Home ΑΠΟΨΕΙΣ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η πολιτική Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση

Η τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της. Ο Ερντογάν εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν.

Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα του, ακόμα και να την καταστρέψει. Η Τουρκία μπορεί να βρεθεί σε ένα σημείο, στο οποίο να έχει αντιπάλους και την Αμερική και τη Ρωσία. Όλο το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να σταματήσει να βλέπει με τον τρόπο, που βλέπει τη Ρωσία και να υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους.

Σύντομα θα συμβεί αυτό για κάποιον που παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις και θα είναι και συμβατό με το ελληνικό συμφέρον, διότι έτσι θα μειωθεί η σημασία της Τουρκίας. O Eρντογάν έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του και έχει ήδη χάσει με τις αντισυσπειρώσεις, που καθιστούν, δύσκολη την επίτευξη των σκοπών του.

Με την μεγάλη κρίση του Κορονοιού και την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας επανέρχονται στην επιφάνεια τα σενάρια  πτώσης και μάλιστα δραματικής του Ερντογάν.

Ο παλαίμαχος και άριστος γνώστης στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, ο δημοσιογράφος Έρτουγκλουλ Οζκόκ, αναφέρει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία του Ερντογάν και η βασιλεία του αναμένεται να λήξει  σύντομα με πολύ δραματικό τρόπο που θα έχει και εσωτερικές αλλά και εξωτερικές συνέπειες.

Γεγονός είναι πως η παντοδυναμία του Τούρκου προέδρου άρχισε ήδη να τρίζει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την μεγάλη ήττα που υπέστη στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου που κέρδισε τις εκλογές με 54%, είναι το ανερχόμενο αστέρι της αντιπολίτευσης και δεν αποκλείεται να τον διαδεχτεί στην κορυφή της τουρκικής εξουσίας, αποτελώντας το αντίπαλο δέος στον Ερτογάν.

Εκτός όμως από τον κεμαλιστή δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, σημαντική εξέλιξη είναι και οι κινήσεις των πρώην στενών συνεργατών του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν, που έχουν βγει δημόσια πλέον και κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο  για τις εν γένει πολιτικές του.

Το επίμαχο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν σε μια μη αναστρέψιμη πορεία καθιζήσεως του που πολλοί Τούρκοι ήδη την παρομοιάζουν με το τέλος του…Μιλόσεβιτς ακόμα και του…Τσαουσέσκου.

Πολλοί δεν αποκλείουν ακόμα και πρόκληση αιματηρού εμφυλίου πολέμου, καθώς πολύ πιθανό να καταφύγει σε αυστηρές κατασταλτικές μεθόδους κατηγορώντας τους αντίπαλους του για τρομοκράτες. όπως το συνηθίζει, γεγονός που θα οδηγήσει την Τουρκία στην καταστροφή με σοβαρή απώλεια των εδαφών της από γείτονες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here