Home ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΑΡΧΙΣΕ Η 4Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΡΧΙΣΕ Η 4Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Υπάρχει μία θεωρία που ονομάζεται Simulation Hypothesis. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει πως δεν ζούμε σε ένα πραγματικό κόσμο, αλλά σε μία προσωμοίωσή του. Όπως ακριβώς στο matrix.

Αρκετοί σοβαροί άνθρωποι υποστηρίζουν πως αυτό είναι αλήθεια, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, Elon Musk. Πέρισυ μάλιστα είχε δημοσιευθεί μία έκθεση από την Merrill Lynch στην οποία η γνωστή εταιρεία διαχείρισης πλούτου παρουσίαζε την άποψη ότι το περιβόητο «Μάτριξ» της γνωστής διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας έχει πολλές πιθανότητες να συμβαίνει στα αλήθεια και ότι όλοι μας έχουμε 20-50% να ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση ενώ ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές» !

Την έκθεση μάλιστα δημοσίευσε το Bysiness Insider!! Ας υποθέσουμε πως η θεωρία της προσομοίωσης είναι υπερβολική. Αν δούμε την τωρινή πραγματικότητα, θα διαπιστώσουμε πως σιγά σιγά εισχωρούμε κατά κάποιο τρόπο ολοένα και περισσότερο σε μία ψεύτικη πραγματικότητα. Ο Εθισμός στα σύγχρονα smartphone,είναι μία απόδειξη πως ο άνθρωπος απομακρύνεται έστω και για λίγο από αυτό που αποκαλούμε φυσική πραγματικότητα. Στην εποχή που ζούμε η επικοινωνία αλλάζει και πραγματοποιείται μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον, ακόμα και τις ώρες που βρισκόμαστε έξω με την παρέα μας.

H 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από την τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση σταδιακά θα αλλάξει ολοκληρωτικά την ανθρωπότητα.

Οι άνθρωποι σύντομα θα ενσωματώσουν τόσο πολύ την τεχνολογία, ακόμα και στο ίδιο τους το σώμα, που στο τέλος δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι φυσικό, και τί κατασκεύασμα της τεχνολογίας. Αυτή η έννοια ενισχύεται από το ρεύμα του Τρανσχιουμανισμού, που ενσωματώνει την τεχνολογία ώστε να ισχυροποιήσει το σώμα τόσο πολύ, ώστε οι λάτρεις αυτής της πιθανότητας θεωρούν πως τελικά θα είμαστε μελλοντικά ένας συνδυασμός ανθρώπων και ρομπότ. Για να συμβεί όμως αυτό, για να μπορέσουν να μας κάνουν να συνδέσουμε όλα αυτά τα τεχνητά χαρακτηριστικά, ήδη ζούμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου τα πάντα παρακολουθούνται, και με την δική μας συγκατάθεση καταγράφουμε στο διαδίκτυο άπειρες πληροφορίες για την ζωή και τον εαυτό μας.

Στόχος της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, είναι να παραμείνουν για πάντα συνδεδεμένοι οι άνθρωποι σε αυτό το δίκτυο, και θα εξαρτώνται πλήρως από την τεχνολογία. Αυτό το δίκτυο αν δεν λειτουργεί ήδη σαν το Matrix, σύντομα θα κάνει την πραγματικότητα των ανθρώπων τελείως διαφορετική σε σχέση με το πως την γνωρίζαμε πριν μερικά χρόνια.

Όσο τρελά και να ακούγονται όλα τα πιο πάνω, η αλήθεια είναι πως μπορεί να ισχύουν και με το παραπάνω, από τη στιγμή που οι Πολυεθνικές των Τηλεπικοινωνιών ξοδεύουν δις για να δημιουργήσουν ένα “Παγκόσμιο μυαλό”, που θα αποτελείται από τα στοιχεία που έχουμε δώσει όλοι εμείς στο Διαδίκτυο; Τα κινητά μας θα παίξουν ένα τεράστιο ρόλο στη συλλογή αυτών των πληροφοριών, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει ακόμα και τα “έξυπνα tattoo” που θα συνδέονται απευθείας με την πηγή αυτού του “Matrix”.

Σύντομα, όλες οι σκέψεις μας θα ελέγχονται, αφού εταιρείες όπως το Facebook αναπτύσσουν τεχνολογίες ώστε ο χρήστης να συνδέεται στην πλατφόρμα μόνο με την σκέψη του. Σε αυτό το ενδεχόμενο βέβαια κάθε σκέψη θα μπορεί να διαβάζεται. Μέσα από αυτή την διαδικασία, ψεύτικες σκέψεις ίσως να εντυπώνονται στο τσιπ που θα βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Μία άλλη λεπτομέρεια που αποκαλύπτει περισσότερο το matrix στο οποίο θα ζούμε όλοι σε κάποια χρόνια, είναι η ανάπτυξη της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Να μή ξεχνάμε όμως ότι αρκετές από αυτές τις τεχνολογίες έχουν και τη θετική πλευρά τους, όπως κάθε τι που ανακαλύπτεται από τον άνθρωπο. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο τρόπος που θα διαχειριστούμε τις καινοτομίες και τις ανακαλύψεις. Και αφού όπως έχουμε ήδη μάλλον διαπιστώσει ο κόσμος μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αφού γνωρίζουμε ήδη πως ελεγχόμαστε από παντού, από κλειστά σύνορα, το φόβο της τρομοκρατίας, τον έλεγχο των δεδομένων μας και άλλα, τότε μπορούμε να φανταστούμε πως μάλλον αυτές οι ανακαλύψεις δεν θα χρησιμοποιηθούν τόσο πολύ προς όφελος της ανθρωπότητας, όσο για τον απόλυτο έλεγχό της. Όσο περισσότερο αναπτύσεται η Εικονική πραγματικότητα, αλλά και η επαυξημένη πραγματικότητα, τόσο θα εγκλωβιζόμαστε μέσα της, που θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι πια αληθινό και τι όχι.

Σύντομα, ο άνθρωπος θα εξαρτάται πλήρως από αυτή την πραγματικότητα που άλλοι.