Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ 10 ΧΡΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

ΟΙ 10 ΧΡΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

1. Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε ήδη μεταφορέας και να απλώσετε τον ιό εν αγνοία σας. Για να περιορίσετε την εκθετική ανάπτυξη, ελαχιστοποιήστε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τα ταξίδια, τις χειραψίες και την επαφή με το πρόσωπό σας.

2. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι παγκόσμιοι αριθμοί είναι χαμηλοί, ιδίως στην Κίνα, είναι η επιστήμη, η ανίχνευση, η αναγνώριση, η δοκιμή, η ετοιμότητα και τα δρακόντεια μέτρα. Χωρίς αυτούς, θα εξετάζαμε εκατομμύρια θανάτους μόνο στην Κίνα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

3. Μην γελάτε από τον ιό καθότι ο ρυθμός εξάπλωσής του είναι πολύ χειρότερος από τη γρίπη.

– η θνησιμότητά του είναι πολύ χειρότερη από τη γρίπη

– η έμφυτη ανοσία σε αυτό είναι πολύ χειρότερη από τη γρίπη

– δεν υπάρχουν εμβόλια για αυτό, σε αντίθεση με τη γρίπη

– η ασυμπτωματική εξάπλωσή του σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον περιορίσουμε θέτοντας τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι τους που δεν έχουν εμφανίσει κρούσματα και πιθανόν να είναι φορείς.

– Οι μικρές διαφορές στους εκθέτες μπορούν να μετατρέψουν 10.000 θανάτους σε 50 εκατομμύρια θανάτους, οπότε μην τις υποτιμάτε.

4. Μην φοράτε μάσκα προσώπου συνέχεια ακόμη και αν νοσήτε.

Συσσωρεύει μικρόβια που θα εξαπλωθεί στη συνέχεια στο πρόσωπό σας, στο σπίτι σας, και στους αγαπημένους σας, όταν τελικά αφαιρέσετε τη μάσκα. Εάν είστε άρρωστοι και χρειάζεστε να βγείτε έξω, ναι, φορέστε ιατρική μάσκα για να προστατέψετε τους άλλους. Αλλά αν δεν είστε άρρωστοι, αυτές οι μάσκες θα σας κάνουν να νιώσετε άρρωστοι και θα χάσετε πολύ από τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που βρίσκονται κοντά. Επομένως, παρακαλώ μην τα συσσωρεύετε.

5. Αν είστε πραγματικά άρρωστοι με μέτρια συμπτώματα της γρίπης, παραμείνετε στο σπίτι αντί να πηγαίνετε στο νοσοκομείο, για να αφήσετε περιθώρια για πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Είναι ίσως η γρίπη, αλλά ακόμα κι αν είναι coronavirus, δεν υπάρχει καμία θεραπεία, κανένα εμβόλιο, καμία θεραπεία και τίποτα το νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει για μέτριες περιπτώσεις. Έτσι σώστε τα κρεβάτια για όσους χρειάζονται οξυγόνο και αναπνευστήρες.

6. Αντιμετωπίστε κάθε επιφάνεια ως μολυσμένη.

Πλύνετε συχνά τα χέρια σας. Ελαχιστοποιήστε την επαφή με το πρόσωπό σας. Αντικαταστήστε τις χειραψίες με εξογκώματα. Αντιμετωπίστε το τηλέφωνό σας ως μολυσμένο συνεχώς, σκουπίστε το με απολυμαντικά μαντηλάκια και κρατήστε το από το κρεβάτι σας. Πιέστε τις πόρτες ανοιχτές με τα πόδια σας, τραβήξτε τις πόρτες ανοιχτές με ένα σκούπισμα, ειδικό αντικείμενο ή το πίσω μέρος του χεριού σας. Σιγουρευτείτε τα παιδάκια σας με φιλιά (μοιράζεστε όλα τα μικρόβια σας ούτως ή άλλως), αλλά κρατήστε έξω τα μικρόβια έξω. Ορισμένα από αυτά τα πράγματα θα γίνουν φυσικά, και ίσως η γρίπη του επόμενου έτους δεν θα είναι τόσο σοβαρή με την καλύτερη υγιεινή.

7. Εάν είμαστε υπερβολικά επιφυλακτικοί, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την εκθετική ανάπτυξή του σε χαμηλότερο εκθέτη, δίνοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ένα βραδύτερο ποσοστό σοβαρών περιπτώσεων. Ναι, είστε υγιείς και δεν θα αρρωστήσετε. Ναι, ίσως ο καθένας που γνωρίζετε τελικά θα εκτεθεί στον ιό. Αλλά είναι όλα σχετικά με το ποσοστό των λοιμώξεων. Εάν επιβραδύνουμε αυτό το ρυθμό, τα νοσοκομεία μας δεν θα συγκλονιστούν και η θνησιμότητα θα παραμείνει χαμηλότερη από ό, τι αλλιώς.

8. Ναι ο ζεστός καιρός θα βοηθήσει να επιβραδυνθεί η εξάπλωση των ιικών σωματιδίων, με περισσότερη κυκλοφορία αέρα, περισσότερο χρόνο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους, περισσότερο ηλιακό φως και υπεριώδη ακτινοβολία που μετουσιώνουν τον ιό. Ας ελπίσουμε ότι, από την επόμενη εποχή του κοροναϊού, θα έχουμε πιο έμφυτη ανοσία, ίσως εμβόλιο, και τελικά θα είναι απλώς ένας άλλος «γρίπης». Αλλά οι επόμενες εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας, γι ‘αυτό το αντιμετωπίζετε σαν μια πανδημία, για να αποφύγετε πραγματικά να ζήσετε ένα.

9. Αναβάλετε, ακυρώστε ότιδήποτε μπορεί να σας εκθέσει στον ιιό.

Μια αυτοεπιβαλλόμενη ταξιδιωτική απαγόρευση είναι στην πραγματικότητα αρκετά αποτελεσματική.

10. Πάνω απ ‘όλα, υποστηρίξτε τη βασική επιστήμη, εμπιστευθείτε τις συμβουλές των ειδικών και εκτιμήστε τις εκπληκτικές προόδους της ιατρικής επιστήμης και της ανίχνευσης. Θα εξετάζαμε δεκάδες εκατομμύρια θανάτους χωρίς αυτό, με όλους μας να αναρωτιόμαστε γιατί οι θεοί είναι τόσο θυμωμένοι.

Αν έχετε προσβληθεί από τον ιιό δηλώστε το στα κοινωνικά σας δίκτυα (πολλοί το έχουν ήδη κάνει και μπράβο τους) ούτως ώστε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί σας να εξεταστούν, γιατί εσείς δεν μπορείτε να θυμηθείτε όλους που ήρθατε σε επαφή τις τελευταίες μέρες.

Και τέλος μην πανικοβάλλεστε, αλλά ούτε και να τον υποτιμάτε. Λειτουργήστε λογικά, ελαχιστοποιήστε την εξάπλωση για να προστατέψετε τους άλλους, να απολαύσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας και να ενεργήσετε σαν να είναι μια πανδημία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here