Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ WHAT IF ΤΑ “ΦΑΝΤΟΜ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΠΟΤΕ

ΤΑ “ΦΑΝΤΟΜ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΠΟΤΕ

Η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή “η Κύπρος είναι μακριά” κατά τη διάρκεια του ΑΤΤΙΛΑ 2, μας “στοιχειώνει” μέχρι σήμερα . Οι φιλοχουντικοί κρύβονται πίσω απ΄ αυτή τη φράση και επιχειρούν να “χρεώσουν” την κυπριακή τραγωδία στην κυβέρνηση που προέκυψε μετά από τη πτώση της χούντας και να ξεπλύνουν έτσι τη προδοσία που διέπραξαν οι “στρατηγάρες” τους, από το 1967.

Όταν τους ρωτάς γιατί ο “πατριώτης” Παπαδόπουλος απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο το 1968, σου απαντούν με αυτή τη φράση του Καραμανλή.

Ο υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ, που ανέλαβε το υπουργείο άμυνας όταν τα στρατηγάκια της χούντας έτρεξαν να κρυφτούν μετά την απόβαση, το 1988 (14 χρόνια μετά) δικαιολόγησε τη φράση του Καραμανλή «η Κύπρος κείται μακράν» λέγοντας ότι:

«Μας κατηγόρησαν τότε γιατί δεν εστείλαμε στην Κύπρο τα ολοκαίνουργια μας «Φάντομ». Είχαμε παραλάβει 18. Με διαταγή του Καραμανλή εστάθμευαν στην Κρήτη, διά να είναι έτοιμα να πάνε στην Κύπρο.

Το ένα χάλασε κατά την προσγείωση διότι δεν είχαν εκπαιδευτεί ακόμη οι αεροπόροι μας αρκετά στο νέο αυτό μαχητικό. Και τόσο πολύ δεν είχαν εκπαιδευτεί, ώστε κατά την συντηρητική προσγείωση το ένα αχρηστεύθη. Αλλά και πέραν αυτοί, εάν επήγαιναν, διά να έχουν καύσιμα και να μπορούν να γυρίσουν, θα έπρεπε να μείνουν υπεράνω της Κύπρου μόνο για 8 λεπτά.

Ποιος τρελός θα έστελνε αυτά τα αεροπλάνα τα τόσο χρήσιμα για το μέλλον, να κινδυνεύσουν να ριχθούν από τους Τούρκους;

Διότι οι Τούρκοι στα νότια παράλια είχαν τρία ραντάρ και διάφορα αεροδρόμια, από τα οποία μπορούσαν να σηκώσουν 50 δικά τους αεροπλάνα και να τα ρίξουν.

Η Χούντα έστειλε αεροπλάνα και από κακή συνεννόηση το ένα κατερρίφθη από την Εθνοφρουρά και σκοτώθηκαν τόσα παιδιά (αναφερόμενος στα NORATLAS)!

Ελέχθη διά τα υποβρύχια, για τον στόλο ο οποίος έπρεπε να πάει στην Κύπρο. Ο υπερπατριωτισμός μας κάνει να διαστρέφουμε τα πράγματα.

Λησμονείται ότι οι Τούρκοι είχανε εκλάβει τρία αντιτορπιλικά τους για δικά μας και με τρία αεροπλάνα εβούλιαξαν το ένα και έβλαψαν πολύ σοβαρά το άλλο;

Θέλατε με τέτοιαν έλλειψη αεροπορικής καλύψεως δικής μας, με πλήρη και συνεχή κάλυψη δική τους να στείλουμε τον Στόλο μας στην Κύπρο, να μην μπορούμε να υπερασπίσουμε έπειτα τα άλλα νησιά;

Ομιλήσατε για τα υποβρύχια.

Σας πληροφορώ ότι οι Τούρκοι εκείνη την εποχή είχαν μπροστά στην Κύπρο τρία υποβρύχια εν ακινησία, τα οποία με τα μηχανήματα Sonar, συνελάμβαναν παν υποβρύχιο που θα συναντούσε.

Και θα στέλναμε τα καινούργια μας υποβρύχια, τα οποία ίσως θα εκαλούντο να υπερασπιστούν τα νησιά μας, να πέσουν ως πρόβατα επί σφαγή;»

Κι όμως την εθνική φρουρά τη στείλατε να κάνει πραξικόπημα για να ανοίξει ο δρόμος της εισβολής για την Τουρκία.

Η πραγματικότητα ήταν ότι άν ερχόντουσαν τα αεροπλάνα και βομβάρδιζαν την ακτή απόβασης σήμερα η ιστορία θα ήταν αλλιώς, γιατί φάνηκε ότι οι τούρκοι με το χαλί στρωμένο από τους εγχώριους Προδότες στον Αττίλα 1 δεν τα πήγαν καθόλου καλά.

Είχαν το 6% των εδαφών και εκεί θα έμεναν με τη προοπτική να τους ρίξουμε στη θάλασσα με την ελάχιστη βοήθεια από την Ελλάδα και καλή οργάνωση της ΕΦ.

Να σημειωθεί ότι και πάλι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν ενημερώσει για τον Αττίλα 2 και υπήρχε ο χρόνος για επιχειρήσεις από θαλάσσης, αέρος αλλά και ανασύνταξη αναδιάταξη των Δυνάμεων των υπαρχόντων στη Κύπρο με βάση τις πληροφορίες της ΚΥΠ.

Στο πόλεμο της Κύπρου οι Έλληνες Μαχητές νίκησαν τους Τούρκους αλλά τους πρόδωσαν για δεύτερη φορά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here