Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΣΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΠΟΣΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Πού περνάμε το περισσότερο χρόνο πέρα απ’ το σπίτι μας; Στο αυτοκίνητο μας. Εκεί που νιώθουμε άνετα να είμαστε ο εαυτός σου, να κλάψουμε αν δεν είμαστε καλά, να φωνάξουμε από χαρά να τραγουδήσουμε όσο παράφωνα γουστάρουμε ή και να συλλογιστούμε για να πάρουμε αποφάσεις χωής. Σαν να μια μικρογραφία της ζωής μας, απόλυτα αντιπροσωπευτικό της ψυχολογίας και γενικότερα της καθημερινότητάς μας.

Έχεις αναλογιστεί πόσο χρόνο μπορεί να περνάς μέσα στο αμάξι σου; Είναι ένας απ’ τους προσωπικούς σου χώρους στον οποίο ζητάς σεβασμό απ’ τους φιλοξενούμενους κι ας το ‘χεις εσύ σαν κλοτσοσκούφι ανάλογα με την ψυχολογία σου.

Μπαίνεις στο αμάξι και δε σε νοιάζει αν πήρες πορτοφόλι γιατί ξέρεις ότι όλο και κανένα ευρώ θα βρεθεί πεσμένο κάπου. Πεταμένα χαρτιά, χαρτάκια από πάρκινγκ ή βίζες και πλαστικά από καφέδες. Άν δεν είσαι στις καλές σου αυτό φαίνεται απ’ την εικόνα του αυτοκινήτου σου. Για να πλυθεί θα πρέπει να βρέξει ή να τύχει ραντεβουδάκι όπου αναγκάζεσαι να βάλεις μια τάξη. Το χάος του αντικατοπτρίζει το ψυχολογικό χάος της ζωής σου.

Αντίστοιχα όταν είσαι στις καλές σου και τότε αυτό φαίνεται. Πλυμένο, ούτε σκόνη στο ταμπλό ούτε θα αφήσεις τους φίλους σου να φάνε μέσα, ή να καπνίσουν. Η απόλυτη τάξη όταν αυτή υπάρχει γενικότερα στη ζωή σου, αυτόματα σου βγαίνει και σε όλους τους τομείς. Θέλεις όλα γύρω σου, ειδικά τα πολύ προσωπικά σου αντικείμενα να ταιριάζουν με την ψυχική γαλήνη κι ηρεμία που βιώνεις και να ‘ναι στην εντέλεια, πόσο μάλλον το αυτοκίνητό σου. Πλύσιμο, γυάλισμα σε μόνιμη βάση και το μοστράρεις στους άλλους και κορδώνεσαι. Τότε ή ευτυχισμένος είσαι ή απλώς είναι καινούριο και το προσέχεις λίγο παραπάνω όπως γίνεται πάντα στις αρχές.

Εκτός απ΄ την ψυχολογία μας η εικόνα του μπορεί να αντικατοπτρίσει και στοιχεία του χαρακτήρα του καθενός. Η ακαταστασία ας πούμε και τα σκουπίδια πεταμένα για μέρες δείχνουν έναν άνθρωπο ακατάστατο που δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την καθαριότητα και υγιεινή του χώρου του ούτε για τη γνώμη των άλλων. Ο κλασικός τύπος ανθρώπου που δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σήμερα, μιας και μεθαύριο μέρα είναι. Είναι ο τύπος που δε βάζει προτεραιότητες στη ζωή του και βολεύεται με ότι κάτσει όχι γιατί το προτιμά, αλλά γιατί δε θέλει να ξεβολευτεί. Αντίθετα το καθαρό και μέσα και έξω αμάξι, υποδηλώνει έναν άνθρωπο υπεύθυνο που ενδιαφέρεται για το χώρο του αλλά και για το καλό εκείνων που θα μπουν μέσα σ’ αυτό. Δείχνει σεβασμό προς τα αντικείμενά του και προς τους άλλους, σεβασμό και προς τους κόπους του, ιδιαίτερα αν πάσχισε για να αγοράσει το αμάξι μόνος του. Ενδιαφέρεται για την εικόνα του και τη γνώμη του κόσμου, γι’ αυτό και θέλει αυτή να είναι υπέρ του. Όσο πιο πολλά αξεσουάρ του βάζει, τόσο πιο πολύ θέλει να τραβάει τη προσοχή. Και στη περίπτωση που το προτιμάει προκλητικά πολύχρωμο ή να λαμπάκια και αυτοκόλλητα, τότε ο ιδιοκτήτης κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποιος που θέλει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδικός.