Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΞΥΠΝΑΕΙ…

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΞΥΠΝΑΕΙ…

Η εποχή της σιωπής και της αποκοίμησης τελειώνει.  Κράτησε δύο χιλιάδες χρόνια και παρέμεινε άλλα διακόσια. Αυτοί που κρατούσαν στα χέρια τους την αρχαία γνώση και την χειραφέτησαν έπρεπε να αποτρέψουν την αφύπνιση των ανθρώπων.

Πώς ξαφνικά η ζωή των ανθρώπων άλλαξε από το 1900 και μετά, μέσω της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε. Τα τελευταία 150 χρόνια οι άνθρωποι έγιναν εξυπνότεροι !! Όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία των αρχαίων Ελλήνων, που διασώθηκαν και προσπάθησαν να δώσουν τη γνώση στον κόσμο, θεωρήθηκαν αιρετικοί και μάγοι, και κάηκαν στην πυρά.

Τα άτομα που κατέχουν τις πληροφορίες, γνωρίζουν αυτά τα πράγματα καλύτερα από εμάς, τους κοινούς θνητούς. Ήξεραν, ακόμη και τότε, ότι η εποχή του Υδροχόου θα φέρει τεράστιες αλλαγές, όπως είχε γίνει πριν από την προηγούμενη εποχή του αστρικού κυκλικού χρόνου.

Ήξεραν επίσης ότι θα φέρει αφύπνιση για όλους…

Ξεκίνησε στη Γαλλία με την επανάσταση, από ανθρώπους που αιώνες μετά μελέτησαν τελικά τον ελληνική διαλογισμό ή για να είμαστε ακριβείς, τον αρχαίο ελληνικό τρόπο σκέψης… σύμφωνα με τα λόγια των ίδιων των μεγάλων Γάλλων επαναστατών! Έτσι ξεκίνησαν, μετά από εντολές, συμφωνίες και επιδοτήσεις βασιλιάδων, οι επιδρομές των αρχαιοκαπήλων στην ακόμα οθωμανική, αλλά πάντα ελληνική, περιφέρεια.

Έψαχναν για οτιδήποτε παράξενο…

Οι έρευνες για να βρουν την ακριβή τοποθεσία του Τροφωνίου ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1797, όταν πήγε στην Λιβαδειά ο πρώτος ερευνητής, ο πρόξενος της Γαλλίας στην Αθήνα, Fovel, ο οποίος ξεκίνησε τις ανασκαφές.

Ωστόσο, οι πρεσβύτεροι μοναχοί της Λιβαδειάς δεν του επέτρεψαν να να μετακινήσει το χώμα κοντά στη δεξαμενή, που πιστεύεται ότι ήταν ο αρχαίος ναός. Στη συνέχεια, οι πρεσβύτεροι της Λιβαδειάς επικοινώνησαν με τον Κατσώνη, τον ήρωα, ο οποίος ήταν στη Ρωσία.

katsonis-400x353
Ο ναύαρχος Λάμπρος Κατσώνης

Στις 20 Φεβρουαρίου 1797 o Κατσώνης ζητά από τον αυτοκράτορα Παύλο της Ρωσίας να αποστρατευθεί και να πάει στη Ζανζιβάρη, την πατρίδα του, “για να διευθετήσει τις υποθέσεις του… και… αν υπάρχει ανάγκη, είναι έτοιμος να υπηρετήσει με την πίστη και την αφοσίωση τον αυτοκράτορα…

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το Ναυαρχείο, στις 26 Φεβρουαρίου και η απόρριψη εγκρίθηκε επίσης από την Υψηλή απόφαση στις 4 Μάρτη του 1797. Η Επιτροπή συμφώνησε με τη νομιμότητα και την αμεροληψία των αιτήσεων και τα “αναγνωρισμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας” για ορισμένα πλοία του στολίσκου. Ο Τσάρος Παύλος, ο γιος της Αικατερίνης, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Νοεμβρίου 1796, είχε μάθει από τη ρωσική κατασκοπεία που έλεγχε τα πάντα ούτως ή άλλως για το μήνυμα που έλαβε ο Κατσώνης από τη πατρίδα του. Ρώτησε και έμαθε για την αρχαία Κριμαία, το ξόανο, τους μύθους σχετικά με την πυραμίδα – ναό της Αρτέμιδος.

Ήταν ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι η Ρωσία κατέχει το ξόανο της Κριμαίας και ότι, αν μπορέσε θα “ενεργοποιηθεί” και πάλι μετά τις 21/12/2012.

Ήξερε για την εποχή που πλησιάζει και ειπώθηκε από πολυάριθμες Ορθόδοξες προφητείες, η οποίες έγιναν πραγματικότητα κυρίως από μοναχούς του Αγίου Όρους. Όπου φυλάσσονται από την ορθοδοξία μοναδικές πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Τσάρος Παύλος και φυσικά να γνώριζε για τις περίεργες ενέργειες των δυτικών και έπαιξε το δικό του ρόλο και εκμεταλλευόμενος την καταγωγή του Κατσώνη από τη Λιβαδειά, του ζήτησε να επιστρέψει στην Κριμαία το ξόανο, ώστε να αποθηκευτεί με ασφάλεια για το μέλλον. Ο Κατσώνης, εκτός από τη Ρωσία, δεν μπορούσε να πάει αλλού, λόγω των Οθωμανών και Λατίνων εχθρών έπρεπε να αποφασίσει. Δεν εμπιστευόταν, ωστόσο, κανένα πια και δεν ήθελε να γίνει η αιτία που τα αντικείμενα των θεών θα πέσουν στα χέρια των ξένων…

Τον Οκτώβρη του 1798 αναχώρησε για τη Μεσόγειο μια μοίρα με Αντιναύαρχος του στολίσκου F.F.Ousakov, για την καταπολέμηση των γαλλικών δυνάμεων και εκείνη την εποχή, ο Λάμπρος Κατσώνης ζητά από τον Τσάρο Παύλο να τον αφήσει να εξοπλίσει ένα πλοίο με δικά του χρήματα και να πλεύσει στη Μεσόγειο.

Ο τσάρος, εκτιμώντας τον πατριωτικό ζήλο του, ενέκρινε το αίτημά του στις 24 Οκτωβρίου 1798 και έστειλε διαταγή στον Ousakov στις 1 Νοεμβρίου, 1798. Ο ναύαρχος Κατσώνης ξεκινά, αλλά κάπου που χάνεται, από το Ναυαρχείο, το οποίο τον έψαχνε.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ναυαρχείου δήλωσε ότι «…ανακοινώνουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας Εξωτερικών ότι ο συνταγματάρχης Κατσώνης δεν είναι γραμμένος στην υπηρεσία του Ναυαρχείου … στις 10, Νοέμβρη του 1798…!» Θεωρήθηκε ότι εκτελούσε μυστική αποστολή και αυτό δεν έπρεπε να γίνει ευρύτερα γνωστό!

Και έτσι σιωπηλά όπως πάντα…ξεθώριασε το ενδιαφέρον για το που βρισκόταν…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here