ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

0

Ο Matthew Hussey, αγαπημένος relationship coach, είπε: «Αν μετά από δέκα shots ένας άνδρας και μια γυναίκα δε θέλουν να πηδηχτούν τότε είναι μόνο φίλοι» -μην το δοκιμάσετε στο σπίτι ούτε σε bar, δε θα σας αρέσουν τα αποτελέσματα, μιλάει η εμπειρία. Απ’ την άλλη, μπορεί να μη θεωρηθεί το μεθύσι κατάλληλη ευκαιρία για ένα φιλικό goal.

Με πιάνει πονοκέφαλος, δε γίνεται να μην υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Δε γίνεται όλοι οι άνδρες να κατευθύνονται απ’ τις ορμές τους ούτε όλες οι γυναίκες να καψουρεύονται τον κολλητό τους. Λες η φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας να ισχύει μόνο όταν ο ένας εκ των δύο είναι gay; Εκεί σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει ερωτική έλξη. Απ’ την άλλη είναι κι αυτό το ένστικτο των γυναικών κι η ανεπτυγμένη προαίσθησή τους. Αν έπαιζε μονόπλευρα κάτι, ενστικτωδώς θα το καταλάβαιναν.

Αν θα συνεχίσω να κάνω παρέα με άνδρες; Εννοείται. Σίγουρα δεν αλλάζω την αντροπαρέα, που μιλάει και χαχανίζει για καθετί χαζό που θα συμβαίνει. Ένας άνδρας φίλος θα σου πει την ωμή αλήθεια όσο κι αν πονέσει και θα σε προστατεύσει από κάθε κίνδυνο. Τι πιο ιδανικό απ’ το να κάνεις παρέα με πέντε super heroes  γεμάτους χιούμορ που σε βλέπουν καθαρά φιλικά;

H πεποίθηση ότι οι άνδρες κι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι έρχεται από μια άλλη εποχή, τότε που οι γυναίκες ήταν στο σπίτι κι οι άνδρες στο χώρο εργασίας. Τότε ο μόνος τρόπος για να συναντηθούν ήταν για ρομάντζα κι αγάπες ή παράνομες αγκαλιές -οι τελευταίες πάντα συνέβαιναν, δεν είναι νέα μόδα.

Η κοινωνία, μάλλον, παραμένει πολύ στενόμυαλη για να δεχθεί τη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, χωρίς κανένα σεξουαλικό υπόβαθρο. Οι άνθρωποι με στενούς φίλους του αντίθετου φύλου συχνά ακούν την ερώτηση: «Είστε μόνο φίλοι;». Αλήθεια, πρέπει να δίνουμε σε όλους λογαριασμό για το τι είδους σχέση έχουμε με τον άλλο;

Για μια γυναίκα που κάνει παρέα κυρίως με άνδρες, θα τρέξουν να πουν ότι παίζει με πολλούς, αφού αδυνατούν να δεχτούν πως απλώς κάνουν παρέα και πίνουν τον καφέ τους. Δε χωράει, βλέπεις, το μυαλουδάκι τους πως οι πονηρές σκέψεις είναι μόνο δικές τους. Για έναν άνδρα πάλι που κάνει παρέα με γυναίκες, θα βγουν να πουν με άνεση πως είτε είναι gay είτε τις έχει όλες γκόμενες. Για γέλια και για κλάματα.

Ο καθένας μας κάνει παρέα με όποιον γουστάρει. Αν υπάρχει πραγματική φιλιά μεταξύ άνδρα και γυναίκας; Προσωπικά, θέλω να πιστεύω πως υπάρχει. Στον κανόνα παίζει πάντα κι η εξαίρεση. Όσο οι ίδιοι επιλέγουν να κάνουν παρέα, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή πονηρά σενάρια, αποδεικνύουν πως, τελικά, ισχύει.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale