Home ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΤΡΩΤΕ;

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΤΡΩΤΕ;

Σκεφτόμαστε μια ανθυγιεινή, λιχουδιά, και δεν θα ηρεμήσουμε μέχρι να την αποκτήσουμε. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να την κάνουμε να σωπάσει.

Πάμε μια βόλτα

Πολλές φορές, η πείνα είναι αποτέλεσμα βαρεμάρας. Αν μετά από μια σύντομη βόλτα, νιώθουμε ακόμα πεινασμένοι, είναι εντάξει να φάμε ένα μικρό, υγιεινό σνακ.

Πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Επίσης, πολλές φορές, η δίψα και η αίσθηση αφυδάτωσης, εκφράζεται ως πείνα. Ένα δροσερό ποτήρι νερό, με μια φέτα λεμόνι για τα θρεπτικά του συστατικά μπορεί να μας

Τρώμε μια φέτα καρπούζι

Όταν το καρπούζι είναι στην εποχή του, είναι ό,τι καλύτερο για να κόψουμε την πείνα μας. Με περισσότερο από 90% περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και άφθονες φυτικές ίνες, μας βοηθάει.

Μιλάμε με έναν φίλο μας

Κάποιος που ξέρει ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την διατροφή μας θα μας ενθαρρύνει και δεν θα μας αφήσει να φάμε junk food.

Κάνουμε σεξ

Αν μπορούμε, εκείνη τη στιγμή γιατί όχι. Το σεξ αυξάνει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη, και θα μας κάνει να ξεχάσουμε την πείνα και την όρεξη για κακό φαγητό.

Σταματάμε ότι κάνουμε

Εστιάστε για λίγα λεπτά στην αναπνοή σας, και αδειάστε το κεφάλι σας. Θα σας βοηθήσει

Πείτε στον εαυτό σας να σταματήσει

Ναι, προφανώς, αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο αν είστε μόνοι, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητική τακτική. Το να ακούσουμε τον εαυτό μας να το λέει, μας βγάζει από τον φαύλο κύκλο των σκέψεων.

Αδειάζουμε το ψυγείο

Και τα ντουλάπια, από κάθε junk food που έχουμε. Είναι πολύ απλός κανόνας: Αν υπάρχει μόνο υγιεινό φαγητό διαθέσιμο, θα τρώμε υγιεινό φαγητό.

Δεν κοιτάμε την ζυγαριά

Είναι πολύ αγχωτικό, και δεν βοηθάει κανέναν. Ένας καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την σιλουέτα σας είναι, μια ή δύο φορές την εβδομάδα, να δοκιμάζετε ένα λίγο πιο στενό παντελόνι, και να βλέπετε πώς σας κάθεται.

Κάντε γυμναστική

Την επομένη φορά που θα χτυπήσουν οι ορέξεις για κακό φαγητό, πέστε στο πάτωμα για μερικές ασκήσεις. Απλό και κατανοητό.

Βάλτε καλά λιπαρά στην διατροφή σας

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε πόσο τέλειο θα ήταν ένα 5 κομμάτια πίτσα, αναρωτηθείτε αν υπάρχουν αρκετά καλά λιπαρά στην διατροφή σας, που είναι χορταστικά και υγιεινά.

Βλέπουμε το ρολόι

Αν είναι, για παράδειγμα, αργά το μεσημέρι, η πείνα μας σημαίνει πως τα αποθέματα ενέργειας έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να τελειώνουν, συνεπώς ένα μικρό και υγιεινό σνακ είναι ό,τι πρέπει.

Κάνουμε τις… σκληρές ερωτήσεις

Είμαστε όντως πεινασμένοι; Ή απλά θέλουμε να φάμε άσκοπα; Για παράδειγμα, αντί για ένα σουβλάκι, θα τρώγαμε μια σαλάτα με μπρόκολο, με την ίδια όρεξη; Αν όχι, τότε δεν πεινάμε πραγματικά.

Ελέγχουμε το άγχος

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το άγχος προκαλεί όρεξη για κακό φαγητό. Συνεπώς, αν κάτι σας αγχώνει εκείνη την στιγμή, είναι το αίσθημα που πρέπει να ικανοποιήσετε όχι η ψεύτικη πείνα.

Επιστρέφουμε στην δουλειά

Ειδικά αν αυτή η πείνα μας πιάσει στο γραφείο, δεν υπάρχει καλύτερο (και για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το φαγητό, και για να ηρεμήσουμε το στρες) από το να κάνουμε τις δουλειές μας και να σβήσουμε μερικά ακόμα πράγματα από την λίστα μας.

Κοιμόμαστε καλά

Η έλλειψη ύπνου ξεκινάει έναν ιδιαίτερα ύπουλο φαύλο κύκλο στρες, κόπωσης και ορμονών που προκαλούν ανάγκη για τροφές με κενούς υδατάνθρακες. Φτιάξτε το πρόγραμμα του ύπνου σας, και θα δείτε άμεση βελτίωση.

Οργανώνουμε την διατροφή μας καλύτερα

Φτιάχνουμε υγιεινά γεύματα για την κατάψυξη, οργανώνουμε τα σνακς, και έχουμε το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας έτοιμο από την Κυριακή. Χρειάζεται λίγο κόπο, αλλά γλυτώνει τεράστιο στρες μέσα στην εβδομάδα.