ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΝΟΣ SERIAL KILLER ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΙ

0

Στα εγκλήματα υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία, που μας επιτρέπουν να ζωγραφίσουμε το πορτρέτο ενός δολοφόνου.  Όταν σκοτώνει, καλύπτει βαθιές και μυστήριες ψυχολογικές ανάγκες του, καθώς τα κίνητρα ενός κατά συρροή δολοφόνου, συνήθως δεν είναι οικονομικά.

Ο θύτης επιθυμεί η σκηνή της ανθρωποκτονίας να έχει ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο, το οποίο δύναται να ενέχει έντονα το στοιχείο της φαντασίας ή της φαντασίωσης του. Το θύμα πρέπει να είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ή χαρακτήρας. Έτσι λοιπόν, μπαίνοντας μέσα στο έγκλημα και στον τρόπο που εκτελέστηκε αυτό, είναι σαν να εισβάλουμε στη σκέψη του εκτελεστή.

Ο δολοφόνος έχει αποχωρήσει από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά στην πραγματικότητα μέρος της προσωπικότητας του βρίσκεται εκεί.  Η πράξη μαρτυρά την προσωπικότητα του. Ένα από τα μυστικά του εγκλήματος είναι το κίνητρο του δολοφόνου. Συχνά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, «δείχνει» τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης. Για παράδειγμα, όταν το θύμα δολοφονείται από την πλάτη, συνήθως το κίνητρο είναι η εκδίκηση. Συνεπώς, θύτης και θύμα δεν ήταν άγνωστοι αλλά είχαν κάποια συναλλαγή. Όταν ο θύτης σκεπάζει το θύμα με μία κουβέρτα, αυτό δηλώνει κάποια στοιχεία τύψης και ενοχής

Γυναίκες κατά συρροή δολοφόνοι. Συνήθως επιλέγουν συγκαλυμμένες μεθόδους δολοφονίας, όπως η ασφυξία ή η δηλητηρίαση. Επιλέγουν θύματα τα οποία είναι ευάλωτα (παιδιά, σύντροφοι κ.α.). Όπως γίνεται αντιληπτό, οι κατά συρροή δολοφόνοι δεν είναι μόνο γένους αρσενικού.

Οι γυναίκες λοιπόν, σχεδιάζουν σχολαστικά και με κάθε λεπτομέρεια το πώς, που, πότε του εγκλήματος. Φαντασιώνονται τη σκηνή της δολοφονίας πολλές φορές, κάνοντας νοητικές πρόβες. Οι γυναίκες πριν διαπράξουν μια ανθρωποκτονία, συχνά σκοτώνουν ζώα (π.χ. γάτες) σαν μια μορφή πρακτικής ή εξοικείωσης. Σκοτώνουν για να νιώσουν ισχυρές  και για να αποφορτιστούν από το στρες και την πίεση.

Ο Keith Hunter Jespersen, ένας Καναδός κατά συρροή δολοφόνος, οδηγός φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες, αν και ο πραγματικός αριθμός μπορεί να αγγίζει και τις 200. Συγκλόνισε τους πάντες όταν έμαθαν ότι ο φορτηγατζής που μάζευε αγνώστους από τους εγκαταλελειμμένους δρόμους μέσα στη νύχτα, ήταν τελικά ένας αιμοδιψής ψυχοπαθής που είχε βγει έξω για κυνήγι αίματος.

Ο δρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ (με ζωδιακό προφίλ που μπορεί να έφερνε στο νου Δίδυμο, αν και ο ίδιος είναι Αιγόκερως), Carlos Eduardo Robledo Puch, γνωστός ως «Ο μαύρος άγγελος», είχε καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, 17 ληστείες, ένα βιασμό, μία απόπειρα βιασμού, δύο απαγωγές και δύο κλοπές.

Ο Paul John Knowles, γνωστός ως σαν Casanova killer χρησιμοποίησε την αδίστακτη γοητεία του, για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Σκότωσε 18 ανθρώπους, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε πάρει 35 ψυχές.

Η Vera Renczi, διοχετεύοντας την ένταση του έρωτα, οδηγώντας σε μια εντελώς μεθυστική και ζεστή κόλαση 35 άνδρες, δηλητηριάζοντας τους.

Ο ετοιμόλογος, όμορφος ψυχοπαθής Jeremy Bráian Tzóouns, βίασε και σκότωσε πάνω από μια ντουζίνα γυναίκες για διασκέδαση. Η κοπέλα του τον χαρακτήρισε ως έναν ευγενικό, όμορφο και ευχάριστο άνδρα που αντέδρασε άσχημα σε μια ζωή με σταθερή και προβλέψιμη ροή.

Ο Δρ Henry Howard Holmes, ένας από τους πρώτους serial killers της Αμερικής που έκανε τα πάντα για να ικανοποιήσει την σχολαστική συνήθεια της σάρκας του. Το περίτεχνο κάστρο, που άνοιξε ως ξενοδοχείο, είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για τον εαυτό του, με τη δολοφονία στο μυαλό του. Πρόκειται για ένα λαβύρινθο από διαδρόμους προς το πουθενά και δωμάτια θανατικούς θαλάμους που φιλοξένησαν 27 φόνους, εννέα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν, αν και η πραγματική καταμέτρηση θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 200.

Όλοι όσοι συναντούσαν τον John Wayne Gacy
είχαν την εντύπωση ότι ήταν ένας συμπαθητικός και πρόσχαρος άνθρωπος, που προσέφερε κοινωνική εργασία με το να διασκεδάζει παιδιά στα νοσοκομεία, ντυμένος ως «Πόγκο ο Κλόουν». Ένας γενναιόδωρος, εργατικός, φιλικός οικογενειάρχης που όμως, κάτω από τη μάσκα του κλόουν κρυβόταν ένας διεστραμμένος ομοφυλόφιλος δαίμονας που σκότωσε 27 αγόρια.

Share.

About Author

Leave A Reply