Home ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

Τα ζευγάρια όταν περνούν από μια δύσκολη φάση κάνουν κάποια λάθη που δυστηχώς τους μεταφέρουν την προσοχή μακρυά από το πραγματικό τους πρόβλημα. Γι αυτό όταν εντοπίσεις κάνεις μερικά από τα παρακάτω προσπάθησε να το μαζέψεις

Αρχίζοντας από το να…Εστιάζεις περισσότερο στο τι δεν σου αρέσει παρά στα καλά στοιχεία

Βλέπεις την αρνητική πλευρά του συντρόφου σου και μεγαλοποιείς εκείνα τα μικρά ελαττώματα του σε μείζον πρόβλημα

Δεν συγκρατείς τα λόγια σου

Όλοι κάνουμε λάθη και θα υπάρχουν φορές που θα τα «κάνει θάλασσα». Και παρότι εκείνη τη στιγμή το πικρό σχόλιο μπορεί να είναι στην άκρη της γλώσσας σου, το μυστικό είναι να αντιδράσεις με έναν τρόπο που δεν θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη ανάμεσά σας ούτε θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα χάσματα.

Παίρνεις τα πράγματα προσωπικά

Όλοι έχουμε ανάγκες και μερικές φορές οι ανάγκες μας είναι διαφορετικές. Και είναι πολύ λογικό, ο σύντροφός σου να θέλει να εκπληρώσει τις δικές του ανάγκες χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό για σένα. Θέλει να βγει μόνος του; Αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει να είναι μαζί σου ή ότι δεν περνάει καλά με την παρέα σου; Είναι δείγμα ωριμότητας να μπορείς να διαχωρίζεις την ικανοποίηση των αναγκών του άλλου και να μην θίγεσαι με κάθε τι που παρεκκλίνει από αυτό που επιθυμείς εσύ.

Δεν αφήνεις στο σύντροφό σου το χώρο να εκφράζεται ανοιχτά και να είναι ο εαυτός του

Δείξε όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με πράξεις πως αποδέχεσαι τον σύντροφό σου ως ξεχωριστή οντότητα, με τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες που είναι σεβαστές από εσένα και φυσικά περιμένεις από εκείνον να σε αντιμετωπίσει με τον ανάλογο τρόπο. Αυτή η ελευθερία έκφρασης και η αποδοχή είναι το «οξυγόνο» μιας καλής και ισορροπημένης σχέσης.

Βάζεις άλλους ανθρώπους ή πράγματα μπροστά από τη σχέση σου

Μια σχέση, όπως κάθε τι ζωντανό, χρειάζεται φροντίδα, ενδιαφέρον και συνεχή ενασχόληση αν δεν σε ενδιαφέρει απλά να επιβιώσει αλλά να είναι στα καλύτερά της. Το μυστικό εδώ δεν είναι να απομονωθείς από τον υπόλοιπο κόσμο και να έχεις μάτια μόνο για τη σχέση σου, αλλά να αποκτήσετε με τον σύντροφό σου μερικές καλές συνήθειες για να κρατάτε τη σχέση σας ζωντανή.

Περιμένεις από το σύντροφό σου να σκέφτεσαι ή να δρα ακριβώς όπως εσύ

Εννοείται πως για να υπάρχει μια επιτυχημένη σχέση χρειάζεται η σύμπνοια και των δύο ατόμων στα βασικά θέματα της ζωής. Μιλάμε για δύο άτομα, που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις ή προσέγγιση σε αρκετά θέματα και αυτό είναι που κάνει τη σχέση πιο ενδιαφέρουσα και σίγουρα είναι λάθος να προσπαθούμε μέσα από χειρισμούς και καβγάδες να το αλλάξουμε. Είναι σημαντικό να αφήνεις στον σύντροφό σου το χώρο για να έχει τις απόψεις και θέσεις του χωρίς να προσπαθείς να τον πείσεις ότι θα πρέπει να συμπίπτουν όλα αυτά με τις δικές σου. Στόχος είναι να αποδεχτείτε τις διαφορές σας και να γίνετε μαζί μια ομάδα πιο ευέλικτη, καλύτερη και πιο αποτελεσματική απ’ ότι είστε ο καθένας χωριστά.

Χάνετε την προσωπικότητά σας και η έλξη δεν είναι πια τόσο ισχυρή

Προστάτεψε και συντήρησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά σου που έκαναν τον σύντροφό σου να σε επιλέξει και να θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί σου.

Δεν είστε αυθεντικοί ή δεν σέβεστε πια ο ένας τον άλλο

Επίτρεψε στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου να είστε ειλικρινείς και να εκφράζεστε ελεύθερα και αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τη σχέση σας. Και επιπλέον θα ενισχύσει την εκτίμηση και το σεβασμό του ενός για τον άλλο, δύο στοιχεία απαραίτητα για μια μακροχρόνια και ικανοποιητική σχέση.

Υπερεκτιμάς τη σιγουριά ή δεν μπορείς να αποδεχτείς την αλλαγή

Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα πιστεύοντας ότι εκείνη δεν θα αλλάξει ποτέ. Μια γυναίκα παντρεύεται έναν άντρα πιστεύοντας ότι εκείνος θα αλλάξει εντελώς. Και οι δύο κάνουν το ίδιο λάθος. Για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, χρειάζεται να μπορείς να αποδεχτείς τις αλλαγές και την αβεβαιότητα που συνεπάγονται. Προσπάθησε να δεις καινούργιες ευκαιρίες, νέους δρόμους και προοπτικές μέσα σε κάθε αλλαγή που συναντάς στη ζωή σου, προσωπικά ή ως ζευγάρι.

Η χρυσή τομή της επιτυχίας και της ευτυχίας είναι όταν θα μπορείτε να είστε και οι δύο ο εαυτός σας, ειλικρινείς με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και ευτυχισμένοι μαζί.