Home Uncategorized ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Ουσιαστικά είναι ένα εγχειρίδιο 31 σελίδων που περιγράφει το πώς θα εξελιχθεί ο κόσμος στην μετά  covid – εποχή με ορίζοντα έως το 2030.

Περιγράφει την μεγάλη επαναφορά αλλιώς το «Great Reset» που για την ώρα εντάσσεται στην κατηγορία «αντικείμενα συνωμοσιολογίας».

Τι σημαίνει η επαναφορά που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;

Για πολλούς η λευκή βίβλος που δεν είναι η τελική της έκδοση αποτελεί περισσότερο μια ανάλυση για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι σε αυτά που έρχονται.

Υπόσχεται ένα μέλλον για το 80% του πληθυσμού που θα επιβιώσει.

Αν ανατρέξουμε στο κλασσικό βιβλίο του George Orwell ίσως δεν αποτελεί φαντασία, αλλά τελικά μία πραγματικότητα.

Η ολική επαναφορά τοποθετείται χρονικά μεταξύ του 2021 και.

Σταδιακά η εφαρμογή της θα γίνει ως εξής:

– Επιτάχυνση των ψηφιοποιημένων διαδικασιών εργασίας, με αποτέλεσμα το 84% όλων των διαδικασιών εργασίας να πραγματοποιούνται με ψηφιακές, ή εικονικές ή βιντεο-διάσκεψεις

– Περίπου το 83% των ανθρώπων προγραμματίζεται να εργάζονται εξ αποστάσεως για να μην προάγεται η αλληλεπίδραση μεταξύ συναδέλφων  για να υποστηριχθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση.

– Περίπου το 50% όλων των εργασιών θα αυτοματοποιηθούν με αποτέλεσμα η ανθρώπινη εργασία θα μειωθεί δραστικά, ακόμη και με την εξ αποστάσεως εργασία.

– Θα επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση.

Το 42% της αναβάθμισης των δεξιοτήτων ή της κατάρτισης για νέες δεξιότητες θα ψηφιοποιηθεί, με αποτέλεσμα όλα θα καταγράφονται σε υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους.

– Θα επιταχυνθεί η εφαρμογή προγραμμάτων αναβάθμισης.

Το 35% των δεξιοτήτων προγραμματίζεται να «επαναχρησιμοποιηθεί» δηλ. οι υπάρχουσες δεξιότητες προγραμματίζονται να εγκαταλειφθούν, να κηρυχθούν ανενεργές.

-Το 34% των υφιστάμενων οργανώσεων σχεδιάζεται θα «αναδιαρθρωθεί» σε ψηφιακές δομές που θα παρέχουν τον μέγιστο έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων.

– Το 30% του εργατικού δυναμικού θα ενοικιάζει υπηρεσίες και εργαζομένους ούτως ώστε η απόλυση τους να γίνεται χωρίς αποζημιώσεις.

Θα εφαρμοστεί το μοντέλο των πολυεπίπεδων μισθών και θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Θα υπάρχει ένας «γενικός βασικός μισθός» ή «βασικό εισόδημα» ο οποίος όμως θα καθιστά τον άνθρωπο απόλυτα εξαρτημένο με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.

– Θα μειωθεί το εργατικό δυναμικό επηρεάζοντας το 28% του πληθυσμού.

– Μόνιμη μείωση του εργατικού δυναμικού, με στόχο 13%.

Η Μεγάλη Επαναφορά προβλέπει επίσης, ένα σύστημα πίστωσης, όπου όλα τα ατομικά χρέη θα «διαγραφούν» από ένα σύστημα ώστε να υπάρξει restart.

Ωστόσο η διαγραφή θα περιλαμβάνει μοντέλα εξάρτησης και υποχρεώσεις προς αυτό το σύστημα που θα διαγράψει τα προσωπικά χρέη. Όλα αυτά είναι σενάρια συνωμοσίας που παρουσιάζονται στην Λευκή Βίβλο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το DARPA – Defense Advanced Research Projects Agency, είναι μέρος του Πενταγώνου και έχει αναπτύξει αυτή την τεχνολογία πριν από χρόνια για τον έλεγχο του ανθρώπινου μυαλού.

Αν και πολλοί θα σπεύσουν να αναφέρουν ότι αυτό είναι σενάριο συνωμοσίας αλλά ο στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να μονιμοποιήσουν την κοινωνική απόσταση, να μην υπάρχει συγκέντρωση όχι για τον κορωνοιό που θα αντιμετωπιστεί αλλά για να μην μπορούν οι άνθρωποι να διεκδικούν συλλογικά δικαιώματα.

Όταν οι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, όταν όλα τα χρέη θα έχουν διαγραφεί, ποιος θα θελήσει να αντιδράσει σε κάποια απόφαση που άλλοτε θα προκαλούσε κοινωνικές αντιδράσεις;

Οι άνθρωποι», θα παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου και θα υπάρχει απόλυτος ψηφιακός έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω αυτών των μηχανισμών

Πολλοί «μεγάλοι» πιστεύουν ότι υπάρχει υπερπληθυσμός και ότι ο αριθμός των ανθρώπων πρέπει να μειωθεί ώστε να επέλθει ισορροπία.

Το The Great Reset και το Reseting the Future of Work Agenda δεν αναφέρει ποιος θα επιβάλει αυτούς τους νέους κανόνες;

Οι υποχρεωτικές μάσκες και η κοινωνική αποστασιοποίηση έχουν ήδη κάνει εχθρούς μεταξύ συναδέλφων, φίλων, ακόμη και μέσα σε οικογένειες.

Η μεγάλη επαναφορά θα καταργήσει τους οργανισμούς όπως το WEF και συνεταιρισμούς οργανισμών του Ο.Η.Ε., όπως Π.Ο.Υ., U.N.I.C.E.F., Π.Ο.Ε., Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ – και ίσως ακόμη και ολόκληρο το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Όλα αυτά εντός της επόμενης 10ετίας θα αλλάξουν όλα.

Πηγή “COVID-19: The Great Reset “” είναι ένας οδηγός για όποιον θέλει να καταλάβει πώς το COVID-19 διέκοψε τα κοινωνικά και οικονομικά μας συστήματα και ποιες αλλαγές θα χρειαστούν για να δημιουργηθεί ένας πιο περιεκτικός, ανθεκτικός και βιώσιμος κόσμος μπροστά. Συγγραφέας ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.