Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…

ΝΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…

Δυστυχώς συμβαίνει. Οι γυναίκες είναι περίπλοκα όντα, όμως στο θέμα του σεξ τα πράγματα είναι προφανή. Όταν η σύντροφός σου δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, υπάρχει πρόβλημα.

Και πριν ετοιμαστείς να φέρεις την καταστροφή, θα σου τονίσουμε πως δεν αναφερόμαστε σε εκείνη τη μία και μοναδική φορά που ήταν άρρωστη, τσαντισμένη, κουρασμένη ή στεναχωρημένη. Μιλάμε για την συνεχή αποχή της από το σεξ μαζί σου, που σε κάνει να νευριάζεις και να αγχώνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά. Μάντεψε: Έχεις απόλυτο δίκιο.

Δυστυχώς, το να μην επιθυμεί να συνευρεθεί μαζί σου έχει κάποιες αιτίες και καμία από αυτές δεν είναι προς τιμήν σου.

Υπάρχει άλλος

Αρχίζουμε από το χειρότερο πιθανό σενάριο. Η γυναίκα, σε αντίθεση με τους άντρες, όταν ερωτεύεται δίνει ψυχή και σώμα. Αν λοιπόν έχει ερωτευτεί ή έστω έχει ενθουσιαστεί με κάποιον άλλον, μην περιμένεις να κάνει σεξ μαζί σου, τουλάχιστον όχι με την καρδιά της. Το μυαλό της είναι αλλού και -δυστυχώς για εσένα- εκεί ακριβώς θα επιθυμούσε να είναι και το σώμα της.

Έχει άγχος για προσωπικά της θέματα

Παρότι θεωρείς πως θα μπορούσες να την κάνεις να ξεχαστεί, εκείνη το αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά. Αν κάτι την απασχολεί, το μυαλό της είναι δοσμένο εκεί και αφήνει τα σωματικά ενδιαφέροντα εκτός. Μην ξεχνάς, οι γυναίκες είναι εγκεφαλικές και δεν διαχωρίζουν το επάνω από το κάτω μέρος του σώματός τους. ΚΑΜΙΑ γυναίκα δεν κάνει σεξ απλά γιατί της αρέσει!!!

Δεν της δίνεις τη δέουσα προσοχή

Και σε εκδικείται. Όσο και να το θεωρείς απίθανο, η δική της αποχή οφείλεται στη δική σου αδιαφορία. Με το να δείχνει αδιάφορη για το σεξ το οποίο εσύ θεωρείς ζωτικής σημασίας, προσπαθεί να σε κάνει να καταλάβεις το πώς είναι να νιώθεις παραμελημένος. Ξύπνα.

Σε βαρέθηκε

Κοινώς, νιώθει πως το σεξ μαζί σου δεν έχει νέες συγκινήσεις να της προσφέρει. Ξέρει την κάθε σου κίνηση, τη σειρά, τις στάσεις που θα επιλέξεις, τη διάρκεια, ακόμα και τα λόγια σου κατά τη σεξουαλική πράξη. Λυπόμαστε που θα στο πούμε αλλά… φταις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, σταμάτα να «βολεύεσαι» και φρόντισε την επόμενη να την κρατάς ικανοποιημένη.

Δεν ταιριάζετε… ανατομικά

Όσο και να θέλεις να πιστεύεις πως οι γυναίκες κυνηγούν τα πολλά «προσόντα», η αλήθεια είναι πέρα για πέρα διαφορετική. Σε καμιά γυναίκα δεν αρέσει να υποφέρει στο σεξ (τουλάχιστον όχι με αυτόν τον τρόπο), γι’ αυτό αν το κορμί σου δεν «δένει» με το δικό της είναι πολύ λογικό να σε αποφεύγει. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτό να συμβαίνει υπάρχει τρόπος να λύσεις το πρόβλημα, εάν αποφασίσεις να σκεφτείς περισσότερη την δική της ικανοποίηση παρά τη δική σου

Σε μια εξαιρετική μελέτη που έκανε η εξηγεί η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα…

…επιστημονικά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το σεξ φέρνει πιο κοντά δύο ερωτικούς συντρόφους, δίνοντας τους τι δυνατότητα να βιώσουν αισθήματα ηδονής, απόλαυσης, συναισθηματικής και σωματικής ικανοποίησης και απαοτοξίνωσης. Και κανείς δεν λέει όχι σε κάτι τέτοιο. Όταν όμως δεν εμπεριέχει συναισθηματική ικανοποίηση τότε είναι απλά επιβεβαίωση.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να λαμβάνουμε πάντα υπόψη ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην έλλειψη σεξουαλικής ζωής. Συχνά, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η έλλειψη πίστης ότι μπορεί να καταφέρει να κάνει μια σχέση, η πεποίθηση ότι μπορεί να μην είναι επιθυμητή, η ύπαρξη ενός σεξουαλικού προβλήματος, μια υποβόσκουσα καταθλιπτική ή άλλη ψυχικη διαταραχή είναι πιθανό να λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη σεξουαλική της έκφραση.

Από την άλλη πλευρά μια γυναίκα που δεν κάνει σεξ ενώ το επιθυμεί είναι πολύ πιθανό να συγκρίνει τον εαυτό της με άλλες γυναίκες σεξουαλικά ενεργές και με τον τρόπο αυτό να βιώνει αισθήματα μειονεξίας ή ενοχής…

Επίσης μια γυναίκα μπορεί να αντιλαμβάνεται την έλλειψη της σεξουαλικής της ζωής αρνητικά ως προς τη θηλυκή της υπόσταση. Ίσως, θεωρεί ότι οι άνδρες δεν την ποθούν αρκετά και μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτιέται τι δεν κάνει καλά. Αρχίζει και χρεώνει τον εαυτό της, θεωρώντας ότι φταίει η ίδια και όλο αυτό να οδηγήσει τελικά στηνκοινωνική απομόνωση ή να αποφεύγει κάθε είδους κοινωνική συναναστροφή με άνδρες για να μην αισθανθεί απόρριψη.

Από την άλλη συχνά οι γυναίκες που επιθυμούν αλλά για κάποιους λόγους δεν κάνουν σεξ, οδηγούνται σε ακραίες, προκλητικού τύπου συμπεριφορές προκειμένου να προκαλέσουν το ερωτικό ενδιαφέρον.

Το σεξ συμβάλλει στη ψυχική και σωματική μας ευεξία, άρα σε περιπτώσεις που “λείπει” από τη ζωή μας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία μας.  Αλλά για να κάνεις σεξ πρέπει να έχεις και την ανάλογη ψυχολογία.

Κάντε μια εσωτερική αναζήτηση, τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου, οριοθέτησε τα θέλω σου, ξαναβρείτε την πίστη σας και όλα θα αλλάξουν.

Πάντως δεν είναι φυσιολογικό να μην θέλεις να κάνεις σεξ. Είναι σαν να ασθενείς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here