Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΡΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΡΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

Όλοι έχουμε κάνει τις αμαρτίες μας πίσω από το τιμόνι, όμως υπάρχουν ορισμένοι τύποι οδηγών χωρίς όρια στη συμπεριφορά τους και με τόνους θρασύτητας απέναντι στους υπόλοιπους.

Αντιμετωπίστε τους με χαλαρότητα και χαμόγελο και μην μπαίνετε ποτέ σε διαδικασία αντιπαράθεσης μαζί τους. Δείτε τους σαν άτομα που χρειάζονται βοήθεια και άν θέλετε να τους κάνετε να βγούν έξω από τα ρούχα ή το παράθυρο τους χωρίς να μη χαλάσετε τη μέρα σας μετατραπείτε σε τέρατα ψυχραιμία.

Εξυπνάκιας

Είναι η περίπτωση του οδηγού που σε κάνει να νιώθεις κορόιδο. Προσπερνάει τις ουρές στα φανάρια, δεν βλέπει πότε ανάβει πράσινο οπότε καθυστερεί τους υπόλοιπους, χώνεται παντού «αξιοποιώντας» κάθε ελεύθερο τετραγωνικό μέτρο του δρόμου και φυσικά στρίβει όπου γουστάρει και πηγαίνει ακόμη και ανάποδα στον μονόδρομο προκειμένου να κερδίσει μερικά δευτερόλεπτα.

Αιτία: Κόμπλεξ κατωτερότητας

Ο μπλοκέρ

Είναι εκείνοι που κλείνουν τις εισόδους των πάρκινγκ ή σταθμεύουν διπλοσειρά και χάνονται «για δύο λεπτά» σύμφωνα με το δικό τους σύστημα μέτρησης του χρόνου, ενώ προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα. Συνήθως δεν ζητούν ούτε συγγνώμη και σε αντιμετωπίζουν σαν παράξενο και ιδιότροπο ον από άλλον πλανήτη, αν διαμαρτυρηθείς για την ταλαιπωρία.

Αιτία: Κακή οικογενειακή ανατροφή έλλειψη σεβασμού

Ο επιδειξίας

Έχουν καλό ηχοσύστημα και θέλουν να το γνωρίζει όλο το σύμπαν, ανεβάζοντας την ένταση της μουσικής στη στρατόσφαιρα. Μία άλλη υποκατηγορία είναι οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με εξατμίσεις που βγάζουν έναν δαιμονισμένο θόρυβο, όταν γκαζώνουν. Θύματά τους όσοι μένουν σε σημεία με ανηφορικούς δρόμους και σε πλατείες, που προσφέρονται για drifting και καμένα λάστιχα.

Αιτία: Ανασφαλής

Οι «Slow»

Τους αρέσει να κινούνται υπερβολικά αργά, πράγμα που σε κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ενοχλεί τους πιο σβέλτους. Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν, όταν αποδεικνύονται φανατικοί οπαδοί της δεξιάς λωρίδας στο highway και περιφρονούν οτιδήποτε βρίσκεται αριστερά τους, ακόμη και αν είναι ελεύθερη η λωρίδα από οχήματα. Φυσικά, η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι παραβατική, ωστόσο τιμωρείται σπανιότατα με πρόστιμο.

Αιτία: Εξαιρετικά κακής ποιότητας οδηγός

 Ο κολλητός

Οδηγεί τόσο κοντά πίσω από το αυτοκίνητό σου, ώστε μετά από λίγη ώρα κινδυνεύετε να γίνετε αυτοκόλλητοι. Εκνευριστική και επικίνδυνη συνήθεια, που περιλαμβάνει συχνά στο μενού της αναβόσβημα των προβολέων και κόρνα. Πρόκειται για μία μορφή ψυχολογικού πολέμου, που την αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και χωρίς βεβιασμένες κινήσεις.

Αιτία: Έλλειψη προσοχής πιθανόν από μητέρα ή πατέρα στα παιδικά του χρόνια, αιτείται σημασίας

O «φτωχούλης»

Αγόρασε αυτοκίνητο από το υστέρημά του, γι’ αυτό και επέλεξε ένα φτηνό μοντέλο χωρίς φλας στον εξοπλισμό του. Αγνοεί παντελώς τη σημασία του δείκτη πορείας αιφνιδιάζοντας συνεχώς τους άλλους οδηγούς και προκαλώντας φρεναρίσματα με βρισιές. Στην καλύτερη περίπτωση θα ανάψει φλας πολύ καθυστερημένα και αφού έχει σχεδόν στρίψει ή αφού ανάψει πρώτα το φανάρι.

Αιτία: Οδηγός χαμηλής ιανότητας πιθανόν πήρε την άδεια κατά λάθος ή με μέσον

Ο τηλεφωνητής

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου στο τιμόνι έχει εξελιχθεί σε πανδημία. Τους αντιλαμβάνεσαι από τις καθυστερημένες και περίεργες αντιδράσεις τους, με «συμπτώματα» όπως την απόκλιση από την πορεία και τη λωρίδα κυκλοφορίας τους, τη χαμηλή ταχύτητα επειδή δεν τους περισσεύουν ελεύθερα χέρια για να αλλάξουν ταχήτητα. Ακόμη χειρότεροι είναι οι οδηγοί, που διαβάζουν ή γράφουν μηνύματα στο τηλέφωνό τους ενώ κινούνται στον δρόμο.

Αιτία: Έλλειψη ενσυναίσθησης χαμηλή αντίληψη του κινδύνου

Ο εκδικητής

Σε τιμωρεί με τον τρόπο του για κάθε παράβαση, στην οποία θεωρεί ότι υπέπεσες, καθώς ο ίδιος έχει γεννηθεί για να έχει πάντα δίκιο. Έτσι επιδίδεται σε χειρονομίες, βρίζει, ξύνεται για καβγά και δεν διστάζει να κάνει ακόμη και επικίνδυνους ελιγμούς όπως απότομα φρεναρίσματα μέχρι ακινητοποιήσεις και σφήνες προκειμένου να σε συμμορφώσει.

Αιτία: Το όνειρο του ήταν να γίνει αστυνομικός της τροχαίας