Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ ΓIA ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ “LAMBORGHINI –...

ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ ΓIA ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ “LAMBORGHINI – SUPERCARS” (video)

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του 1963. Ferruccio Lamborghini, ένας επιτυχημένος κατασκευαστής τρακτέρ, δυσαρεστημένος με τον συμπλέκτη της Ferrari του, φεύγει για το γειτονικό χωριό Maranello και χτυπά την πόρτα του Enzo Ferrari.

Η συνάντηση, η οποία ήταν αρκετά σύντομη, θα άλλαζε τη μοίρα των supercars για πάντα. Θα ήταν ένα παράδειγμα εγχειριδίου για το πώς να μην αντιμετωπίζετε τους πελάτες σας. Ο κ. Lamborghini εξήγησε στον Enzo Ferrari ότι ο συμπλέκτης ήταν κακής ποιότητας για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Έκανε επίσης μια εισήγηση για το τι θα μπορούσε να κάνει ο κ. Ferrari, με απλά μέσα, ώστε ο συμπλέκτης να είναι πιο ανθεκτικός.

Ο Enzo Ferrari ήταν άνθρωπος που δύσκολα δεχόταν εποικοδομητική κριτική. Αντί να ακούσει την πρόταση, είπε στον Ferruccio την πλέον διάσημη ατάκα:

Lamborghini GT-350, 1964

«Επειδή κατασκευάζεις τρακτέρ δεν σημαίνει πως μπορείς να οδηγείς και ένα Φεράρι, το οδήγημα σου φταίει».

Ο Φερρούτσιο Λαμποργκίνι έφυγε προσβεβλημένος και έξαλλος. Η προσβολή ήταν επώδυνη για έναν επίσης μηχανικό. Τα τρακτέρ του ήταν τα καλύτερα στην Ιταλία.

Στο δρόμο για το σπίτι, πήρε μια μοιραία απόφαση. Να κατασκευάζει επίσης σπορ αυτοκίνητα, και να είναι πιο γρήγορα και έμπιστα από του Enzo Ferrari.

Και ούτω εγεννήθη η Lamborghini…

Σε μόλις τέσσερις μήνες, ένα μικρό εργοστάσιο χτίστηκε στο Sant’Agata και το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου είδε το φως της ημέρας.

Το Lamborghini 350 GT παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση αυτοκινήτου στο Τορίνο του 1964

Lamborghini 350-GT

Πώς θα μπορούσε η Lamborghini να κατασκευάσει και να ολοκληρώσει ένα αυτοκίνητο σε μόλις τέσσερις μήνες; Υπήρχε μια εξήγηση. Δύο χρόνια νωρίτερα, πέντε κύριοι μπήκαν στο γραφείο του Enzo Ferrari στο Maranello. Μεταξύ τους ήταν, ο Κάρλο Τσίτι επικεφαλής μηχανικός της Φεράρι και ο θρυλικός διευθυντής ανάπτυξης της Giotto Bizzarrini.

Ήταν δυσαρεστημένοι που η σύζυγος του Έντζο, Λόρα Φεράρι, έπερνε σημαντικές αποφάσεις στο εργοστάσιο, ενώ οι ικανότητες της στην μηχανική ήταν ανύπαρκτες, και του ζήτησαν να την περιορίσει.

Ο Enzo Ferrari έξαλλος, αντί να διορθώσει τη συμπεριφορά της γυναίκας του, απέλυσε και τους πέντε.  Αυτοί οι πέντε ίδρυσαν αμέσως την ATS μια ανταγωνιστική επιχείρηση σχεδιασμού αγώνων και σπορ αυτοκινήτων με έδρα την Μπολόνια.

Ο Ferruccio ζήτησε από τους πέντε να του φτιάξουν ένα αυτοκίνητο καλύτερο και που να μην θυμίζει Φεράρι.

Και το έδωσαν το μυθικό πρώτο αυτοκίνητο 350 GT. Μετά την παρουσίαση 13 πελάτες αγόρασαν το αυτοκίνητο αμέσως. Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, κατασκεύασαν συνολικά συνολικά 120 αυτοκίνητα. Η τιμή τους σήμερα είναι ανεκτίμητη.

Το 350 GT δεν ανυσήχησε τον Ferrari, μέχρι το 1965 ήρθε ήρθε το αυτοκίνητο που θα συγκλόνιζε εντελώς τον κόσμο των supercars. Συμπεριλαμβανομένης της Ferrari. Το αυτοκίνητο που θα έβαζε σοβαρά τον Lamborghini στον χάρτη.

Το Lamborghini Miura

Το αυτοκίνητο ήταν επαναστατικό. Εμπνευσμένοι από την F1, οι μηχανικοί είχαν βάλει τον κινητήρα πίσω από τον οδηγό. Έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τον κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου, και αμέσως έγινε επιτυχία.

Και πλέον ο Ferruccio είχε το αυτοκίνητο με το οποίο άρχισε να παίρνει την εκδίκηση του από τον Enzo Ferrari, μετά από εκείνη τη φοβερή συνάντηση στο Maranello.

Η Miura τέθηκε σε παραγωγή το 1967. Συνολικά κατασκευάστηκαν 764 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της παραγωγής το 1973.

Lamborghini Miura 1970

Δυστυχώς, οι αρχή της δεκαετίας του ’70 δεν ήταν οι καλύτερη. Η πετρελαϊκή κρίση ήρθε να ανατρέψει το σκηνικό και λογικό η αγορά των supercars να συρρικνώνεται κατά 80% μέσα σε ένα χρόνο. Παρόλο που είχε ξεκινήσει η δουλειά του θρυλικού Countach, ο Ferruccio Lamborghini αναγκάστηκε να πουλήσει την εταιρεία του.

και αποσύρεται στο αρχοντικό του στη λίμνη Trasimeno στην Περούτζια. Εκεί ξεκινά μια μικρή παραγωγή κρασιού. Αργότερα, χτίστηκε επίσης ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο και γήπεδο γκολφ. Το μέρος ονομάζεται Tenuta Lamborghini και υπάρχει σήμερα.

Ωστόσο, οι νέοι ιδιοκτήτες του εργοστασίου οι Ελβετοί αδελφοί Mimran συνεχίζουν . Μετά από λίγο καιρό, έρχεται το αυτοκίνητο που πολλοί, είχαμε σε αφίσα στα δωμάτιά μας.

Ήταν το πιο ωραίο και φουτουριστικό πράγμα που είχε δει ποτέ ο κόσμος. Το αυτοκίνητο έμοιαζε με διαστημόπλοιο και θα όριζε τη μάρκα για πάντα… το Lamborghini Countach.

Lamborghini Coontach 1980

Όπως και το Miura, ο κινητήρας βρισκόταν στο κέντρο, πίσω από τον οδηγό. Αλλά τώρα είχε τοποθετηθεί κατά μήκος. Ο σχεδιασμός ήταν από το διάστημα. Οι πόρτες άνοιξαν προς τα πάνω! Κανείς δεν είχε δει κάτι σαν αυτό. Το όνομα “Countach”; προφέρεται coon-tasch και σημαίνει απλά “wow” στα ιταλικά.

Το αυτοκίνητο που τέθηκε σε παραγωγή είχε V12 τεσσάρων λίτρων και ονομάστηκε LP400. Είχε συνολικά 375 ίππους, εκπληκτικά υψηλή ισχύ σε εκείνες τις εποχές. Σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του μοντέλου, που θα διαρκούσε συνολικά 16 χρόνια, θα κατασκευάζονταν πάνω από 2.000 κομμάτια. Η τελευταία παραλλαγή, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1988 και 1990, είχε V12 5,2 λίτρων που παρήγαγε 455 ίππους.

Εν τω μεταξύ, η Lamborghini χρεοκόπησε και άλλαξε δύο ιδιοκτήτες. Μετά την κρίση του πετρελαίου, τα χρήματα εξαντλούνται στα τέλη του 1978. Η εταιρεία χρεοκόπησε και αγοράστηκε από δύο Ελβετούς αδελφούς με το επώνυμο Mimran το 1980.

Το 1987 η εταιρεία πωλήθηκε στην Chrysler.

Lamborghini Diablo 1993

Το 1990, ξεκίνησε η αντικατάσταση του Countach, με το Lamborghini Diablo και όταν ήρθε, ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών το αυτοκίνητο κατασκεύασαι, 3.000 μοναδικά κομμάτια.

Στο τέλος του 1998, η AUDI AG αγοράζει τη Lamborghini για μόλις 110 εκατομμύρια δολάρια. Η AUDI εγκαινιάζει αμέσως ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της Lamborghini.

Το 2001, το πρώτο Lamborghini θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου υπό την επίβλεψη του AUDI, το Lamborghini Murcielago σε 4.000 κομμάτια σε διάστημα δέκα χρόνων.

Lamporghini Murcielago 2001

Σχεδόν ταυτόχρονα, το 2003, κυκλοφορεί το Lamborghini Gallardo.

Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στον κόσμο των supercars αλλά και της Lmborghini. 14.000 αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν σε δέκα χρόνια σε την μισή αξίας αγοράς από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Ήταν το μοντέλο που πήρε την στις πρώτες υπολογίσιμες θέσεις κατασκευαστών supercars.

Lamborghini Gallardo 2005

Το αυτοκίνητο ήταν μαζικής παραγωγής και πολλά εξαρτήματα προέρχονταν από το AUDI, τόσο για το καλό όσο και για το κακό. Πολλοί πίστευαν ότι ήταν λίγο λυπηρό που ορισμένες λεπτομέρειες του πιλοτηρίου χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε αυτοκίνητα AUDI, όπως το RS6.

Ωστόσο, αυτό που το νέο αυτοκίνητο δεν είχε αποκλειστικότητα, κέρδισε σε ποιότητα. Έχοντας Γερμανούς μηχανικούς που δημιούργησαν κινητήρες έκαναν το αυτοκίνητο εξαιρετικά αξιόπιστο. Σήμερα, πολλά Gallardos βρίσκονται στους δρόμους με πάνω από 150.000 χλμ. χωρίς προβλήματα. Κάτι που θα ήταν εντελώς αδιανόητο μόλις πριν από 10 χρόνια για ένα Lamborghini Diablo ή Countach.

Το Murcielago αντικαταστάθηκε το 2011 με το Aventador, και το 2014 το Gallardo αντικαταστάθηκε με το Huracan.

Lamborghini Aventador 2011
Lamborghini Huracan 2018

Σήμερα, αυτά τα δύο αυτοκίνητα, και το πολυμορφικό Lamborghini Urus, επέστρεψαν στην αυθεντική γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο στο Sant’Agata.

Lamborghini URUS 2019

Σημαντική είναι και η άκρως μυστική δημιουργία του φουτουριστικού Lamborghini Vision GT που θεωρείται το καλύτερο supercar που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ιστορικά να θυμηθούμε τις μεγάλες ατάκες του Ferruccio Lamborghini:

– «Ο Enzo Ferrari δεν μου μίλησε ποτέ ξανά. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, ομολογώ, αλλά ήταν απίστευτα εύκολο να τον αναστατώσω» – Ferruccio Lamborghini

– «Η μηχανική ήταν στο αίμα μου και ήξερα ότι θα μπορούσα να νικήσω τη Ferrari» – Ferruccio Lamborghini

– «Όταν σταματάς να δουλεύεις αρχίζεις να πεθαίνεις» – Ferruccio Lamborghini

– «Ποτέ να μην τα βάζεις με έναν αγρότη» – Ferruccio Lamborghini