Home Uncategorized ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 2020

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 2020

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια πολύ καλή ιδέα, ακόμα κι αν δεν είναι επιχειρηματίες ή ενδιαφέρονται καθόλου για αυτό το θέμα. Και με τη δύναμη που διαθέτουν ορίζουν ή αλλάζουν τα δεδομένα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Υπήρξε τεράστια διακύμανση στην καθαρή αξία αυτών των δισεκατομμυριούχων τον τελευταίο χρόνο. Τα στατιστικά στοιχεία με την καθαρή αξία προέρχονται απευθείας από το Forbes. Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο σήμερα:

Τσαρλς Κοχ

Καθαρή αξία: 44,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Charles Koch είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος.

Η Koch είναι συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος των βιομηχανιών Koch. Η Koch Industries περιλαμβάνει πλέον εξοπλισμό και τεχνολογίες ελέγχου διεργασιών και ρύπανσης. πολυμερή και ίνες · μεταλλικά στοιχεία; λιπάσματα εμπορία και υπηρεσίες εμπορευμάτων · δασικά και καταναλωτικά προϊόντα · και εκτροφή.

Φιλ Νάιτ

Καθαρή αξία: 45,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Phil Knight είναι αμερικανός μεγαλοπρεπής και φιλάνθρωπος. Ο Knight συνιδρυτής της Nike Inc και επί του παρόντος υπηρετεί ως πρόεδρος της εταιρείας. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Nike, ακόμα και όταν εμφανίζεται μόνο το λογότυπο.

Ντάνιελ Γκίλμπερτ

Καθαρή αξία: 47,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Daniel Gilbert είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Ο Gilbert είναι ο συνιδρυτής της Quicken Loans και επίσης ο ιδρυτής της Rock Ventures. Διαθέτει επίσης την ομάδα του ΝΒΑ Cleveland Cavaliers.

 Τζακ Μα

Καθαρή αξία: 50,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζακ Μα είναι ο ιδρυτής της Alibaba και παρόλο που υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία εδώ και αρκετά χρόνια, μόλις έφτασε στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο φέτος.

Ο Τζακ απορρίφθηκε από πολλές θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του KFC, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα.

 «Ένας ηγέτης θα πρέπει να έχει υψηλότερη ικανότητα και επιμονή, και να είναι σε θέση να αντέξει αυτό που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν.» – Τζακ Μα

Carlos Slim Helu

Καθαρή αξία: 52,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Carlos Slim Helu είναι μεξικανός επιχειρηματίας και επενδυτής, ιδιοκτήτης του ομίλου «Grupo Carso». Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποτελείται από μάρκες σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, όπως υγειονομική περίθαλψη, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενέργεια, ακίνητα και λιανικά.

Τζονγκ Σανσάν

Καθαρή αξία: 52,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Zhong Shanshan είναι ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ποτών νερού, Nongfu Spring. Το πρόσφατο άλμα στην τιμή της μετοχής της εταιρείας εισήγαγε τη Shanshan σε αυτήν τη λίστα.

Μάικλ Μπλούμπεργκ

Καθαρή αξία: 54,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Michael Bloomberg είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός. Το Bloomberg είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bloomberg L.P, των χρηματοοικονομικών δεδομένων και της εταιρείας μέσων. Το Bloomberg είναι τώρα 74 ετών και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Michael Bloomberg πρόσθεσε άλλα 14 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία νωρίτερα φέτος, γεγονός που τον ανάγκασε να ανέβει στην 11η θέση σε αυτήν τη λίστα.

Μα Χουατένγκ

Καθαρή αξία: 57,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Ma Huateng είναι Κινέζος μεγαλοπρεπής επιχειρηματίας, επενδυτής, φιλάνθρωπος, μηχανικός, Διαδίκτυο και επιχειρηματίας τεχνολογίας. Είναι επίσης ο ιδρυτής της Tencent, η οποία είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στην Ασία.

MacKenzie Bezos

Καθαρή αξία: 59 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο MacKenzie Bezos είναι Αμερικανός μυθιστοριογράφος και φιλάνθρωπος. Ήταν η σύζυγος του Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon. Μετά το διαζύγιό τους, η MacKenzie έλαβε μερίδιο 4% στην Amazon, η οποία άξιζε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια τότε.

 Σ. Robson Walton

Καθαρή αξία: 63,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Rob Walton είναι ο μεγαλύτερος γιος του Sam Walton και διετέλεσε πρόεδρος της Walmart, μετά το θάνατο του πατέρα του, μέχρι το 2015. Επιπλέον, ξεπέρασε εν συντομία τον αδερφό του Jim πρόσφατα σε αυτήν τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Ωστόσο, τώρα επέστρεψε στην αρχική του θέση.

Τζιμ Γουόλτον

Καθαρή αξία: 64,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Jim Walton είναι γιος του Sam Walton, του ιδρυτή της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής στον κόσμο, «Walmart». Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Walmart και διευθύνων σύμβουλος της δικής του εταιρείας, Arvest Bank.

Άλις Γουόλτον

Καθαρή αξία: 64,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Alice Walton είναι κόρη του Sam Walton και κληρονόμος της περιουσίας του Walmart. Ίδρυσε την εταιρεία Llama το 1988, αλλά έκτοτε έκλεισε.

«Ξέρω την τιμή του μαρουλιού. Πρέπει να καταλάβετε την τιμή και την αξία. Αγοράζετε το καλύτερο μαρούλι που μπορείτε στην καλύτερη τιμή που μπορείτε. ” – Άλις Γουόλτον

 Amancio Ortega

Καθαρή αξία: 65,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Amancio Ortega είναι Ισπανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του ομίλου μόδας Inditex. Η Inditex κατέχει τη Zara και η Zara είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ρούχων παγκοσμίως. Η Ortega ήταν κάποτε ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ωστόσο, πρόσφατα έχασε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 25%, που είναι μια από τις σημαντικότερες απώλειες το 2021 μέχρι στιγμής.

Σεργκέι Μπριν

Καθαρή αξία: 66 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι Sergey Brin και Larry Page συνέστησαν την Google το 1998 σε ένα μικρό, απλό γκαράζ. Το ντουέτο έχει οδηγήσει την Google στην κορυφή, τοποθετώντας τον Sergey Brin μερικά σημεία πίσω από τη σελίδα σε αυτήν τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.

Francoise Bettencourt Meyers

Καθαρή αξία: 66,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Francoise Bettencourt Meyers έγινε η κυρίαρχη κληρονόμος του L’Oreal όταν η μητέρα της, Liliane Bettencourt, πέθανε το 2017. Τώρα διευθύνει την εταιρεία χαρτοφυλακίου ως πρόεδρος, με την οικογένειά της να κατέχει το 33% του L’Oreal.

Λάρι Σελ

Καθαρή αξία: 67,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Page είναι ο συνιδρυτής της Google, που ιδρύθηκε το 1998 σε ένα γκαράζ. Χωρίς αμφιβολία, η Google έχει γίνει η πιο επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και η εταιρεία προχώρησε σε διάφορες εξαγορές όπως το YouTube. Η επιτυχία της Google έκανε τον Larry Page έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Steve Ballmer

Καθαρή αξία: 70,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Steve Ballmer είναι ο τρέχων ιδιοκτήτης του Los Angeles Clippers του NBA και είναι επίσης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Λάρι Έλισον

Καθαρή αξία: 74,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Ellison είναι συνιδρυτής της Oracle Corporation και ήταν επίσης CEO της εταιρείας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Με τα χρόνια, η Oracle έχει γίνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία τεχνολογίας, τώρα 39 ετών και απασχολεί πάνω από 136.000 άτομα.

Έλον Μάσκ

Καθαρή αξία: 79,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Elon Reeve Musk FRS είναι γεννημένος από τη Νότια Αφρική, Καναδάς / Αμερικανός μηχανικός, βιομηχανικός σχεδιαστής και επιχειρηματίας τεχνολογίας. Εάν είστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον του κόσμου, πιθανότατα θα έχετε δει το Musk παντού. Ο Musk ίδρυσε το PayPal και είναι επίσης ο ιδρυτής των Tesla, Space-X, The Boring Company και Neuralink.

Γουόρεν Μπάφετ

Καθαρή αξία: 82,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Warren Buffett είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway. Ο Μπάφετ είναι ο πιο επιτυχημένος επενδυτής παγκοσμίως και εκατομμύρια άλλοι έμποροι τον κοιτάζουν λόγω της επιτυχίας του.

«Θα σου πω πώς να γίνεις πλούσιος. Κλείστε τις πόρτες. Να είστε φοβισμένοι όταν άλλοι είναι άπληστοι. Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται. ” – Γουόρεν Μπάφετ

Μουκς Αμπάνι

Καθαρή αξία: 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Mukesh Ambani είναι ινδικός μεγαλοπρεπής επιχειρηματίας, επί του παρόντος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλύτερος μέτοχος της Reliance Industries Limited (RIL).

«Σήμερα βλέπω ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους ως ένα δισεκατομμύριο δυνητικούς καταναλωτές, μια ευκαιρία να δημιουργήσουν αξία για αυτούς και να κάνουν μια επιστροφή για τον εαυτό μου» – Mukesh Ambani

Mark Zuckerberg

Καθαρή αξία: 98 δισεκατομμύρια δολάρια

Όλοι γνωρίζουμε τον Mark Zuckerberg ως τον ιδρυτή του Facebook. Το Facebook έχει γίνει η πιο δημοφιλής και πολύτιμη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Και όλα ξεκίνησαν στον κοιτώνα του Mark στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 “Όταν δίνετε σε όλους φωνή και δίνετε στους ανθρώπους δύναμη, το σύστημα συνήθως καταλήγει σε ένα πολύ καλό μέρος. Έτσι, αυτό που βλέπουμε ως ρόλο μας, είναι να δώσουμε στους ανθρώπους αυτή τη δύναμη.” – Mark Zuckerberg

Μπιλ Γκέϊτς

Καθαρή αξία: 115 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Bill Gates είναι ο ιδρυτής της Microsoft και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως για αρκετά χρόνια. Η Gates ίδρυσε τη Microsoft το 1975 με τον Paul Allen και έκτοτε έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού υπολογιστών παγκοσμίως.

Η επιτυχία είναι ένας άθλιος δάσκαλος. Προσελκύει τους έξυπνους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χάσουν. “ – Μπιλ Γκέϊτς

Bernard Arnault

Καθαρή αξία: 119,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Bernard Arnault είναι ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessey). Τελικά, η εταιρεία ιδρύθηκε με τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων. Η Louis Vuitton είναι μια πολύ επιτυχημένη μάρκα πολυτελείας και η Moet Hennessey είναι η συγχωνευμένη εταιρεία παραγωγής σαμπάνιας και κονιάκ. Ο Μπερνάρντ έχει κάνει σοβαρές κινήσεις στον κατάλογο αυτό τον τελευταίο χρόνο.

Τζεφ Μπέζος

Πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο – Τζεφ Μπέζος

Καθαρή αξία: 183,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Jeff Bezos είναι ο ιδρυτής της Amazon, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς εταιρείες στο διαδίκτυο. Η Amazon ξεκίνησε ως ένα απλό διαδικτυακό βιβλιοπωλείο στο υπνοδωμάτιο του Jeff και οι αρχικές πωλήσεις ήταν αργές. Το 2021, ο Τζεφ Μπέζος έχει γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού πρόσθεσε ένα τεράστιο ποσό 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην καθαρή του αξία τα τελευταία δύο χρόνια! Μετά την πρόσφατη απόκτηση του Wholefoods, η Amazon κάνει σημαντικές κινήσεις, ξεκινά τη ναυτιλία με drone και πολλές άλλες ισχυρές ιδέες.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πρώτος άνθρωπος που δεν πέτυχε μόνο το σήμα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά εν συντομία το σήμα των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι απλώς τρελό. Πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

“-Υπάρχουν δύο είδη εταιρειών, εκείνες που εργάζονται για να προσπαθήσουν να χρεώσουν περισσότερο και εκείνες που εργάζονται για να χρεώσουν λιγότερο. Θα είμαστε οι δεύτεροι. “