Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Γνωρίζεις κάποιον ή κάποια. Σου κινεί το ενδιαφέρον κι αρχίζεις να νιώθεις κάποια πράγματα γι’ αυτό το άτομο. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να διακρίνουμε τι ακριβώς είναι αυτό που νιώθεις ώστε να του δώσουμε το σωστό του όνομα και την ανάλογη βαρύτητα.

Σε συμπαθώ
Είναι η πρώτη μορφή ενδιαφέροντος. Είδες στο άλλο πρόσωπο δυο-τρία στοιχεία που σε τράβηξαν. Μια ένδειξη πως δε σου πέρασε αδιάφορο και θα ήθελες να εξερευνήσεις περισσότερο το μεταξύ σας. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό νοιάξιμο, ένα σημάδι ότι κάτι σε κέρδισε σε αυτό το άτομο. Το πώς θα εξελιχθεί παρακάτω η όποια σχέση σας είναι άλλη ιστορία. Μπορεί να μείνει για πάντα έτσι, χωρίς να καταλήξει κάπου, να εξελιχθεί σε κάτι ρομαντικό ή σε μια φιλία. Τα πάντα μέσα στο παιχνίδι είναι.

Με ανάβεις
Καθαρά σωματική έλξη, που όμως δεν προϋποθέτει και πνευματική. Μπορεί βέβαια να ‘ναι και συνδυασμός των δύο, αλλά μπορούν κάλλιστα να υπάρχουν και μεμονωμένα. Δηλώνει πως το άτομο αυτό σου ξυπνάει σεξουαλικά ένστικτα. Το ερωτικό πάθος μπορεί να είναι μονάχα μια περαστική σκέψη και μια επιφανειακή επιθυμία, που μόλις εκτονωθεί να σ’ αφήσει παγερά αδιάφορο. Υπάρχει, όμως, κι η περίπτωση, αφού περάσετε καλά στο κρεβάτι, να ξυπνήσουν κι άλλου είδους αισθήματα, πιο τρυφερά και ρομαντικά. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ένα one night stand κατέληξε σε έρωτα. Κακά τα ψέματα, η χημεία στο κρεβάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε μια σχέση, οπότε το να σε έλκει ο άλλος σεξουαλικά, είναι από μόνο του ένα πολύ καλό σημάδι. Είναι το ακριβώς αντίθετο του «είναι καλό παιδί, αλλά δε με ελκύει», γιατί χωρίς τη σωματική έλξη δεν πρόκειται να πάει πουθενά η μεταξύ σας κατάσταση. Οπότε μη γειώσεις κάποιον απλά και μόνο γιατί τη δεδομένη στιγμή μόνο αυτό θεωρείς πως αναζητάς ή πως έχει να σου προσφέρει. Μπορεί απ’ το καλό σεξ να ξεκινήσει κάτι πιο βαθύ.

Καψουρεύτικα
Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα η καψούρα κι ο έρωτας. Η καψούρα είναι μια μορφή εθισμού κι εξάρτησης. Μια αίσθηση πως σου κόβονται τα πόδια, λιγοστεύει η ανάσα σου κι η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή. Θυμίζει λίγο κι έμφραγμα στα συμπτώματα. Είναι, όμως, επιφανειακό κι επιπόλαιο. Και, δυστυχώς ή ευτυχώς, αφήνει αναμνήσεις από ένα κάρο βλακείες και σπασμωδικές κινήσεις. Στο στάδιο της καψούρας δε σκέφτεσαι λογικά, οπότε είναι σύνηθες να χάνεις το μέτρο και να λειτουργείς αλλοπρόσαλλα. Το καλό της υπόθεσης είναι πως η καψούρα ξεθυμαίνει σχετικά γρήγορα, οπότε στη συνέχεια είτε προχωράμε στο στάδιο του έρωτα και της αγάπης είτε το αφήνουμε πίσω μας και προχωράμε ξενερωμένοι και πλέον ψύχραιμοι.

Ερωτεύτηκα
Πιο βαθύ απ’ την καψούρα, το στάδιο αυτό δεν υποχωρεί εύκολα. Μπορεί να ‘σαι ερωτευμένος για καιρό. Λένε πως ο έρωτας κρατάει ένα χρόνο. Αυτό, όμως, είναι μεγάλο ψέμα. Μπορείς να ‘σαι και να παραμείνεις ερωτευμένος για πολύ περισσότερο. Είναι εκείνη η φλόγα στα μάτια κάθε φορά που το αντικείμενο του πόθου σου είναι σε ακτίνα οπτικού πεδίου ή όποτε περνάει απ’ το μυαλό σου. Ούτε είναι απαραίτητο να ‘ναι αμοιβαίο. Μπορείς να ‘σαι ερωτευμένος κι η άλλη πλευρά να μην το γνωρίζει καν ή να μη συμμερίζεται τα αισθήματά σου. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ανικανοποίητος έρωτας είναι πιο ζόρικος να φύγει ή να καλμάρει έστω, αφήνοντάς σε να πνίγεσαι μέσα σ’ ένα απωθημένο, ελπίζοντας πως μια ημέρα θα αλλάξουν τα πράγματα.

Σ’ αγαπώ
«Αγαπώ» σημαίνει σε γνωρίζω, γνωρίζω τα χούγια σου, σε ‘χω δει στα καλύτερά σου αλλά και στα χειρότερά σου και παραμένω δίπλα σου. Η αγάπη κρύβει μέσα της και μια δόση καθημερινότητας και συνήθειας. Είναι η εξέλιξη του έρωτα, τον εξυψώνει, του δίνει σάρκα κι οστά. «Αγαπώ» σημαίνει βάζω εσένα και τις ανάγκες σου σε προτεραιότητα. Η ευτυχία σου είναι ζωτικής σημασίας για ‘μένα και θα κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για να τη νιώσεις. Στην υπέρτατη μορφή της μάλιστα, η αγάπη μπορεί να φτάσει και στο σημείο να αποχωριστείς τον άλλο για το δικό του το καλό. «Θέλω να ‘σαι ευτυχισμένος, έστω κι αν η ευτυχία σου δεν περιλαμβάνει εμένα μέσα». Η απόλυτη ανιδιοτέλεια που κανένα απ’ τα παραπάνω συναισθήματα δεν έχει ούτε στο ελάχιστο.

Ό,τι κι αν νιώθεις, τίποτα δεν έχει αξία αν δεν προσπαθήσεις να το βιώσεις κι αν δεν το εξομολογηθείς, όταν είσαι σίγουρος πως το εννοείς, χωρίς να το στολίσεις ούτε να το απομυθοποιήσεις. Ζούμε σε μια εποχή που κρυβόμαστε απ’ το συναίσθημα από φόβο μην πληγωθούμε, και χάνουμε στιγμές κι ανθρώπους βουλιάζοντας στη δειλία. Ζήσε το, κι ας σου βγει σε κακό. Θα ‘ρθει μια μέρα που ο όποιος πόνος θα υποχωρήσει, αφήνοντάς σου την εμπειρία και τις αναμνήσεις. Και σε αυτή τη ζωή, γι’ αυτές ζούμε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here