Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ;

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ;

Το να διαλέξεις φωτογραφία για το Facebook, το Twitter ή άλλο κοινωνικό δίκτυο σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση! Η εικόνα που θα επιλέξεις θα είναι η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίζει όποιος επισκέπτεται το προφίλ σου.

Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε την απόλυτη φωτογραφία που θα άρμοζε καθώς η επιλογή της φωτογραφίας για τα κοινωνικά δίκτυα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ωστόσο, οι πιο κάτω κατηγορίες μπορούν να ρίξουν λίγο φώς στην επιλογή.

Πορτρέτα κάθε είδους, και τί δείχνουν για σένα;

Τα χαρακτηριστικά σου φαίνονται ξεκάθαρα είτε η φωτογραφία δείχνει μόνο το πρόσωπο είτε από τη μέση και πάνω. Μπορεί να είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική ή να την έχεις τραβήξει μόνος σου με το κινητό. Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα διαφοροποιούνται.

Με ερασιτεχνική φωτογραφία, δίνεις την εντύπωση ενός φιλικού και συνηθισμένου ατόμου, δίχως ανασφάλειες για την εμφάνιση σου αλλά με αρκετή αυτοπεποίθηση.

Με επαγγελματική φωτογράφιση αν για παράδειγμα ασχολείσαι με το χώρο της showbiz ή της πολιτικής, είτε αποφάσισες να δώσεις το κάτι παραπάνω για να έχεις μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία, αν επιλέξεις υλικό επαγγελματικής φωτογράφησης για το προφίλ σου θα δείξεις έντονο ναρκισσισμό και φιλοδοξία.

Άν τώρα όπου αυτοφωτογραφίζεσαι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, και μπορεί αυτό να εσένα να σε ευχαριστεί, εκείνος που βλέπει το προφίλ σου μια τέτοια φωτογραφία θα το θεωρήσει αρκετά ενοχλητικό.

Φωτογραφία με μαγιό

Είσαι κάπως νασφαλής.

Μακρινή φωτογραφία

Η φιγούρα σου είναι τόσο μακρινή που μετά βίας διακρίνεται μέσα στο πλαίσιο ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου δε φαίνονται ούτε με μεγεθυντικό φακό. Εδώ δίνεις την εντύπωση ενός ατόμου που επιθυμεί την ιδιωτικότητα του και δεν θέλει να γνωρίζει ο καθένας το πώς είναι στην πραγματικότητα.

Η κοντινή αλλά απόμακρη. 

Μπορεί η φωτογραφία να είναι αρκετά κοντινή, τα μαλλιά σου ή τα χέρια σου όμως κρύβουν μέρος του προσώπου σου έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά σου να μην είναι ολοφάνερα. Δείχνει άτομο που θέλει να δείξει πως δε θέλει η φωτογραφία του να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη αλλά στην πραγματικότητα είναι, παρά την καλλιτεχνική ψευδοεπικάλυψη.

Προφίλ φωτογραφίες της παιδικής ηλικίας

Η φωτογραφία από τα παλιά δείχνει σίγουρα μια προσκόληση στο παρελθόν. Ίσως να σκέφτεσαι πως άλλοτε τα πράγματα ήταν καλύτερα και αναπολείς το παρελθόν, ακούς την ίδια μουσική και θέλεις να φοράς τα ίδια ρούχα που φόραγες και στο σχολείο. Ίσως στο δημοτικό να ήσουν το παιδί θαύμα, κα΄τι που δεν θα ισχύει σήμερα. Η ενηλικίωση σίγουρα σε θλίβει κι αυτό φαίνεται και προς τα έξω.

Pets (Xαριτωμένο κατοικίδιο ή κάποιο άλλο ζώο)

Το ζώο που έχεις επιλέξει να εμφανίζεται αντί για εσένα στην εικόνα, έχει σημασία. Αν πρόκειται για το κατοικίδιό σου, προφανώς και του έχεις απίστευτη αδυναμία. Aν βέβαια είναι μια φωτογραφία που βρήκες στο διαδίκτυο, τότε μάλλον το ζωάκι αυτό σε αντιπροσωπεύει. Αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει γάτα ή σκύλο τότε πιθανότατα να είσαι μοναχικός χωρίς κάποιον σύντροφο στη ζωή σου και με τον τρόπο αυτό δείχνεις την ανάγκη σου για τρυφερότητα. Αν έχεις βάλει ένα φίδι τότε μάλλον είσαι στην εφηβεία ή θέλεις να δείξεις ιδιαιτέρα σκληρή ενώ αντίθετα ένα δελφίνι δείχνει την επιθυμία σου να νιώθεις ελεύθερη!

Η γαμήλια φωτογραφία

Μια γαμήλια φωτογραφία κάνει μπαμ από μακριά! Νυφικό, γαμπρός, νύφη και ανθοδέσμη!

Θέλεις όλοι να καταλάβουν ότι όχι μόνο ενηλικιώθηκες αλλά ξεκίνησες και τη δικιά σου οικογένεια, είτε έχεις παιδιά είτε όχι. Τέρμα τα παιχνίδια! Tώρα πια παντρεύτηκες και το γνωστοποιείς σε όλους. Η ζωή σου κυλά με ηρεμία, είσαι ευτυχισμένος και το δείχνεις σε όλους! Αν μάλιστα έχεις εμμονή να κρατάς σε πρώτο πλάνο την εν λόγω φωτογραφία για μήνες ή ακόμη χειρότερα για χρόνια, κάτι τέτοιο δείχνει πως πέρασες πολλά για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο και τώρα βγάζεις το άχτι σου!

Οικογενειακή φωτογραφία

Μπορεί εσύ να μη φαίνεσαι στο πλάνο, αλλά οι υπόλοιποι σίγουρα. Μπορεί κάποτε να είχες πολλούς φίλους και να μη σε έβλεπε το σπίτι, τώρα όμως απέκτησες τη δικιά σου οικογένεια και είσαι ευτυχισμένος. Κι αν κάποτε σκεφτόσουν τι θα φορέσεις, τι θα πάρεις και που θα πας διακοπές, πλέον το μόνο που σε νοιάζει είναι που θα βρεις να αγοράσεις παιδικές ταινίες και παιχνίδια. Όπως και να έχει πάντως αυτή η φωτογραφία μόνο ένα μπορεί να σημαίνει. Είσαι πολύ καλός γονιός.

Είσαι ποπ και το δείχνεις

Ένας χαρακτήρας κόμικ, μια αφίσα συναυλίας, εξώφυλλο από βιβλίο, ένα αστέρι, μια νότα ή μια παρτιτούρα ή ακόμη και η φωτογραφία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη. Τα πάντα μπορούν να μπουν κάτω από αυτή την κατηγορία! Αυτοπροσδιορίζεσαι από τις επιλογές ψυχαγωγίας σου; Αυτό πάντως δείχνει το προφίλ σου.

Η καλλιτεχνική φωτογραφία

Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη προσπαθείς με κάθε τρόπο η φωτογραφία σου να μοιάζει καλλιτεχνική ίσως και σουρεαλιστική.

Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τους πάντες πως μοιάζεις με καλλιτέχνη, ηθοποιό, τραγουδίστρια, ζωγράφο ή ακόμη και διανοούμενο. Και μπορεί στην πραγματικότητα να είσαι απλά ένας υπάλληλος, αλλά αν είχες λεφτά σίγουρα θα τα ξόδευες στην τέχνη!

Το πάρτι άνιμαλ

Με παρέα ή μόνος σου φαίνεται να το διασκεδάζεις και μάλιστα πολύ! Κρατάς με στιλ το ποτάκι σου, καπνίζεις με νόημα, χορεύεις και γελάς ή δίνεις φιλάκια στο φακό.

Βγήκες για κλάμπινγκ και αυτό φαίνεται. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Δε θα ήθελες όλοι οι συνάδελφοι στο γραφείο αλλά και ο διευθυντής σου να ανακαλύψει την άστατη ζωή σου. Άλλωστε, σκέψου πως ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί η μελλοντική πεθερούλα σου να αποφασίσει να ανακαλύψει τον κόσμο του ίντερνετ και τότε να στην κάνει τη χαλάστρα.