Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ

Πεθαίνουμε για θεωρίες συνωμοσίας, αστικούς μύθους και γενικά για όλα αυτά,ίσως γιατί επαναπαυόμαστε στο ότι είναι ψέματα. Πιθανότατα, ο Έλβις να μην ζει πια, αλλά αρκετές πρώην θεωρίες συνωμοσίας βγήκαν αληθινές.

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση κάνει μυστικά πειράματα σε πολίτες

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές θεωρίες συνωμοσίας σε κάθε επίπεδο. Η κυβέρνηση κάνει διαφόρων ειδών πειράματα σε απλούς πολίτες. Από παράνομες δοκιμές φαρμάκων, μέχρι προσπάθειες για έλεγχο μυαλού. Είναι το απόλυτο κλισέ θεωριών συνωμοσίας.

Η τρομαχτική πραγματικότητα: Κανένας θεωρητικός της συνωμοσίας δεν ήταν ποτέ παρανοϊκότερος, από τις ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο. Μια περίοδο οι αρχές των ΗΠΑ εξέταζαν το ενδεχόμενο, να τους επιτίθεται η Σοβιετική Ένωση με τεχνητές δηλητηριώδεις βροχές.

Το παράνομο πρόγραμμα της CIA υπεύθυνο για να ανακαλύψει τεχνικές βασανιστηρίων και απόσπασης ομολογιών με τη χορήγηση σκληρών ναρκωτικών και άλλων ουσιών ονομάστηκε MK ULTRA.

To πρόγραμμα ήταν σε λειτουργία από το 1953 μέχρι το 1973 και σε αυτό το διάστημα χορηγούνταν καθημερινά διάφορες ουσίες σε πολίτες (χωρίς την άδεια ή γνώση τους), ώστε να μελετηθούν οι αντιδράσεις τους. Η CIA χρησιμοποιούσε οργανισμούς βιτρίνες για να μπορεί να κάνει παράνομα πειράματα σε ιδρύματα όπως πανεπιστήμια, νοσοκομεία ή φυλακές και στόχευε ‘ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν’ όπως φυλακισμένους ή ασθενείς ψυχιατρείου. Το μενού των πειραμάτων περιλάμβανε όλα τα κλισέ πειράματα καρτουνίστικα παρανοϊκών ανθρώπων, όπως στέρηση ύπνου, ψυχολογική κακοποίηση και χορήγηση ναρκωτικών (κυρίως LSD)  για μέχρι και 77 συνεχόμενες μέρες!

Παρόλο που ακόμα και σήμερα διαρρέουν έγγραφα σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και που κάποια θύματα του προγράμματος κέρδισαν δικαστικά αποζημιώσεις, κανένας υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε πραγματικά. Το καλύτερο που πήραν τα θύματα ήταν μια έμμεση συγγνώμη του Κλίντον και μια απόφαση επιτροπής που εξέτασε το θέμα και απεφάνθη κάτι στο πλαίσιο του “Κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε”.

Συνωμοσία: Οι φαρμακευτικές χορηγούν φάρμακα που προκαλούν ασθένειες εν γνώσει τους

Άλλη μια συνηθισμένη θεωρία συνωμοσίας που μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το πιο σύγχρονο παράδειγμα, είναι ο φόβος ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό σε ανήλικα παιδιά. Αλλά ο φόβος ότι πολλά από τα φάρμακα που χορηγούνται έχουν τελικά τεράστιες επιπλοκές, είναι πολύ παλιός. Αλλά είναι βλακείες έτσι; Είναι ολόκληρες φαρμακευτικές, δεν μπορούν να ρισκάρουν τέτοιο σκάνδαλο, έτσι;

Η τρομαχτική πραγματικότητα: Ένα παράρτημα του φαρμακευτικού κολοσσού Bayer ανακάλυψε κάποια στιγμή το 1981 ότι τα φάρμακα που χορηγούσε για το κουράρισμα ανθρώπων με αιμοφιλία, αύξαναν τον κίνδυνο για τους χρήστες να κολλήσουν τον ιό HIV. Το 1983 ο γενικός διευθυντής της Bayer σε ανοιχτή επιστολή του, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις, ότι όντως ο ιός HIV μεταδιδόταν μέσω των συγκεκριμένων φαρμάκων και απολογήθηκε.

Σε λίγα χρόνια, η ίδια φαρμακευτική ανέπτυξε ένα νέο φάρμακο για αιμοφιλικούς που ήταν αποδεδειγμένα ασφαλέστερο.

Στοιχεία άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα ότι τα επικίνδυνο φάρμακο πουλιόταν κανονικά σε χώρες όπως Αργεντινή, Μαλαισία, Ταΐβάν και Ιαπωνία και ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν πια φορείς HIV εξαιτίας της χρήσης του. Η επίσημη θέση της εταιρείας ήταν ότι δεν μπορούσε να παράγει ακόμα μεγάλες ποσότητες του νέου φαρμάκου, όποτε έπρεπε να ικανοποιήσει τη ζήτηση σε χώρες που δεν είχαν πρόβλημα με το παλιό φάρμακο, γιατί έδειχναν ακόμα έδειχναν δυσπιστία στο νέο. Οι γιατροί αρνήθηκαν ότι είχαν λάβει γνώση για το τι χορηγούν σε ασθενείς στις κλινικές τους και τότε με την παρέμβαση του Οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (ο πρόεδρος του οποίου εισηγήθηκε να λυθεί το θέμα διακριτικά) η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την πώληση του παλαιού φαρμάκου.

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση σκηνοθετεί τρομοκρατικές επιθέσεις για να δικαιολογήσει επεμβάσεις σε ξένες χώρες

Αυτό είναι είναι μια τρομακτική θεωρία συνωμοσίας. Είναι απαράδεκτο να το κάνεις. Είναι απλά απαράδεκτο και να το σκεφτείς.

Η τρομακτική αλήθεια: 1962. Οι φούστες είναι μακριές, τα κουρέματα γελοία και η αντικομμουνιστική τρέλα των ΗΠΑ σε απίστευτα υψηλά ύψη. H Σοβιετική Ένωση υπογράφει στην αρχή του έτους εμπορική συμφωνία με την Κούβα του Κάστρο και η Αμερική απαντάει επιβάλλοντας εμπορικό εμπάργκο στην Κούβα. Ώριμα πράγματα.

Οι σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης είναι στα άκρα και η Σοβιετική Ένωση πλέον έχει ένα σύμμαχο σε απόσταση αναπνοής  από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια. Τότε γεννήθηκε η επιχείρηση Νόρθγουντ. Η επιχείρηση Νόρθγουντ ήταν μέρος ενός αντικομμουνιστικού προγράμματος που ασχολούνταν με την κατάσταση στην Κούβα και είχε τίτλο “Πρόγραμμα Κούβα”. 

Η επιχείρηση Νόρθγουντ ήταν μια επίσημη πρόταση του Υπουργείου Αμύνης προς το Πρόεδρο Κένεντι και υπάρχει πλέον ολόκληρη online. Η επιχείρηση προέβλεπε εικονικές και μη τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικάνικο έδαφος με ενοχοποίηση της Κούβας,  ώστε να δικαιολογηθεί επέμβαση και ανατροπή του Κάστρο.

O Κένεντι μάλιστα δυσαρεστήθηκε με το σχέδιο τόσο πολύ, που απέλυσε τον υπεύθυνο για την επιχείρηση Νόρθγουντ, στρατηγό Λίμαν Λέμνιντζερ. Ο Λέμιντζερ μετά από αυτό δεν ξαναβρήκε ποτέ δουλειά στις ΗΠΑ, πιθανότατα γιατί ήταν πολύ απασχολημένος να είναι ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Συνωμοσία: Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα μέιλ σου, τα τηλεφωνήματα σου, τη ζωή σου

Η τρομακτική πραγματικότητα: Το 2013 ο Σνόουντεν εργαζόταν στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, γνωστή ως NSΑ. Μια μέρα, έφυγε από την δουλειά του, πέταξε στο Χονγκ Κονγκ και συναντήθηκε με τρεις δημοσιογράφους. Στους δημοσιογράφους αυτούς παρέδωσε αποδείξεις και στοιχεία για ένα τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης ηλεκτρονικών ιδιωτικών στοιχείων όπως μέιλ, τηλεφωνικές κλήσεις και ακόμα και τσατ σε σόσιαλ μίντια. Τα στοιχεία περισυλλέγονταν από τους σέρβερ μεγάλων εταιρειών όπως Google, Yahoo και AOL, οι οποίες δήλωσαν άγνοια για το γεγονός. Το ξέρω ότι αυτό θα έπρεπε να με κάνει να νοιώθω καλύτερα, αλλά δεν έπιασε.