Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΣΗΣ Η΄ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΣΗΣ Η΄ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

“Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .” Πλάτωνας 427-347 π.Χ

Η επίφυση είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας του σώματος που σχηματικά θυμίζει κουκουνάρι, λόγος για τον οποίον η Θεία Ελληνική γλώσσα τον ονόμασε “κωνάριον”, και πρόκειται για την μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, δίνοντας της προηγμένες ικανότητες.

Η επίφυση έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού, βρίσκεται τοποθετημένη σε κάποιον θύλακα ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου και οι λειτουργίες της είναι πολύ σημαντικές ως προς την μεγάλη επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος, αλλά και σε πολλές άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος που δυστυχώς είναι ακόμη άγνωστες και αποτελούν αντικείμενο έρευνας.

Η επίφυση ή αλλιώς το “τρίτο μάτι” κάθε ανθρώπου, μπορεί να ενεργοποιηθεί ώστε να αντιλαμβάνεται συχνότητες του πνευματικού κόσμου και να δίνει μια “θεϊκή” ευφορία, όπως και την αίσθηση ότι είναι κανείς “ένα” με όλα τα γύρω του.  Όταν η επίφυση ενεργοποιηθεί με διάφορες μεθόδους, ο άνθρωπος μπορεί να ταξιδέψει σε άλλες διαστάσεις (αστρικά ταξίδια), να “παρατηρεί” εξ΄ αποστάσεως και να προσδώσει γενικά διάφορες μεταφυσικές αντιληπτικές ιδιότητες.

Τα κοκκίδια μέσα στην επίφυση είναι κρύσταλλοι οι οποίοι έχουν σχέση με την κληρονομημένη αλλά και την καρμική κατάσταση του ανθρώπου. Έτσι στην επίφυση μπορούν να ασκούν επιρροή τόσο οι κληρονομικοί, όσο και οι καρμικοί παράγοντες. Όλα μαζί, καθορίζουν τη φύση της επίφυσης σαν όργανο αντίληψης και αφομοίωσης.

Οι νυχτερινές ώρες μεταξύ 01:00 και 04:00 είναι εκείνες που απελευθερώνουν χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, που μπορούν να σύνδεσουν κάποιο με την ανώτερη πηγή του.

Το κουκουνάρι, συμβολίζει την επίφυση ή κωνάριο ή τρίτο μάτι και την εσωτερική αφύπνιση

Ο καθολικισμός, όπως και οι αρχαίες θρησκείες, γνώριζαν τον σημαντικό ρόλο της επίφυσης και την καταδείκνυαν με το σύμβολο του κουκουναριού ή ενός ματιού, ταυτίζοντας το κωνάριο που συμβολίζει την επίφυση ή τρίτο μάτι ή την εσωτερική αφύπνιση, με το “Μάτι του Ώρος” που προεκτάθηκε σε “Οφθαλμό του Ρα” και στα νεότερα χρόνια στον “Πανεπόπτη οφθαλμό” τον οποίον πλέον συναντούμε παντού.

Στην αρχαιότητα επηρέαζαν το κουκουνάρι μέσω της μύτης με ένα καλάμι καταστρέφοντας το ούτως ώστε οι σκλάβοι να χάνουν την αφύπνιση και τη κριτική τους σκέψη σε ένα μεγάλο βαθμό.

Η επίφυση ή ο “Θρόνος της Ψυχής” όπως περιγράφεται από τον Ρενέ Ντεκάρτ, είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βασικού πνευματικού μας συστήματος που μας κάνει να πηγαίνουμε πέρα από τις πέντε αισθήσεις της λογικής και να γινόμαστε πολυαισθητηριακοί και να συντονιζόμαστε με τις υψηλότερες διαστάσεις συνείδησης, έχοντας γνώση αυτών, μέσα σε ένα ολογραφικό σύμπαν.

Η κάνναβη ή μαριχουάνα μεταξύ άλλων ψυχεδελικών διευκολύνει την ενεργοποίηση της επίφυσης και βοηθάει στο άνοιγμα του τρίτου ματιού τον οφθαλμό του νου, κατευθύνοντας την πνευματική μας εξέλιξη στην ολότητα.

Mήν πιστέψεις και μην απορρίψεις. Ερεύνησε συστηματικά και με καθαρό μυαλό και φτιάξε το δικό σου πάζλ για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου