Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΝΒΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΤΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΝΒΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΤΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ

Ο Greek Freak έχει γίνει ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο πρωτάθλημα του NBA, με στατιστικά ρεκόρ, χωρίς όμως να του δωθεί τίποτα από όλα αυτά χωρίς θυσίες.

Τελικά, οι οπαδοί των Bucks κατάφεραν να ζήσουν μετά από δεκαετείες για το πρωτάθλημα στο χέρι της ηγεσίας του Γιάννη.

Ο Γιάννης μας απέδειξε ότι στο γήπεδο όλα είναι δυνατά και εκτός του γηπέδου, το ίδιο.

Το ταξίδι του στο NBA δεν ήταν τόσο εύκολο όσο μερικά από αυτά τα άλλα αστέρια του NBA. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Γιάννης αγωνίστηκε ως επαγγελματίας στην Ελλάδα και έδειξε ελάχιστα σημάδια για να γίνει ένα ταλέντο NBA.

Ο χαρακτήρας και η ηθική της εργασίας του Γιάννη διαμορφώθηκε από την αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τις περιστάσεις του από νεαρή ηλικία. Ως μετανάστης από τη Νιγηρία, ο Γιάννης και η οικογένειά του αγωνίστηκαν για να καλυφθούν όταν έφτασαν στην Ελλάδα, αλλά ο νεαρός Έλληνας Φρικς κατάφερε να συνεισφέρει και να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τα αγαπημένα του πρόσωπα με την επινοητικότητα.

Οι ρίζες της Νιγηρίας του Γιάννη είναι πολύ σημαντικές για την ιστορία του, και ένας άλλος θρύλος του ΝΒΑ που θα ονομάζεται αργότερα μοιράζεται το ίδιο ακριβές υπόβαθρο.

Και φυσικά, υπάρχει η διασκεδαστική και ξεκαρδιστική πλευρά του Γιάννη που έχει δει όλοι στους πρέσες και στο snapchat (το γνωρίζετε). Μια μοναδική και αστεία ιστορία για την εμπειρία του Γιάννη στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα αποκαλύψουμε θα είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά είναι 100% αλήθεια.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον Giannis Antetokounmpo,

– Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος διεθνής παίκτης μπάσκετ που υπέγραψε μια υπογραφή παπούτσι με τη Nike. Ωστόσο, η ετιαρία και ο Γιάννης δεν κατέληξαν σε συμφωνία τόσο γρήγορα.

Ο Adidas του έκανε μια ισχυρή πρόταση, στέλνοντάς του ένα φορτηγό γεμάτο premium παπούτσια, συμπεριλαμβανομένων των Yeezy’s. Η κινεζική εταιρεία αθλητικών παπουτσιών Li Ning έκανε επίσης μια συναρπαστική προσφορά, αναγκάζοντας την Nike να ανεβάσει την προσφορά και να τον κλείσει.

– Ο Γιάννης είπε ότι αν δεν έπαιζε μπάσκετ θα ήθελε να γίνει φρουρός ασφαλείας γιατί είναι πολύ ψηλός.

– Ο Γιάννης σε ηλικία των 18 ετών, υπέγραψε μια τετραετή συμφωνία με μια ισπανική ομάδα μπάσκετ με την ονομασία “CAI Zaragoza” που περιελάμβανε μια εξαγορά του ΝΒΑ μετά από κάθε σεζόν.

Το συμβόλαιο θα ήταν 325.000 $ τον χρόνο αλλά τελικά δεν έμεινε γιατί τον έκλεψε το ΝΒΑ. Χάρη στο δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό του, προτού υπογράψει είχε βάλει σαν όρο σε περίπτωση που γίνει draft στο ΝΒΑ κατά τη διάρκεια του χρόνου του με την ισπανική ομάδα να μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο όπως και έγινε.

– Ο Γιάννης και τα αδέρφια του έλαβαν δύο ονόματα από τη μητέρα τους, ένα Έλληνικό και ένα Νιγηριανό για να σεβαστούν την οικογενειακή κληρονομιά. Το άλλο όνομα του Γιάννη, είναι Ougko.

– Ο Γιάννης άρχισε να γράφει ιστορία στο ΝΒΑ αμέσως ως ο νεότερος παίχτης των Buck στην ιστορία της ομάδας που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στατιστικών του Ray Allen από το 2001. Επιπλέον, έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που οδήγησε την ομάδα του σε κάθε σημαντική κατηγορία στατιστικών: πόντοι, ριμπάουντ, κλεψίματα και μπλοκ.

–  ο Γιάννης και ο αδελφός του Θανάσης το καλοκαίρι του 2016, κλήθηκαν να ξεκινήσουν την υποχρεωτική ελληνική στρατιωτική θητεία τους, και καθότι ήταν κάτοικοι εξωτερικού ήδη υπηρέτησαν μόνο 3 μήνες.

– Ο Γιάννης έδειξε το επιχειρηματικό του μυαλό από μικρός αφού αυτός και αδερφός του Θανάσης πούλησαν ρολόγια, τσάντες, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα για να βοηθήσουν την οικογένειά τους να πάρει.

– Ο Γιάννης έχει τα μακρύτερα χέρια στο ΝΒΑ σήμερα και στην ιστορία είναι τρίτος π΄πισω από τους παλιούς Shaquil O neil και τον Boban Marjanovic.

– Ο Γιάννης δεν ήταν ποτέ πολίτης της Νιγηρίας επειδή γεννήθηκε στην Ελλάδα.

– Την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, σκέφτηκε να φύγει από το NBA επειδή η οικογένειά του δεν μπορούσε να αποκτήσει αμερικανικές βίζες. Ο Γιάννης τους παρακολουθούσε να παλεύουν όλη του τη ζωή για να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα και δεν ήθελε να δει την οικογένειά του να υποφέρει ξανά από μια παρόμοια διαδικασία. Μέχρι που δήλωσε ότι αν διώξουν τους γονείς του τότε μέχρι να λήξει το συμβόλαιο του και να φύγει από την Αμερική θα κοιμόταν στο γυμναστήριο γιατί δεν είχε κανένα λόγο να πάει σπίτι. Τελικά οι βίζες βγήκαν με την παρέμβαση του Κυβερνήτη του Milwaukee. Όλο αυτό το άγχος έιχε αποτέλεσμα όπως το θάνατο του πατέρα του από καρδιακή προσβολή το 2017.

– Ο Γιάννης είπε ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ όταν είναι 40 ετών.

– Ο Γιάννης θεωρείται πολύ νωρίς ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του NBA στην ιστορία.