Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΜΕ ΛΕΝΕ ED SHEERAN…

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΜΕ ΛΕΝΕ ED SHEERAN…

“Από μικρό παιδί είχα αρκετό μπουλινγκ σε καθημερινή βάση, ο λόγος τα μεγάλα μου γυαλιά.

Σε πολύ μικρή ηλικία έκανα εγχείρηση στο μάτι που μου άφησε μια παραμόρφωση και αρκετά προβλήματα στην ομιλία μου.

Στην τάξη με έιχαν στο τελευταίο θρανίο γιατί κανένας δεν ήθελέ να κάτσει μαζί μου. Όποτε σήκωνά το χέρι μου για να συμμετάσχω στο μάθημα, την ώρα που μου έδινε η δασκάλα λόγο το στόμα μου πάγωνε. Με αποτέλεσμα όλοι να με γιουχαίζουν. Και έτσι σταμάτησα να μιλάω στην τάξη.

Όμως δεν σταμάτησα να τραγουδάω στη χορωδία της εκκλησίας και να παίζω κιθάρα στο δωμάτιο μου. Ήταν το μόνο πράγμα που με έκανε να νιώθω ότι έχω τον έλεγχο του εαυτού μου, παρόλο που η λογοθεραπεία δεν μπορούσε να με θεραπεύσει εντελώς και αποφάσισα πως θα μείνω έτσι για πάντα.

Μέχρι που μια μέρα ο πατέρας μου, μου έφερε δώρο ένα δίσκο του Eminem και κατενθουσιάστηκα για το πόσο γρήγορα έλεγε τους στίχους των τραγουδιών του.

‘Εμαθα όλους τους στίχους και τους εκφωνούσα χωρίς κανένα πρόβλημα ομιλίας και άρχισα να γράφω και δικούς μου με αποτέλεσμα να διορθωθεί το πρόβλημα άρθρωσης που είχα. Και εκεί κάτάλαβα ότι αυτό πρέπει να κάνω στη ζωή μου, να γράφω τραγούδια και να τα τραγουδώ.

Παράτησα το σχολείο και άρχισα να τραγουδάω σε διάφορα μπαράκια, κάνοντας 12 εμφανίσεις την εβδομάδα με αντάλλαγμα φαγητό και ελάχιστο χαρτζιλίκι.

Ζούσα στο δρόμο ψάχνοντας κάθε βράδυ ένα παγκάκι για να κοιμηθώ και το χειρότερο όταν δεν έβρισκα κοιμόμουνα στο γρασίδι στα πάρκα ή στο μετρό κρυμένος από τους νυχτοφύλακες που δεν μας ήθελαν εκεί.

Συμμετείχα και σε ένα τηλεοπτικό σόου το οποίο μετά που τέλειωσε μου άφησε μόνο υποσχέσεις.

Οι χειρότερες μου νύχτες ήταν όταν δεν με χρειαζόντουσαν σε κάποιο μπάρ και δεν είχα φαγητό για να φάω και εκείνες ήταν οι στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Αλλά δεν τα παράτησα. Και εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω από την Αγγλία για την Αμερική για να μπορέσω να προχωρήσω.

Έφτασα στο Los Angeles χωρίς καμία δισκογραφική υπόσχεση ή κάποιο μέρος για να μείνω.

Έστειλα δείγμα των τραγουδιών μου σε 7 μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες αλλά κανείς τους δεν άκουσε κάτι. Και έτσι έκλεισα ζωντανή εμφάνιση με ένα ραδιοφωνικό παραγωγό που έδινε ευκαιρίες σε νέα ταλέντα να τραγουδησουν ζωντανά στο στούντιο του μπροστά σε κοινό. Και αυτός ήταν ο γνωστός ηθοποιός Jamie Foxx.

Προς στιγμή πάγωσα όπως πάγωνα στην τάξη αλλά ο Jamie με έσπρωξε τραγουδώντας τους πρώτους στίχους. Και εκεί η γλώσσα μου λύθηκε και άρχισα να τραγουδάω, όπου μέσα σε λίγα λεπτά ο κόσμος άρχισε να χαμογελά και να ζεσταίνεται. Ο Jamie ενθουσιάστηκε σε σημείο που μου είπε να πάω στο προσωπικό του στούντιο και να γράψω πιο επαγγελματικά τα demo μου. Και πήγα

Και μετά από λίγες μέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από μια φίλη του Jamie για να πάω τουρνέ μαζί της και φυσικά δέχτηκα. Ήταν η Taylor Swift.

Και μετά από λίγα χρόνια σκληρής δουλειάς ήρθε η σειρά μου.

Το τελευταίο μου άλμπουμ έγινε Νο1 σε 14 χώρες ενώ τα τραγούδια και τα videos μου “στριμάροντε” δισεκατομύρια φορές από το Spotify, το Youtube και το Shazam.

Καθόλου άσχημα για κάποιον με δισλειτουργία στο ένα του μάτι.

Παρόλα τα 2 βραβεία Grammy που πήρα, το πιο σημαντικό για μένα είναι το βραβείο “Ευαισθητοποίησης για το τράβλισμα” που μου έδωσαν.

Το “Perfect” το έγραψα ξαπλωμένος σε ένα πάρκο στο Suffolk λέγοντας στον εαυτό μου γιατί όλα για κάποιους να είναι τέλεια ενώ για μένα τελείως άδικά. Μίλησα με τα αστέρια που μου έδωσαν τους στίχους”. Δεν το τραγούδησα ποτέ μέχρι που ένιωσα ότι η ζωή για μένα έπαψε να είναι άδικη μόνο και μόνο επειδή δεν τα παράτησα. Σήμερα νιώθω ότι η ζωή μου είναι σχεδόν τέλεια. Το αφιέρωσα στην Cherry Seaborn το κορίτσι που μου άρεσε από τα σχολικά μου χρόνια και πάντοτε με στήριζε. Όταν το τέλειωσα δισκογραφικά, της το έστειλα στην Νέα Υόρκη όπου μένει και το άκουσε. Σήμερα η Cherry είναι το κορίτσι μου.

Ξανακυκλοφόρησα δεύτερη φορά το “Perfect”, με όνειρο να το κάνω ντουέτο μέ έναν τραγουδιστή που η ζωή του να είναι σχεδόν τέλεια. Και τον βρήκα. Τον λένε Andrea Boccelli είναι ιταλός και γεννημένος τυφλός. Όταν μου είπε την ιστορία της ζωής του κατάλαβα πόσο έυκολη ήταν η δική μου παιδική ηλικία.

Πολλοί αναρωτιουνται γιατί είμαι τόσο προσιτός και απλός με τον κόσμο…Με λένε Ed Sheeran και αυτός είναι ο λόγος…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here