Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ “GRATE RESET”

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ “GRATE RESET”

Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε τον τρόπο ζωής μας να αλλάζει δραματικά. Το χωνέψαμε, ότι πλέον τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια και πρέπει να αποδεχτούμε τη νέα πραγματικότητα. Και ποια θα είναι αυτή?

Η προτεινόμενη λύση είναι η Μεγάλη Επαναφορά ή παγκόσμια επανεκκίνηση (Great Reset). Τι σημαίνει η Μεγάλη Επαναφορά για την ανθρωπότητα.

Η σημερινή κατάρρευση του νομίσματος γίνεται όλο και πιο απαραίτητη. Μόλις αρχίσει να υποχωρεί αυτή η υστερία της πανδημίας, τα μέσα ενημέρωσης που “αγνοούν” την αναμφισβήτητη κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ θα ασχοληθούν με την υπόθεση του “Great Reset”.

Η μεγάλη ιδέα επαναφοράς έχει προωθηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις εταιρείες από το 1971, όταν ο Νίξον αποφάσισε να αποσύρει το δολάριο από τα αποθέματα χρυσού μετά που δολοφόνησαν τον Κέννεντυ, προκαλώντας το εξωτερικό χρέος να εκτοξευθεί σε σημείο που δεν θα μπορούσε να πληρωθεί ποτέ, με νούμερα κάπου στα 27 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το χρέος, προσθέστε και το εγχώριο δηλαδή υποθήκες, χρέη πιστωτικών καρτών, επιχειρηματικών χρεών κ.λπ., που μας κάνει 74 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι πάνω από το 400% του ΑΕΠ, και πόσο από αυτό το χρέος θα αποδειχθεί κακό χρέος;

Η Αμερική δεν συλλέγει αρκετά έσοδα για να πληρώσει τους τόκους του χρέους, επομένως συνεχίζει να εκτυπώνει ή να δανείζεται χρήματα από την Κίνα για να πληρώσει τους τόκους. Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πληρώσουν το εξωτερικό χρέος των 23 τρισεκατομμυρίων.

Τώρα η Αμερική δεν έχει 1 αλλά 2 πανδημίες, την Κορωναική και την Οικονομική. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί ενεργά τη μεγάλη επαναφορά (THE GRATE RESET) ως δικαιολογία για να απαλλαγούμε από τις ΗΠΑ και το εταιρικό χρέος.

Το αμερικανικό και το εταιρικό χρέος συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά, και σε κάποιο σημείο, θα είναι τόσο μεγάλο που η απλή ανατροπή γίνεται πρόβλημα. Η κυβέρνηση θα χτυπήσει ένα χρέος και πιθανότατα θα ρίξει και το ιδιωτικό χρέος. Αυτό θα οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Μια οικονομική επαναφορά.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι το DAVOS, που δημιούργησε ο Klaus Schwab, ένας άντρας που έχει βραβευτεί είναι και ο μοναδικός ιδρυτής και δημιουργός του. Ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλές είναι, διευθύνεται από μια ιδιόκτητη εταιρία από τη Γενεύη, η οποία ελέγχεται από την ίδια κλίκα που ήταν προηγουμένως υπεύθυνη για την Ένωση Εθνών και επί του παρόντος ελέγχει την πλειονότητα των μόνιμων γραφειοκρατιών του ΟΗΕ.

Η Μεγάλη Επαναφορά, ωστόσο, είναι μια ιδεολογική επιβολή. Καλύτερα να διαβάσετε τις πολύ πλήρεις περιγραφές που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να εκτιμήσετε την ολοκληρωμένη δύναμη που θέλουν. Τίποτα λιγότερο από το πώς λειτουργεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Ένα κόμμα για να κυβερνήσει όλους.

Σίγουρα, η Μεγάλη Επαναφορά ήταν στο σχεδιασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν εμφανιστεί η πανδημία.

Όλα αυτά θα επιδεινώσουν το κλίμα και τις κοινωνικές κρίσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την κρίση COVID-19 ως δικαιολογία για την αποδυνάμωση της περιβαλλοντικής προστασίας και επιβολής. Και οι απογοητεύσεις για κοινωνικά δεινά όπως η αυξανόμενη ανισότητα ο συνδυασμένος πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης ήδη εντείνονται.

Οι πληθυσμοί έχουν δείξει συντριπτικά την προθυμία να κάνουν θυσίες για χάρη της υγειονομικής περίθαλψης και άλλων βασικών εργαζομένων και ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι ηλικιωμένοι.

Είναι σαφές ότι με το φόβο προετοιμάστηκε η λαική θέληση για οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας.

Η ατζέντα Great Reset θα έχει τρία βασικά στοιχεία.

Το πρώτο θα οδηγούσε την αγορά σε πιο δίκαια αποτελέσματα.

Η δεύτερη συνιστώσα της ατζέντας Great Reset θα διασφαλίσει ότι οι επενδύσεις προωθούν κοινούς στόχους, όπως η ισότητα και η βιωσιμότητα.

Η τρίτη και τελική προτεραιότητα της ατζέντας Great Reset είναι η αξιοποίηση των καινοτομιών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης για την υποστήριξη του δημόσιου αγαθού, ειδικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών.