Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Το να είσαι φίλος με κάποιον ο οποίος είναι πιο πλούσιος, πιο πετυχημένος και με περισσότερη επιρροή από εσένα είναι μια δύσκολη επιλογή. Όντως, είναι μια επιλογή αν θες να είσαι τριγύρω από αυτό το άτομο ή όχι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τα οικονομικά σου εσένα και των φίλων σου ήταν πάνω κάτω τα ίδια! Αλλά τι γίνεται όταν μετά από κάποια χρόνια βρίσκεις και πάλι αυτούς τους φίλους και ανακαλύπτεις ότι τα οικονομικά τους απέχουν κατά πολύ από τα δικά σου. Τότε υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της σχέσης σας. Πιο κάτω δείτε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε ανέπαφη τη σχέση σας με τους πλούσιους σας φίλους.

1. Να είστε ειλικρινής και να κρατάτε τις αποστάσεις

Είτε είστε σε περίοδο οικονομίας είτε απλά το budget σας είναι στενό, οι φίλοι σας πρέπει να το γνωρίζουν. Όταν οι άνθρωποι βγάζουν πολλά χρήματα, τότε δύσκολα λένε όχι και ξοδεύουν ανεξέλεγκτα. Αν οι πλούσιοι φίλοι σας δεν ξέρουν πόσα είστε διατεθειμένοι ή και ακόμα πόσα μπορείτε να ξοδέψετε μπορεί εύκολα να σας επηρεάσουν. Να νιώθετε άνετα να βάζετε τα όρια σας και να μένετε σε αυτά. Αν οι φίλοι σας σχεδιάζουν μια δαπανηρή έξοδο μην φοβηθείτε να τους προτείνετε κάτι πιο φθηνό ως εναλλακτική λύση. Όταν τα οικονομικά μας είναι ξεκάθαρα στους φίλους μας τότε θα αποφύγουμε και την πίεση για σπατάλη.

2. Μην προσποιείστε και μην συγκρίνετε.

Θα ήταν μια χαμένη υπόθεση εάν ξεκινούσατε να συγκρίνετε τα επιτεύγματα και τα φόντα σας με αυτά των άλλων. Να είστε έτοιμοι ότι θα συναντήσετε κάποιον ο οποίος είναι ίσως πιο έξυπνος και πιο πλούσιος από εσάς, και να μην προσποιηθείτε πως είστε όμοιοί του. Η σύγκριση σχεδόν πάντα προκαλεί το αίσθημα της ατολμίας και της αμηχανίας. Μην επικεντρώνεστε στο μεταξύ σας χάσμα γιατί αυτό θα προκαλέσει περισσότερη απόσταση. Αντί αυτού συγκεντρωθείτε στα δικά σας επιτεύγματα και νίκες. Ανέπτυξε μια ευχάριστη προσωπικότητα και περίμενε για τα καλύτερα.

3. Δέξου την γενναιοδωρία τους

Μην σκεφτείς ότι το κάνουν από λύπηση. Προσπάθησε να μπεις στη θέση τους, και τότε θα καταλάβεις ότι το να είσαι πλούσιος είναι και αυτό μερικές φορές άβολο. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να επιδεικνύουν τα πράγματα τους. Όταν ο φίλος σας, σας προτείνει να κεράσει το δείπνο, δεχτείτε το. Είναι ένα δείγμα της φιλίας σας αφού θέλει να σας δείξει ότι είναι πιο σημαντική η φιλία από μερικά ευρώ.

4. Δεν είναι όλα μια σου και μια μου

Η πραγματική φιλία δεν κρατάει σημειώσεις. Ίσως οι πλούσιοι φίλοι σου είναι συνηθισμένοι στην ακριβή κουζίνα, δεν παύουν όμως να ικανοποιούνται και με ένα χάμπουργκερ με πατάτες. Δεν σημαίνει ότι επειδή οι φίλοι μας κάνουν πάρτι με ακριβά ποτά και χαβιάρι, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.

5. Ακολουθήστε το παράδειγμα του φίλου σας

Η φιλία σας με πλούσιους ανθρώπους θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μάθετε διάφορες στρατηγικές και να γίνετε και εσείς πλούσιοι. Το να περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους πετυχημένους θα απορρίψετε τον αρνητικό τρόπο που βλέπετε τα χρήματα. Θα σκέφτεστε ότι τα πολλά χρήματα είναι κάτι εφικτό και θα προσπαθείτε να βρείτε ιδέες που να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα εισοδήματα σας.

6. Εξημερώστε τη ζήλεια σας

Το να ζηλεύετε τα χρήματα των φίλων σας είναι ένα δηλητήριο στη σχέση σας και σύντομα θα σας χωρίσει. Αν δεν μπορείτε να είστε χαρούμενοι για τους φίλους σας τότε δεν είστε πραγματικοί φίλοι. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρετε αν τα χρήματα τους κάνουν ευτυχισμένους. Όσα περισσότερα κερδίζει κάποιος συνήθως τόσο περισσότερο άγχος και προκλήσεις αντιμετωπίζει.

7. Να είστε περήφανος και με αυτοπεποίθηση

Συχνά οι πλούσιοι συζητούν για εντελώς διαφορετικά θέματα από οποιονδήποτε άλλο. Όταν συζητάς μαζί τους μην φοβηθείς ότι μπορεί να νομίσουν ότι είσαι βαρετός ή αφελής. Όπως και να έχει πάντως όσο οι φίλοι σας ζητούν τη γνώμη σας και αρέσκονται στις μεταξύ σας συζητήσεις τότε η φιλία σας είναι ασφαλής.

8. Είναι εντάξει το να τελειώσεις τη σχέση σας

Αν τελικά δεν ‘κολλάτε’ σαν παρέα είναι εντάξει να απομακρυνθείτε από τους φίλους σας. Αν οι φίλοι σας είναι ενήμεροι για την οικονομική σας κατάσταση αλλά παρόλα αυτά σας προτρέπουν να ξοδεύετε περισσότερα τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η έλλειψη κατανόησης και οι εντάσεις είναι σημάδια ότι η φιλία σας οδεύει προς το τέλος της.

Εσείς; Έχετε πλούσιους φίλους;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here