Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Η τεχνολογία των αεροπορικών ταξιδιών αλλάζει. Νέες τεχνολογίες που μόνο στη φαντασία μας θα μπορούσαν να βρίσκονται.

Ρομποτικοί οδηγοί
Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η τρομερή αύξηση της κυκλοφορίας των αεροδρομίων, πολλά αεροδρόμια έχουν πλέον «μισθώσει» ρομπότ που είναι έτοιμα να σας οδηγήσουν στο check-in και να σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πύλης και πτήσης, από τη πρώτη στιγμή που θα μπείτε το αεροδρόμιο. Βελτιώνουν την εμπειρία του check-in, εξαλείφουν τις ουρές και καθιστούν τους αερολιμένες πιο αποδοτικούς. Προς το πάρών στα αεροδρόμια Taoyuan, Incheon και Μόναχο. Σε πολύ λίγο θα σας κουβαλάνε και τις αποσκευές σας.

Βιομετρία
Τα βιομετρικά στοιχεία είναι στο δρόμο να αντικαταστήσουν πλήρως την ανάγκη για χειροκίνητους ελέγχους ταυτότητας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο οι ατελείωτες ουρές στο check-in, στον έλεγχο, στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και στην πύλη επιβίβασης μπορούν να σκοτώσουν το πνεύμα διακοπών.

Με την εισαγωγή της βιομετρίας, οι μεγάλες ουρές μπορούν να αποτελούν παρελθόν. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα πρέπει να αποδείξουμε την ταυτότητα μας και, θα μπορούμε αυτόματα να περνάμε όλους τους ελέγχους και να μας επιτρέπετε η είσοδος σε ένα αεροσκάφος χωρίς να χρειάζεται ποτέ να εμφανίσουμετο διαβατήριό μας και την κάρτα επιβίβασής μας. Τα μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά, όπως η ίριδα και τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα επαρκούν για να αποδείξουν την ταυτότητά Μας στα τελωνεία και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

VR/AR
Η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι τα δυο πιο καυτά θέματα στη τεχνολογία. Η υλοποίηση της AR στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών έχει πολλές δυνατότητες όπως για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να πλοηγηθούν πιο αποτελεσματικά στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας μια διεπαφή AR στο τηλέφωνό τους ή μέσω έξυπνων γυαλιών. Το προσωπικό του αεροδρομίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AR για να ελέγξει εύκολα την ταυτότητα του επιβάτη και να αξιολογήσει το μέγεθος και το βάρος των αποσκευών του.

Με τη χρήση της AR, οι αεροσυνοδοί μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές στα συναισθήματα ενός επιβάτη χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν λόγια, επιτρέποντάς τους έτσι να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των επιβατών τους.

Supersonic αεροπλάνα
Μπορεί να μην μπορούμε να τηλεκινηθούμε μέχρι στιγμής, αλλά τα επιταχυνόμενα αεροπορικά ταξίδια είναι ήδη στο δρόμο και θα είναι το πιο κοντινό πράγμα που θα έχουμε για να ταξιδέψουμε στιγμιαία.

Απλά φανταστείτε ότι βρίσκεστε στη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο, από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη, η οποία διαρκεί 19 ώρες και στη συνέχεια να μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο ταξιδιού σας σε μόλις 9 ώρες!

Με την καθιέρωση επιταχυνόμενου αεροπορικού ταξιδιού, οι μεγάλες καθυστερήσεις δεν θα είναι πλέον πρόβλημα – τα αεροπλάνα θα ταξιδεύουν τόσο γρήγορα όπου οι περισσότερες καθυστερήσεις θα είναι αμελητέες.

Αυτόματος πιλότος, ομαλά και οικονομικά ταξίδια
Η σημερινή μας αεροπορική βιομηχανία έχει ήδη εφαρμόσει ένα μερικό σύστημα αυτόματου πιλότου και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν μεταβούμε στην πλήρη αυτοματοποίηση του πιλοτηρίου, που θα έχει ώς αποτέλεσμα χαμηλότερα οργανωτικά κόστη, ασφαλέστερος σχεδιασμός διαδρομών και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και φθηνότερο εισιτήριο.

I.o.T. (Interner of Things)
Το Διαδίκτυο των πραγμάτων κάνει τις συσκευές γύρω μας πιο έξυπνες και μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε μαζί τους ακόμη και από απόσταση. Όταν βρίσκεστε ψηλά στον αέρα, μπορείτε να απολαύσετε την ευκολία προσαρμογής του φωτισμού, της κλίσης του καθίσματος και πολλά άλλα δημιουργικά χαρακτηριστικά που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το τηλέφωνό σας!

Μόλις προσγειωθείτε, η τεχνολογία I.o.T. θα σας επιτρέψει επίσης να εντοπίσετε τις αποσκευές σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, να τις δώσετε εντολή να σας ακολουθήσει καθώς περπατάτε μέσα στο αεροδρόμιο.

A.Ι. (artificial intelligence)
Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την Τεχνητή Νοημοσύνη για να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν την εμπειρία κράτησης online. Από την πτήση μέχρι την κράτηση του ξενοδοχείου, η A.I. εξορθολογεί τη διαδικασία και ελαχιστοποιεί το ανθρώπινο λάθος χωρίς να χάνονται πλέον αποσκευές ή να γίνονται λάθη στην κράτηση του ξενοδοχείου!

Επιπλέον, θα μπορεί να βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας ψάχνοντας σε κάθε γωνιά του διαδικτύου και να προσφέρει προτάσεις διακοπών προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here