Το Βατικανό επένδυσε 4.5 εκατομμύρια δολάρια στη συνέχεια της τριλογίας “Men In Black”, όπως και στην βιογραφική ταινία του Elton John “Rocketman”, βασισμένη στο σέξ και τα ναρκωτικά.

Η Αγία Έδρα επένδυσε 4,5 εκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία ψυχαγωγίας το 2019
κυρίως σε μια ταινία όπως το “Rocketman” ως την πρώτη που κατάφερε να συλλάβει με ακρίβεια το γκέι σεξ.

Αν και η οικονομική υποστήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας δεν είναι αμαρτία, η επιλογή και των δύο ταινιών απουσιάζει από τις θεμελιώδεις διδασκαλίες της εκκλησίας.

Ο Rocketman, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019, περιγράφει τη μάχη του Elton John με τον εθισμό στα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία του. Οι επικριτές του κινηματογράφου το υποστήριξαν ως η πρώτη ταινία που περιγράφει με ακρίβεια το γκέι σεξ με ρεαλιστικό τρόπο.

Η αποκάλυψη της χρηματοδότησης έρχεται μόλις ένα χρόνο αφού ο Πάπας Φράνσις είπε ότι η «μόδα» ομοφυλοφιλία «είναι κάτι που με ανησυχεί» και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε χώρος για ομοφυλόφιλους ιερείς στην καθολική εκκλησία.

Αναφερόμενος σε ένα βιβλίο που συντάχθηκε από συνεντεύξεις με τον ποντίφικα, ο Φράνσις παρατήρησε ότι κάποιες κοινωνίες θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ένα «μοντέρνο» τρόπο ζωής.

Ο Francis αναφέρθηκε στην περιγραφή της ομοφυλοφιλίας μέσα στα τείχη των σεμιναρίων, των μοναστηριών και άλλων θρησκευτικών χώρων όπου ο κλήρος ζει ως «πολύ σοβαρό ζήτημα».

Ωστόσο, τα περιεχόμενα του “Men in Black” φαίνονται λιγότερο προβληματικά για την εκκλησία.

Σύμφωνα με τις Καθολικές Απαντήσεις, οι υποστηρικτές της θρησκείας είναι «ελεύθεροι να υποθέτουν για το αν υπάρχει έξυπνη ζωή εκεί έξω και τι σημαίνει θεολογικά».

Προσθέτουν ότι δεν υπάρχει «επίσημη παραδοχή για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here