Home LIFESTYLE ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ “ΦΕΡΝΟΥΝ” ΤΟΝ BOBBY KENNEDY ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ MARILYN MONROE;

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ “ΦΕΡΝΟΥΝ” ΤΟΝ BOBBY KENNEDY ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ MARILYN MONROE;

Με αφορμή το ντοκυμαντέρ του NETFLIX ξανά στην επικαιρότητα παλαιότερα στοιχεία θέλουν τον Μπομπ Κένεντι να δολοφόνησε την διάσημη σταρ του Χόλιγουντ.

Πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν την καταγγελία. Ωστόσο τα στοιχεία θεωρούνται αξιόπιστα. O Αστυνομικός του Λος Άντζελες Μάικ Ροθμίλερ, υποστηρίζει ότι σε ένα υπερβολικά μυστικό αρχείο της Αστυνομίας, ο αδελφός του JFK Μπομπ Κένεντι κατονομάζεται ευθέως ως ο δολοφόνος της. Υποστηρίζει ότι ο Μπόμπι, που δολοφονήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, έριξε δηλητήριο στο ποτό της και τη σκότωσε μπροστά στον γαμπρό του Πίτερ Λόφορντ, σύζηγο της αδερφής του Bobby Πατρίσιας.

Όλα τα στοιχεία βρίσκονται και στο βιβλίο του πρώην αστυνομικού της αστυνομίας του Λος Αντζελες,  Μάικ Ροθμίλερ μαζί με τον Ντάγκλας Τόμσον, ««Bombshell: The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe.

Η Μέριλιν Μονρόε, ήταν ερωμένη του Τζον Κένεντι. Τον Μάιο του 1962 σόκαρε τους πάντες, όταν εμφανίστηκε στο πάρτι γενεθλίων του και τραγούδησε το διάσημο «Happy Birthday mister President» με ένα τρόπο που μάλλον επιβεβαίωσε τις φήμες περί προσωπικής σχέσης.

Στο πάρτι που έγινε σε σουίτα στη Νέα Υόρκη, η Μέριλιν χόρευε όλο το βράδυ με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ και αδελφό του προέδρου Τζόν Κένεντι τον Bobby. Ωστόσο, απεχώρησε με τον πρόεδρο και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην Καλιφόρνια.

Ο γαμπρός του Bobby, Peter Lowford τηλεφώνησε στην Μέριλιν αργότερα εκείνη την εβδομάδα από το σπίτι του, ζητώντας της να ξεκόψει. Δεν έπρεπε να δει ξανά τον πρόεδρο και δεν έπρεπε ποτέ να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

Τρεις μήνες από την επικοινωνία και η Μέριλιν Μονρόε θα πέθαινε.

Η επίσημη εκδοχή μιλά για αυτοκτονία. Ωστόσο, σχεδόν 60 χρόνια μετά, πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η δολοφονία παραμένει ως πιθανότερο σενάριο. Ο Μάικ Ροθμίλερ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με μυστικά έγγραφα, η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε για να προστατευτεί η δυναστεία των Κένεντι.

Υποστηρίζει ότι ο Μπομπ Κένεντι αυτοπροσώπως έδωσε στην σταρ του Χόλιγουντ το δηλητηριασμένο ποτό που τη σκότωσε, ενώ ο Πίτερ Λόφορντ καθόταν εκεί και παρακολουθούσε τι συνέβαινε. Σύμφωνα με τον Ροθμίλερ, όταν έθεσε τα γεγονότα στον Λόφορντ, 20 χρόνια μετά, ο ηθοποιός έσπασε και ομολόγησε. Ωστόσο, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι παρέμεινε σιωπηλός, καθώς φοβόταν για τη σζωή του, εάν αποκάλυπτε το μυστικό. Πλέον, 40 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι νευρικός αποκαλύπτοντας τι γνωρίζει και παίρνει ακόμη προληπτικά μέτρα ενώ κρατά τα ευρήματα και τα έγγραφά του σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Ο Ροθμίλερ ήταν μέλος του Τμήματος Πληροφοριών για το Οργανωμένο Έγκλημα της αστυνομίας του Λος Άντζελες, έχοντας πρόσβαση σε εκατοντάδες απόρρητους φακέλους. Σε ηλικία 27 ετών, το 1978, ανακάλυψε στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της Μέριλιν την ημέρα του θανάτου της, καθώς και αντίγραφο εγγράφου με τίτλο «Ημερολόγιο της Μέριλιν Μονρόε». Η ίδια δεν έκρυβε ότι κρατούσε ημερολόγιο το «μικρό κόκκινο βιβλίο». Ωστόσο με βάση τα στοιχεία, ουδέποτε εντοπίστηκε μετά τον θάνατό της. Ο Ροθμίλερ θεωρεί ότι το αρχείο που βρήκε στην αστυνομία του Λος Άντζελες ήταν το πραγματικό.

Ο αστυνομικός ξεκίνησε την έρευνά του ανοίγοντας τους φακέλους στο γράμμα Κ και διάλεξε τον φάκελο του Τζακ Κένεντι. Ήταν συνδεδεμένος με αυτόν της Μέριλιν, όπως και με πολλών άλλων, όπως και με αφεντικά της μαφίας. Στον φάκελο υπήρχαν ονόματα όπως του Φρανκ Σινάτρα, του Ντιν Μάρτιν, και πολλών άλλων. Επίσημα, αυτά τα αρχεία δεν υπάρχουν και ο Ροθμίλερ δεν μπορούσε να τα φωτοτυπήσει. Ακολούθησε διαφορετική μέθοδο: κρατούσε σημειώσεις όταν ήταν εφικτό και κατέγραφε της σημειώσεις του όταν ήταν εφικτό.

Ένα 24ωρο πριν τον θάνατό της, στις 3 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν, υποστηρίζει, έγραφε: «Ο Πίτερ μου είπε ότι ο Ρόμπερτ θα έλθει αύριο. Δεν ξέρω αν θα το κάνει». Ήταν οι τελευταίες της σημειώσεις. Στη συνέχει, ο Ροθμίλερ διάβασε κι άλλες σελίδες και προχώρησε και σε νέες διαπιστώσεις. Ο Μπομπ Κένεντι ήταν παντρεμένος με επτά παιδιά. Ωστόσο η Μέριλιν πίστευε ότι θα εγκατέλειπε τη γυναίκα του για να την παντρευτεί. Μάλιστα τον χαρακτήριζε ευγενικό και υποστήριζε ότι την ακούει. «Μου φέρεται καλύτερα από τον Τζον. Λέει ότι με αγαπάει κι ότι θέλει να με παντρευτεί. Τον αγαπώ. Ο Τζον δεν τηλεφώνησε. Ο Μπόμπι μου τηλεφώνησε».

Μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της, η Μέριλιν αναφέρεται σε περιστατικό διαπληκτισμού με τον Φρανκ Σινάτρα «Ο Φρανκ με κάλεσε στον ξενώνα. Μου είπε ότι θα διασκεδάσουμε και να μην αναφέρω ποτέ τον Σαμ (που ήταν επικεφαλής της μαφίας στο Σικάγο) στον ξενώνα». Αμέσως μετά βρίσκεται σε σύγχυση: «Ο Φρανκ, ο Πίτερ κι άλλοι ήταν εκεί. Ο Φρανκ είπε ότι δεν μπορώ να κρατήσω κλειστό το γ…ένο στόμα μου. Μου είπε να βγω έξω. Δεν ξέρω γιατί μου φέρεται έτσι. Τι μου συνέβη; Μέθυσα. Δεν θυμάμαι. Έκανα σεξ;»

Λίγες ημέρες μετά γράφει: «Δεν μου επιστρέφουν τις κλήσεις. Ο Μπομπ και ο Τζον με χρησιμοποίησαν. Είπα στον Πίτερ ότι με αγνοούν. Δεν πρόκειται να το ανεχθώ. Θα πω σε όλους για εμάς», φέρεται ότι γράφει. Ο Ροθμίλερ άρχισε έρευνα στα αρχεία και εντόπισε της φήμες ότι η Μέριλιν είχε κάνει έκτρωση στα μέσα Ιουλίου 1962 με εντολή του Μπομπ Κένεντι.

Ο Λόφορντ, σύμφωνα με τον Ροθμίλερ, του είπε ότι ο Μπομπ Κένεντι αποφάσισε προσωπικά να επισκεφθεί την ηθοποιό. Στο Λος Άντζελες πέταξε το Σάββατο 4 Αυγούστου 1962, ενώ συναντήθηκε με τον γαμπρό του. Λίγο αργότερα της τηλεφώνησαν και πήγαν σπίτι της. Εκεί, ο Μπομπ της ζήτησε να του παραδώσει το ημερολόγιό της. Η Μέριλιν οργίστηκε κι άρχισε να απειλεί με ένα κουζινομάχαιρο. Ο Λόφορντ παρενέβη και έβγαλε έξω τον Κένεντι. Όταν επέστρεψαν το βράδυ, η Μέριλιν έδειχνε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή χαπιών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του έγινε διαπλικτισμός.

Αφού έψαξαν το ημερολόγιο, ο καβγάς συνεχίστηκε. Ο Κένεντι πήγε στην κουζίνα και ο Λόφορντ τον ακολούθησε και τον είδε να ανακατεύει μ’ ένα κουτάλι ένα ποτήρι νερό, ενώ φάνηκε να ρίνει κάτι μέσα. Τι έχεις εκεί; «Τίποτα» απάντησε ο Μπομπ.

Ο Κένεντι της προσέφερε το ποτήρι και της ζήτησε να το πιει. «Πιες το, θα νιώσεις καλύτερα», της είπε. Ο Λόφορντ που δεν ήξερε τι περιέχει το νερό την παρότρυνε. Η ίδια δήλωσε ότι η γεύση ήταν δυσάρεστη. Ο Κένεντι την κάλεσε να το τελειώσει. Η ηθοποιός το έπραξε και πλάγιασε. Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να εντοπίσουν το ημερολόγιο, ωστόσο δεν το βρήκαν. Όταν επέστρεψαν, η Μέριλιν δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Όταν επέστρεψαν στο σαλόνι, η Μέριλιν δεν είχε μετακινηθεί. Έσκυψε πίσω με το κεφάλι της κεκλιμένο προς τα πίσω και φαινόταν να κοιμάται. Ο Κένεντι κούνησε τον ώμο της, μέχρι που μια γκρινιάρης και προφανώς ναρκωμένος η Μέριλιν.

Όταν επέστρεψαν, η Μέριλιν ήταν ναρκωμένη. Ο Κένεντι κούνησε τον ώμο της και της μίλησε. Η απόκρισή της ήταν ψίθυρος και ακατανόητη. Ο Κένεντι είπε το όνομά της, αλλά φάνηκε ότι λιποθυμάει. «Τι τις έδωσες;» τον ρώτησε ο Λόφορντ. Ο Κένεντι την κοίταξε, στη συνέχεια γύρισε σε αυτόν, αλλά δεν απάντησε. «Άφησέ την», είπε.

Ο Λόφορντ έπαθε σοκ. Ήξερε ότι η Μέριλιν ήταν νεκρή. Έπρεπε να πάει τον Μπομπ στο αεροδρόμιο, ωστόσο ένιωθε σύγχυση για το ποια κατεύθυνση να πάρει, κάτι που εντόπισε και ένας τροχονόμος.

Ο Λόφορντ πέθανε το 1984. Ο Ροθμίλερ δεν είχε ποτέ ούτε μία αμφιβολία ότι του είπε την αλήθεια.