ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΑΣ

0

Όλο και περισσότεροι γονείς πια ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να διορθώσουν κάτι που ενώ το ξεκίνησαν με πολύ καλές προθέσεις, τελικά δεν τους βγήκε σε καλό! Να κοιμάται το παιδί μαζί τους.

Το κρεβάτι του Ζευγαριού είναι ένας χώρος, όπου:
– Tο Ζευγάρι ξεκουράζεται
– Το Ζευγάρι χαλαρώνει
– Το Ζευγάρι κοιμάται
– Το Ζευγάρι κάνει το πιο Σπουδαίο, κάνει ΕΡΩΤΑ!

Κανένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει όταν κοιμούνται και τα παιδιά μαζί. Τα περισσότερα Ζευγάρια έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να απλώνονται στο κρεβάτι τους και να κοιμούνται ήσυχα και χωρίς έννοια και φόβο μη στριμώξουν ή ακόμα και χτυπήσουν άθελα τους το παιδί!

Πολύ έντονα παρατηρείται το φαινόμενο να κοιμάται η μαμά με το παιδί στο κρεβάτι και ο μπαμπάς να κοιμάται ή στο παιδικό δωμάτιο ή στον καναπέ, ο πλήρης κατακερματισμός της εικόνας, της συμπεριφοράς, του ρόλου του πατέρα αλλά και του συζύγου στο σπίτι. Το χειρότερο όλων είναι η Απομάκρυνση του Ζευγαριού, όπου με την πάροδο του χρόνου είναι τόσο μεγάλη, ώστε σιγά σιγά σβήνει ή έχει σβήσει η φλόγα και το πάθος του ενός για τον άλλον. Νέα Ζευγάρια και καταλήγουν να κάνουν Έρωτα μια φορά τον μήνα ή το τρίμηνο, απλά και μόνο γιατί το παιδί/α είναι στο κρεβάτι τους.

Στην σημερινή κοινωνία, προέχει για όλους η καλή ψυχική υγεία μας, ώστε να είμαστε καλά και σε όλα τα άλλα. Αυτό όμως για να επιτευχθεί πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αναθερμάνουμε την σχέση με το ταίρι μας, και αυτό δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού!

Πώς θα είμαστε πρότυπα για τα παιδιά μας όταν τα εκπαιδεύουμε εμείς οι ίδιοι, ότι είναι θεμιτό και καλό οι γονείς να συγκατοικούμε απλά σχεδόν σαν φίλοι ή συμφοιτητές στο σπίτι; Πώς θα καταλάβουν τα παιδιά την διαφορά ανάμεσα σε ρόλους και συμπεριφορές, που θα έχουν τα ίδια αργότερα στην δική τους προσωπική ζωή;

Πρέπει να μπορέσουμε να δούμε πρακτικά, ξεκάθαρα και με υγιές τρόπο όλα τα παραπάνω, ώστε ο καθένας να ξέρει ποια είναι η θέση του στην οικογένεια, τι μπορεί να κάνει, τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνει. Ενώ λοιπόν Ξεκαθαρίσαμε τι εστί κρεβάτι, πάμε τώρα να το ζεστάνουμε λιγάκι. Αλλά πριν το ζεστάνουμε πρέπει να συζητήσουμε τους τρόπους που θα πείσουμε τους μπόμπιρές σας ότι από εδώ και στο εξής θα κοιμούνται στο ΔΙΚΟ τους κρεβάτι.

Ο Κύριος Λόγος, και οι Καθοριστικές Αποφάσεις για αυτά τα θέματα ανήκει σχεδόν αποκλειστικά στις Γυναίκες. Συνεπώς Κυρίες μου έχετε και τον πρώτο λόγο να διορθώσετε καταστάσεις που εσείς δημιουργήσατε, εν αγνοία σας φυσικά! Καταστάσεις που θα αλλάξουν όλο τον ψυχισμό της Οικογένεια σας, και θα τεθούν εκ νέου όρια και κανόνες για την Υπέροχη Οικογένεια που πασχίζετε με κάθε τρόπο να γίνετε καλύτερη.

– Έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι για να κοιμάται το παιδί στο κρεβάτι του!
Ξεκαθαρίστε στο παιδί ότι δεν κοιμάται με τον γονιό, είτε είναι ο πατέρας είτε είναι η μητέρα. Διαφορετικά, δεν θα χρειάζονταν να έχουμε όλοι τα κρεβάτια μας, πολύ απλά θα προμηθευόμασταν ένα κρεβάτι μεγάλων διαστάσεων  και θα κοιμόμασταν όλοι μαζί, έτσι θα γλυτώναμε και αρκετά δωμάτια στα σπίτια μας.

Ο πιο έξυπνος τρόπος είναι να εκμεταλλευτείτε τα Χριστούγεννα ώς εξής…
Χριστούγεννα, το παιδί μας έχει μεγάλη Χαρά που θα έρθει ο Άγιος Βασίλης, έχετε ήδη στείλει το δικό σας γράμμα για τα δώρα που θέλετε, και είστε σε αναμονή για την μεγάλη ημέρα που θα σας τα φέρει. Και Ξαφνικά λαμβάνετε στο γραμματοκιβώτιο σας, έναν κόκκινο φάκελο που αποστολέας είναι, ο Άγιος Βασίλης και παραλήπτης φυσικά το βλαστάρι σας. Και τι περιέχει η επιστολή; Μία πολύ ωραία κάρτα και ένα γράμμα.

«Καλή μου Αννούλα, σου γράφω για να σε ενημερώσω ότι έλαβα το γράμμα σου! Φέτος πολλά παιδάκια έχουν μεγάλη ανάγκη και θα πάω και σε αυτά δώρα. Να είσαι σίγουρη ότι θα προσπαθήσω να σου φέρω μερικά από τα δώρα σου, αλλά του χρόνου θα σου φέρω περισσότερα. Σε βλέπουμε από εδώ ψηλά από το Βόρειο Πόλο, και είμαστε πολλοί χαρούμενοι, γιατί κάθε μέρα είσαι και πιο καλό παιδί, ακούς τους γονείς σου, βοηθάς τα αδερφάκια σου, γίνεσαι πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο έξυπνη, πολύ πιο καθαρή, πολύ πιο τυχερή, και είσαι και πολύ καλή με τις φίλες σου και τους φίλους σου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε πόσο πολύ έχεις μεγαλώσει και κάνεις τόσα πράγματα. Αννούλα μου όμορφη, θέλω και εγώ να σου ζητήσω μια χάρη, να αρχίσεις από σήμερα το βράδυ να κοιμάσαι στο δικό σου δωμάτιο, να κοιμάσαι και να ζεστάνεις το δικό σου κρεβάτι, αγκαλιά με την αγαπημένη σου κούκλα. Πιστεύω πως έτσι πριγκίπισσα Άννα θα είναι πολύ όμορφα και για εσένα. Θα σε βλέπουμε από εδώ πάνω, εγώ, τα ξωτικά οι βοηθοί μου και όλα τα ελάφια που έχουμε, και θα είμαστε πολύ περήφανοι για εσένα που τελικά τα κατάφερες.
– Να βάζεις για ύπνο την κούκλα σου
– Θα σου στέλνω τα πιο όμορφα όνειρα που θα μπορείς όμως να τα βλέπεις μόνο στο δικό σου κρεβάτι, γιατί είναι μόνο για εσένα Αννούλα μου.
– Αννούλα μου σε παρακαλώ βάλε το γράμμα αυτό κάτω από το μαξιλάρι, στο δικό σου κρεβάτι.

Γονείς…, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και γράψτε το πιο αγαπησιάρικο και επαινετικό γράμμα για το παιδί σας, από τον Άγιο Βασίλη… όρεξη να έχετε και με ένα τέτοιο γράμμα το παιδί σας θα πάει σίγουρα στο δικό του κρεβάτι.

Ένας άλλος τρόπος είναι εάν για παράδειγμα ο μικρός 3χρονος λατρεύει την πυροσβεστική του, τότε να γίνει το εξής…

Ένα γράμμα καταφθάνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους πυροσβέστες (δήθεν) που χαιρετίζουν και επαινούν τον μικρό Λουκά με τα καλύτερα λόγια, και του λένε, ότι ενώ αγαπάει τους πυροσβέστες πρέπει να γνωρίζει ότι όλοι οι πυροσβέστες όταν ήταν σαν τον Λουκά κοιμόντουσαν στο δικό τους κρεβάτι μόνοι τους, γιατί έτσι ένιωθαν πιο δυνατοί κάθε πρωί. Επίσης να μην ξεχάσει να βάλει δίπλα στο μαξιλάρι του το βράδυ, το όχημα της πυροσβεστικής. Γονείς, οι δύο παραπάνω μέθοδοι είναι αποκλειστικά και μόνο πετυχημένοι.

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι να πείτε στο παιδί σας ότι το δωμάτιο του παύει να είναι πια δικό του και του ζητάτε να σας βοηθήσει να βρείτε σε ποιον θα το δώσετε μια που εκείνο δεν το θέλει. Ακόμα και 3 χρόνων να είναι ξεκινάτε να βάζετε τα παιχνίδια του σε κούτες έξω από το δωμάτιο του, με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να του παίρνετε κάτι πολύ προσωπικό το οποίο να είστε σίγουροι θα θέλει να το ξαναποκτήσει.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται σε κλίμα μεγάλης χαράς και με συμμετοχή του παιδιού, να μην φανεί ότι το τιμωρούμε που δεν κοιμάται μόνο του. Θέλουμε να του δείξουμε ότι τον προσωπικό του χώρο πρέπει να τον αξιοποιεί και να τον απολαμβάνει. Επίσης δοκιμασμένη και πολύ πετυχημένη μέθοδος.

Καλή επιτυχία, για να αρχίσετε πάλι να απολαμβάνετε και εσείς τον ύπνο του δικαίου και τον ερωτικό σας κόσμο χωρίς όρια αλλιώς θα καταλήξετε χωρισμένοι και ούτε θα ξέρετε τον πραγματικό λόγο.

Irini Miller – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale