Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ 666 ΣΤΑ BAR CODES (UPC)?

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ 666 ΣΤΑ BAR CODES (UPC)?

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Κώδικας Προϊόντων UPC (Universal Product Code)

Η δημιουργία αυτού του κώδικα οφείλεται σε ένα παλιό όνειρο των προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, να οριστεί ένα standard με το οποίο θα μπορούσαν να κατασκευάσουν μια τεράστια βάση δεδομένων (database) η οποία θα περιέχει τα πάντα, αντιστοιχισμένα σε αριθμούς. Ο σκοπός ήταν η απλούστευση της εργασίας σε σχέση με τον προγραμματισμό εμπορικών κυρίως εφαρμογών και αυτοματισμού.

Έτσι το 666 έκανε την εμφάνισή του. Χιλιάδες φανατικοί της θρησκείας είδαν στο bar code αυτό που «πρόβλεψε ακριβώς πριν δύο χιλιάδες χρόνια η Αποκάλυψη»!

Το bar code στην πραγματικότητα είναι ένας ψηφιακός κωδικός φτιαγμένος από γραμμές και κενά, τα οποία μπορεί να διαβάσει μια κινούμενη ακτίνα λέιζερ. Καθώς η ακτίνα διαβάζει τα διαστήματα, τα αντιστοιχίζει με έναν αριθμό, που όπως καταλαβαίνετε είναι ο αριθμός UPC.

Που βρίσκεται το 666 σε όλα αυτά; Είναι απλό, κοιτάξτε το bar code οποιουδήποτε προϊόντος, και θα  παρατηρήστε ότι τρία ζευγάρια γραμμών προεξέχουν περισσότερο από τις άλλες γραμμές. Αυτά είναι τα τρία εξάρια, σύμφωνα με αυτούς που υποστηρίζουν ότι το bar code είναι το «χάραγμα του θηρίου».

Αν οι γραμμές και τα κενά αντιπροσωπεύουν δυαδικά ψηφία (0 και 1), τότε οι γραμμές αντιπροσωπεύουν το δυαδικό νούμερο 101, άρα τον αριθμό 5 (από δεξιά, 1×1+0x2+1×4=1+0+4). Άρα το bar code δεν κρύβει μέσα του το νούμερο 666, αλλά το 555.

1ο ψηφίο 
Γράφεται αριστερά πρώτος από όλους και με αραβική μορφή (αριθμός δηλαδή) 
7 πρώτα
Υποδηλώνουν την χώρα προέλευσης και τον κατασκευαστή
5 επόμενα
Μας δείχνουν τον τύπο του προϊόντος 

Τελευταίο ψηφίο

Είναι το ψηφίο ελέγχου με το οποίο ο υπολογιστής ελέγχει αν διάβασε σωστά τον κώδικα
Βοηθητικοί Χαραχτήρες
Είναι οι πιο μακριοί χαραχτήρες και βρίσκονται ένας στην αρχή, ένας στην μέση και ένας στο τέλος. Ο μεσαίος χωρίζει τα 12 στοιχεία σε δύο υπό πεδία των 6 στοιχείων.
2) Παράσταση Ψηφίων: Κάθε ψηφίο αποτελείται από μια αλληλουχία άσπρων και μαύρων γραμμών. Η αλληλουχία μαύρου (1) – άσπρου (0) πρέπει να γίνεται τέσσερις φορές. Επίσης κάθε ψηφίο αποτελείται από επτά μονάδες (modules) πλάτους 0.33 χιλιοστών η κάθε μία. Δηλαδή κάθε ψηφίο έχει πλάτος 2.31 χιλ. = 7 ´ 0.33. Κάθε μέρος μαύρου ή άσπρου μπορεί να αποτελείται από παραπάνω από ένα modules.

Ήταν πλέον ολοφάνερο για αυτούς ότι το UPC είναι το «χάραγμα». Το «Θηρίο» είναι, υποτίθεται, κάποιος κεντρικός υπολογιστής που έχει μέσα του την τεράστια βάση δεδομένων  ή  το ίδιο το Internet!

Δυστυχώς, αντί όλα αυτά να διαψευστούν, οι εμπορικές εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό έκαναν ακριβώς το αντίθετο: Τα επιβεβαίωσαν. Μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα, το «πλαστικό χρήμα» με πιστωτικές κάρτες έγινε απαραίτητο στις αναπτυγμένες χώρες. Και πάνω στις κάρτες φιγουράριζε το bar code με τις ύποπτες του γραμμές.

Το σύστημα UPC δούλεψε σχεδόν τέλεια και ωφέλησε τις αγορές που το υιοθέτησαν, γιατί υπεραπλούστευσε τον έλεγχο, την αποθήκευση, τα λογιστικά και το έλεγχο ποιότητας των προϊόντων. Σύντομα δημιουργήθηκαν νομοθεσίες που το επέβαλαν ως απαραίτητο. Και όχι μόνο στα προϊόντα. Μελλοντικές του χρήσεις συζητούνται για το μαρκάρισμα ζώων, μεταμοσχευμένων μελών, ανθρώπων που πάσχουν από αμνησία και «θα μπορούσε να ενσωματωθεί πάνω στον πολίτη ως ταυτότητα, κάρτα χρημάτων, ιατρικό βιβλιάριο, βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης, κτλ», όπως προτείνουν ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρικτές του.

Φυσικά, κάθε φανατικός χριστιανός ξεσηκώθηκε με την τελευταία ιδέα. Και δεν μπορούμε να του δώσουμε άδικο, γιατί μια τέτοια πρόταση είναι σαν να ζητάμε από Μουσουλμάνους να τρώνε υποχρεωτικά χοιρινό.

Είναι λογικό λοιπόν, πολλοί έμποροι και μεταποιητές που θα έχαναν από την εφαρμογή των προτύπων ποιότητας, να έχουν κάθε λόγο να τα πολεμήσουν. Σ’ αυτό τον πόλεμο είναι λογικό ότι η σύνδεση του bar code με το 666 να χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές ως δικαιολογία. Σίγουρα κάποιοι χρησιμοποίησαν το θρησκευτικό συναίσθημα του πλήθους για να αποφύγουν να ανεβάσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να χάσουν έτσι χρήματα…

Τα bar code δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με το λεγόμενο «χάραγμα»! Όμως ο ολοκληρωτικός οικονομικός έλεγχος που επιβάλλεται σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο θα δημιουργήσει πολλά κοινωνικά προβλήματα. Η «επιβίωση» θα είναι πλέον μονόδρομος: Είτε θα ακολουθείς το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και θα έχεις τα αγαθά του ανεπτυγμένου πολιτισμού, είτε θα αποβάλλεσαι από το οικονομικό matrix γιατί δεν θα δέχεσαι τον «προγραμματισμό» ή δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σ’ αυτόν. Στη δεύτερη περίπτωση δεν θα δικαιούσαι κανένα από τα «αγαθά» ή τις υπηρεσίες του συστήματος, παρά θα πρέπει να ζεις στο περιθώριο, με τα αποφάγια του δικτύου…

Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός, όπως όλοι. Και τίποτε πλέον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here