Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

Μερικές φορές έχουμε μια αρνητική εστίαση που έχει γίνει τόσο δυνατή που έχει ως αποτέλεσμα να έλκουμε το ίδιο πρόβλημα επανειλημμένως.

Αν και εσείς συναντάτε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά, κοιτάξτε αν έχετε κάποια από αυτές τις συνήθειες – συμπεριφορές.

Μιλάτε ή παραπονιέστε για το πρόβλημα
Για πολλούς από εμάς, αυτός είναι ο πιο δυνατός λόγος που έλκουμε προβλήματα επανειλημμένως. Οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε πολύ και έχουμε την τάση να λέμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Παράπονα για ένα πρόβλημα στη μέση, για μια κακή σχέση ή έναν αγενή εργοδότη, μπορούν να γίνουν εθιστικά και αυτό δημιουργεί πολύ επιπλέον μαγνητισμό για αυτές τις αρνητικές καταστάσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να σταματήσετε να παραπονιέστε. Αρχικά, το να «δαγκώνετε την γλώσσα σας» μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο να περιορίσετε τις αρνητικές κουβέντες.

Σκέφτεστε με εμμονή το πρόβλημα
Παρόλο που πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε ότι η αρνητική σκέψη δημιουργεί προβλήματα, το να αλλάξουμε τις σκέψεις μας είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε. Οι σκέψεις μας κινούνται πολύ γρήγορα και έρχονται χωρίς πολλή προσπάθεια, επομένως ο έλεγχος των σκέψεων μπορεί να είναι λιγάκι δύσκολος.

Την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε ότι είστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι για ένα πρόβλημα, απλά πείτε στον εαυτό σας κάτι όπως «Μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα αργότερα, αλλά τώρα θα συγκεντρωθώ σε κάτι πιο ανεβαστικό». Έπειτα, βρείτε μια δραστηριότητα που θα σας φέρει λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή σας.

Παρεκτρέπεστε από φόβο
Ίσως έχετε ακούσει ότι όταν είστε πεσμένοι μπορείτε απλά να χαμογελάτε για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας για λίγο. Παρόλο που το χαμόγελο δεν είναι αυθεντικό, η απλή πράξη του χαμόγελου προκαλεί μέσα μας ένα συναισθηματικό ανέβασμα.

Οι πράξεις που επιλέγουμε να κάνουμε έχουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα στις καταστάσεις που έλκουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο θέμα συνέχεια, μπορούμε συνήθως να βρούμε κάποιες συμπεριφορές που υποδηλώνουν φόβο για το πρόβλημα. Μειώνοντας και εξουδετερώνοντας αυτές τις φοβικές συμπεριφορές, μπορούμε συνειδητά να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και τη δόνησή μας σχετικά με το θέμα.

Για παράδειγμα, αν παλεύω να μείνω υγιής είναι πιθανό να συμπεριφέρομαι έτσι εξαιτίας του φόβου μου να μην αρρωστήσω. Ίσως να πλένω μανιωδώς τα χέρια μου, να παίρνω βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μου και να αποφεύγω όλους τους άρρωστους ανθρώπους στη ζωή μου. Με τη σειρά της, αυτή η αρνητική, φοβική εστίαση, φέρνει την αρρώστια πιο κοντά σε μένα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή στέλνω ένα μήνυμα στο Σύμπαν που ουρλιάζει ότι «Φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω!»

Ξανά, παίρνουμε αυτό στο οποίο εστιάζουμε, είτε είναι κάτι που θέλουμε είτε όχι! Όταν κάνουμε πράξεις που βασίζονται στο φόβο, για να αποφύγουμε την αρρώστια, αυτό που ξέρει το σύμπαν είναι ότι σκεφτόμαστε να αρρωστήσουμε. Έτσι, παρόλο που αυτές οι πράξεις γίνονται με την πρόθεση να αποφύγουμε αρρώστιες και ασθένειες, σε πολλές περιπτώσεις μας οδηγούν εκεί.

Δεν έχει σημασία σε ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Όσο κινούμαστε είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και συνεπώς στην κατάσταση της έλξης.

Τώρα, αυτά δεν αναφέρονται για να πούμε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, να μη φοράτε ζώνη όταν οδηγείτε ή να μην παίρνετε τις βιταμίνες σας. Αν αυτά σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα για την κατάσταση, τότε σίγουρα κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Το να νιώθετε προστατευμένοι είναι μια υψηλότερη δονητική κατάσταση από το να νιώθετε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι, έτσι αν το να κάνετε κάτι με προστατευτική διάθεση, σας βοηθάει να νιώθετε ασφαλείς, τότε επιδιώξτε το.

Κάθε φορά που επιλέγετε να κάνετε σκέψεις και πράξεις υψηλής δόνησης, μειώνετε την αρνητική έλξη, για αυτό να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας για τα κατορθώματά σας και να βοηθάτε τον εαυτό σας όταν γλιστράτε. Η εξουδετέρωση κάποιας εδραιωμένης αρνητικής κατάστασης απαιτεί εξάσκηση και φυσικά υπομονή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here