Home ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ CRYPTOCURRENCY ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “GREAT RESET”;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ CRYPTOCURRENCY ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “GREAT RESET”;

Μια παγκόσμια πανδημία, μαζικές και παγκόσμιες διαμαρτυρίες, αυτοματοποίηση θέσεων εργασίας, περιβαλλοντικά ζητήματα και γεωπολιτικές εντάσεις είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Μέσα στο χάος, οι βασικοί παγκόσμιοι θεσμοί και οι γραφειοκράτες θέλουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο.

Το “Great Reset”, είναι το πλάνο που αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική πρωτοβουλία από παγκόσμιους ηγέτες και κεφαλαιοκράτες για να επανεκινήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ισχυρίζεται ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για να διαχειριστούν τις άμεσες συνέπειες που «Great Lockdown», αναφερόμενο στις καραντίνες και τις πρακτικές κοινωνικής απόστασης που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Και αυτό βλέπει ώς μοναδική λύση. Κατάργηση των χρηματοοικονομικών θεσμών, του χρήματος με διαγραφή χρεών και κρατικοποίησης όλων των περουσιών. Εν ολίγοις, το Great Reset αντιπροσωπεύει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον κόσμο.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει επίσης τη δική της «Μεγάλη Επαναφορά» που βασίζεται στην αποκέντρωση.

Ενώ οι παγκόσμιες κυβερνήσεις θέλουν να θέσουν τον κόσμο σε ένα κατανεμημένο βιβλίο για να ψηφιοποιήσουν τη χρηματοδότηση, ώστε οι κυβερνήσεις να έχουν περισσότερο έλεγχο, υπάρχουν πολύ έξυπνοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που έχουν τα δικά τους σχέδια.

Με τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, για παράδειγμα, να θέλει να βάλει τα πάντα σε ένα blockchain.

Σκεφτήτε μόνο ένα παράδειγμα. Εάν ο κάθε άθρωπος έχει τον έλεγχο των χρημάτων του καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να έχει προυπολογισμό καθότι δεν θα μπορεί να φορολογήσει. Επομένως σε κάποια χρόνια να δούμε τις χώρες να επανέρχοντε ίσως σε νομαδικές ηγεσίες.

Το κρυπτονόμισμα, ή ψηφιακό χρήμα, είναι ένα εικονικό μέσο πληρωμής και ένας επενδυτικός πόρος του οποίου η λειτουργία βασίζεται σε ένα κατανεμημένο λογιστικό σύστημα. Όπως ερμηνεύεται από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν πλήρη μέσα πληρωμής και, ως εκ τούτου, απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, ο οποίος ισχύει για τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχουμε σήμερα πάνω από 10.000 λειτουργικά νομίσματα και έργα. Κάθε ένα από αυτά τα έργα αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο όραμα και διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης, αλλά τι είναι τα κρυπτονομίσματα; Το εικονικό χρήμα ή τα ψηφιακά νομίσματα είναι φυσικά μια εύστοχη ονομασία, ενώ δεν μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτή την απλοποίηση.

Στη φιλοσοφία των κρυπτονομισμάτων, εσείς είστε η τράπεζά σας

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων δεν υπάρχει καμία υπερκείμενη αρχή όπως μια κεντρική τράπεζα που να μπορεί να σταματήσει ή να αντιστρέψει τις συναλλαγές. Ο καθένας είναι η δική του τράπεζα, η οποία εκτός από την ανεξάρτητη και εντελώς ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων σημαίνει ότι τα κεφάλαια κάθε χρήστη είναι τόσο ασφαλή όσο ο ίδιος ο χρήστης θα φροντίσει για την ασφάλεια αυτή.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης που αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε κεφάλαια. Οι μόνες περιστάσεις που μπορεί να συμβάλουν στην απώλεια εικονικών χρημάτων είναι ένα κενό στην ασφάλεια ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, το οποίο επιτρέπει την κλοπή κεφαλαίων, και η δεύτερη πιθανότητα η οποία είναι το 99% των περιπτώσεων απώλειας κεφαλαίων, δηλαδή η απώλεια πρόσβασης στο πορτοφόλι σε συνδυασμό με τη δημοσίευση των δεδομένων για τη λειτουργία του πορτοφολιού, ή το ιδιωτικό κλειδί.

Αυτό είναι το blockchain ή Blockchain. Οι συναλλαγές που αποθηκεύονται στην αλυσίδα είναι μη αναστρέψιμες και ανώνυμες.

Η αλυσίδα μπλοκ κάθε κρυπτονομίσματος έχει μοναδικές προδιαγραφές. Το blockchain του bitcoin, παρά τις πολλές ομοιότητες, είναι διαφορετικό από την τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιείται για το Litecoin ή το Ethereum.

Ποιες είναι οι διαφορές;

Το καλύτερο παράδειγμα των διαφορών είναι οι χρόνοι δημιουργίας νέων μπλοκ, οι οποίοι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ταχύτητα των συναλλαγών. Με το Bitcoin, ένα μπλοκ δημιουργείται κάθε 10 λεπτά, ενώ με το Litecoin ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 2,5 λεπτά.

Στην τεχνολογία blockchain είσαι η δική σου τράπεζα. Το blockchain βασίζεται σε ανεξάρτητους κόμβους – Nodes, οι οποίοι αναλαμβάνουν να επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές των χρηστών, αποτρέποντας έτσι το πρόβλημα των διπλών δαπανών, δηλαδή ότι ένας χρήστης δεν μπορεί να ξοδέψει τα ίδια χρήματα δύο φορές.

Η επιβεβαίωση των συναλλαγών μπορεί να γίνει με μια ποικιλία συναινέσεων – η πιο συνηθισμένη είναι η PoW ή proof-of-work, αλλά μια όλο και πιο δημοφιλής λύση, ιδίως λόγω των χαμηλών απαιτήσεων σε πόρους, είναι η PoS ή proof-of-stake.

Σύντομη ιστορία των κρυπτονομισμάτων

Όλοι πιθανώς έχουν ακούσει για την αρχή του Bitcoin (BTC) – 2009, Satoshi Nakamoto. Αυτές είναι πολύ σημαντικές στιγμές στην ιστορία της κρυπτογράφησης, ακόμη και πρωτοποριακές αλλά δεν αποτελούν την πραγματική απαρχή μιας ιδέας ή μιας λειτουργικής αντίληψης που θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι ο πραγματικός πρωτοπόρος του τομέα.

Satoshi Nakamoto – Η εποχή του Bitcoin (BTC)

Η ιστορία του Bitcoin ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2008. Εκείνη την ημέρα κατοχυρώθηκε ο τομέας Bitcoin.org, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός. Παραδόξως, δεν γνωρίζουμε ακόμα την ταυτότητα του ατόμου που κατοχύρωσε το domain.

Ποιος ήταν ο Satoshi Nakamoto;

Κανείς δεν ξέρει ποιος εφηύρε το Bitcoin. Το Satoshi Nakamoto, το όνομα χρήστη με το οποίο κρύβονται οι δημιουργοί, μπορεί να σημαίνει και τους δύο δημιουργούς και έναν δημιουργό. Μπορούμε επίσης να συνδέσουμε το όνομα με ένα λευκό έγγραφο Bitcoin που δημοσιεύθηκε το 2008.

Γιατί ο Satoshi είναι άγνωστος;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να είναι απίστευτα απλή οι δημιουργοί δεν ήθελαν δημοσιότητα. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην ιστορία των ομοίως αντισυστημικών, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο Satoshi ήθελε να αποφύγει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των κυβερνήσεων του κόσμου  άλλωστε, δημιούργησε ένα νόμισμα που προοριζόταν να παρακάμψει τις κεντρικές τραπεζικές οντότητες  το οποίο παρέχει στον χρήστη ανωνυμία.

Ως νόμισμα που θα μπορούσε να απειλήσει την παραδοσιακή χρηματοδότηση, η σύνδεσή του με συγκεκριμένα άτομα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταχεία εξαφάνιση του έργου, αλλά ο λόγος θα μπορούσε να είναι και άλλος η ασφάλεια.

Πώς να αποκτήσετε κρυπτονομίσματα;

Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που οδηγούν στην κατοχή εικονικών νομισμάτων. Ένας από αυτούς οδηγεί μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας εξόρυξης, η οποία απαιτεί ένα πλούσιο πορτοφόλι για να αγοράσει ανθρακωρύχους κρυπτονομισμάτων. Ένας άλλος, πολύ πιο απλός, είναι ο τρόπος αγοράς.

Μπορούμε να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, σε ένα ανταλλακτήριο και από έναν άλλο χρήστη. Οι ασφαλέστερες επιλογές είναι φυσικά οι δύο πρώτες, διότι στον ανώνυμο κόσμο των εικονικών νομισμάτων είναι εύκολο να γίνει απάτη.

Όταν πρόκειται για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, αξίζει να ποντάρετε σε δοκιμασμένες λύσεις και να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή και άμεση αγορά Bitclude. Με τη βοήθεια ενός τετριμμένα απλού περιβάλλοντος εργασίας, μιας άμεσης διαδικασίας εγγραφής και μιας γρήγορης διαδικασίας αγοράς, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitclude είναι η καλύτερη λύση για έναν επενδυτή που θέλει να αποκτήσει κρυπτονομίσματα.

Πώς να αποθηκεύσετε κρυπτονομίσματα;

Τώρα που ξέρετε ότι μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, τώρα πιθανώς αναρωτιέστε πού να τα αποθηκεύσετε; Η πρώτη σκέψη που πιθανώς σας έρχεται στο μυαλό είναι το πορτοφόλι.

Αυτή είναι μια πολύ καλή έννοια, αλλά δυστυχώς με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο ενώ χρησιμοποιούμε πράγματι κάτι παρόμοιο με ένα πορτοφόλι, σε αντίθεση με ένα πραγματικό πορτοφόλι, δεν αποθηκεύονται χρήματα σε αυτό το κρυπτονόμισμα!

Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;

Το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων παίζει έναν κάπως αφηρημένο ρόλο, διότι αντί για τα ίδια τα κεφάλαια, ενεργεί ως ενδιάμεσος που, με βάση κρυπτογραφικά κλειδιά δημόσια και ιδιωτικά  αποδεικνύει την κυριότητα των κεφαλαίων. Το πορτοφόλι είναι ένα είδος συνδέσμου μεταξύ εμάς, της αλυσίδας μπλοκ και των κεφαλαίων μας.

Τύποι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες – Cold και Hot. Φυσικά, αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας, καθώς εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με υποκατηγορίες – τα πορτοφόλια χωρίζονται περαιτέρω σε πλήρη και ελαφριά πορτοφόλια. Στη συνέχεια, υπάρχει ένας πιο λεπτομερής διαχωρισμός, δηλαδή πορτοφόλια υπολογιστών γραφείου, πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων, πορτοφόλια διαδικτύου, πορτοφόλια υλικού και πορτοφόλια σε χαρτί. Κάθε ένα από αυτά τα πορτοφόλια έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τα πιο δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Όταν μιλάμε για τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα, θα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουμε την κατάταξη με βάση την κεφαλαιοποίηση, η οποία δείχνει πόσο πιστεύουν οι επενδυτές σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα και πόσο δημοφιλές έχει γίνει με την πάροδο των ετών.

Τα κρυπτονομίσματα είναι σήμερα το πιο προηγμένο τεχνικά μέσο πληρωμής. Ως μία από τις λίγες μεθόδους πληρωμής, μια μεταφορά σε κρυπτονομίσματα θα φτάνει πάντα από το σημείο Α στο σημείο Β και κανείς ή τίποτα να μην μπορεί να τα σταματήσει. Στην περίπτωση του Bitcoin (BTC), έχουμε δει την αποτελεσματικότητα του εδώ και 12 χρόνια.

Να θυμάστε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι μόνο ένα μέσο πληρωμής, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο, μια αποθήκη αξίας και μια τεχνολογική αξία που μπορεί να φέρει επανάσταση σε πολλούς τομείς της ζωής μας.