Home Uncategorized ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ 2030;

ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ 2030;

Το 2022 έφερε πολλές εκπλήξεις στη ζωή μας συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας κοροναϊού και της επακόλουθης οικονομικής ύφεσης που αναδύεται σε όλο τον κόσμο.

Οι αλλαγές μέχρι το 2030 δεν θα σταματήσουν και ένας σημαντικός παράγοντας θα είναι οι εκθετικές τεχνολογίες. Ειδικοί μιλούν για αποικίες του Άρη, μόνιμη βάση φεγγαριού, επιταχυνόμενη αλληλουχία γονιδιώματος, μικρούς πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πιθανή κλιματική αποκάλυψη.

Ο αντίκτυπος, είναι δύσκολο να τον φανταστεί κανείς. Μέχρι σήμερα, μόνο περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν αλληλουχήσει ολόκληρα γονιδιώματα τους και οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν γίνει πιο ισχυρές από ποτέ.

Θα παρακολουθήσουμε την άνοδο των κολοσσών νέας τεχνολογίας, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές οι εταιρείες θα είναι τελικά πιο ισχυρές από τις σημερινές εταιρείες όπως η Apple και η Amazon.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2022, θα παρακολουθήσουμε τεράστιες προόδους στην εκτύπωση τρισδιάστατης τεχνολογίας σε οχήματα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, drones, ανδροειδή, βιομηχανίες εικονικής πραγματικότητας και τυχερών παιχνιδιών, τεχνολογίες φωνής, τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού, blockchain, εξερεύνηση του διαστήματος, εξόρυξη αστεροειδών,και ανανεώσιμη ενέργεια.

Η έκτακτη ανάγκη για το κλίμα θα είναι το καθοριστικό ζήτημα της δεκαετίας του 2020 και πέραν αυτού η επιβίωσή μας ως είδους θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Θα αρχίσουμε να εξερευνούμε και να αποικίζουμε τον Άρη, που θα οδηγήσει σε έναν πολυ-πλανητικό πολιτισμό.

Οι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο το 2030

Η ζωή το 2030 θα είναι πολύ διαφορετική λόγω των μεταβαλλόμενων δημογραφικών στοιχείων επίσης. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 8, 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030. Η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα ως την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στη Γη. Η Νιγηρία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως την τρίτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δημογραφικό θα είναι οι ηλικιωμένοι, 65+ άνθρωποι θα χτυπήσουν ένα δισεκατομμύριο μέχρι το 2030.

Ο Mauro F.Guillen μόλις έγραψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο “2030: πώς οι μεγαλύτερες τάσεις του σήμερα θα συγκρουστούν και θα αναμορφώσουν το μέλλον όλων”.

Ο Guillen υποστηρίζει ότι πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα σήμερα θα μετατοπιστούν δραματικά την επόμενη δεκαετία. Στην περιγραφή του βιβλίου, Ο Guillen δηλώνει:

“Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος ήταν τακτοποιημένα χωρισμένος σε ευημερούσες και καθυστερημένες οικονομίες. Τα μωρά ήταν άφθονα, οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους συνταξιούχους και οι άνθρωποι που φιλοδοξούσαν προς τη μεσαία τάξη λαχταρούσαν να κατέχουν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι εταιρείες δεν χρειαζόταν να δουν πέρα από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνουν καλά. Τα τυπωμένα χρήματα ήταν νόμιμο χρήμα για όλα τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πώς να παίξουμε το παιχνίδι και περιμέναμε ότι οι κανόνες θα παραμείνουν οι ίδιοι καθώς πήραμε την πρώτη μας δουλειά, ξεκινήσαμε μια οικογένεια, είδαμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και πήγαμε στη συνταξιοδότηση με τα οικονομικά μας ασφαλή. Αυτός ο κόσμος και αυτοί οι κανόνες έχουν τελειώσει. Μέχρι το 2030, μια νέα πραγματικότητα θα πάρει τη λαβή, και:

– Θα υπάρχουν περισσότεροι παππούδες από τα εγγόνια

– Η μεσαία τάξη στην Ασία και την υποσαχάρια Αφρική θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε συνδυασμό

– Η παγκόσμια οικονομία θα καθοδηγείται από τον μη δυτικό καταναλωτή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία

– Θα υπάρξει περισσότερος παγκόσμιος πλούτος που ανήκει στις γυναίκες από τους άνδρες

– Θα υπάρχουν περισσότερα ρομπότ από τους εργαζόμενους

– Θα υπάρχουν περισσότεροι υπολογιστές από τους ανθρώπινους εγκεφάλους

– Θα υπάρξουν περισσότερα νομίσματα από τις χώρες

Όλες αυτές οι τάσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα συγκλίνουν το έτος 2030 και θα αλλάξουν όλα όσα γνωρίζετε για τον πολιτισμό, την οικονομία και τον κόσμο και θα πρέπει να σκεφτούμε πλευρικά, προσαρμοστικά και δημιουργικά για να προετοιμαστούμε για αυτόν τον νέο κόσμο. Αυτό απαιτεί ένα περιφερειακό και ενοποιητικό όραμα που επικεντρώνεται στη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ μιας σειράς τεχνολογικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και δημογραφικών δυνάμεων. Η πρόβλεψη λέει ότι θα υπάρξουν κατακλυσμικές αλλαγές που συγκλίνουν και κορυφώνονται σε ένα σημείο ανατροπής μέχρι το 2030.

Εξετάζοντας πολλαπλές πηγές και Προοπτικές, η πιο σωστή στρατηγική εάν θέλετε να είστε πραγματικά προετοιμασμένοι για το 2030, θα πρέπει να σκεφτείτε το ταξίδι σας ως μαραθώνιο. Θα είστε δρομέας μαραθωνίου και θα επενδύσετε στον εαυτό σας κάθε μέρα για τα επόμενα 10 χρόνια. Θα έχετε μια μακροπρόθεσμη προοπτική και θα συγκεντρώσετε τον εαυτό σας, τις γνώσεις σας, τις δεξιότητές σας, τις προοπτικές σας, τα δίκτυά σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική αναγέννηση την επόμενη δεκαετία. Σκεφήτε ότι τα καλύτερα έργα τέχνης, τα δοκίμια, τα μαθήματα, τα περιουσιακά στοιχεία, οι επενδύσεις, τα παιχνίδια, Τα συστήματα, τα έργα δημιουργίας αξίας δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα και ότι θα τα δημιουργήσετε σε αυτή τη δεκαετία.

– Πρέπει να αναπτύξετε την αντι-ευθραυστότητα και την ετοιμότητά σας

– Πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε διαφορετικά μαθαίνοντας σε όλους τους κλάδους, εφαρμόζοντας διανοητικά μοντέλα και εστιάζοντας μακροπρόθεσμα.

– Πρέπει να αναπτύξετε νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση του FONKU — ο φόβος να μην συμβαδίσει.

– Πρέπει να εστιάσετε στη χρήση της δικής σας φαντασίας κάθε μέρα.

– Πρέπει να φροντίσετε τον εγκέφαλό σας και να βελτιώσετε τις μαθησιακές σας συνήθειες.

– Πρέπει να ξεχάσετε τη σταδιοδρομία και να αρχίσετε να δημιουργείτε τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία.

– Πρέπει να γίνετε πολυμαθής (αναγεννησιακός άνθρωπος) που μαθαίνει και καινοτομεί πέρα από τα σύνορα.

– Πρέπει να δεσμευθείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας δημιουργικά περιουσιακά στοιχεία και να επενδύσετε στη δική σας δημιουργικότητα.

– Πρέπει να αναπτύξετε το εμπνευσμένο κεφάλαιό σας με το να είστε περίεργοι και παθιασμένοι.

– Πρέπει να αναπτύξετε θετικές συνήθειες, συστήματα και περιουσιακά στοιχεία για να αναλάβετε τον έλεγχο του δικού σας μέλλοντος.