Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

Οι ημέρες καραντίνας είναι δύσκολες για τα ζευγάρια που συζούν στο σπίτι χωρίς παιδιά. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να διασκεδάσουν όσο γίνεται το γεγονός όπως:

Κοινή σωματική άσκηση

Η από κοινού γυμναστική όχι μόνο θα μας κάνει σωματικά υγιείς, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση καλής ψυχικής υγείας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η άθληση μπορεί να μειώσει το άγχος. Κάθε είδους ασφαλούς άσκηση με τον σύντροφο έχει σημαντικά οφέλη, ωστόσο η γιόγκα είναι ιδιαίτερα βοηθητική καθώς ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Ακόμα κι αν δεν εντάσσεται στα άμεσα ενδιαφέροντά μας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθούν να «δραπετεύσουμε» για λίγο από την πραγματικότητα, οπότε αποτελούν μια ευχάριστη πρόταση για διασκέδαση με το άλλο μας μισό. Επιπλέον, για ένα σύντομο μεν, σημαντικό δε, χρονικό διάστημα θα διώξουμε το άγχος.

Προγραμματίστε ένα διαδικτυακό ραντεβού

Κι ενώ μπορεί να βρισκόμαστε σε καραντίνα μαζί με τον σύντροφο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, αν μας λείπουν οι φίλοι μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα διαδικτυακό διπλό ραντεβού. Το FaceTime, το Skype και το Zoom είναι οι καλύτεροί μας φίλοι σε αυτές τις περιπτώσεις.

Περάστε λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον

Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στην καραντίνα με παρέα και πόσο μάλλον τον σύντροφό μας, είναι υγιές να περνούμε και λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον. Αυτό ίσως αποδειχθεί λίγο δύσκολο στην απομόνωση, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ας προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε μια ημέρα στην οποία ο καθένας να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Μετά, η συζήτηση στο φαγητό θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς θα μιλάμε για τον τρόπο αξιοποίησης του χρόνου που περάσαμε χώρια.

Φτιάξτε μαζί σταυρόλεξα και παζλ

Τα σταυρόλεξα και τα παζλ είναι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, καθώς εστιάζουμε αποκλειστικά στο παιχνίδι, συζητούμε με τον σύντροφο για την απόδοση και μπορούμε να παίξουμε παράλληλα με άλλες δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια μνήμης με τις οποίες μας δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούμε από όπου κι αν βρισκόμαστε.

Θεματικά ραντεβού με βάση τη μαγειρική

Ενας τρόπος για να κάνουμε τα ραντεβού μας ιδιαίτερα είναι να τα προσαρμόσουμε στα φαγητά που μας αρέσει να τρώμε. Αν για παράδειγμα αγαπάμε τα μακαρόνια, μια ωραία ιδέα θα ήταν να διαμορφώσουμε – όσο μπορούμε – το χώρο σε ένα ιταλικό μπιστρό. Αν θέλουμε να φάμε τάκο, η κατάλληλη μουσική και οι σπιτικές μαργαρίτες για ποτό, θα ταίριαζαν με το γεύμα.

Ενας τρόπος για να κάνουμε τα ραντεβού μας ιδιαίτερα είναι να τα προσαρμόσουμε στα φαγητά που μας αρέσει να τρώμε.

Ανταλλάξτε ερωτικά γράμματα

Πιθανόν ο σύντροφός μας να έχει αρχίσει να μας ενοχλεί αν βρισκόμαστε μαζί του 24 ώρες την ημέρα και είναι φυσιολογικό. Ας σταματήσουμε τη μονοτονία και ας εκφράσουμε την αγάπη μας με ερωτικά γράμματα από τον έναν στον άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα θυμόμαστε αργότερα τι σήμαινε η αγάπη και συμβίωσή μας κατά τη διάρκεια της δύσκολης εποχής του κορονοϊού.

Κάντε ένα πάρτι

Τα μπαρ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια είναι κλειστά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε μέσα στο σπίτι. Η ιδανική πρόταση λοιπόν θα ήταν να μετατρέψουμε το σαλόνι σε ντίσκο, να βάλουμε δυνατά την αγαπημένη μας μουσική και να χορέψουμε μαζί με τον άνθρωπό μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here