία συνωμοσίας) η οποία εντάσσεται στη μεγαλύτερη όλων των εποχών, θα μπορούν να απαντήσουν.