Home ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤH ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤH ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι σημαίνει να ζείτε μια φυσιολογική ζωή; Στον σύγχρονο κόσμο, ειδικά στην Δύση, σημαίνει να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία, σε αυτό που ονομάζουμε σχολείο για να δουλεύετε αργότερα σαν σκλάβοι για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Να ζείτε ανταγωνιστικά με τους άλλους απλώς για να επιβιώσετε

Nα καταναλώνετε προϊόντα χωρίς νόημα, ενώ ταυτόχρονα βλάπτετε ασυνείδητα τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε.

Να δηλητηριάζετε αργά τον οργανισμό σας τρέφοντας τον με τρόφιμα που προκαλούν ασθένειες, υπακούοντας στους κανόνες και πιστεύοντας τα δόγματα που σας έχουν δοθεί από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία.

Να είστε παθητικοί χωρίς δημιουργικότητα, να καταπιέζεστε με αμέτρητους τρόπους, να ζείτε με ταλαιπωρίες κι όμως να μην κάνετε τίποτα για να τις ξεπεράσετε.

Αν σταματήσετε για μια στιγμή και σκεφτείτε, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το είδος ζωής είναι απολύτως άρρωστο, κι όμως είναι αποδεκτό σχεδόν από τους περισσότερους ως υγιές και στην πραγματικότητα ανταμείβεται από την κοινωνία. Βασικά, όσοι προτιμούν να ζουν με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι και σεβαστοί, ενώ όσοι είναι διαφορετικοί, πιο ευαίσθητοι και ευφυείς που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια διαφορετική πορεία στην ζωή, γελοιοποιούνται και περιφρονούνται, θεωρούνται ηλίθιοι, παράξενοι, ακόμα και τρελοί.

Αλλά ποιο είναι το νόημα του να ζούμε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι;

Μπορούμε να ζήσουμε την ζωή πολύ καλύτερα άν ζήσουμε παιχνιδιάρικα, με γέλιο και αγάπη, με την επιθυμία να είμαστε δημιουργικοί, να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να απολαύσουμε τα δώρα της ύπαρξης.

Δυστυχώς, μόνο λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να σκέφτονται έξω από το κουτί που μας έχει δώσει η κοινωνία και να αποδράσουν από το «κουτάκι» στο οποίο ζουν ασυνείδητα από την στιγμή που γεννήθηκαν.

Η επανάσταση εναντίον του «κοπαδιού» είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε επειδή πρέπει να έχετε τα κότσια να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους άλλους. Η φωνή της αλήθειας σε έναν κόσμο που σχεδόν όλοι ζουν στα ψέματα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο πράγμα.

Το να λέτε την αλήθεια σημαίνει ότι πάτε ενάντια στην τωρινή παράδοση, που με τη σειρά του σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε την νοοτροπία του πλήθους και να έχετε την δύναμη να συνεχίσετε την πορεία σας, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν.

Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που είχαν το θάρρος να επαναστατήσουν ενάντια στην κανονικότητα της άρρωστης κοινωνίας μας, αλλά οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες που είχαν οι πράξεις τους.

Γι αυτό μερικά από τα σπουδαιότερα μυαλά της γης υπέφεραν από σοβαρά ψυχικά και συναισθηματικά ζητήματα. Και παρόλο που τώρα, μετά από πολύ καιρό από τον θάνατο τους, αναγνωρίζονται ως μεγαλοφυΐες, όταν ήταν ζωντανοί, θεωρούνταν από τους περισσότερου περίεργοι ή τρελοί.

Στην προσπάθεια σας να ζήσετε πιο αληθινά, οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της οικογένειας και των φίλων σας, θα κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στον δρόμο σας, με την πρόθεση να σας «βοηθήσουν» να γίνετε ξανά κανονικοί, όπως είναι και αυτοί.

Και παρόλο που μπορεί να είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αξίζει να δουλέψετε γι αυτό, επειδή ποιο είναι το νόημα της ζωής άλλωστε; Ποιο είναι το νόημα του να χαραμίσετε ολόκληρη την ζωή σας μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι σας είπαν πως υποτίθεται ότι πρέπει να ζήσετε;

Αν επιθυμείτε να ζήσετε με τον τρόπο που θέλετε και όχι έτσι όπως περιμένουν οι άλλοι, χρειάζεται να μαζέψετε το κουράγιο στην καρδιά σας για να γίνετε λίγο τρελοί σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας. Χρειάζεται να απομακρυνθείτε από την άνεση του κοπαδιού και να ακολουθήσετε το κάλεσμα σας, χωρίς να σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσάς. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να πονέσετε, χωρίς να τα παρατήσετε στην προσπάθεια σας να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

Να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από το πόσο πόνο θα βιώσετε περπατώντας στο μονοπάτι του αντικομφορμισμού, οι ανταμοιβές του υπερβαίνουν τα μειονεκτήματα. Όπως μια μητέρα βιώνει τεράστιο πόνο ενώ γεννά, βιώνετε τον πόνο του να γεννάτε ένα νέο είδος ζωής. Μια ζωή ομορφιάς, χαράς και γιορτής. Ο πόνος πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλλαγή, έτσι αγκαλιάστε τη, αφήστε την να σας καθοδηγήσει και να αποτελέσει τον καταλύτη της εσωτερικής σας μεταμόρφωσης.