Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΗΤΑΝ ΡΩΣΣΟΣ

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΗΤΑΝ ΡΩΣΣΟΣ

Ο άνθρωπος ο οποίος υποδύονταν τον αντίπαλο του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ σε 5 ταινίες λίγοι γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα από τον Έβρο και συγκεκριμένα από το χωριό Προβατώνας .

Το 1972 και σε ηλικία 13 ετών μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Β. Καρολίνα και από μικρός ασχολείτο με τις πολεμικές τέχνες και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιον». Ο «Στέφανος Παγκράτιον», έκανε καριέρα στον κινηματογράφο σε ταινίες δράσης. Αγωνιζόταν στο MMA, ενώ έπαιξε τρεις αγώνες στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης συνέχισε τις προπονήσεις και καθώς μεγάλωνε γινόταν ένας εκπληκτικός αθλητής με πολλές διακρίσεις στις ΗΠΑ. Όνειρο του ήταν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της πάλης. Το 1984 επέστρεψε στην Αθήνα για να προπονηθεί με την Ολυμπιακή Ομάδα Ελευθέρας Πάλης, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού, έπαθε ρήξη χιαστών συνδέσμων, ένας τραυματισμός που τον έθεσε ουσιαστικά εκτός αθλήματος.

Τέσσερα χρόνια μετά γνώρισε τον μάστερ του βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, Ρίκσον Γκρέισι και με την βοήθεια του βρέθηκε στα κάστινγκ του Hollywood.

Η αλήθεια είναι πως ο Στέφανος είχε μία χαρακτηριστική μορφή που εντυπωσίαζε, και είχε την τύχη και την ικανότητα και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να πείσει τον Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ να τον πάρει μαζί του σε ταινίες που τον έκαναν γνωστό ως μετρ των action movies.

Πέρα από τις ταινίες με τον Van Damme (Maximum Risk, Cyborg, The Quest, Bloodsport, Derailed, Lionheart), ο Στέφανος είχε μεταξύ άλλων τρεις ακόμα αξιοσημείωτες συμμετοχές. Μία στο “Σαββατοκύριακο Στου Μπέρνι”, μία στο “Daredevil” το 2003 και μία στο “Den of Thieves” με τον Τζέραλντ Μπάτλερ. Στις ταινίες με τον τον Βαν Νταμ, είχε πάντα τον ρόλο του κακού Ρώσου.

Με το παρουσιαστικό του να θυμίζει Ανατολικοευρωπαίο ή έστω Γερμανό, ότι έπρεπε για ρόλους Ρώσων ή Γερμανών, ειδικά στις δεκαετίες 80′ και 90΄, που ο Ψυχρός Πόλεμος επέβαλλε τις μορφές έκφρασης των δύο χωρών να επικεντρώνονται στο μοτίβο Κακός Ρώσος – Σωτήρας Αμερικάνος.

Μετά το 2004 αποφάσισε να σταματήσει τις ταινίες γιατί δεν του έδιναν ρόλους με διαλόγους παρά μόνο σωματικής παρουσίας. Έκανε αρκετές ταινίες στο Χόγκ Κόγκ με πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι άν ο Σβαρτζενέγκερ δεν αποδεχόταν το ρόλο του στο Terminator ο επόμενος επικρατέστερος θα ήταν ο Στέφανος που ήρθε δεύτερος στα κάστιγκ. Του ζήτησαν όμως να παίξει το δεύτερο ρόλο του κακού εξωγήινου αλλά αρνήθηκε γιατί είχε ήδη υπογράψει με τον Van Damme για τρεις ταινίες.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ένα μεγάλο γυμναστήριο στην Καλιφόρνια, το οποίο επισκέπτονταν εκτός των άλλων και πολλές διασημότητες του κινηματογράφου.

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ενώ επιθυμία του ήταν να αναπαυτεί στην Ελλάδα δίπλα στον τάφο του πατέρα του. Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στον Προβατώνα Σουφλίου, κηδεύτηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019