Home Blog

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ DEF LEPPARD ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στις 31 Δεκεμβρίου 1984, ο 21χρονος ντράμερ του συγκροτήματος, Ρικ Άλεν, κατευθυνόμενος προς το σπίτι της οικογένειας του στο Σέφιλντ για το πάρτι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενεπλάκει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Οδηγούσε το Chevrolet Corvette του όταν τον προσπέρασε προκλητικά ένα Alfa Romeo. Πάνω στα νεύρα του να προσπεράσει το Alfa Romeo δεν πρόσεξε ότι πλησίαζε σε στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πέρασε από ένα πέτρινο τοίχο και κατέληξε σε ένα χωράφι.

Το αυτοκίνητο κατέληξε αναποδογυρισμένο, ο ίδιος εκσφενδονίστηκε εκτός του οχήματος, ενώ η φιλενάδα του Miriam Barendsen παρέμεινε ασφαλής στη θέση της. Από το ατύχημα ο Άλεν έχασε ακαριαία το αριστερό του χέρι. Η Miriam δεν τραυματίστηκε και βρήκε τον Άλεν στο χωράφι. Τους βοήθησαν δύο περαστικοί και ο Άλεν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί επανατοποθέτησαν το χέρι του Άλεν αλλά αναγκαστικά το αφαίρεσαν λόγω μόλυνσης. Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τρεισήμισι εβδομάδες.

Ο Άλεν βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει με το συγκρότημα. Το ίδιο πίστευαν και οι υπόλοιποι αλλά τον στήριζαν ψυχολογικά και δεν ήθελαν να τον διώξουν από τη μπάντα στη χειρότερη στιγμή της ζωής του.

Μαζί με τον Joe Elliott συνάντησαν ειδικούς και άρχιζαν να σχεδιάζουν ένα μοντέλο ντραμς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Ο πρώην ντράμερ των Status Quo, Jeff Rich, που τον βοήθησαν πολύ κατά την ανάρρωσή του, σχεδίασαν μαζί ένα ηλεκτρονικό μοντέλο ντράμς, που θα μπορούσε να παίζει καποιος με το ένα χέρι.

Η κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών ντράμς Simmons, δημιούργησε ένα μοντέλο με τις προδιαγραφές τους. Ο Άλεν έκανε την πρώτη του μετά το ατύχημα εμφάνιση το 1986 στο φεστιβάλ Monsters of Rock στο Κάστρο του Ντόνιγκτον, ενώ το 1987 οι Def Leppard κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Hysteria, που είναι και το πιο επιτυχημένο του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, πουλώντας 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η επιμονή του Άλλεν βοήθησε πολλούς ανθρώπους να μην χάνουν το νόημα τους για τη ζωή έπειτα από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Ο ίδιος μέχρι σήμερα παρεβρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις βοηθώντας ανθρώπους να επανακτίσουν το νόημα τους για τη ζωή όπως επίσης να μην παύουν να κυνηγούνα το όνειρο τους.

WHAT IF?? ΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΟΤΣΑΡΤ, ΒΙΒΑΛΝΤΙ, ΜΠΕΤΤΟΒΕΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧ.

Αναλύοντας το στύλ που έγραφε ο κάθε συνθέτης σε συνάρτηση με τα βιώματα και το τρέντ της εποχής τους η σύγχρονη επιστήμη της μουσικής κατέληξε σε ένα σενάριο του τι μουσικές θα έφτιαχναν άν ζούσαν στις μέρες μας.

Αντώνιο Βιβάλντι

Η κατάσταση υγείας του Βιβάλντι ήταν από τη γέννησή του κακή. Τα συμπτώματα που εμφάνιζε μάλλον ήταν μια μορφή άσθματος. Αυτό του δημιούργησε προβλήματα στην εκτέλεση σε πνευστά όργανα, αλλά δεν τον εμπόδισε σίγουρα να μάθει να παίζει βιολί όπως και να συνθέτει.

Σε ηλικία 15 ετών το 1693 ξεκίνησε να μελετά προκειμένου να γίνει ιερέας, όπου και χειροτονήθηκε το 1703 σε ηλικία 25 ετών και σύντομα του απέδωσαν το υποκοριστικό «Il Prete Rosso» (ο κόκκινος παπάς) εξαιτίας του ότι ήταν κοκκινομάλλης. Σύντομα μετά τη χειροτόνησή του, το 1704, απαλλάχθηκε από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ως ιερέας λίγες μόνο φορές, ενώ παρόλο που ανακλήθηκε από τα λειτουργικά του καθήκοντα, παρέμεινε ιερέας.

Σήμερα άν ζούσε πιθανόν να συνέθετε psychedelic rock σε στυλ Donovan, Βyrds, 13th floor elevators, Aphrodites child, Doors και Jefferson.

Μπεττόβεν

Θα ήταν ένας αυστηρός συνθέτης, χωμένος μέσα στα χίλια προβλήματά του, απομονωμένος μισότρελος, και πιθανόν μετά τον θάνατό του θα έβρισκαν στο συρτάρι του όλα τα έργα που έγραψε και θα ήταν μία εμπειρία να ακούς Μπετόβεν με την ιστορία της μουσικής 2,5 αιώνων συμπυκνωμένη σε 9 συμφωνίες, αρκετή μουσική για άλλους δυόμιση αιώνες.

Σήμερα άν ζούσε πιθανόν να συνέθετε Fussion Jazz/Rock και σίγουρα με ήχο Hendrix.

Μότσαρτ

Ήδη από την παιδική του ηλικία ο Μότσαρτ έδειξε ότι διέθετε σημαντικές μουσικές ικανότητες, οι οποίες υποστηρίχθηκαν συστηματικά από τον πατέρα του, έναν από τους καλύτερους μουσικούς παιδαγωγούς της εποχής του. Ιδιαίτερα τα ταξίδια σε χώρους με υψηλή μουσική καλλιέργεια έδωσαν σημαντική ώθηση στη συνθετική δραστηριότητα του μεγάλου συνθέτη και βοήθησαν στη δημιουργία ενός χαρακτηριστικού προσωπικού στιλ.

Αντίθετα, αμελήθηκε σημαντικά η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών της συνθέσεως, με αποτέλεσμα ο Μότσαρτ να έχει διαρκώς ορισμένα προβλήματα, π.χ. με την αντίστηξη. Μόνο στα χρόνια της Βιέννης κατάφερε, να διορθώσει τις παιδικές παραλείψεις. Όπως και πολλοί άλλοι συνθέτες εκείνης της εποχής, ο Μότσαρτ συνέθετε τα έργα του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η φήμη, όμως, ότι συνέγραφε τις συμφωνίες χωρίς προετοιμασία, “από το μυαλό”, αποτελεί μάλλον καλοπροαίρετη υπερβολή.

Σήμερα άν ζούσε πιθανόν με τη τρέλλα και την αγπη του για ότι μοντέρνο και επαναστατικό θα έγραφε τα πάντα όλα! Από Punk, Progressive στυλ Jethro, Camel, Floyd, Zappa, Rock N Roll και Beatles…O Mozart θα ήταν ο πιο επιτυχημένος μουσικός παραγωγός με επιτυχία σε όλα τα είδη μουσικής. Σαν συνθέτης θα γνώριζε πιθανά την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από κινηματογραφικές συνθέσεις και καμιά 10 Όσκαρ που θα του έδινε η ακαδημία, πριν το αποκηρύξει για τα οικονομικά ερωτικά ποινικά δικαστικά σκάνδαλα.

Σεμπάστιαν Μπάχ

Υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος συνθέτης αυτής της περιόδου, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης Δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από 1000 έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά του, και απογειώνουν στην τελειότητα. Παρόλο που δεν ειχε κάποια νέα μουσική φόρμα, εμπλούτισε το γερμανικό μουσικό στυλ της εποχής με μια δυνατή και εντυπωσιακή τεχνική, έναν φαινομενικά αβίαστο έλεγχο της αρμονικής και μοτιβικής οργάνωσης, και την προσαρμογή ρυθμών και ύφους από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από Γαλλία και Ιταλία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα, αρτιστικό υπόβαθρο και, κυρίως, υψηλή πνευματικότητα.

Σήμερα άν ζούσε πιθανόν ο Bach να έγραφε ηλεκτρονική μουσική μέχρι Original Black Blues, πολύ πιο καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Θα άλλαζε την ιστορία των ήχων ως μηχανικός ήχου και με την τεχνολογία βοηθό σήμερα θα ακούγαμε κάτι άλλο. Και σίγουρα θα έγραφε μουσική για εκατοντάδες ταινίες.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

Όταν αναβάλλεις την ικανοποίηση μιας ανάγκης γίνεται απωθημένο. Το μεγάλο απωθημένο αποτελεί μη εκπλήρωση ενός στόχου. Τα μικρά απωθημένα είναι μικρές πηγές άγχους.

Είσαι στο σπίτι…

…η πετσέτα βρίσκεται στο πάτωμα, ο νεροχύτης έχει τρία πιάτα άπλυτα, ο καναπές δεν είναι τακτοποιημένος, και λες «Άσ’ το, θα το κάνω μετά, αργότερα,». Αυτά τα «άστο» δημιουργούν μικρές μη εκπληρώσεις. Οι μη εκπληρώσεις σε οδηγούν στο να μην ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου και, όταν μια ανάγκη δεν ικανοποιείται, γίνεται απωθημένο. Οι μικρές μη εκπληρώσεις, οι ανικανοποίητες ανάγκες, μετατρέπονται σε μικρές πηγές άγχους, οι μικρές πηγές άγχους συσσωρεύονται, και στο τέλος της ημέρας δεν νιώθεις καλά και δεν ξέρεις τον λόγο.

Ο λόγος όμως είναι ότι έχει συσσωρευτεί το άγχος που πηγάζει από τα πολλά μικρά απωθημένα. Είναι αυτά τα μικρά «άστο καλύτερα» που δημιούργησαν το αρνητικό συναίσθημα. Και πού σε οδηγεί το άγχος αυτό; Στο να μην προχωράς παρακάτω, να μην ξεκινάς καν άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

Όταν αναβάλλεις τα μικρά, προγραμματίζεσαι να αναβάλλεις τα σπουδαία, ενώ όταν εκπληρώνεις τα μικρά, προγραμματίζεσαι για να εκπληρώνεις τα σπουδαία.

Αν πιάσεις την πετσέτα και τη βάλεις στη θέση της, αν συμμαζέψεις τον καναπέ, αν πλύνεις αυτά τα τρία πιάτα, δημιουργείς ένα περιβάλλον το οποίο είναι πιο φιλικό προς εσένα, πιο δημιουργικό. Ουσιαστικά, με τις εκπληρώσεις αυτές έλεγξες το περιβάλλον σου, για αυτό και νιώθεις το συναίσθημα της νίκης και της πληρότητας.

Ολοκληρώνοντας αυτά που έχεις αφήσει στη μέση, είσαι σε καλύτερη διάθεση και νιώθεις πιο έτοιμος ώστε να καλέσεις έναν φίλο στο τηλέφωνο, να κανονίσεις μια έξοδο ή απλώς να καθίσεις σπίτι σου και να πιεις ένα ποτήρι κρασί. Το μυαλό σου είναι πλέον ελεύθερο από σκέψεις αναβολής και μπορεί να σκεφτεί πιο καθαρά. Απελευθερώνεις χώρο διαθέσιμης μνήμης αλλά και συναισθηματικό φορτίο, που σε κάνει πιο δυνατό και σε οδηγεί στο επόμενο επίπεδο.

Πιο ήρεμος από ποτέ. Ή μπορεί απλώς να μη συμβεί τίποτα, αλλά να έχεις κερδίσεις μια όμορφη στιγμή. Και όλα αυτά ξεκινούν από τις μικρές εκπληρώσεις, δηλαδή από τις αναβολές της αναβλητικότητάς σου.

ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Αρχικά την εκτίμηση που απορρέει από κάθε ανθρώπινη συναλλαγή του. Οι αρχές και οι αξίες που καθοδηγούν τον τρόπο ζωής του. O σεβασμός και η αυτογνωσία που εκπέμπει σε κάθε του παρουσία.

Η ανάληψη ευθύνης σε κάθε λάθος ή ατόπημά του. Η αμερόληπτη λογική που κυριαρχεί σε κάθε απόφασή του. Να πετυχαίνει τους στόχους του με το πείσμα και την επιμονή του. Να μην πτοείται και να μην αποδυναμώνεται από τα εμπόδια που προβάλλονται στον στίβο της ζωής.

Ο πραγματικός Άντρας….

– Δεν εγκαταλείπει τις μάχες και δεν τρέχει να κρυφτεί στην αρένα της επιβίωσης.

– Αγωνίζεται και πεισμώνει στα δύσκολα.

– Λυγίζει αλλά δεν σπάει μπροστά στον πόνο.

– Δέχεται τις ήττες με υπερηφάνεια και τις νίκες με ταπεινοφροσύνη.

– Δεν τον χαρακτηρίζει το φύλο του, αλλά ο αυτοσεβασμός και η προσωπικότητά του.

– Δεν ξεχωρίζει για τη σωματική του διάπλαση, αλλά για το ήθος του και την τιμή του.

– Δεν τον ορίζει η αρρενωπότητα του αλλά η σωστή στάση ζωής και τα εσωτερικά χαρίσματά του.

– Δεν τον προσδιορίζει η γοητεία του, αλλά η εντιμότητα και η ευθύτητα που ακολουθούν τα βήματά του. Η γνησιότητα κάθε συναισθήματος που αναβλύζει μέσα από την ύπαρξή του. Η τόλμη να εκφράζει χωρίς φόβο τον έpωτα του.

– Διεκδικεί με πάθος ότι επιθυμεί χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του. Προβάλλει έντονα την απογοήτευση και τον θυμό του χωρίς περιστροφές.

– Διαχειρίζεται με ευγένεια και λεπτότητα τις ευαίσθητες καρδιές.

– Αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη μέσα από τις αισθηματικές του συνδιαλλαγές.

– Δεν τον τρομάζουν οι δεσμεύσεις.

– Δε λιποτακτεί και δεν χάνεται μέσα από τις σχέσεις.

– Δεν κρύβεται πίσω από ξαφνικές φυγές και απόλυτες σιωπές.

– Εξηγείται ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές.

– Κουρελιάζει τον εγωισμό του και αποβάλει τα κομπλεξικά σύνδρομα που επικρατούν. Έχει να το θάρρος ξεφεύγει από το «αντρικό πρότυπο» ξεδιπλώνοντας τις ευαισθησίες του.

– Σπάει τους κανόνες και να αποτελεί την εξαίρεση αναδιπλώνοντας τις αδυναμίες του.

– Τον ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια του και όχι η εικόνα του.

– Αναζητάει την ουσία στις ψυχές και δεν τις χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

– Δεν παραδίδει την ‘’ελεύθερη φύση’’ του και δεν περιορίζει τους ανθρώπους που είναι κοντά του. Βγάζει το κοστούμι του μπροστά στις κακίες και δεν τις αφήνει να τον αγγίξουν.

– Απομακρύνεται από κακεντρέχειες και μίση και δεν τους επιτρέπει να τον παρασύρουν.

– Δεν μιλάει με μισόλογα και δεν αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς.

– Αρνείται να φορέσει τη μάσκα της υποκρισίας και της ψευτιάς και μένει αναλλοίωτος σε κάθε σημάδι εκμετάλλευσης και φθοράς.

– Χαράσσει τις δικές του διαδρομές και δεν περιφέρεται άσκοπα στο πλήθος αφήνοντας στους ανθρώπους πληγές.

– Έχει μάθει να μετράει τις λέξεις του, να λογαριάζει τα βήματα του και να υπολογίζει τους ανθρώπους μόνο με τις πράξεις.

– Γοητεύεται από την εσωτερική ομορφιά και γοητεύει με την αξιοπρεπή του στάση και συμπεριφορά.

Τον Άντρα, δε τον κάνουν τα υλικά του αγαθά, το σώμα, τα λεφτά ή τα υπάρχοντα του (καλά κι αυτά). Άντρας είναι αυτός που η ειλικρίνεια του είναι μεγαλύτερη από την μυϊκή του δύναμη. Και η προσωπικότητα του πιο ισχυρή από το καλογυμνασμένο του σώμα.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Καθόλου τυχαίο ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, είναι φυσικό κομμάτι του εαυτού μας που αποκαλύπτουν πολλά.

Οι επιστήμονες (στο πανεπιστήμιο Orebro της Σουηδίας), ανακάλυψαν ότι το χρώμα των ματιών επηρεάζεται από τα ίδια γονίδια που σχηματίζουν τους μετωπιαίους λοβούς.

Έτσι, άτομα με συγκεκριμένο χρώμα ίριδας έχουν την ίδια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Το μάτι συνδέεται νευρολογικά με τον εγκέφαλο τόσο στενά που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου που μπορούμε να δούμε από έξω. Το μάτι μας δίνει ζωτικές πληροφορίες για την λειτουργία του εγκεφάλου.

Σκούρα καστανά/Μαύρα Μάτια

Είναι πολύ πιθανό, ότι είστε γεννημένοι ηγέτες. Οι άλλοι άνθρωποι τους βλέπουν σαν να έχουν κάτι μυστηριώδες αλλά θεωρούνται πιο ευχάριστοι. Οι άνθρωποι με πολύ σκούρα μάτια πίνουν λιγότερο ενώ είναι καλύτεροι στα σπορ που περιλαμβάνουν στόχους.

Μπλε Μάτια

Μεγάλη εσωτερική δύναμη και φυσική αντοχή. Οι άνθρωποι με μπλε μάτια, είναι πιο συνεσταλμένοι και μετριόφρονες. Το 2006 Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως τα παιδιά με μπλε μάτια είχαν την τάση να είναι πιο προσεχτικά σε νέα πράγματα και σημαντικά λιγότερο ανοιχτά στους συνομήλικες τους. Επίσης θεωρούνται από τους άλλους σαν ανταγωνιστικοί και με έπαρση. Παρά αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, οι γυναίκες με μπλε μάτια αντέχουν καλύτερα τους πόνους της γέννας από αυτές που είχαν πιο σκούρα μάτια. Επίσης, έχουν την τάση να χειρίζονται καλύτερα διάφορες μορφές άγχους και κατάθλιψης.

Μάτια Γκρι

Τα γκρι μάτια είναι σπάνια όμως στην πραγματικότητα είναι μια απόχρωση του μπλε. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένο άτομο. Επίσης έχουν την ιακνότητα να συμπεριφέροντε διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Αυτό μπορεί να είναι και αρνητικό και θετικό. Χρειάζεται να δουλέψετε πιο σκληρά από τους άλλους ανθρώπους για να επιβληθείτε και αγωνίζεστε για να σας πάρουν στα σοβαρά, αλλά ταυτόχρονα κρατάτε ψηλά την άμυνά σας.

Καστανοπράσινα Μάτια

Τα καστανοπράσινα μάτια είναι δύσκολο να περιγραφούν αν και μερικοί άνθρωποι έχουν τον δικό τους ορισμό. Τα μάτια αυτά αλλάζουν χρώμα από πράσινο μέχρι καφέ είτε γιατί η ίριδα έχει δυο διαφορετικά χρώματα. Οι άνθρωποι με τέτοια μάτια θεωρούνται από νεαρή ηλικία διαφορετικοί και μοναδικοί. Είναι ανεξάρτητοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυθόρμητοι. Όμως συχνά φαίνεται πως χαρακτηρίζονται ισορροπημένα άτομα, αλλά κρύβουν και πολύ μυστήριο για να τους καταλάβει κανείς. Και τέλος είναι επιρρεπείς σε πεπτικά προβλήματα.

Καφετί Μάτια

Αυτοί που έχουν με καφετί μάτια είναι πιστοί, ευγενικοί και δεν υποτάσσονται. Κοιμούνται δυο ώρες λιγότερο από αυτούς που έχουν μάτια με ανοιχτό χρώμα, άρα έχουν κάνουν κακής ποιότητας ύπνο και δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί.

Πράσινα Μάτια

Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια περιγράφονται σαν “σeξι.” Είναι τα μάτια που όλοι θα ήθελαν. Τα πράσινα μάτια έχουν ισορροπημένη την μελανίνη που τα κάνει να είναι ευχάριστα και επιβλητικά όπως τα καφέ μάτια, αλλά επίσης δυνατά και προσεχτικά όπως τα μπλε μάτια. Τα πράσινα μάτια ‘έχουν έναν αέρα μυστηρίου και μια ήρεμη αυτάρκεια. Συχνά είναι απρόβλεπτοι, αλλά αργούν να θυμώσουν. Είναι αυθεντικοί, δημιουργικοί και τα καταφέρνουν καλά υπό πίεση.

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Κουτσομπολεύουμε τόσο πολύ που το 80% των συζητήσεων μας το περνάμε μιλώντας για τις συνήθειες των άλλων.

Μια φράση που καταπολεμά το κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό είναι παντού και είναι δύσκολο να το αποφύγουμε. Αλλά οι ψυχολόγοι αποκάλυψαν μια φράση που μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε κουτσομπόλη. Όταν κάποιος προσπαθεί να σας βάλει σε μια αρνητική συζήτηση για έναν άλλο άνθρωπο, απλά ρωτήστε:

«Γιατί μου το λες αυτό;»

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η φράση είναι αποτελεσματική για δύο λόγους

– η ερώτηση καταρρίπτει το κίνητρο του κουτσομπόλη

– αναγκάζει τον κουτσομπόλη να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεστε να εμπλακείτε στο κουτσομπολιό.

Το κουτσομπολιό μπορεί να σας βοηθήσει να δεθείτε με τους άλλους, μπορεί και να πληγώσει.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το κουτσομπολιό για να μειώσουν κάποιον ή για να χτίσουν την εμπιστοσύνη τους για κάποιον. Αλλά αξίζει να προσέχουμε. Αν κάποιος σας λέει πάντα κουτσομπολιά για τους άλλους, τότε θα σε κουτσομπολέψει και όταν μιλάει με άλλα άτομα. Προσέξτε πόσες πληροφορίες μοιράζεστε.

Οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο κουτσομπολεύουμε είναι για να χτίσουμε κοινωνικούς δεσμούς με τους άλλους. Τα πράγματα που αντιπαθεί μια ομάδα ατόμων είναι πιο ισχυρά στους ανθρώπινους δεσμούς από τα κοινά ενδιαφέροντα.

Όταν οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν, νιώθουν ότι μοιράζονται το χιούμορ και τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Επίσης, νιώθουν έναν ενθουσιασμό όταν αποκαλύπτουν “εμπιστευτικές πληροφορίες” για άλλους.

Πολλοί άνθρωποι που κουτσομπολεύουν συνεχώς στην πραγματικότητα χαίρονται με τις ατυχίες των άλλων. Όταν κάποιος αποτυγχάνει, έχει μια ντροπιαστική στιγμή ή εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο, ο κουτσομπόλης ευχαριστιέται από το γεγονός ότι κάποιος άλλος πονά και ανυπομονεί να το μοιραστεί.

Με το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, το κουτσομπολιό βλάπτει ακόμα περισσότερο κοινωνικά και συναισθηματικά, ειδικά τους εφήβους και τα παιδιά.

Το κουτσομπολιό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε bullying, το οποίο μπορεί να πληγώσει βαθιά την ψυχική και συναισθηματική υγεία ενός εφήβου, αλλά και την κοινωνική του ανάπτυξη. Το κουτσομπολιό στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε διαδικτυακό bullying, αφού οι έφηβοι δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια, ντροπιαστικές ιστορίες ακόμα και γuμνές φωτογραφίες άλλων.

Το κουτσομπολιό με την μορφή του διαδικτυακού bullying έχει οδηγήσει εκατομμύρια εφήβους στην κατάθλιψη και πολλούς στην αυτοκτονία.

Το κουτσομπολιό είναι επικίνδυνο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν κουτσομπολεύουμε, πληγώνουμε ένα άλλο άτομο, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα προσπαθήσει να σας βάλει σε διαδικασία να κουτσομπολέψετε, χρησιμοποιήστε τη φράση…

«Γιατί μου το λες αυτό;»

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ

Υπάρχει ένας όρος που ονομάζεται “συναισθηματικός εκβιασμός” που ουσιαστικά είναι μία μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης που συμβαίνει μέσα στις στενές προσωπικές σχέσεις.

Σε αυτές τις σχέσεις, ο πρώτος χρησιμοποιεί ψυχολογική πίεση προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του, ενώ ταυτόχρονα ο δεύτερος υποχωρεί μπροστά στο φόβο των συνεπειών. Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι μία μορφή ψυχολογικής κακοποίησης με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Ο «συναισθηματικός εκβιαστής» προβάλλει τις απαιτήσεις του και τις ανάγκες του πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα πάρει αυτό που επιθυμεί χρησιμοποιεί ψυχολογική πίεση απειλώντας, άμεσα ή έμμεσα, ότι αν δε γίνει το δικό του θα υπάρξουν συνέπειες. Υπάρχουν διαφορετικές μορφές συναισθηματικού εκβιασμού. Ο εκβιαστής μπορεί να απειλεί ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του, ότι θα τιμωρήσει το «θύμα» του αν δεν ανταποκριθεί ή μπορεί να παριστάνει το μάρτυρα προκαλώντας συναισθήματα ενοχής και οίκτου. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που χρησιμοποιούν μία μορφή δωροδοκίας, υποσχόμενοι διάφορα ανταλλάγματα προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Ποιοί είναι οι μάρτυρες. Σκεφτείτε μία μητέρα η οποία στερεοτυπικά όταν επιθυμεί κάτι, επαναλαμβάνει στα παιδιά της ότι «έκανε τα πάντα και ξόδεψε όλη της τη ζωή» για να τα μεγαλώσει σωστά ή ένα σύζυγο ο οποίος πάντα προβάλλει το γεγονός ότι εργάζεται σκληρά για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά του. Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ενοχή και την υποχρέωση σαν μοχλό για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Οι τιμωροί. Οι τιμωροί χρησιμοποιούν απειλές και κυρώσεις για να πιέσουν τις καταστάσεις. Μπορεί να απειλούν ότι θα τους συμβούν επώδυνα πράγματα αν δεν τους βοηθήσουμε, ότι θα είναι δυστυχείς, ότι θα κινδυνέψουν ή ακόμα ότι θα μας κάνουν να υποφέρουμε αν δεν ενδώσουμε στις πιέσεις τους.

Οι δωροδοκούντες. Προκειμένου να αποσπάσουν αυτό που θέλουν από το «θύμα» του εκβιασμού τους, δίνουν υποσχέσεις και ανταλλάγματα: «Αν κάνεις αυτό που θέλω, θα συνεχίσω να σε φροντίζω».

Οι συνέπειες του συνεχιζόμενου συναισθηματικού εκβιασμού είναι οδυνηρές για τον ψυχισμό των θυμάτων. Αισθάνονται ανασφαλείς, ασήμαντοι και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ κάθε φορά που κάνουν κάτι για τον εαυτό τους νιώθουν εγωιστές. Τα κύρια συναισθήματα που εμπνέει ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι φόβος, υποχρέωση και ενοχή. Το αποτέλεσμα είναι ότι το «θύμα» εμπλέκεται σε έναν ιστό από τον οποίο αισθάνεται αδύναμο ή ανίκανο να ξεφύγει.

Οι άνθρωποι που πέφτουν «θύματα» συναισθηματικού εκβιασμού είναι συνήθως άνθρωποι με έντονα αλτρουιστικά αισθήματα αλλά ταυτόχρονα φοβούνται και αποφεύγουν τη ρήξη, το θυμό και τη διαφωνία. Έχουν μεγάλη ανάγκη να τους αγαπούν, να τους αποδέχονται και να έχουν ανθρώπους γύρω τους. Γίνονται έτσι ευάλωτοι στις συναισθηματικές πιέσεις και εύκολα υπαναχωρούν με αποτέλεσμα να βάζουν πάντοτε τις ανάγκες τους σε δεύτερο πλάνο.

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ή να παραδεχτούν ότι κάποιος τους εκβιάζει συναισθηματικά. Πως μπορούμε να τους καταλάβουμε?

– Σας απειλούν ότι θα σας εγκαταλείψουν αν δεν κάνετε αυτό που σας ζητούν.

– Όταν τους αρνηθείτε κάτι, σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

– Σας κατηγορούν ότι είστε εγωιστές, άπληστοι, ότι σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας.

– Σας δίνουν υποσχέσεις τις οποίες σπάνια τηρούν όταν τελικά πετύχουν αυτό που θέλουν.

– Αφήνουν να εννοηθεί ότι αν δεν τους βοηθήσετε θα τους συμβεί κάτι κακό.

– Επαναλαμβάνουν διαρκώς πόσο τους απογοητεύετε, πόσο δεν το περίμεναν αυτό από σας και πόσο τους πληγώνει η συμπεριφορά σας.

– Σας υπενθυμίζουν συχνά πόσα έχουν κάνει για σας και άρα, πόσο υποχρεωμένοι είστε.

– Σας λένε καλά λόγια και σας φέρονται καλά όσο τους δίνετε ό,τι σας ζητήσουν αλλά τα αναιρούν όλα και γίνονται σκληροί και επιθετικοί στο πρώτο όχι που θα πείτε.

– Χρησιμοποιούν τα χρήματα σαν απειλή ή σαν εργαλείο για να σας χειριστούν.

Αναγνωρίστε τη μορφή του εκβιασμού, βάλτε όρια για να μπορέσετε να δείτε τον εαυτό σας από απόσταση. 

Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές. Κάνοντας μικρές προσωπικές επιλογές σε καθημερινή βάση και υποστηρίζοντας τον εαυτό σας, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να βάλετε όρια αλλά και να θυμηθείτε σταδιακά πώς είστε δυνατοί, αξιόλογοι και πως η αγάπη και η συντροφιά σας αξίζει, χωρίς να χρειάζεται να την «εξαγοράζετε» υποχωρώντας πάντα σε αυτό που σας ζητούν.

ΠΟΙΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ

…και θεωρουνται οι καλύτεροι «πελάτες» του πλαστικού χειρουργού, που δεν θα δίσταζαν να ξοδέψουν μια περιουσία προκειμένου να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν

Μιλάμε για τα ζώδια εκείνα που έχουν μεγάλο κόλλημα με την εξωτερική τους εμφάνιση, θέλουν το καλύτερο όπως το έχουν στο μυαλό τους και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι γνωστός για την τελειομανία του. Δεν έχει καμία σημασία, αν είναι άντρας ή γυναίκα. Θέλει να βλέπει στον καθρέφτη μια τέλεια εικόνα που να ικανοποιεί τα δικά του standards γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. Το ένα του ξινίζει και το άλλο του βρωμάει. Έτσι κάθε λίγο και λιγάκι τσούκ στον πλαστικό χειρουργό της για… διορθώσεις. Και ο Μίκι Ρούρκ, Παρθένος είναι…

ΛΕΩΝ

Ο Λέων δεν είναι τελειομανής, είναι όμως νάρκισσος. Και μάλιστα από τους μεγαλύτερους του ζωδιακού. Ο Λέοντας, θέλει να μείνει για πάντα νέος, λαμπερός και γοητευτικός. Είτε είναι ο άντρας του ζωδίου είτε η γυναίκα, η συμπεριφορά τους είναι η ίδια. Δεν μετράνε τα λεφτά που θα δώσουν σε γιατρούς, πλαστικές και όποια άλλη θεραπεία μπορεί κάποιος να τους συστήσει. Αν είχαν και λίγο Τοξότη μέσα τους θα πήγαιναν να αναζητήσουν το νερό από την πηγή της νεότητας…

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι ο νάρκισσος του ζωδιακού. Είναι ο τύπος ανθρώπου, που θέλει να κοιτάζεται στον καθρέφτη, και να λέει: «φτου σου κοριτσάρα/αγοράρα μου! Τι πλάσμα είσαι εσύ!». Θέλει να έχει μια άψογη εξωτερική εμφάνιση με την όσο το δυνατόν λιγότερη… κούραση. Δηλαδή, θα σου πει: «ποιος τρέχει τώρα στα γυμναστήρια; Αφού μπορώ να κάνω μια λιποαναρρόφηση και να φύγει το… περιττό;». Ο Ζυγός κυνηγά με μανία την ομορφιά, την καλαισθησία, την μόδα και την… νεότητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η διαφορά του είναι ότι εκείνος δεν χάνει το μέτρο και δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να παραμορφωθεί. Θα κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει. Δε θα διστάσει να βάλει νυστέρι αν θεωρήσει ότι κάτι πάνω του τον χαλάει. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, θα το φτιάξει όπως εκείνος το είχε στο μυαλό του…

ΠΟΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΛΑΚΡΟΥΣ, ΚΑΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ, ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Όλοι μας κληρονομούμε κάποια γονίδια από τους γονείς μας. Όμως, κάποια άλλα τα κληρονομούμε από τους προγόνους μας. Όπως…

– Ψηλή χοληστερόλη

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης συνδέονται με αυτά που τρώνε. Αλλά αρκετές φορές τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δεν εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής αλλά από τα γονίδια. Περίπου 1 στους 500 ανθρώπους έχει μια ειδική γενετική μετάλλαξη η οποία οδηγεί σε συσσώρευση χοληστερόλης στο αίμα τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν υψηλά επίπεδα της ουσίας αυτής, ακόμη και αν δεν τρώνε τίποτα πέρα από λαχανικά.

– Ανδρική φαλάκρα που προέρχεται από τη μητέρα

Ένα από τα γονίδια που παίζει ρόλο στην φαλάκρα βρίσκεται στο χρωμόσωμα Χ. Οι άνδρες το κληρονομούν από τις μητέρες τους, και πολύ λιγότερο από τον πατέρα τους. Επιπλέον, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν επίσης επίδραση στην απώλεια των μαλλιών.

– Ακαδημαϊκή επιτυχία

Όταν μια μαμά μαλώνει το παιδί της που πήρε χαμηλό βαθμό στο σχολείο και επισημαίνει ότι εκείνη τα πήγαινε καλύτερα, κατά μία έννοια έχει πραγματικά δίκαιο. Η ακαδημαϊκή επιτυχία κατά 55% εξαρτάται από την γενετική κληρονομιά. Χιλιάδες γονίδια ευθύνονται άμεσα για το πόσο καλά θα τα πάτε στο σχολείο ή όχι. Έτσι, αν οι γονείς σας είχαν εξαιρετικές ικανότητες κατά τις σχολικές ημέρες τους, έχετε μεγάλες δυνατότητες.

Αγάπη για τον καφέ

Άν πίνετε πολύ καφέ τότε μπορείτε να κατηγορήσετε τα γονίδιά σας! Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια συγκριτική μελέτη των ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καφέ και εκείνων που μπορούν. Αποδείχθηκε ότι η δεύτερη ομάδα είχε ένα συγκεκριμένο σύνολο γονιδίων που έδειχνε πως απορροφάται η καφεΐνη πιο αργά. Αυτό σήμαινε ότι δεν αισθάνονται ιδιαίτερη ανάγκη να πίνουν σε τακτική βάση, προκειμένου να πάρουν μια δόση ενέργειας.

– Μονογονιδιακή μορφή διαβήτη νέων (MODY)

Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ των ηλικιωμένων. Αλλά μερικές φορές αυτό συμβαίνει σε παιδιά και εφήβους με ενεργό τρόπο ζωής. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι γνωστός ως διαβήτης των νέων και εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης. Η κακή διατροφή μπορεί επίσης να συμβάλει.

– Αχρωματοψία από τη μητέρα

Η αδυναμία να γίνει διάκριση μεταξύ ορισμένων χρωμάτων είναι συχνά κάτι που ένα άτομο κληρονομεί μέσω των γονιδίων του. Το γονίδιο που την παράγει, συχνά κληρονομείται στους γιους από τις μητέρες τους. Κυρίως οι άνδρες πάσχουν από αχρωματοψία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο γενετικό τους υλικό, η έλλειψη του χρωμοσώματος Χ δεν αντισταθμίζεται. Αντιθέτως, οι γυναίκες έχουν ένα Χ χρωμόσωμα «έκτακτης ανάγκης» από τους πατέρες τους.

– Δυσανεξία στη λακτόζη

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το 5% των ενηλίκων έχει μειωμένη ικανότητα να αφομοιώσει τη λακτόζη. Για αυτό, ευθύνεται ένα συγκεκριμένο γονίδιο. Όταν ένα παιδί είναι ακόμη πολύ νέο και χρειάζεται γάλα για να επιβιώσει, το σώμα δημιουργεί ένα ένζυμο για την πέψη της λακτόζης. Καθώς το άτομο μεγαλώνει, μειώνεται η ικανότητά του να απορροφήσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν το γονίδιο για την ανοχή της λακτόζης, που σημαίνει ότι μπορούν να αφομοιώσουν το γάλα αποτελεσματικά χωρίς προβλήματα, σε οποιαδήποτε ηλικία.

– Ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτου

Επιστημονικά αποδείχτηκε ότι δεν έχει ο καθένας την έμφυτη ικανότητα να οδηγήσει αυτοκίνητο, άσχετα άν όλοι σχεδόν οδηγούν και για αυτό έχουμε πολλά ατυχήματα. Ωστόσο, εάν έχετε ειδικά γονίδια που επηρεάζουν την ικανότητά σας να προσανατολιστείτε, την ταχύτητα των αντιδράσεων ή τη μνήμη σας, το να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι μπορεί να είναι κακή ιδέα. Είναι πιο πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή κατά την οδήγηση και ως εκ τούτου, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακείτε σε ατύχημα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτά τα γονίδια βρίσκονται στο 30% του πληθυσμού.

– Μυωπία

Η πιθανότητα ένα άτομο να έχει ή να αναπτύξει μυωπία είναι κληρονομική. Αν και οι δύο γονείς έχουν αυτό το πρόβλημα, τότε ο κίνδυνος του παιδιού να την εμφανίσει είναι γύρω στο 50%. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τα γονίδια. Εκείνοι που ξοδεύουν λιγότερο χρόνο μπροστά από έναν υπολογιστή και αποφεύγουν να ζορίζουν υπερβολικά τα μάτια τους, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πάσχουν από μυωπία.

– Δημοτικότητα

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά το μυστικό της δημοτικότητας ενός ατόμου είναι κρυμμένο στα γονίδιά του. Επιστήμονες του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από πολλά χρόνια επίπονης έρευνας. Πιστεύουν ότι από την αρχή της ύπαρξης της ανθρωπότητας, όσοι κατείχαν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με πηγές τροφίμων ή κίνδυνους, ήταν στο επίκεντρο της προσοχής ως συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν τα γονίδιά τους στους απογόνους τους. Οι άνθρωποι που κληρονόμησαν τα γονίδια αυτά, είναι εκείνοι που είναι δημοφιλείς μεταξύ των συμμαθητών τους και που οι άλλοι άνθρωποι συχνά θέλουν να έχουν για φίλους. Πώς έγινε αυτό; Ίσως η μελλοντική έρευνα το κάνει σαφέστερο.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ “MY WAY” ΤΟΥ FRANK SINATRA

Το τραγούδι που έγινε σημείο αναφοράς για τον “Franky” δεν το τραγούδησε πρώτος.

Το 1967 ο Paul Anka βρισκόταν στη Νίκαια για διακοπές και άκουγε παντού ένα νέο χίτ που του άρεσε πολύ. Το τραγούδι ήταν το “Comme d’habitude” με τον Claude Fransois και εντυπωσιάστηκε από τη μελωδία του.

Στην επιστροφή πέρασε από το Παρίσι και αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού για να το κάνει στα αγγλικά, παρόλο που στην πορεία το ξέχασε σε ένα συρτάρι.

Ένα χρόνο μετά δειπνούσε με τον Φράνκ Σινάτρα και κάτι τύπους από την ιταλική μαφία στο εστιατόριο “Gino” στη Φλώριδα στο Μιάμι. Εκεί ο Σινάτρα του είπε ότι κουράστηκε από τη δουλειά και σκεφτόταν να τα παρατήσει. Όλο το βράδυ ο Anka σκεφτόταν τα λόγια του Σινάτρα και τότε στο μυαλό του ήρθε η μελωδία του τραγουδιού και ένα τίτλος…”My Way”, μετά που το βλέμα του έκατσε στο εξώφυλλο του περιοδικού “MY” που ήταν επάνω σε ένα τραπεζάκι και σκέφτηκε πόσο θα τάιριαζε στον Σινάτρα μια έξοδος με το δικό του τρόπο.

Έκατσε αμέσως στη γραφομηχανή του και σκέφτηκε τι θα έγραφε εκείνη τη στιγμή ο Σινάτρα με αυτή τη μελωδία στη ψυχολογική κατάσταση που ήταν…και άρχισε…

“and now the end is near…” στη συνέχεια έγραψε εκφράσεις που χρησιμοποιούσε ο Σινάτρα στη καθημερινότητα του όπως το “i ate and i spit it out” και μέχρι τις 5 το πρωί το είχε τελειώσει.

Ξύπνησε τον Σινάτρα στο τηλέφωνο και του είπε έχω ένα τραγούδι για σένα που θέλω να το πείς πριν τα παρατήσεις. Οι στίχοι μιλούν για ένα άντρα που φτάνει στο τέλος της ζωής του και αναπολεί με ικανοποίηση το παρελθόν του, τις επιλογές του και πως το αντιμετώπισε με το δικό του τρόπο.

Στις 30 Δεκεμβρίου το 1968 ο Σινάτρα το ηχογράφησε σαν το τελευταίο του τραγούδι αλλά η επιτυχία που ήρθε του έκλεισε την πόρτα της εξόδου. Ο κόσμος έπαθε ντελίριο και τελικά ανέβαλε την παραίτηση του από το τραγούδι.

Η σχέσεις του Paul Anka με την εταιρία του κλονίστηκαν γιατί ήθελαν το τραγούδι να το πεί ο ίδιος αλλά ο Paul τους είπε “αυτό το κομμάτι γράφτηκε για τον Φρανκ”. Παρόλα αυτά το είπε πιο μετά και ο Anka.

Το τραγούδι ταυτίστηκε τόσο με τον Σινάτρα που στην πορεία το σιχάθηκε.

Παραδέχτηκε στην κόρη του Τίνα ότι χωρίς αυτό το κομμάτι ίσως να μην γινόταν αυτό που κατέλειξε στη μουσική βιομηχανία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ (SUP)

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα θαλάσσια σπορ είναι ότι εξελίσσονται συνεχώς. Είτε πρόκειται για νέα τεχνολογία, νέες τεχνικές, είτε για να βρείτε νέα μέρη για να απολαύσετε το άθλημα, τα θαλάσσια σπορ έχουν έναν τρόπο να ανακαλύψουν εκ νέου τον εαυτό τους έτσι ώστε η απόλαυση να είναι πάντα φρέσκια.

Ένα από τα συνεχώς ανερχόμενα είναι το Stand up paddle boarding (SUP), πιστεύεται ότι αυτό το υβριδικό sport εφευρέθηκε στο Maui. Με τους όρθιους κωπηλάτες να βλέπουν την ακτογραμμή από την Καναχά έως τη Λάχανα.

Η ιστορία του stand up paddling (SUP), ωστόσο, πάει πιο πίσω σε δύο σέρφερς τον Dave Kalama και Laird Hamilton που χρησιμοποίησαν κουπιά για να προωθήσουν τα longboards τους κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης στο Oxbow στο Maui, και εκεί ήταν η στιγμή που πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν η γέννηση της σύγχρονης στάσης.

Κι όμως αυτή δεν ήταν η γέννηση αλλά η αναβίωση μιας ήδη υπάρχουσας πρακτικής.

Η ιστορία του stand up paddling χρονολογείται χιλιάδες χρόνια με ρίζες σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι οι πρώτοι σέρφερ στον κόσμο ήταν, στην πραγματικότητα αρχαίοι Περουβιανοί ψαράδες που έζησαν πριν από 2.000 χρόνια. Χρησιμοποιώντας σκάφη που ονομάζονται “Caballito de Totora”, τα οποία κατασκευάστηκαν από καλάμια, οι ψαράδες θα έβαζαν αυτά τα στοιχειώδη σκάφη στο κύμα του Ειρηνικού.

Όταν επέστρεφαν στην ακτή, οι ψαράδες χρησιμοποιούσαν τα κύματα για να τους ωθήσουν έξω στη ξηρά.
Στη συνέχεια, ήρθαν οι γόνδολες της Βενετίας, οι οποίες κωπηλατούν τα κανάλια της πλωτής πόλης της Ιταλίας.

Επίσης, το Ισραήλ στα τέλη του 20ου αιώνα χρησιμοποιούσε μια σανίδα γνωστή ως «hasake» για να μπορούν οι ναυαγοσώστες να επιβλέπουν από ψηλά τους λουόμενους.

Στη Χαβάη, η πρακτική του να στέκεται κανείς πάνω σε μια σανίδα του σερφ με ένα φορητό κουπί χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, όταν οι σέρφερς της παραλίας Waikiki στέκονταν στις σανίδες, ενώ δίδασκαν στους μαθητές τους πώς να κάνουν σερφ.

Αν και η πρακτική του κωπηλασίας με ένα φορητό κουπί πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, υπήρχε ένας σέρφερ στο Waikiki ο John Zapotocky που συνέχισε να σερφάρει με ένα κουπί για περίπου 50 χρόνια.

Όταν οι πασίγνωστοι σέρφερς το 2004, Hamilton και Kalama έκαναν φωτογράφηση με κουπιά επάνω στις σανίδες το άθλημα άρχισε να απογειώνεται.

Την ίδια χρονιά, ένα σέρφερ στην Καλιφόρνια με το όνομα Rick Thomas εισήγαγε το άθλημα στην Καλιφόρνια, και την επόμενη δεκαετία το άθλημα του stand up paddling έχει γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο θαλάσσιο άθλημα στον κόσμο.

Η ΚΑΛΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Μια καλή ρουτίνα δημιουργεί την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε μια χύμα ζωή και από μια ζωή που πραγματικά θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις πράγματα.

Η ρουτίνα κάνει τη ζωή πιο αποδοτική

Κυρίως, σου επιτρέπει να γνωρίζεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Και δεν χάνεις τίποτε από όσα είσαι υποχρεωμένος ή ευτυχισμένος να κάνεις. Θα πας στο γυμναστήριο πρωί-πρωί, αμέσως μόλις αφήσεις τα παιδιά στο σχολείο. Μετά θα επιστρέψεις σπίτι για το πρωινό, θα ντυθείς και θα ξεκινήσεις για τη δουλειά. Ακριβώς το αντίθετο από ότι έκανες στις διακοπές. Που δεν έβρισκες ποτέ ένα σιδερωμένο πουκάμισο για τη βραδινή έξοδο, δεν θυμόσουν πού είχες αφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, είχες και τη γκρίνια της γυναίκας σου που δεν έφερες μαζί την ομπρέλα της παραλίας. Χώρια που σπάνια έπλενες τα δόντια σου κάθε βράδυ.

Σε βοηθά να εναρμονίζεσαι με τους άλλους

Αν έχεις έστω ένα προστατευόμενο μέλος στην οικογένεια, γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστείς με το χρονοδιάγραμμά του. Χωρίς πρόγραμμα, το παιδί σου θα πεινάσει και θα αρχίσει να κλαίει αν είναι μωρό, θα μένει πάντα μόνο να σε περιμένει με μεγάλη αγωνία στην εξώπορτα του σχολείου τα μεσημέρια και η έφηβη κόρη σου δεν θα σου ξαναμιλήσει για μέρες, που δεν θυμήθηκες/πρόλαβες να βρεθείς στο θεατρικό του σχολείου όπου πρωταγωνιστούσε. Αντίστοιχα, ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα σου χαρίζει και καλύτερο έλεγχο στο χώρο της δουλειάς. Η ζωή στο γραφείο είναι πλέον αρκετά σκληρή. Το οργανωτικό χάος στην παραγωγή μιας εργασίας και η δημιουργική ασάφεια στα meetings μπορεί να συντρίψει και τον πιο απαθή χαρακτήρα. Και δεν εννοοούμε μόνο εσένα, αλλά και όλους τους άλλους, συναδέλφους ή διευθυντές.

Σε μαθαίνει να ελέγχεις καταστάσεις υψηλού στρες

Διατηρώντας μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα αποκτάς το 1/3 στρατηγικής αντιμετώπισης που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή σου. Όσοι ενσωματώνουν το πρόγραμμα της φυλακής στη δική τους ρουτίνα, κυριαρχούν πάνω στο άγχος που τους διακατέχει. Όπως και στα κάτεργα, έτσι και στην πραγματική ζωή, μια καλύτερα δομημένη ρουτίνα μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε ήσυχοι τα βράδια.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΙΓΟΚΑΙΡΟ

Ο Αιγόκεροι, θέλουν τα πάντα σε τάξη και αρμονία! Μπορεί να μοιάζουν αυστηροί και συντηρητικοί, στην πραγματικότητα όμως είναι σωστοί σύντροφοι, προστατευτικοί γονείς και φλογεροί εpαστές.

Γενικά, η φράση που τους ταιριάζει είναι «Τα φαινόμενα απατούν» και αξίζει να μείνεις για πάντα μαζί τους γι’ αυτούς τους απλούς λόγους:

– Γιατί είναι συγκροτημένοι, υπεύθυνοι και οργανωτικοί. Με λίγα λόγια, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που λες «ναι, αξίζει να αφεθώ»!

– Είναι άνθρωποι που δεν θα παίξουν μαζί σου, δεν θα σε κοροϊδέψουν και δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να σε εκμεταλλευτούν ή να σε πληγώσουν.

– Ο τρόπος σκέψης τους σπανίζει στην εποχή μας. Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν συντηρητικούς, όμως εκείνοι αγαπούν την παράδοση και την πρακτικότητα.

– Είναι δυναμικοί και… καπάτσοι! Δύσκολα το βάζουν κάτω στα δύσκολα ενώ μάχονται για την οικογένειά τους μέχρι το τέλος. Γενικά είναι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς πάνω τους.

– Στο κρεβάτι μεταμορφώνονται στον πιο προοδευτικό εpωτικό σύντροφο και σε στέλνουν στα…. ουράνια!

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΜΕ…Jorge Bukay

Ο Χόρχε Μπουκάι ξεχώρησε τις αλήθειες που αν αντιληφθούμε τότε θα μπορούμε να βαδίζουμε πάντοτε σε πραγματικό και όχι ουτοπικό δρόμο.

– Αυτό που είναι, είναι

– Η πραγματικότητα δεν είναι όπως με συμφέρει εμένα να είναι.

– Δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

– Δεν είναι όπως μου είπαν ότι θα είναι.

– Δεν είναι όπως ήταν.

– Η πραγματικότητα γύρω μου είναι όπως είναι.

– Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε συναίσθηση της παρούσας κατάστασης.

– Εγώ είμαι αυτός που είμαι.

– Δεν είμαι αυτός που θα ήθελα να είμαι.

– Δεν είμαι αυτός που θα έπρεπε να είμαι.

– Δεν είμαι αυτός που η μαμά μου θα ήθελε να είμαι.

– Δεν είμαι καν αυτός που ήμουν.

– Είμαι αυτός που είμαι.

– Όλες οι νευρώσεις ξεκινούν από τη στιγμή που προσπαθούμε να είμαστε αυτό που δεν είμαστε.

– Εσύ είσαι όπως είσαι.

– Εσύ δεν είσαι όπως χρειάζομαι να είσαι.

– Εσύ δεν είσαι όπως ήσουν.

– Εσύ δεν είσαι όπως συμφέρει εμένα να είσαι.

– Εσύ δεν είσαι όπως θέλω εγώ να είσαι.

– Εσύ είσαι όπως είσαι.

– Ο ορισμός μιας ώριμης και αληθινής σχέσης είναι η ανιδιοτελή προσπάθεια να δημιουργείς χώρο στον άλλον, ώστε να μπορεί να είναι όπως είναι.

– Τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν.

– Αν επιθυμώ κάτι που είναι καλό για ‘μένα, θα όφειλα να ξέρω ότι θα πληρώσω κάποιο αντίτιμο γι’ αυτό. Οπωσδήποτε αυτή η πληρωμή δεν είναι πάντα χρηματική. Το αντίτιμο είναι κάποιες φορές υψηλό κι άλλες φορές πολύ χαμηλό, αλλά πάντα υπάρχει. Γιατί τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν.

– Αν οι γύρω μου μου προσφέρουν κάτι, αν μου συμβαίνει κάτι καλό, αν ζω καταστάσεις ευχάριστες και απολαυστικές, είναι επειδή τις έχω κερδίσει. Τις έχω πληρώσει, τις αξίζω.

– Είναι αλήθεια ότι κανείς δε μπορεί να κάνει πάντα αυτό που θέλει, αλλά ο καθένας μπορεί να μην κάνει ποτέ αυτό που δεν θέλει.

– Ποτέ να μην κάνω αυτό που δεν θέλω. Αν είμαι ενήλικος, κανείς δε μπορεί να με αναγκάσει να κάνω κάτι που δεν θέλω. Αρκεί να καταφέρω να απαλλαγώ απ’ την ανάγκη μου να βλέπω κάποιους να με επικροτούν, να με χειροκροτούν, να με αγαπούν.

– Το να μάθει κανείς να ζεί σύμφωνα με αυτή την αλήθεια, δεν είναι εύκολο πράγμα. Και κυρίως, δεν είναι δωρεάν.

– Τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν κι αυτό είναι κάτι καλό.

– Το κόστος του να λες ”όχι” αρχίζει να ανακαλύπτει κάποιες άγνωστες πλευρές των φίλων σου.

Χόρχε Μπουκάϊ

ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΠΙΟ ΠΡΩΙ ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

Η μετακίνησή σου είναι πιο εύκολη

Σε περίπτωση που οδηγείς, ξεκινώντας μία ώρα ή ακόμη και μισή ώρα πριν, θα γλιτώσεις την πρωινή κίνηση στους κεντρικούς δρόμους, ενώ θα απαλλαγείς από το άγχος και τα νεύρα που αυτή σου προκαλεί. Αν πάλι χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεις θέση να κάτσεις.

Ο πρωινός καφές είναι φρέσκος

Όσο πιο αργά πηγαίνεις στη δουλειά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην προλάβεις να πιέις καφέ. Το καλό του να φτάνεις νωρίτερα από τους περισσότερους στο χώρο της εργασίας σου είναι ότι μπορείς να φτιάξεις καφέ σαν να είσαι στην κουζίνα του σπιτιού σου. Και να τον απολαύσει φρέσκο και ζεστό, χωρίς να σου πάρει κανείς τη σειρά σου.

Το ψυγείο είναι όλο δικό σου

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα ψυγεία των εργασιακών χώρων γεμίζουν από τη μία στιγμή στην άλλη και σε κάνουν να αισθάνεσαι κάθε φορά που φτάνεις αργοπορημένος, προσπαθώντας να χωρέσεις το δικό σου τάπερ ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Έχεις χρόνο να σχεδιάσεις την ημέρα σου

Ακόμα κι αν δεν κάτσεις στο γραφείο για να πιάσεις κατευθείαν δουλειά, με το να φτάσεις νωρίς στη δουλειά έχεις την πολυτέλεια να μην βιαστείς. Αντ’ αυτού να χαλαρώσεις, να πάρεις τον χρόνο σου και να κάνεις ένα πλάνο στο μυαλό σου για τη δύσκολη μέρα που έχεις μπροστά σου.

Δύσκολα κάτι θα αποσπάσει την προσοχή σου

Ο χώρος εργασίας είναι άδειος. Ενώ οι συνάδελφοί σου είναι ακόμη στο δρόμο και παλεύουν να φτάσουν στη δουλειά, εσύ είσαι ήδη στο γραφείο μόνος. Εσύ και ο εαυτός σου, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθείς καλύτερα για να ολοκληρώσεις για παράδειγμα ένα πρότζεκτ που έχεις αφήσει στη μέση.

Είσαι μόνος με το αφεντικό

Συνήθως ο προιστάμενος φτάνει στο χώρο εργασίας πιο νωρίς από τους εργαζόμενούς του. Πηγαίνοντας λοιπόν νωρίτερα από όλους τους άλλους στη δουλειά, έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις και να γνωρίσεις λίγο καλύτερα το «μεγάλο κεφάλι» και εκείνο φυσικά εσένα. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει όλο αυτό.

Έχεις χρόνο να πεις μια κουβέντα παραπάνω με τους συναδέλφους σου

Με απλά λόγια να κοινωνικοποιηθείς και να πεις μια κουβέντα παραπάνω τώρα που είσαι άνετος και τα κεφάλια δεν έχουν μπει ακόμα μέσα για τις υπόλοιπες οκτώ (και βάλε) ώρες της δύσκολης ημέρας σου.

Θα φύγεις στην ώρα σου

Ένα από τα σημαντικότερα θετικά του να φτάνεις πριν από όλους στη δουλειά είναι ότι κερδίζεις πολύτιμα λεπτά στο να οργανώσεις καλύτερα και κατ’ επέκταση να φέρεις εις πέρας όλα όσα έχεις να κάνεις μες στην μέρα πιο αποτελεσματικά και γρήγορα. Αυτό συνεπάγεται ότι ίσως και να μπορέσεις να φύγεις δέκα ή δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου σου.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΑ “FAKE NEWS”

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως όσο πιο ευφυής είναι κάποιος, τόσο πιο ευάλωτος σε συγκεκριμένες ιδέες, από τη στιγμή που η ισχυρότερη νοημοσύνη του, του επιτρέπει να εκλογικεύει λανθασμένες ή και παράλογες απόψεις.  

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διασποράς παραπληροφόρησης πάντως είναι η επανάληψη. Όσο πιο συχνά διαβάζεις ή ακούς μια ιδέα, τόσο πιο πιθανό είναι να την πιστέψεις στο τέλος. Σ’ αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι, πολλοί από μας σπανίως επιστρατεύουμε την πλήρη προσοχή μας όταν διαβάζουμε κάποια νέα δήλωση, είδηση, διαπίστωση.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το εξής ερώτημα: «Πόσα ζώα είχε πάρει μαζί του στην Κιβωτό ο Μωυσής;» Η δημοσκοπική έρευνα που έγινε σε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια με βάση αυτό το ερώτημα, έδειξε ότι μόλις το 12% των ερωτηθέντων αντελήφθη την παγίδα και απάντησε «κανένα». Η Κιβωτός βεβαίως ήταν του Νώε, όχι του Μωυσή.

Όταν μια δήλωση μοιάζει εύκολη να επεξεργαστεί, τείνουμε να μην εστιάζουμε στις λεπτομέρειες και αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται οι προμηθευτές της παραπληροφόρησης πάσης φύσεως, ενισχύοντας την φαινομενική «οικειότητα» του μηνύματος τους.  

Η χρήση της εικόνας βοηθά επίσης την αποτελεσματική διασπορά παραπληροφόρησης, διευκολύνοντας την επεξεργασία μιας δήλωσης και την αποδοχή της ως πραγματικού γεγονότος. Το βλέπουμε αυτό συχνά ειδικά με ιατρικές, επιστημονικές «ειδήσεις» που γίνονται πιο πιστευτές αν συνοδεύονται από κάποια αφηρημένη τομογραφία.  

Όσο πιο συχνά διαβάζεις ή ακούς μια ιδέα, τόσο πιο πιθανό είναι να την πιστέψεις στο τέλος. Αυτό είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα σε μια εποχή που βρίσκουν τακτικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό βήμα ακόμα και οι πιο παράλογες και ακραίες θεωρίες. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η εκπαίδευση και η ευφυία μπορούν να μας προστατεύσουν από τον καταιγισμό ψευδών ειδήσεων που δεχόμαστε πλέον καθημερινά.

Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Κάποιοι άνθρωποι είναι «γνωστικά παραδόπιστοι», με την έννοια ότι ενώ διαθέτουν τη νοημοσύνη που τους επιτρέπει να πετυχαίνουν υψηλά σκορ σε εξετάσεις ή τεστ ευφυίας, σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν την εφαρμόζουν, χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση ή το ένστικτό τους αντί για την κριτική σκέψη.  

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ “BAD MOON RISING”

Όταν αναφερόμαστε στο συγκρότημα «Creedence Clearwater Revival» (CCR) στο μυαλό μας έρχεται το τεράστιο “Have you ever seen the rain” και το “Bad Moon Rising” .

Το συγκρότημα είχε σύντομη πορεία και διαλύθηκε το 1972. Ωστόσο, τα τραγούδια τους παραμένουν σταθερά αγαπημένα σε playlist ραδιοφώνου, soundtrack ταινιών, ακόμη και σε γάμους και πάρτι. Έχοντας πουλήσει σχεδόν 30 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Ο John Fogerty, ο τραγουδιστής του CCR, το 1969 έγραφε ένα τραγούδι που θα το ονόμαζε “Bad Moon Going”. Στην προσπάθεια του βρεί κατάλληλο στίχο για να δέσει με τη μελωδία κατέφυγε σε ένα βιβλίο με τίτλους τραγουδιών που είχε από το 1967.

Θυμήθηκε μια σκηνή από μια παλιά ταινία που του άρεσε το “The Devil And Daniel Webster” στον οποίο ένας τυφώνας χτύπησε, καταστρέφοντας σπίτια και δέντρα γύρω του σαν χαρτοκούτια.

Και αυτό ήταν. Η έμπνευση για τις φράσεις: «I hear hurricanes a-blowing
I know the end is coming soon»
καθώς και «Don’t go ’round tonight
It’s bound to take your life, There’s a bad moon on the rise».

Ο Fogerty δήλωσε επίσης ότι οι αβέβαιες και ταραχώδεις στιγμές εκείνης της εποχής όπως η δολοφονία των Martin Luther King, και Robert F. Kennedy οι στίχοι θα μπορούσαν να παραπέμπουν και σε αυτά τα γεγονότα.

Παρά τις ανησυχίες του Fogerty ότι το τραγούδι δεν θα ανταποκρινόταν στα πρότυπα της τότε τρέχουσας επιτυχίας τους “Proud Mary”, το “Bad Moon Rising” έγινε Νο. 1 στην Αγγλία ενώ στις ΗΠΑ έμεινε στο Νο 2, εξ αιτίας του «Theme From Romeo and Juliet – A time for us” του Henri Mancini από την ταινία του 1968, που δεν έλεγε να κατέβει από την κορυφή.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Στη ζωή δεν χρειάζεσαι κάποιον που να σε αναγκάζει να αλλάξεις, αλλά κάποιον που σε ενθαρρύνει. Κάποιον που μπορεί να δει όλες τις ιδιότητες και την δύναμη σου. Κάποιον που βλέπει τους στόχους και τα όνειρα σου και σε ενθαρρύνει να τα επιδιώξεις ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά ή μη ρεαλιστικά και αν φαίνονται στους άλλους.

Χρειάζεσαι κάποιον που πιστεύει στις ικανότητες σου. Που πιστεύει πως μπορείς να πετύχεις ότι και αν βάλεις στο μυαλό σου. Κάποιον που σε ενθαρρύνει να εκπληρώσεις όλες τις δυνατότητες σου.

Χρειάζεσαι κάποιον που μπορεί να δει πέρα από την εξωτερική ομορφιά σου. Που μπορεί να δει την ομορφιά της ψυχής σου. Που ξέρει πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε πρόβλημα και να ξεπεράσεις κάθε πρόκληση που θα σου δώσει η ζωή.

Χρειάζεσαι κάποιον που ξέρει την αξία σου. Που γνωρίζει τις αδυναμίες και τις ατέλειες σου και δεν σε κρίνει γι αυτές. Που ξέρει τις κακές πλευρές σου και όμως δεν σε κάνει να νιώθεις πως δεν αξίζεις εξαιτίας τους.

Χρειάζεσαι κάποιον που σέβεται τις απόψεις και τις ιδέες σου ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικές είναι από τις δικές του. Που δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις σου και σέβεται τις επιλογές σου.

Χρειάζεσαι κάποιον που ξέρει πώς να σου συμπεριφερθεί όταν οι αγχωτικές σκέψεις και οι φόβοι σου σε κατακλύζουν. Που δεν θεωρεί «υπερβολική ευαισθησία» ή «απαίτηση» τις πιο συναισθηματικές καταστάσεις. Που δεν σε κάνει να νιώθεις απαρατήρητος όταν δείχνει την αγάπη σου. Που δεν σε συγκρίνει με άλλους και σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου.

Χρειάζεσαι κάποιον που χαίρεται για σένα και γιορτάζει μαζί σου όταν πετυχαίνεις ένα στόχο σου αλλά επίσης είναι δίπλα σου όταν δεν νιώθεις καλά ή όταν περνάς μια δύσκολη κατάσταση.

Χρειάζεσαι κάποιον που σε ενθαρρύνει να βρεις την εσωτερική σου δύναμη και το θάρρος για να σηκωθείς, να διώξεις τον πόνο και να προχωρήσεις όταν η ζωή σε ρίχνει.

Χρειάζεσαι κάποιον που είναι εκεί για να σε σηκώσει όταν το έχεις ανάγκη. Που σου υπενθυμίζει την αξία σου όταν δεν μπορείς να βρεις τίποτα καλό στον εαυτό σου.

Χρειάζεσαι κάποιον που σε ενθαρρύνει να κάνεις αυτά που πάντα ονειρευόσουν και όχι κάποιον που σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θες ή κάτι που είναι αντίθετο με τις αξίες και τις αρχές σου. Και αν νιώθεις πως δεν είναι ακόμα ώρα να κυνηγήσεις τους στόχους σου, επαγγελματικούς ή προσωπικούς, δεν πρέπει να σε πιέσει να το κάνεις.

Χρειάζεσαι κάποιον που δεν σε πιέζει και δεν σε χειραγωγεί. Αντιθέτως, σε αφήνει να κάνεις τις επιλογές σου και τις σέβεται ακόμα και όταν δεν συμφωνεί μαζί σου.

Ένα τέτοιο άτομο χρειάζεσαι επειδή αξίζεις το καλύτερο και ποτέ μην συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ

Υπάρχουν 5 στοιχεία, ο Αέρας, η Φωτιά, η Γη, το Ξύλο και και Νερό. Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν διάφορα για τον χαρακτήρα κάποιου.

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σας όταν επιλέξετε το τελευταίο ψηφίο σας και βρείτε σε ποιο στοιχείο αντιστοιχεί, τότε θα ξεδιπλώσετε πτυχές του εαυτού σας.

Για παράδειγμα, εάν η χρονιά σας είναι 1987, τότε διαλέξτε το 7. Αυτό είναι το στοιχείο της φωτιάς.

Μέταλλο (0-1)

Οι εκπρόσωποι του στοιχείου αυτού έχουν πολύ δυνατό χαρακτήρα και αντοχή. Είναι ανεξάρτητοι και πρόθυμοι να κάνουν μόνοι τους πράγματα. Θέλουν να ζουν αρμονικά και έχοντας αγάπη στην ζωή τους.

Ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα μειονεκτήματά τους είναι η επιθυμία για δύναμη, τα πολυτελή αγαθά και το χρήμα.

Νερό (2-3)

Οι εκπρόσωποι του στοιχείου του νερού είναι ευγενικοί, γοητευτικοί και συμπονετικοί άνθρωποι. Έχουν μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα και αυτό τους κάνει πετυχημένους στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη. Έχουν πολύ καλό ένστικτο και προσέχουν την λεπτομέρεια.

Ξύλο (4-5)

Έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι δουλευταράδες. Έχουν την επιθυμία για καινοτομία, για νέες εμπειρίες και ονειρεύονται να εξερευνήσουν τον κόσμο με τα παράξενα μέρη και τους γρίφους του. Ποτέ δεν συμπεριφέρονται εγωιστικά.

Φωτιά (6-7)

Οι εκπρόσωποι του στοιχείου της Φωτιάς λατρεύουν την περιπέτεια και ονειρεύονται να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Ενθουσιάζονται εύκολα, είναι γοητευτικοί και αυθόρμητοι και ξέρουν πώς να προσελκύουν τους ανθρώπους.

Γη (8-9)

Οι εκπρόσωποι του στοιχείου της γης είναι αξιόπιστοι και φιλόδοξοι. Σκέφτονται προσεκτικά τα πάντα και ποτέ δεν κάνουν τρέλες. Λατρεύουν την πειθαρχία και την τάξη και γι’αυτό θέλουν να πηγαίνουν με βάση το πρόγραμμά τους. Το άγνωστο είναι ο μεγαλύτερός τους φόβος.

ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ

Τέσσερις εποχές εξίσου σημαντικές για την απόλυτη ισορροπία της φύσης. Και όμως το 1816, το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ. Οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου όχι απλά το φαντάστηκαν, αλλά το έζησαν.

«Η χρονιά χωρίς καλοκαίρι» ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης του ηφαιστείου Ταμπόρα, στις 10 Απριλίου 1816. Σκότωσε 70 χιλιάδες ανθρώπους και μόλις είχε ήδη μπει η άνοιξη.

Η ξαφνική αυτή έκρηξη έκανε την εποχή ασυνήθιστα ψυχρή, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, όπου λόγω των χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού ακόμα και τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οι καλλιέργειες καταστράφηκαν και οι αγρότες έσφαξαν τα ζώα τους διότι δεν είχαν τροφή να τους δώσουν. Προκλήθηκαν λιμοί καθώς και επιδημίες χολέρας στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η ηφαιστειακή στάχτη εξαπλώθηκε 1.300 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Το ηφαίστειο σταμάτησε στις 15 Ιουλίου 1815, αλλά ο καπνός εξακολουθούσε να είναι πυκνός πάνω από την κορυφή του έως τις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Για τέσσερα χρόνια έδινε μικρότερες αλλά τελείως ακίνδυνες εκρήξεις.

Στην Ιρλανδία από τις 153 ημέρες της περιόδου Μαΐου – Σεπτεμβρίου τις 142 ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ στην Αγγλία ο μέσος όρος θερμοκρασίας κυμάνθηκε στους 13 βαθμούς. Ήταν το τρίτο πιο ψυχρό καλοκαίρι από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία δηλαδή από το 1659.

Στη Γαλλία και στην Αυστρία 200.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα και από τις επιδημίες χολέρας και τύφου. Οι πάγοι της Αρκτικής καθώς και οι παγετώνες των Άλπεων μεγάλωσαν, ενώ αντιθέτως το καλοκαίρι στην Ουκρανία θεωρήθηκε και ζεστό.

Στις 4 Ιουνίου σημειώθηκε παγετός στο Κονέκτικατ και στις 8 Ιουνίου χιόνισε στη Νέα Υόρκη! Μέχρι τις 23 Αυγούστου πάγωναν διαδοχικά όλες οι πόλεις. Συγκοινωνία δεν υπήρχε, τα καυσόξυλα τελείωναν και τα αποθέματα τροφής στέρευαν. Οι πλημμύρες έπνιξαν όλες τις καλλιέργειες. Λόγω της ηφαιστειακής σκόνης το χιόνι στην Ουγγαρία είχε καφέ χρώμα, ενώ στην Ιταλία κόκκινο.

Και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι θερμοκρασίες ήταν ακόμα αλλοπρόσαλλες, με τον υδράργυρο στους -26 οι συνέπειες από την έκρηξη ήταν ακόμα έντονες και εξελίσσονταν αρνητικά.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ…Jorge Bucay

Ήταν μια φορά ένας ορειβάτης και επιχειρούσε μια πολύ δύσκολη αναρρίχηση σε ένα βουνό με έντονη χιονόπτωση. Πέρασε τη νύχτα μαζί με άλλους στο καταφύγιο.

Το πρωί το χιόνι έχει σκεπάσει για τα καλά το βουνό, πράγμα που κάνει την αναρρίχηση ακόμη πιο δύσκολη. Δεν θέλει, όμως, να γυρίσει πίσω, κι έτσι, όπως μπορεί, με μεγάλη προσπάθεια και θάρρος, συνεχίζει την αναρρίχηση, συνεχίζει να σκαρφαλώνει στο απόκρημνο βουνό. Μέχρι που κάποια στιγμή, ίσως από κακό υπολογισμό, ίσως γιατί η κατάσταση ήταν πραγματικά δύσκολη, πάει να στερεώσει στον πάσσαλο το σχοινί ασφαλείας και του γλιστράει ο γάντζος. Ο ορειβάτης γκρεμίζεται… αρχίζει να κατρακυλάει στο βουνό χτυπώντας άγρια στα βράχια ενώ το χιόνι πέφτει πυκνό…

Από μπροστά του βλέπει να περνάει όλη του η ζωή. Κλείνει τα μάτια περιμένοντας το χειρότερο, και ξαφνικά, νιώθει στο πρόσωπο του ένα χτύπημα από σχοινί. Χωρίς καθόλου να σκεφτεί, πιάνεται από το σχοινί με μια ενστικτώδη κίνηση. Τα δευτερόλεπτα μοιάζουν αιώνες σ’ αυτό το κατρακύλισμα που γίνεται όλο και πιο γρήγορο και μοιάζει να μην τελειώνει… Ξαφνικά, το σχοινί τινάζεται και νιώθει αντίσταση. Ο ορειβάτης δεν βλέπει τίποτε, ξέρει όμως ότι προς το παρόν έχει σωθεί. Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα, κι αυτός εκεί, δεμένος με το σχοινί, μέσα στο φοβερό κρύο, κρεμασμένος από ένα κομμάτι λινάρι, που τον κρατάει για να μην τσακιστεί πέφτοντας στη χαράδρα ανάμεσα στα βουνά.

Προσπαθεί να δει τι υπάρχει γύρω του, αλλά μάταια δεν ξεχωρίζει τίποτε. Φωνάζει δυο-τρεις φορές, αλλά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον ακούσει κανείς. Η πιθανότητα να σωθεί είναι απειροελάχιστη. Και να δουν ότι λείπει, δεν θα μπορέσει κανείς ν’ ανέβει να ψάξει γι’ αυτόν πριν σταματήσει η χιονοθύελλα, αλλά και τότε ακόμη, πώς να ξέρουν ότι βρίσκεται κρεμασμένος στο γκρεμό;

Αντιλαμβάνεται πως αν δεν κάνει κάτι γρήγορα, αυτό θα είναι το τέλος του.

Ίσως να σκαρφαλώσει προς τα πάνω και να προσπαθήσει να φτάσει στο καταφύγιο, αμέσως όμως καταλαβαίνει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Ξαφνικά… ακούει μια φωνή από μέσα τον που τον λέει «λύσου!» Μπορεί να είναι η φωνή του Θεού, ή η φωνή της εσωτερικής τον σοφίας, μπορεί όμως να είναι κάποιο κακό πνεύμα, ή παραίσθηση… ακούει πάντως τη φωνή να επιμένει «λύσου, λύσου!»

Σκέφτεται πως αν λυθεί αυτή τη στιγμή σίγουρα θα σκοτωθεί. Θα είναι ένας τρόπος για να τελειώσει το μαρτύριο του. Μπαίνει στον πειρασμό να επιλέξει το θάνατο για να σταματήσει να υποφέρει. Σαν απάντηση όμως στη φωνή δένεται ακόμη πιο σφιχτά. Και η φωνή επιμένει «λύσου!…

Μη βασανίζεσαι άλλο, δεν έχει νόημα τόσος πόνος… λύσου!» Εκείνος, όμως, δένεται ακόμη πιο σφιχτά, ενώ πολύ αποφασιστικά λέει μέσα τον πως καμία φωνή δεν πρόκειται να τον πείσει να αφήσει αυτό που χωρίς αμφιβολία του έχει σώσει τη ζωή. Η σύγκρουση αυτή συνεχίζεται για ώρες, ο ορειβάτης όμως εξακολουθεί να είναι δεμένος μ αυτό που νομίζει πως είναι η μοναδική του δυνατότητα για να σωθεί.

Ο μύθος λέει ότι την άλλη μέρα η ομάδα διάσωσης βρήκε τον ορειβάτη μισοπεθαμένο. Η ζωή τον κρεμόταν από μια κλωστή. Ακόμα λίγα λεπτά, και ο ορειβάτης θα είχε πεθάνει από το κρύο, παγωμένος, και, παραδόξως, δεμένος με το σχοινί του… σε απόσταση λιγότερο από ένα μέτρο από το έδαφος.

Τι μας λέει η ιστορία?

Κάποιες φορές, ζωή είναι να παρατάς αυτό που κάποτε σ’ έσωσε.

Να αφήνεις πίσω τα πράγματα που μαζί τους είσαι δεμένος σφιχτά, επειδή νομίζεις ότι αν τα κρατήσεις θα σε σώσουν από την κατάρρευση.

Όλοι έχουμε αυτήν την τάση να δενόμαστε σφιχτά με ιδέες, πρόσωπα και καταστάσεις. Δενόμαστε με ανθρώπους, με χώρους, με τόπους γνωστούς, γιατί είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει. Πιστεύουμε στο «γνώριμο κακό», όπως λέει ένα γνωστό γνωμικό.

Και παρόλο που από διαίσθηση καταλαβαίνουμε ότι το δέσιμο σημαίνει θάνατο, συνεχίζουμε να μένουμε αγκιστρωμένοι σ’ αυτό που πια δεν μας χρειάζεται, σ’ αυτό που δεν υπάρχει πια, τρέμοντας τις φανταστικές συνέπειες αν αποδεσμευτούμε.

Χόρχε Μπουκάι – Ο Δρόμος των Δακρύων – Εκδόσεις OPERA

ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ…Jorge Bucay

Το πεπρωμένο είναι μια πολύ περίεργη κι όμως χρήσιμη έννοια. Είναι η ιδέα του ότι όλα όσα κάνουμε συμβαίνουν για ένα λόγο, είτε πρόκειται για ένα προκαθορισμένο σχέδιο είτε είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών μας.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι, που ερμηνεύουν το πεπρωμένο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όπως πολλοί το κάνουν να φαίνεται. Το πεπρωμένο εξυπηρετεί ένα σκοπό μέσω της κατανόησης του ότι όλοι θα πρέπει να νιώθουμε λίγο πιο γαλήνιοι.

Στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους είμαστε προορισμένοι να γνωρίσουμε. Αυτά τα άτομα επιλέχθηκαν πολύ πριν εμφανιστούμε σε αυτόν τον πλανήτη και διαλέχτηκαν από την ψυχή μας. Πρέπει να τους συναντήσουμε ώστε να αναπτυχθούμε και να γίνουμε αυτοί που πρέπει να γίνουμε.

Κάποιοι από αυτούς θα είναι προσωρινοί και άλλοι θα μείνουν μαζί μας μέχρι να κλείσουμε για πάντα τα μάτια μας. Όταν δύο ψυχές είναι προορισμένες να βρουν η μία την άλλη, τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές επιρροές, πάντα θα συνεχίζουν μέχρι να βρεθούν.

Βέβαια, μπορεί να αντιμετωπίσουν αποτυχίες, αλλά όλα θα έρθουν στην θέση τους την κατάλληλη στιγμή. Η υποστήριξη από το σύμπαν είναι μια πολύ ισχυρή κινητήρια δύναμη. Μερικοί από αυτούς που θα συναντήσουμε θα είναι δίδυμες φλόγες και με άλλους θα έχουμε ψυχική σύνδεση. Όλοι θα διαφέρουν με ποικίλους τρόπους.

Γι αυτούς που πιθανώς να είναι μπερδεμένοι, οι ψυχικές συνδέσεις είναι με φίλους, συντρόφους και οικογένεια. Μπορούν να είναι με ανθρώπους που έχουμε ρομαντικούς δεσμούς ή απλώς με αυτούς που είμαστε πολύ κοντά. Μας διδάσκουν πράγματα και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις χειρότερες καταστάσεις της ζωής μας. Σε άλλες περιπτώσεις μας ωθούν προς την ανάπτυξη μας. Η αδελφή ψυχή θα είναι αυτός/η που θα περάσετε πολύ καιρό μαζί αλλά ακόμα και αν είστε συνδεδεμένοι σε ψυχικό επίπεδο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είστε μαζί για πάντα.

Θα μπορούσατε να βρίσκεστε στην άλλη άκρη της γης, αλλά αν κάποιος προορίζεται για την ζωή σας, το σύμπαν θα το φροντίσει. Και οι δύο σταδιακά θα φτάσετε ο ένας στον άλλον χωρίς να γνωρίζετε τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η αγαπημένη μου σύνδεση είναι αυτή με τις συγγενικές ψυχές/πνεύματα επειδή συχνά υποτιμούνται και σε κάποιες περιπτώσεις ξεχνιούνται εντελώς.

Τα συγγενικά πνεύματα είναι οι άνθρωποι που αντηχούν στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Προσελκύονται από την ενέργεια μας και εμείς από την δική τους. Δεν είναι πολύ πνευματικά προσανατολισμένοι προς την ανάπτυξη αλλά μας υποστηρίζουν με τρόπους που χρειαζόμαστε. Έρχονται με πολλές μορφές αλλά ακόμα και οι πιο αδύναμες τέτοιες συνδέσεις είναι πολύ σημαντικές.

Το σύμπαν έχει ένα σχέδιο είτε το γνωρίζετε είτε όχι. Αν είναι ώρα να μπείτε στην ζωή κάποιου θα το κάνετε. Όταν είμαστε συγχρονισμένοι με το σύμπαν τίποτα δεν είναι απίθανο. Οι στόχοι μας ευθυγραμμίζονται με αυτό και μας παρέχει πολλά με αρκετούς τρόπους.

Το σύμπαν ελέγχει τα πάντα, μας ωθεί και μας απομακρύνει από όπου χρειάζεται. Με το να εμπιστευόμαστε το σύμπαν παρέχουμε στον εαυτό μας περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ “POCKER FACE” ΤΗΣ GAGA.

Η φιλελεύθερη ομοφυλοφιλία είναι η κύρια ιδέα πίσω από αυτό το τραγούδι στους στίχους του τραγουδιού με διάφορα σεξουαλικά υπονοούμενα!

Ήταν ένα αφιέρωμα από την Gaga στους φίλους της. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας γενεθλίων στο Palm Springs Convention Center, η Gaga μιλάει για το νόημα πίσω από αυτό το τραγούδι σε ένα ενθουσιώδες πλήθος από γκέι άντρες,

Αναφέρεται στην προσωπική της εμπειρία με την ομοφυλοφιλία και για το να διατηρεί σχέση με έναν άντρα αλλά και μια γυναίκα ταυτόχρονα;

“Ο άντρας πρέπει να διαβάσει το “Poker Face” για να καταλάβει τι περνάει από το μυαλό της”.

Η Lady Gaga έχει κάνει πολλές σχέσεις μόνο για σεξ, ποτό και τζόγο, οπότε ήθελε να γράψω ένα τραγούδι γι αυτό.

Σε μια άλλη συνέντευξη με το περιοδικό Rolling Stone, ο Γκάγκα ρωτήθηκε για το νόημα της γραμμής «μπλόφα» με το μάφιν μου », εξήγησε:« Προφανώς, είναι το πρόσωπο του πόκερ στο αιδίο μου! Πήρα αυτή τη γραμμή από ένα άλλο τραγούδι που έγραψα, αλλά δεν κυκλοφόρησα ποτέ, με την ονομασία «Blueberry Kisses». Ήταν για ένα κορίτσι που τραγουδούσε στον φίλο της για το πώς θέλει να την κατεβάσει και χρησιμοποίησα το στίχο. {τραγούδι} «Φιλιά βατόμουρου, ο μάφινς τους λείπει τα φιλιά». “

Το τραγούδι μιλάει για τη σχέση με το παιχνίδι πόκερ, “Texas Hold Em”.

Ο παραγωγός της Gaga, RedOne που έγραψε μαζί της το συγκεκριμένο τραγούδι είπε ότι το γράψαμε σε 3 λεπτά. Μπορέι να μην είναι ποίηση αλλά μίλησε αυθόρμητα για 1000δες ανθρώπους εκεί έξω.

Δεν σκεφτόμαστε υπερβολικά. Κάνουμε ακριβώς αυτό που αισθανόμαστε σωστά. Πριν το καταλάβουμε, ολοκληρώνουμε ένα τραγούδι, όπως έγινε και με το “Alejandro” μόλις είδαμε έναν πανέμορφο μαροκοινό σε ένα club που τελικά ήταν gay. Και για τα μάτια του γράφτηκε και το “Just Dance” σε μία ώρα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ…Jorge Bucay

Οι καινούργιες πόρτες, δεν εμφανίζονται απλώς μαγικά. Πρέπει να βγείτε και να τις ψάξετε, να συμφιλιωθείτε μαζί τους και να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους μηχανισμούς για να συμβεί αυτό.

«Όταν μια πόρτα ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Αλλά συχνά κοιτάμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα που δεν βλέπουμε αυτή που άνοιξε για εμάς». -Έλεν Κέλερ-

Οι πόρτες που δεν τολμάμε να κλείσουμε.

Η ζωή μας αναγκάζει συνεχώς να παίρνουμε αποφάσεις ώστε να είμαστε χαρούμενοι. Ωστόσο, αν δεν τολμήσετε να διαβείτε αυτό το κατώφλι και να κλείσετε με δύναμη την πόρτα σε αυτά που σας βλάπτουν και που σας φθείρουν, το μόνο πράγμα που αφήνετε να φύγει είναι η ίδια σας η ευτυχία.

Η ευτυχία δεν έχει τιμή αλλά έχει κανόνες, και ένας από αυτούς είναι να τολμάτε να είστε θαρραλέοι. Τελικά, πρέπει να υποχρεώσουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει και να ανοίξουμε την καρδιά μας σε νέες εμπειρίες με μια υγιή δόση δύναμης και κουράγιου.

Δυστηχώς κολλάμε σε λόγια που δεν είπαμε όταν είχαμε την ευκαιρία αλλά φοβόμασταν πολύ. Μας βαραίνουν οι χαμένες ευκαιρίες και τα άπειρα γιατί στα οποία ποτέ δεν θα πάρουμε απάντηση.

Κανένας δεν μπορεί να ζει σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Είτε προχωράτε μπροστά, ή παραμένετε για πάντα στο πιο οδυνηρό κεφάλαιο ενός βιβλίου, χωρίς να αφήνετε τον εαυτό σας να ανακαλύψει πως τελειώνει η ιστορία σας.

Το να κλείσετε μια πόρτα δεν είναι εύκολο. Επειδή δεν αφήνετε απλώς πίσω σας αυτά που σας κάνουν δυστυχισμένους. Μερικές φορές επίσης πρέπει να αφήσετε συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία ταυτιζόσασταν, που ήταν δικά σας και σας έκαναν χαρούμενους.

Γι’αυτό εφαρμόστε μια προσωπική υπευθυνότητα κατά την διάρκεια ενός διαλόγου με τον εαυτό σας.

– Αναρωτηθείτε σε τι προσκολλάστε,

– ποιος σας κρατάει από το να κάνετε αυτό το βήμα και να κλείσετε την πόρτα

– Ορίστε τους φόβους σας, δώστε τους ένα όνομα, και προσπαθήστε να τους αιτιολογήσετε.

– Και αναρωτηθείτε αν σε μερικά χρόνια θα θέλετε να είστε στο ίδιο σημείο που βρίσκεστε τώρα.

Γνωρίστε τις δυνάμεις σας.

Σχεδιάστε ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον σας. Οραματιστείτε που και πως θα θέλετε να είστε σε μισό χρόνο.

Αφήστε τα όλα πίσω και προχωρήστε μπροστά με ελαφριά καρδιά, ήρεμο μυαλό και ανοιχτά μάτια. Προχωρήστε χωρίς μίσος, χωρίς μνησικακία και χωρίς τα φορτία που κουβαλούσατε τα οποία σας αρρώσταιναν με συναισθηματικό βάρος και σας κρατούσαν αιχμάλωτους.

Κλείστε την πόρτα και κοιτάξτε γύρω σας με ανανεωμένη ελπίδα. Είστε ακόμα ένα αστέρι στο σύμπαν αναζητώντας νέες και θαυμάσιες ευκαιρίες.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΑΥΓΟΥΣΤΟ” ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

…Πώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά την άμμο που σαν καταρράχτης έλουζε
καθώς έσκυβε πάνω μου χιλιάδες φιλιά διαμάντια που απλόχερα μου χάριζε
θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό…

Η ιστορία ξεκινάει προς το τέλος του Ιουνίου του 1978, όταν έγινε ο καταστροφικός σεισμός της Θεσσαλονίκης. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν κι άλλα δέχτηκαν σοβαρές ζημιές, ένα από αυτά ήταν και το σπίτι που έμενε ο Νίκος Παπάζογλου με τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί τους.

Η γυναίκα του μαζί με την νεογέννητη κόρη τους μετά από παρότρυνση του Παπάζογλου φεύγουν για την Αμερική. Ο ίδιος μένει πίσω και μετά από πρόσκληση του Σαββόπουλου πηγαίνει στο σπίτι του στο Πήλιο.

Εκεί γνωρίζει μία πανέμορφη γυναίκα την οποία ερωτεύεται παράφορα αλλά νοιώθει τύψεις για τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, παίρνει την απόφαση να γυρίσει αμέσως στη Θεσσαλονίκη.

Στη διαδρομή με όλες τις σκέψεις του να ανακατεύονται βγαίνει ο “Αύγουστος”.

Όπως ο ίδιος ο Παπάζογλου εξομολογήθηκε το μισό τραγούδι ήταν για την κόρη του και το άλλο μισό για εκείνη την κοπέλα ενώ δε χρειάστηκε να το γράψει ποτέ αφού είχε χαραχτεί πλέον στο μυαλό του.

Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Και ο αριθμός δεν σημαίνει κάτι, δεν είναι καθοριστικός για να κάνεις πράγματα στην ζωή σου, δεν αποτελεί εμπόδιο για να έχεις όμορφες εμπειρίες και να είσαι δημιουργικός.

Η ηλικία μας σε χρόνια είναι απλά η μαθηματική διαφορά ανάμεσα στο έτος που γεννηθήκαμε και στο έτος που είμαστε σήμερα στην ζωή.

Πραγματική ηλικία είναι αυτή πού έχουμε στην καρδιά μας.

– Ηλικία μας είναι ο τρόπος που ζούμε, ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η ελευθερία στο μυαλό μας.

– Ηλικία μας είναι τα όνειρα πού επιτρέπουμε στο μυαλό μας να γεννηθούν. Είναι η ένταση με την οποία απολαμβάνουμε τις στιγμές μας. Είναι η δίψα μας για ζωή.

– Ηλικία είναι αυτό αποπνέουμε σαν αύρα, είναι η σπίθα που βγάζει η ματιά μας.

Υπάρχουν άπειροι εικοσάρηδες που ο τρόπος ζωής τους θυμίζει ανθρώπους που έχουν βαλτώσει και υπάρχουν και άπειροι πενηντάρηδες που θυμίζουν ατίθασους εφήβους.

Όλα λοιπόν είναι στο μυαλό μας, όλα είναι στο πώς έχουμε τα πράγματα στο κεφάλι μας, όλα είναι στο πώς θέλουμε να ζούμε την κάθε μας μέρα, άρα και την ζωή μας. Αν εμείς παρατήσουμε τα όπλα και παραιτηθούμε από την ζωή, τί περιμένουμε αυτή να μας ανταποδώσει;

Κάνε κάθε στιγμή σού να αξίζει και γέμισε την με όμορφες στιγμές και νόημα. Μην αφήνεις απλά τις μέρες σου να κυλούν και να προσπερνούν. Ταξίδεψε, χόρεψε ,τραγούδησε, γνώρισε ανθρώπους, γέλα με όλη σου την ψυχή, διάβασε ωραία βιβλία, κάνε έρωτα χωρίς αύριο.

Κάθε στιγμή που περνάει γίνεται παρελθόν και χάνεται και γέμισε τις βαλίτσες της ζωής σου με όμορφα δώρα.

Γερνάει όποιος μένει στάσιμος και απομονωμένος.

Παραμένει νέος όποιος κάθε ώρα και στιγμή μπορεί να ξαναρχίσει από την αρχή!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ…Jorge Bucay

Δεν μπορούμε να μιλάμε για πένθος και απώλειες και να αγνοούμε τη μικρή αναστάτωση που σίγουρα μας προκαλεί η συζήτηση ενός τέτοιου θέματος. Απλώς θεωρούμε πως είναι μια αναστάτωση που, κατά κάποιον τρόπο, αξίζει τον κόπο, με την έννοια ότι μαθαίνουμε κάποια πράγματα, αναθεωρούμε κάποια άλλα, και τέλος, συστηματοποιούμε αυτό που, πιθανότατα, όλοι γνωρίζουμε.

Ένα από τα πράγματα που έχουμε μάθει είναι ότι ο θάνατος, για παράδειγμα, ενός αγαπημένου προσώπου, είναι κάτι διαφορετικό γι΄αυτόν που το έχει ζήσει και εντελώς διαφορετικό γι΄αυτόν που απλώς το συζητάει.

Στη ζωή μας οι απώλειες αποτελούν ένα φαινόμενο πολύ ευρύτερο και, καλώς ή κακώς, κοινό σε όλους. Βιώνουμε την απώλεια όχι μόνο μέσα από τον θάνατο, αλλά κυρίως όταν μας εγκαταλείπουν,γιατί όταν κάποιος πεθάνει αργά ή γρήγορα τον αφήνεις και φεύγει. Ενώ αυτός που μας εγκαταλείπει ζει και περιφέρεται ανάμεσα μας και δύσκολα τον ξεπερνάμε.

Καλό είναι να ξέρουμε και επιβάλλεται να δεχτούμε ότι όσο και να μας αγαπάει η μητέρα μας, κάποτε θα μας αφήσει, όπως κι εμείς εκείνη. Αυτό που μας πλήγωσε δεν θεραπεύεται πάντοτε μ΄ένα φιλί, Θα πρέπει να δεχόμαστε την αγάπη που είναι ανάμικτη με μίσος, και το καλό που έχει μέσα του κάτι κακό.

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν προβλήματα και συγκρούσεις. Οι επιθυμίες των ανθρώπων που αγαπάμε δεν συμπίπτουν πάντοτε με τις δικές μας, μερικές φορές μάλιστα είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Δεν έχει καμιά σημασία πόσο έξυπνοι ή πόσο προσεκτικοί είμαστε, κάποτε έρχεται η σειρά μας να χάσουμε.

Η ύπαρξή μας σ΄αυτόν τον κόσμο είναι εφήμερη.

Αυτό πάντως που είναι πιο δύσκολο να δεχτεί κανείς, και όχι γιατί δεν είναι αλήθεια είναι ότι, είμαστε εντελώς ανίκανοι να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα την προστασία που θα θέλαμε ενάντια σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε πόνο, ενάντια στις ματαιώσεις, τον χαμένο χρόνο, τα γηρατειά και τον θάνατο.

Οι απώλειες αυτές αποτελούν μέρος της ζωής μας. Είναι σταθερές καθολικές και αναπόδραστες, και τις χαρακτηρίζουμε «απαραίτητες», γιατί μέσα απ΄αυτές μεγαλώνουμε και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το ανθρώπινο κεφάλαιο, αν και είναι η πιο σημαντική μορφή κεφαλαίου και όσοι εργοδότες το αντιλαμβάνονται προοδεύουν. Παραμένει ένας τομέας αρκετά δύσκολος να συνδεθεί άμεσα, ως επένδυση, με το αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό στην αγορά και στη ζωή εν γένει, ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά στους οργανισμούς, στο επιχειρείν, στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Και, ενώ, δε θα βρείτε κανέναν που να διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση, το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει ένας συγκεχυμένος κλάδος και στην πλειονότητα των περιπτώσεων με ελλιπή χρηματοδότηση.

Ο λόγος, βέβαια, δεν είναι άλλος από το ότι δεν υπάρχει ευθεία σχέση μεταξύ των αποτελεσμάτων και των διαδικασιών που υπάρχουν στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού. Όπως, συχνά λέγεται, βελτιώνεται μόνο ότι έχει εφαρμογή και είναι μετρήσιμο.

Η ανάπτυξη προϊόντων, οι πωλήσεις, οι καμπάνιες, το μάνατζμεντ και η διοίκηση εν πολλοίς είναι μετρήσιμα σε διαφορετικούς χρόνους και πλαίσια. Ωστόσο, το ανθρώπινο κεφάλαιο, αν και είναι η πιο σημαντική μορφή κεφαλαίου, παραμένει ένας τομέας αρκετά δύσκολος να συνδεθεί άμεσα, ως επένδυση, με το αποτέλεσμα.

Ο ανερχόμενος κλάδος των People Analytics είναι πολλά υποσχόμενος όσο αφορά τη δημιουργία πλαισίου με σωστά μέτρα και σταθμά για την αξιοποίηση του ταλέντου και της δημιουργικότητας. Μάλιστα, οι οργανισμοί που επιτυγχάνουν να αξιολογούν, να επιλέγουν και να εκπαιδεύουν το στελεχιακό τους δυναμικό, κατά κανόνα, ηγούνται στον επιχειρηματικό στίβο, την έρευνα και την ανάπτυξη.

Η επιστήμη ανάλυσης δεδομένων, αλλάζει τα δεδομένα σε κάθε δραστηριότητα, από την επικοινωνία και τις συναλλαγές, έως την εκπαίδευση, τη διοίκηση, την τέχνη, την επιστήμη, το επιχειρείν και το μάνατζμεντ. Ενώ, τα analytics, είναι δεδομένα τα οποία δημιουργούν δείκτες για διαχείριση, πρόβλεψη, αξιολόγηση και ούτω καθεξής.

Με τη χρήση, αυτών των εργαλείων, κλάδοι όπως talent management και team development αποκτούν νέα σημασία και περιεχόμενο. Ενώ, και το talent profiling αποκτά νέα διάσταση μέσα από τα metrics των people analytics.

Ποιος είναι ο κλάδος, η δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσε να αναπτύξει το δυναμικό του ένας υποψήφιος;

Ποια ομάδα είναι εκείνη που θα φέρει σε πέρας απαιτητικά project;

Πώς, εν τέλει, η ανάπτυξη του δυναμικού μιας ομάδας ή ενός ατόμου μεταφράζεται σε αποτέλεσμα;

Όλα τα ερωτήματα σε human resources βρίσκουν, πλέον, απαντήσεις μέσα από τα People Analytics.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ C.I.A.

Η CIA στρέφεται για πρώτη φορά σε διαδικτυακές υπηρεσίες για την πρόσληψη κατασκόπων ηλικίας 18 έως 35 ετών.

“Χρειάζεται μόνο ένα νέο κομμάτι ξένης νοημοσύνης και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή”

“Ξεκινήστε μια καριέρα στη CIA και κάντε περισσότερα για τη χώρα σας από ό, τι ονειρευτήκατε ποτέ”, είναι μερικά από τα διαφημιστικά σλόγκαν της νέας καμπάνιας πρόσληψης νέων πρακτόρων και μάλιστα online.

Η διαδικτυακή εκστρατεία προσλήψεων σχεδιάστηκε πριν από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και αναζητεί μελλοντικούς κατασκόπους στοχεύοντας φοιτητές μέσω «παραδοσιακών» μεθόδων όπως εργασίες, πτυχιακές σπουδές κλπ.

Η καμπάνια σκοπεύει να καλύψει το 70% των νοικοκυριών μέσα από τις πλατφόρμες Hulu, Netflix και Amazon Prime.

“Ο στόχος είναι ότι για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το κορυφαίο ταλέντο, δεν μπορούμε απλώς να βασιστούμε στις παραδοσιακές μεθόδους πρόσληψης”.

Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ δήλωσε ότι είχε το καλύτερο έτος πρόσληψης νέων πρακτόρων της τελευταίας δεκαετίας και ήθελε να κάνει τη CIA εργοδότη επιλογής για όλους τους Αμερικανούς. Ενώ στόχος είναι το κοινό ηλικίας 18-35, δεν αποκλείονται και άλλες ηλικίες.

Μερικοί από τους πιο διάσημους ξένους συμμάχους της CIA, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών πρακτορείων κατασκοπείας MI5 και MI6, έχουν προσλάβει ιστορικά αξιωματικούς μέσω κοινωνικών συνδέσεων, αν και πιο πρόσφατα έχουν επίσης στραφεί σε διαδικτυακές προσλήψεις.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η αγάπη δεν θέλει τελειότητα, ειλικρίνεια θέλει..

Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις. Μην την κυνηγάς απεγνωσμένα, θα πέσεις σε απανωτά λάθη που θα ανοίξουν στην ψυχή σου ακόμη μια πληγή.

Έχεις ακούσει επανειλημμένως ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει. Αυτό επιδιώκεις κι εσύ. Η φράση όμως αυτή είναι εν μέρει σωστή. Διότι όταν έχεις βγει πρόσφατα από μια σχέση ή έναν αποτυχημένο γάμο, δεν θα επουλώσεις τις πληγές σου σε μια άλλη αγκαλιά. Δεν πρόκειται να ξεχάσεις, να αφεθείς, να είσαι ο εαυτός σου, αν η ψυχή σου δεν έχει γιατρευτεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να κάνεις παύση, να μείνεις κάποιο διάστημα μόνος για να μπορέσεις να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να αναλογιστείς τα λάθη σου, τα θέλω σου. Να είσαι έτοιμος να εμπιστευτείς ώστε να πάρεις και να δώσεις αγάπη. Αυτό μπορεί να σου πάρει μήνες. Τότε μόνο θα είσαι πραγματικά έτοιμος για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις με σωστή κρίση.

Συγχωρώντας τον εαυτό σου και τους άλλους για τυχόν λάθη, θα νιώσεις έτοιμος να πράξεις με καθαρό μυαλό χωρίς να σε επηρεάσουν πληγές οι οποίες είναι ακόμη ανοιχτές και αιμορραγούν.

Θα πράξεις ανεπηρέαστος από τον πόνο και την τάση για εκδίκηση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου. Θα ξέρεις πλέον τι θες και τι όχι. Θα θέσεις όρια σύμφωνα με τα οποία θα πορευτείς από εδώ και πέρα.

Αντίθετα, οι βιαστικές κινήσεις, θα προσθέσουν στις είδη υπάρχουσες πληγές σου, ακόμη μια. Θα λειτουργήσεις επηρεασμένος από βιώματα της προηγούμενης σου σχέσης ενώ τα ελλιπή αποθέματα υπομονής, θα σε οδηγήσουν σε σφάλματα. Γι’ αυτό λοιπόν μην βιάζεσαι. Σταμάτα να κυνηγάς την αγάπη… Όταν θα είσαι έτοιμος και οι πληγές σου έχουν επουλωθεί, θα έρθει να σε βρει από μόνη της…

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΟ “A NIGHT TO REMEMBER” ΤΩΝ SHALAMAR

Το “A Night to Remember” ήταν το δεύτερο single από την αμερικανική των ντίσκο maniacs Howard Hewett, Jody Watley και Jeffrey Daniel, γνωστοί ώς “Shalamar”. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε από την Nidra Beard από το αμερικανικό συγκρότημα Dynasty, καθώς και τους Dana Meyers και Charmaine Sylvers από τους “The Sylvers”.

Το “A Night to Remember” είναι ένα κομμάτι ντίσκο για μια αγάπη που είναι γνήσια και αισθάνεται αληθινή, άν και έχει να κάνει με την ερωτική απογοήτευση κάποιου που θέλει να περάσει μια νύχτα αξέχαστη «A night to remember».

Το τραγούδι συνδέεται ιστορικά με την εισαγωγή του χορού moonwalk από τον Jeffrey Daniel μέλος των Shalamar, όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε ζωντανά στο μουσικό σόου του Ηνωμένου Βασιλείου “Top of the Pops” το 1982.

Το Moonwalk μπορεί να το έκανε διάσημο ο Michael Jackson στο “Bilie Jean” όμως την πρώτη επίσημη έχουν οι Shalamar.

Παρόλα ταύτα το moonwalk πάει πίσω στα μέσα των 50’s όταν οι μαύροι rockabillies το επινόησαν πρώτοι και στην συνέχεια στα 70’s οι χορευτές του δρόμου και πρόδρομοι του brake dance και του Locking dance

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1982