Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΕΞ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο COVID-19

ΟΙ ΣΕΞ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο COVID-19

Οι σεξεργάτες είναι μια «αόρατη» κατηγορία εργαζομένων.

H άσκηση του αρχαιότερου επαγγέλματος στην Ευρώπη δεν είναι παράνομη. Ο νόμος ορίζει ότι οι οίκοι ανοχής πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 200 μέτρα από θρησκευτικούς ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, παιδικές χαρές και πλατείες. Για να μπορέσει, μάλιστα, να ανοίξει ένας οίκος χρειάζεται, εκτός από το να βρεθεί χώρος που να πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, να περάσει μια μακρά κι ακριβή γραφειοκρατική διαδικασία για την έκδοση μιας σειράς πιστοποιητικών από ένα κάρο δημόσιες υπηρεσίες, από υγειονομικές ως την πολεοδομία. Ολα αυτά χωρίς την άδεια εργασίας του ατόμου, που χρειάζεται δεκάδες δικαιολογητικά, πιστοποιητικά και εξετάσεις, η έκδοση των οποίων απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι κάθε άδεια, για χώρο ή εργαζόμενο, έχει ισχύ μόνο όπου εκδόθηκε. Αν ο εργαζόμενος μετακομίσει σε άλλη πόλη η διαδικασία πρέπει να γίνει εξαρχής.

Και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι σεξ-εργάτες εργάζονται παράνομα

Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, χωρίς δικαιώματα και υπό καθεστώς φόβου, ενώ οι συμπολίτες τους είτε προσποιούνται πως δεν υπάρχουν είτε χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, συνήθως θέτοντας τους δικούς τους όρους. Αυτό το τελευταίο φάνηκε ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Για να συνεχίσουν να εργάζονται οι οδηγίες που πήραν είναι:

– Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

Να διατηρούνται ανοικτά τα παράθυρα και οι θύρες για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

– Απαγορεύεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

– Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

– Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

– Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών.

– Απαγόρευση χρήση βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

– Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

– Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

– Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.