Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ

Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα. Γιατί όταν αγαπάς σημαίνει πως όντως, αγαπάς αληθινά κάποιον κι απέναντι σ’ αυτόν τον κάποιον οφείλεις να είσαι ειλικρινής.

Όταν αγαπάς κάποιον δε γυρνάς το κινητό σου από την άλλη κάθε φορά που ακούς τον ήχο ενός μηνύματος. Γιατί να το κάνεις άλλωστε; Δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Καμία λέξη που θα εμφανιστεί στην οθόνη δε θα σας κάνει να τσακωθείτε… Όταν αγαπάς κάποιον, δεν κρύβεις επαφές κάτω από ψεύτικα ονόματα, δε διαγράφεις μηνύματα σε καθημερινή βάση ούτε μιλάς σε εφαρμογές που ο/η σύντροφος σου αγνοεί την ύπαρξή τους. Κανείς δε θα σε καλεί τα μεσάνυχτα κι εσύ θα προφασίζεσαι πως είναι κάποιος φίλος που σε χρειάζεται.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν αποδέχεσαι κάθε πιθανό αίτημα φιλίας στα social media που μπορεί να σου εμφανιστεί, μόνο και μόνο για να έχεις πολλές επιλογές σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου.

Όταν αγαπάς
Δε φλερτάρεις με αγνώστους απλώς για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθεση σου.

Όταν αγαπάς, δε συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ακόμα ελεύθερος είτε έχεις μακροχρόνια σχέση είτε όχι…
Σημασία δεν έχει η διάρκεια, αλλά η ένταση. Σέβεσαι τα συναισθήματα του άλλου, ακόμα κι αν δεν είναι αμοιβαία. Τα έχεις ψηλά, διότι λίγοι είναι αυτοί που θα σε αγαπήσουν πραγματικά. Δε λες ψέματα για το αν είσαι σε σχέση κάθε φορά που σε ρωτάνε ούτε μοιράζεις δεξιά κι αριστερά τον αριθμό σου σε άτομα που ξέρεις ότι η πρόθεσή τους είναι να κοιμηθούν μαζί σου. Είσαι περήφανος για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου και κανένας δεν μπορεί να πάρει τη θέση του.

Όταν αγαπάς κάποιον, δε μεθάς σε σημείο να χάνεις τον έλεγχο του εαυτού σου.
Δεν αφήνεις μερικά ποτηράκια παραπάνω να γίνουν η αιτία και δικαιολογία να ξυπνήσεις το επόμενο πρωινό σε ξένη αγκαλιά. Έχεις κάποιον που ανυπομονεί να σε δει το επόμενο πρωί, νηφάλιο και πλήρη συνειδητοποιημένο για την επιλογή του να έχει εσένα στο πλευρό του. Περίμενε όλο το βράδυ ένα τηλεφώνημά σου, ένα μήνυμά σου ότι επέστρεψες καλά σπίτι και μετρούσε τις ώρες να συναντηθείτε διάολε και εσύ θα τον κορόιδευες χωρίς τύψεις, έτσι απλά;

Όταν αγαπάς δε χρειάζεσαι δεύτερες και τρίτες επιλογές. 
Δεν επιτρέπεις σε τρίτους να έχουν ψεύτικες ελπίδες για το μεταξύ σας, όταν μοιράζεσαι ήδη τα συναισθήματα σου μ’ έναν άλλον άνθρωπο. Δεν μπορείς να διανοηθείς να υπάρχει κάποια άλλη επιλογή, εκτός από εκείνον.

Όταν αγαπάς, δε χορεύεις με άλλους και άλλες στα βραδινά σου στέκια, όταν ξέρεις πως ένα τέτοιο θέαμα θα πλήγωνε τον σύντροφό σου.
Καμίας το χέρι δεν κρατάς, κανένας δε σε πιάνει από τη μέση! Δε φιλιέσαι με άλλους, δε στέλνεις ερωτικά μηνύματα. Τα κρατάς όλα για τη σχέση σου.

Όταν αγαπάς δε φλερτάρεις με ξένο κόσμο για να κάνεις τον άνθρωπό σου να ζηλέψει.
Δεν τον φωνάζεις «τρελό» όταν σε πιάνει να ανταλλάσσεις βλέμματα με κάποιον που κάθεται απέναντι. Δεν τον κάνεις να νιώθει πως μπορούσες να βρεις και καλύτερα με τόσες επιλογές που έχεις γύρω σου κι είναι τυχερός που είναι μαζί σου.

Όταν αγαπάς αληθινά, δε μιλάς με τον πρώην σου, καθέ φορά που τσακώνεσαι με τη σχέση σου.
Δεν πηγαίνεις στο κρεβάτι με τον πρώτο άτομο που θα βρεθεί μπροστά σου, απλώς επειδή σε αναστάτωσε ο καβγά σας. Δεν καταστρέφεις μια όμορφη σχέση, που βασίζεται στην αγάπη και την ειλικρίνεια για την καύλα της στιγμής.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον απατάς ούτε σωματικά ούτε συναισθηματικά. 
Δεν ρισκάρεις να τον χάσεις επειδή δεν μπορείς να συγκρατήσεις τις ορμές σου. Δεν τον πληγώνεις με τέτοιον τρόπο. Βλέπεις η προδοσία είναι κάτι που πονάει πολύ, δε συγχωρείται εύκολα και πάντα αφήνει κατάλοιπα. Όταν νιώθεις αγάπη για κάποιον, μισείς τον εαυτό σου μοναχά στη σκέψη πως θα τον πληγώσεις.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον θεωρείς ποτέ δεδομένο.
Κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις κοντά σου με κάθε κόστος. Τον σέβεσαι και δεν σκέφτεσαι για κανένα λόγο να τον απατήσεις. Όταν αγαπάς κάποιον δεν του καταστρέφεις την ψυχολογία, δεν του ραγίζεις την καρδιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here