Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;

Το πρώτο που προσέχουμε στον συνομιλητή μας είναι τα μάτια.  Από τα μάτια, τον καθρέφτης της ψυχής, αρχίζουν να εκφράζονται όλα τα συναισθήματα.

Το μάτι συνδέεται νευρολογικά με τον εγκέφαλο τόσο στενά που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου που μπορούμε να δούμε από έξω. Το μάτι μας δίνει ζωτικές πληροφορίες για την λειτουργία του εγκεφάλου. Kαι χρώμα με χρώμα δείχνει και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Άν έχετε μαύρα Μάτια είναι πολύ πιθανό ότι είστε γεννημένοι ηγέτες.

Εάν δεν σας περιγράφει αυτό με ακρίβεια, ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι έτσι σας βλέπουν οι άλλοι! Οι άνθρωποι με σκούρα καστανά μάτια που γίνονται κατάμαυρα μερικές φορές, έχουν ένα σπάνιο χρώμα. Οι άλλοι άνθρωποι τους βλέπουν σαν να έχουν κάτι μυστηριώδες αλλά μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Medical Daily έδειξε πως οι άνθρωποι με πιο σκούρα μάτια θεωρούνται πιο ευχάριστοι. Επιπλέον, όσο πιο σκούρο το μάτι τόση περισσότερη μελανίνη υπάρχει στο σώμα. Επίσης οι άνθρωποι με πολύ σκούρα μάτια πίνουν σημαντικά λιγότερο από αυτούς που έχουν πιο ανοιχτό χρώμα και επίσης είναι καλύτεροι στα σπορ που περιλαμβάνουν στόχο, όπως το τένις. Η μελανίνη δρα σαν ένα προστατευτικό στα κύτταρα του εγκεφάλου. Όση περισσότερη μελανίνη υπάρχει τόσο πιο γρήγορα μπορεί να δουλέψει το μυαλό.

Εάν έχετε Μπλε Μάτια, Κατέχετε μεγάλη εσωτερική δύναμη και φυσική αντοχή αν και πολύ άνθρωποι ίσως δεν το βλέπουν. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι συχνά δεν βλέπουν τον αληθινό εαυτό σας αλλά βιάζονται να σας κρίνουν αρνητικά πριν να έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν. Οι άνθρωποι σας βλέπουν σαν αδύναμους, συνεσταλμένους και αναξιόπιστους. Οι άνθρωποι με μπλε μάτια, συχνά πιστεύεται από τους άλλους ότι είναι συνεσταλμένοι ή μετριόφρονες. Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως τα παιδιά με μπλε μάτια έχουν την τάση να είναι πιο προσεχτικά σε νέα πράγματα και σημαντικά λιγότερο ανοιχτά στους συνομήλικες τους. Οι άνθρωποι με μπλε μάτια θεωρούνται από τους άλλους σαν ανταγωνιστικοί και με έπαρση και είναι πιο ανθεκτικοί στον πόνο. Επίσης, έχουν την τάση να χειρίζονται καλύτερα διάφορες μορφές άγχους και κατάθλιψης.

Τα γκρι μάτια είναι σπάνια όμως στην πραγματικότητα είναι μια απόχρωση του μπλε.

Τα σκούρα γκρι μάτια έχουν περισσότερη μελανίνη στο εμπρόσθιο μέρος του ματιού ενώ τα απαλά και τα ανοιχτά γκρι έχουν πολύ λιγότερη. Θεωρούνται εξαιρετικά ισορροπημένα άτομα. Εάν έχετε ανοιχτά γκρι μάτια ίσως χρειαστεί να δουλέψετε πιο σκληρά από τους άλλους ανθρώπους για να επιβληθείτε. Αγωνίζεστε για να σας πάρουν στα σοβαρά αλλά ταυτόχρονα όμως κρατάτε ψηλά την άμυνά σας. Αν και απαιτείται χρόνος για να σπάσει το ανήσυχο, προσεχτικό εξωτερικό περίβλημά σας, νοιάζεστε πολύ για αυτούς που θα καταφέρουν μπουν.

H απόχρωση στα καστανοπράσινα μάτια είναι από μόνη της ασυνήθιστη, έτσι οι άνθρωποι με τέτοια μάτια θεωρούνται από την νεαρή ηλικία  μοναδικοί.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την απόχρωση είναι πως στον κάθε άνθρωπο το χρώμα αλλάζει με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά με αποτέλεσμα τα ίδια μάτια να είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανεξάρτητοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυθόρμητοι. Όμως συχνά φαίνεται πως χαρακτηρίζονται ισορροπημένα άτομα αλλά κρύβουν και πολύ μυστήριο για να τους καταλάβει κανείς.

Καφετιά Μάτια

Τα καφετιά μάτια χαρακτηρίζουν ανθρώπους ευχάριστους, καθησυχαστικούς που σας κοιτάζουν με εμπιστοσύνη. Είναι γενικά πιστοί, με σεβασμό, ευγενικοί άνθρωποι αλλά όχι υποτακτικοί. Είναι άτομα που κοιμούνται άσχημα και δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί.

Εάν έχετε πράσινα μάτια, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι σας θεωρούν σαγηνευτικούς, σέξι και μυστηριώδεις.

Οι άνθρωποι με τα πράσινα μάτια περιγράφονται σαν πιο “σέξι”. Οι περισσότεροι άνθρωποι αν θα άλλαζαν το χρώμα των ματιών τους θα τα ήθελαν πράσινα. Τα πράσινα μάτια είναι ευχάριστα και επιβλητικά όπως τα καφέ μάτια, αλλά επίσης δυνατά και προσεχτικά όπως τα μπλε μάτια. Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια ‘έχουν έναν αέρα μυστηρίου και μια ήσυχη αυτάρκεια. Συχνά είναι απρόβλεπτοι αλλά αργούν να θυμώσουν. Είναι αυθεντικοί, δημιουργικοί και τα καταφέρνουν καλά υπό πίεση.

Έρευνα του πανεπιστήμιου Orebro της Σουηδίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here